לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
צפה בתוצאות הסקר: האם אתם בעד או נגד עסקת שליט?
בעד 15 30.00%
נגד 25 50.00%
לא יודע/נמנע/אחר (הוסיפו פירוט) 10 20.00%
מצביעים: 50. אינך רשאי להצביע בסקר זה

תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 29-12-2009, 00:14
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.04.06
הודעות: 18,034
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "?"

הכוונה פלישה מלאה לעזה בכל הכוח, מלחמה עם גיוס כללי של כולם, שבעקיפין תהרוס את החמאס ואירגוני טרור אחרים היטב, לעבור שכונה שכונה בעזה, עד שגלעד חוזר הביתה חיי או מת. לא נמצא גלעד? לחקור את כל השבויים ואם יש מידע לחפש את הגופה, לא נמצא? להכריז עליו חלל שמקום קבורתו לא נודע עד כמה שזה קשה.
נכון זה אומר, שהנזק של עופרת יצוקה לעזה יהיה קטן מאוד ביחס למלחמה בהיקף מלא בעזה, כולל הרס בתים ושכונות, אך אם זה יחזיר את הביטחון של ישראל ואולי את גלעד בחיים שווה את המחיר הקשה והיקר.
נראה את חיזבלה או אירגון טרור אחר בעתיד מנסה לקחת לנו חייל אחרי מלחמה מלאה בעזה. בכל הנוגע לאו"ם ולעולם, ממש לא איכפת לי מה הם יגידו ואם הם יגידו משהו רע מבעבר, תן לליברמן לדבר באופן חופשי עם הוכחות באו"ם עצמו, כמו שאבא אבן עשה בזמנו היטב.

לכן אמרתי: "אפילו במידה ויפלו מאות חיילים של צה"ל", עופרת יצוקה לא עשתה את העבודה שלה והטרור עדיין חיי בעזה ושולט בה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 29-12-2009, 01:01
צלמית המשתמש של TIMON the mongoose
  משתמש זכר TIMON the mongoose TIMON the mongoose אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.12.09
הודעות: 7,559
דעתי היא כך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "האם את\ה בעד או נגד עסקת שליט?"

שבמצב הנתון לאחר שלוש שנים וחצי מבוזבזות אין מנוס מעסקה. חבל שאחרי העסקה הקודמת שחררנו כל כך הרבה בשביל גופות לא פעלנו כמו שצריך במהירות אחרי החטיפה., אני יודע שזה קשה לשמוע אבל לא מביאים את דיראני תמורת גופות .

היה צריך לפעול ככה:
1. ישר אחרי החטיפה היה צריך לצאת למצבע צבאי בעירוב יחידות העילית שלנו על מנת לחפש אותו
2. במקום להפגין מול הממשלה היה צריך להפגין מול שגרירויות אירופאיות למה למה לא לוחצים על החמאס לתת ביקורים קבועים של הצלב האדום אצל גלעד שליט. הרי אם אנחנו היינו מתנהגים אחרת לאסירים היו יוצאים עלינו שאנחנו לא הומנים.
3. במידה ואין ביקורים של הצלב האדום אצל גלעד , להרע את תנאי המאסר של אסירי החמאס בכלא אשר חיים חיי מכים שם ויכולים לעשות תואר בזמן שגלעד בתוך צאיזה בור בלי טיפת אור יום ומי יודע אם מטפלים בו, (פעולה שכזו הייתה מעוררת לחץ מצד משפחות האסירים פחות לדרוש ויותר להיכנע)

4. פעולות חטיפה של פעילים או אנשים מדרג גבוה בחמאס או כל ארגון על מנת ללחוץ את החמאס ( לא אכפת לי שיחטפו את חלאד משעל רק כדי להחזיר אותו יום אחרי תמורת גלעד שליט) לא נותנים אפשרות אחד שווה 1000 אפילו שמליון מחבלים מטונפים לא שווים אפילו שערה אחת מראשו חייל ישראלי .


לסיכום0 במצב של עכשיו צריכה להיות עסקה , אבל צריך למנוע את החטיפה הבאה גם זה אומר שלמוסד ולשב"כ תהייה עבודה קשה בלחסל אישית כל מחבל ובמיוחד עם דם על הידיים לא משנה איפה הוא יהייה בעולם.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 29-12-2009, 15:18
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
מזל שאינך בין מקבלי ההחלטות, אולם ההתיחסות היתה לקריאתך למושכים בחוטים לקבל
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "כמה פעמים אסביר שאינני בין מקבלי ההחלטות"

"סיכונים מחושבים".

בכל החלטה יש "סיכון מחושב", יציאה למלחמה, ביצוע פעולה צבאית, כמו כן נסיון הגעה להסדר שלום, ויתורים וכל מה שמשתמע מכך.

המטרה היא קיום מדינת ישראל תוך כדי מתן בטחון מקסימלי לתושביה, וכפי שבוודאי לא היית מחשיב "מלחמה" כיעד, כך גם "שלום" אינו יעד אלא אמצעי.

כדי לדעת אם שווה לבצע פעולה זו או אחרת יש לבחון אותה מכל האספקטים האפשריים, לבחון עלות מול תועלת והשלכות פעולה זו בטווח הקרוב והרחוק, חבל שמתוך אינסטינקט הדומה לאמונה דתית אתה מתעלם מקריטריון העלות בפעולות הקשורות לתהליך השלום והופך אותן לדבר אידאי שחייבים לבצע ולקבל.
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 29-12-2009, 22:17
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
פעולה צבאית רצינית בעזה היא רק עניין של זמן.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "ברור לך שמה שאתה מציע זה גזר דין מוות לחיילים אחרים?"

ובכל פעולה שכזו יש סיכוי לפגיעה או למוות, חס וחלילה, בקרב חיילנו.

במידה והפעולה תבוצע קרוב מספיק לשחרור המחבלים, לא יהיה להם זמן מספיק על מנת להתארגן ולנצל את תוספת "כוח האדם" שקיבלו כתוצאה משחרור גלעד שליט, ואם המבצע יתוכנן וינוהל כראוי, מלכתחילה אחוז הפגיעות מצידנו יהיה נמוך ככל שניתן.

המטרה כאן היא מרובה:
א) חיסול טרוריסטים שאלמלא כן היו חיים ב"בית ההבראה הממלכתי על חשבון אזרחי ישראל" ומנהלים את הטרור בשלט רחוק, תוך כדי הגשת אינספור בג"צים על כך שיש יותר מדי/אין מספיק חורים בגבינה הצהובה שהם מקבלים.
ב) חיסול הזרוע המדינית של החמאס מבלי לחשוש שהדבר יוביל להוצאה להורג של חייל ישראלי חטוף.
ג) יצירת התניה פאבלובית בין חטיפת חייל ישראלי ומוות כלפי אלו הרואים את עצמם במנהיגים המדיניים של ארגוני הטרור, אשר כיום רואים עצמם חסיני פגיעה כתגובה לפיגועי חטיפה.
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 29-12-2009, 11:02
  eGod eGod אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.04
הודעות: 3,178
העסקה הזאת היא פשיטת רגל מוסרית בכל הרמות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "האם את\ה בעד או נגד עסקת שליט?"

עבור חייל אחד אנחנו זורקים לפח את עקרונות הצדק הבסיסיים, עושים דמורליזציה לכוחות הבטחון שלנו ומוותרים על ההרתעה מול השכנים שלנו, שאתם אנחנו אמורים לחיות(או למות) גם אחרי העסקה.

1. זלזול בכל קרבנות הטרור שהטרוריסטים האלה השמידו, לא לפני 30 שנה אלא לפני שנים בודדות. הדם שלהם זועק מהאדמה, וגם של האלמנות, היתומים, ההורים השכולים, האחים השכולים שמבינים עתה שהקרבן שלהם לא רק שהיה לשווא, אלא שהמדינה גם משחררת את הרוצחים בלי הניד עפעף.

2. דמורליזציה לצבא וכוחות הבטחון - האם באמת ימשיכו חיילינו לרדוף את הטרוריסטים ולסכן את חייהם רק כדי שאלו ישתחררו כעבור מספר שנים בעסקה מפוקפקת כזאת או אחרת?

3. הרתעה - ידע כל מחבל שגם אם ישימו עליו כוחות הבטחון שלנו את ידם, הרי שאחרי בילוי של מספר שנים במתכני הכליאה הישראלים המכונים משום מה בתי כלא, הוא צפוי לשחרור הירואי כגיבור.

יש לפעול להחזרת גלעד שליט בכל הדרכים שאינן כוללות עסקאות של שחרור מחבלים. אסור למנות "מתווך" ולהחפיף את מדיניות החוץ והבטחון לנושא הזה. יש למנות, בצורה חשאית, אדם שירכז את המאמצים הצבאיים והמודיעינים למצוא אותו ולחלץ אותו מהשבי. המדיניות הזאת לא יכולה להתחיל אחרי עסקת שליט, זאת זריית חול בעיניים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 29-12-2009, 14:47
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
זו כמובן אינה 'עסקת שליט'. שליט אינו 'מטבע עובר' אלא חיל חטוף שאינו זוכה אף לתנאי שבי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "האם את\ה בעד או נגד עסקת שליט?"

ואם מכנים את ה'עיסקה' 'בשמו' זה רק כדי להשכיח את השמות האחרים הקשורים במהלך. רשימה ארוכה מאוד של מורשעים ברצח, בנסיון לרצח או בסיוע לרצח ורשימה נטולת שמות של אלה להם מכוונים אותם מורשעים שרק יהדותם היא הפרט הידוע בזהות רובם.

נניח בצד את שאלת הנקם, הענישה ומושגים 'ערטילאיים' במזה"ת כמו הרתעה או מוסר.

השאלה הבסיסית היא האם יעלה שחרור המחבלים השפוטים תמורת שליט בחיי אדם אחרים אם לאו.

התשובה הבסיסית לעניות דעתי היא 'כן' וזאת ממספר סיבות:

[1] נסיון העבר מעסקת ג'יבריל ועד לרצח הרב חי מוכיח כי מי שהיה מוכן להקריב את חייו כדי להרוג יהודים סתם כך יהיה מוכן להקריבם פעם שניה אם תנתן לו שוב ההזדמנות.

[2] לרוצחי יהודים על רקע לאומני מעמד נכבד ברחוב הפלשתינאי אשר בחר ביודעין בחמאס. הם נתפסים כראויים לחקוי וברור מה יהיה הקול שישאו ברמה עם שחרורם. חלקם ינצלו את הקרדיט שיש להם בארגוניהם וימשיכו וישאו בתפקידי פיקוד בארגוני הטרור גם עם שחרורם. לשדרת פיקוד חדשה תהיה מוטיבציה ויהיה גם מחיר.

[3] ניתן להניח כי קיימים בין מחבלי השטח כאלה החוששים ממאסר ממושך כמחיר אותו יאלצו לשלם על מעשיהם. המסר של שחרור המוני בטרם עת - יהיה בגדר הפחתת המחיר, הורדת ההרתעה והגדלת שיעור הנכונים לפגע.

[4] מיטוט כל משמעות להליך המשפטי של הרשעת מאות רוצחים וסייענים לרצח וכליאתם עקב חטיפת אדם אחד - תיצור מוטיבציה תמידית לחטיפה אצל האויב. האויב יפנה משאבים לנקודה שיזהה כנקודת חולשה. חטיפה היא לא דבר שניתן למנוע, כלואים ערבים בעוון רצח יהודים יהיו גם בעתיד והחטיפה הבאה תהפוך לענין של זמן.

[5] האמירה: 'הכל תמורת החטוף' היא הפיכת נשק החטיפה לכלי אסטרטגי בידי האויב. לא רק לשחרור רוצחים אלא גם להשגים מדיניים, להגנה על מחבלים מפני סיכולים ממוקדים, מאבקי יוקרה בין ארגונים וכו'.

המשמעות: שחרור רוצחים, מתכנני רצח וסייענים יגבה חיי אדם. נרצחים, פצועים וחטופים וישבש את המשך המלחמה בטרור. אין הצדקה להצלת אדם אחד במחיר האחר ובודאי שלא במחיר רבים אחרים

אציין בכל זאת מספר הבטים 'מוסריים' / 'עקרוניים':

[1] האמירה 'בפעם הבאה ננהג אחרת' היא חסרת כל תוקף מוסרי. חיי החטוף הבא אינם חשובים פחות במאומה מחיי החטוף הנוכחי. כשם שננהג עתה, כך נצטרך לנהוג בעתיד.

[2] לא ניתן לאחוז את המקל בשתי קצותיו ולאמר: אין להרוג מחבלים אם נכנעו אלא יש לשופטם ומנגד לבטל את כל מהות ההליך השיפוטי דווקא מול הקשים שבפושעים מול אקט חבלני לא חד פעמי כחטיפה.

משמעות המשוואה הינה = מחבלים לא נענשים

[3] אין בסיס להשוואת הליך חילופי שבויים למתרחש לנגד עיננו. רוצחי אזרחים מורשעים אינם שבויים ואינם ברי השוואה לחייל שנחטף משטח מדינתו . החלת אמנת ז'נבה על מחבלים הינה אקט חד צדדי שביצעה ישראל. כשם שבוצע הוא ניתן לביטול גם אם ידרש לשם כך הליך חקיקה או הליך חקיקה ברוב מיוחס מחשש בג"צ. חילופי שבויים מתרחשים בסיומה של המלחמה עם חתימת הסכמי הפסקת אש או שביתת נשק וזאת בין היתר בכדי למנוע מהמשוחררים להיות מוחזרים למעגל הלחימה [ללא קשר לכלל המתיר הריגת שבוי הנתפס שנית שכמובן לא ייושם במקומותינו]. הלחימה ביננו לבין הפלשתינאים לא הסתיימה ולא נראה סיומה לעין.

[4] טרם יושמו אמצעים פשוטים כיצירת הדדיות מינמלית בין תנאי גלעד לתנאי הרוצחים הערבים. איסור ביקורים, בידוד, מניעת טיולי חצר ואפילו מניעת לימודים. שלוש שנים הם די והותר זמן לחקיקה שתגבה מהלך כזה. שלא לדבר כמובן על התנקשות במנהיגי ארגון החמאס אשר במקום שיהפך החייל החטוף לעול על צווארם ושירצו בשחרורו מהר ככל האפשר הפכנוהו לשכפ"צ עבורם.

[5] ישראלים נחטפו גם בעבר ויחטפו גם בעתיד. זו צריכה להיות נקודת המוצא החשיבתית
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 29-12-2009, 20:56
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.01.09
הודעות: 5,552
עסקת שליט מזכירה לי במידה רבה את "משפט שלמה"
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "זו כמובן אינה 'עסקת שליט'. שליט אינו 'מטבע עובר' אלא חיל חטוף שאינו זוכה אף לתנאי שבי"

קשה לקבוע עמדה חד-משמעית לגבי הנושא הגם שטיעוניך צודקים ואתה בעצם אומר כי "הכתובת על הקיר".
יחד עם זאת, עם שלם חצוי בשאלה זאת כאשר יש המצדדים בעד ויש נגד וכל אחד ונימוקיו הצודקים עמו.

משפט שלמה על שום מה:
אם נכריע בשאלה שיש לבתר את התינוק כדי שאף אחד לא ירוויח מהעסקה הזאת, הרי שגזרנו גזר דין מוות על שליט שסופו יהיה להימוג, כמו אותה פרסומת חוצות ענקים שתלויה בעניין.

מצד שני אם נחליט למסור אותו לאחד הצדדים, הרי שתמיד יהיה צד אחד שיפגע מהעניין ואולי נגיע למסקנה שבסופו של דבר צדקנו כי עשינו מעשה ערכי מאין כמוהו.

אני חוזר על הצעתי שוב. צריך לתת לעם להחליט עם מצפונו בשאלה זאת על ידי משאל עם פשוט: כן או לא בעד עסקה.
הממשלה תוכל להודיע כי "ידה לא שפכה את הדם הזה" וכי עם בוגר החליט החלטה גורלית בעניין.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #33  
ישן 30-12-2009, 09:16
  משתמש זכר מרקויס מרקויס אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.12.08
הודעות: 5,329
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "זו כמובן אינה 'עסקת שליט'. שליט אינו 'מטבע עובר' אלא חיל חטוף שאינו זוכה אף לתנאי שבי"

אני עדיין לא הצבעתי כי אני נקרע בין שתי האפשרויות..
אני חושב שהמצב יכול היה להפתר לו למנהיגים(עאלק מנהיגים)שלנו היה זוג ביצים במקום כסא בין רגליהם.
אם בעופרת יצוקה היינו ממשיכים עוד כמה מאות מטרים לביה''ח שיפא ואוספים משם את הנהגת חמאס אז אולי היינו בעמדה שונה היום ואולי הילד היה בבית.
לצערי אין היום להנהגת חמאס שום אינטרס לשחרר את הילד כי לדעתי הוא מהווה סוג של תעודת ביטוח מפני סיכולים.
בקיצור מה שאני רוצה לאמר הוא שאנחנו שכחנו מזמן איך מתנהגת מדינה ריבונית .
מדינה ריבונית היתה מפרקת את עזה לגורמים מיד אחרי לקיחתו בשבי של גלעד ולא ממתינה כמעט 4 שנים.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהמחמלי, אחיי גיבורי התהילה ,כל הרפאים , משל"ג עד 2000

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 29-12-2009, 15:16
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.12.09
הודעות: 9,751
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "האם את\ה בעד או נגד עסקת שליט?"

לדעתי אסור לשחרר מחבלים כלל בתמורה לחטופים. מדינות צריכות להחליף שבויים לאחר
מלחמות או פעולות צבאיות. מחבלים כלואים אינם שבויים וחטופים על-ידי ארגוני טרור אינם
שבויים גם. לא צריך להיות שום משא ומתן עם גורמי טרור. החל מהסכם אוסלו, דרך כל
פעימה ופעימה ושחרור סיטוני של מחבלים, וכלה בעצם המחשב על הצעותיהם. מקבלי
ההחלטות אפילו לא צריכים להקשיב לטענותיהם של המחבלים, לקלטות שהם מפרסמים
או להודעות שלהם לתקשורת. גורמי המודיעין צריכים להשתמש בהם כחלק מהמידע שהם
משקללים, אבל מקבלי ההחלטות לא צריכים אפילו לחשוב על זה.

עם זאת, אסור שחוק יכול טרטרואקטיבית, ולכן מרגע שהתקבלה הגישה הזו, אם לא ניתן
לשחרר את שליט בדרך אחרת
(לדוגמה, אין מודיעין על מיקומו, והההערכה היא שלחץ
צבאי או כלכלי לא יביא לשחרורו) יש לשלם את המחיר תמורת שליט, כפי ששילמו עבור
גופות החיילים שנחטפו או נהרגו כמעט באותו זמן.
מי שחלילה ייחטף אחרי שתתקבל ההחלטה ידע שעבורו לא ישחררו מחבלים כלואים, ואני
מקווה שיוכל לדעת - ולא יטעה בכך - שהמדינה כן תילחם עבורו בדרכים אחרות.

מעבר לזה ראוי לעשות כל מאמץ לנהל מעקב פרטני אחרי המשוחררים הטריים, וברגע
ששליט יהיה בידיים ישראליות לחסל אותם, כאות ראשונה שהיא חלק מאמירה רחבה
יותר לארגוני הטרור אודות היעילות של חטיפות ככלי מיקוח.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 29-12-2009, 22:17
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
הצבעתי נגד (אין לי מה לחדש בקשר לסיבות מעבר למה שפורט פה...)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "האם את\ה בעד או נגד עסקת שליט?"

עם זאת, אני סבור שהיה רצוי להשאיר את הסקר ללא האופציה של "נמנע/לא
יודע", שכן כל העניין הוא שאלה מה א-ת-ה הייתה עושה במקום האנשים
שצריכים להכריע, ולהם אין את הריווילגיה להימנע...
הימנעות היא האופציה הקלה ביותר בהקשר כזה שבו מתחמקים מבחירה באופן מובהק בעמדה שבהכרח מבטיחה נזק לאנשים חפים מפשע - ואני
סבור שהאופציה של "נמנע", היא אמנם נוחה מאוד - אבל השאלה צריכה
להיות מנוסחת בבוטות בסגנון "לו היית ח-י-י-ב להחליט על אישור העיסקה
בתוואי המדובר כרגע (שחרור שליט בתמורה לשחרור 450 מחבלים כבדים
ועוד 500 מחבלים פחות כבדים), האם היית מצביע בעד או נגד".
זו השאלה שראוי לבחון, ויש רק שתי תשובות לשאלה כזו בעולם האמיתי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 30-12-2009, 11:23
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.03.09
הודעות: 1,754
לשאול "האם אתה בעד או נגד עסקת שליט" זה כמו לשאול "האם אתה בעד או נגד שלום עם לבנון"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "האם את\ה בעד או נגד עסקת שליט?"

אף אחד פה לא ממש יודע מה היא "עסקת שליט" משום שאין עסקה כזו. יש רצונות של חמאס, יש רצונות של מדינת ישראל והפערים עדיין גדולים.

על סמך הדיווחים בתקשורת, אני מתנגד לעסקה המתגבשת, משום שהיא חלק מדפוס התנהגות פסול שבו ישראל נכנעת לטרור, פועלת לפי הרגש ולא לפי השכל. הסיכון בשחרור המחבלים גדול בהרבה מהסיכון של חייו של גלעד שליט. אני חושב שמדינת ישראל צריכה לשנות דפוס התנהגות לפי הכללים הבאים:

1. לא תהיה כניעה לטרור.
2. ישראל תתגבר את מערך המודיעין לחילוץ שבויים, עם כל הסיכון הכרוך בכך.
3. ישראל תפעיל מנגנון עונש מוות למחבלים על מנת שלא לעמוד במצבים מהסוג הזה.

כל עסקה אחרת יכולה לשנות את דפוס מחשבתי. אם נאמר שיתברר שבסופו של דבר ישנה עסקה ללא 7 המחבלים הגדולים וארה"ב תסכים להוסיף את פולארד למשוואה - יהיה לי הרבה יותר קשה להתנגד ולכן, אני חושב שלדבר על "עסקת שליט" לפני שיש עסקה גמורה, זה יותר מדי מוקדם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 01-01-2010, 00:21
  hamora hamora אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.06
הודעות: 2,230
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "לשאול "האם אתה בעד או נגד עסקת שליט" זה כמו לשאול "האם אתה בעד או נגד שלום עם לבנון""

ציטוט:
במקור נכתב על ידי BigSmoke
כל עסקה אחרת יכולה לשנות את דפוס מחשבתי. אם נאמר שיתברר שבסופו של דבר ישנה עסקה ללא 7 המחבלים הגדולים וארה"ב תסכים להוסיף את פולארד למשוואה - יהיה לי הרבה יותר קשה להתנגד ולכן, אני חושב שלדבר על "עסקת שליט" לפני שיש עסקה גמורה, זה יותר מדי מוקדם.

אחת לכמה זמן בעסקאות כאלו או אחרות עולה עניין פולארד. אישית אני חושב שהאמריקאים הגזימו לגמרי איתו וגם תקינות כל ההליך ניראת לי מפוקפת משהו אבל ישנה גם האפשרות שהם יודעים משהו שאנחנו לא. מכל מקום זהו פשע שבוצע כנגדם ופולארד נשפט לפי החוקים שלהם.

לבקש שפולארד ישוחרר כמחווה בין מדינות זה סביר בהחלט בעיני אבל לכרוך אותו בעיסקת שליט ניראה לי מופרך לחלוטין. למה שארה"ב תפצה את ישראל במסגרת עיסקה שלא קשורה לאמריקאים וגם נולדה מנסיבות שלא באשמתם? אם יש מי שעשוי להיות מעורב אם כבר אלו הצרפתים שהרי לגלעד שליט אזרחות צרפתית.
_____________________________________
Reality is that which, when you don't believe in it, doesn't go away.
Peter Viereck, 1916-2006

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #42  
ישן 01-01-2010, 14:12
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
התשובה לשאלתך פשוטה: הממשל הנוכחי חייב את ארה"ב למעורבות הזוייה במגעים עם הפלסטינים
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=BigSmoke]כל עסקה אחרת..."

"האחד" מחוייב עד עמקי נשמתו להגשמת מאוויים של כל מיני גורמים מזה"תיים למיניהם, מסיבות השמורות
עימו ועם מקורביו ומקורבותיו.
אין טבעי מכך שכדי לעודד הסמכמה ישראלית לעוד עיסקה מסוכנת עם הפלסטינים, הוא יציע את שחרורו
של פולארד, שמאוד אהוד בישראל, בעיקר בגלל הרדיפה חסרת הפרופורציה שלו, בהשוואה ליחס העדין
כלפי מרגלים מזיקים ממנו בהרבה. למרבה הצער, פולארד הוא בדיוק הקלף שבו משתמש "האחד" כדי
לשדר לממסד הבטחוני בארה"ב שהוא דווקא כן פטריוט (נכון שהוא מתנגד להפעלת אמצעי אבטחה
יעילים בשדות תעופה - אבל תראו איך הוא מכניס לבוגד הזה פולארד...).

בכל מקרה, מבחינתי האישית גם הכללת פולארד בעיסקה לא הופכת אותה לסבירה. שחרור רוצחים הוא
דבר אסור, נקודה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:32

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 13 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר