|
במקור נכתב על ידי hamora
פלמינג;
כמה מספרים:
כ1100 מתוך כעשרים אלף צעירים ערבים בגיל המתאים (18), היינו כחמישה אחוז, מעט מאוד אבל לא לא-משמעותי.
ראה נא את אשר כתבתי ללובן.
מה שיותר חשוב זה שכמות התקנים מוגבלת וכניראה שיש יותר מתנדבים מתקנים, בשנה שעברה (2009) הוסיפו 150 תקנים.
נשמע לי מופרח ולא מבוסס (אם נתון זה מסתמך על הודעה ולא על מקור מהימן).
1. יד שרה - משווע לידיים עובדות (תורם גם למגזר הערבי).
2. בתי חולים - אחיות וכוח עזר סיעודי כורע תחת עומס.
3. מוסדות שיקום וגמילה
4. טיפול במגזר הערבי - התמכרות לאלכוהול, סמים בקרב בני נוער, אלימות, נהיגה תחת שכרות ונהיגה פרועה.
5. סיוע לעמותות המטפלות במגזרים שונים בקרב האוכלוסייה הערבית הצעירה והבוגרת כולל טיול באוכלוסיה בעלת מוגבלויות שונות.
גם אם לא רוצים להכתים את תוואי השירות הלאומי בקשר כלשהו לצבא - יש מספיק גורמים בקרב המגזר הערבי הזקוקים למתנדבים.
אינני חושב שיש גוף ציבורי כלשהו שיבוא ויאסור עליהם להתנדב במגזר הספציפי שלהם ולו בגלל המחוייבות האישית לאותו מגזר.
לא פחות חשוב, זו מגמה אחידה מזה ארבע שנים.
כמו כן סקר שערך ׳מאגר מוחות׳ ושהתפרסם ב׳מחלקה ראשונה׳ טוען ש91% מהערבים הם בעד שירות לאומי לבעלי פטור מצה״ל, זאת לעומת, לפי הסקר, רק 38% מהציבור החרדי ו60% מהציבור הדתי לאומי.
אדרבא ואדרבא, שידרשו להחיל את ההתנדבות בקרב הקהילה והמגזרים שלהם, לא מאמין שמישהו יקום ויאמר להם לאו.
באשר למגזר החרדי - התהליך הוא איטי מאד, אבל יש בהחלט תזוזה, בפרט לאור כל המקרים בהם מתברר כי העדה החרדית אינה חסינה מפני בעיות ואי אפשר לטאטא את הכל מתחת לשטיח (ראה מקרה הרצח האחרון שזעזע את הציבור החרדי שיצא בגלוי בהאשמות כנגד מגמת ההשתקה - כיצד זה שייך? פעילות של גופים התנדבותיים בקרב הציבור היו יכולים לחולל פלאות בהסתרת מקרי רצח, אונס פדופיליה ועוד).
הציבור הדתי - לאומי : דווקא מגמה הנמצאת בהתעוררות מתמדת. בנות שירות לאומי משרתות ואף תורמות בעמותות שונות.
אני מתנצל שאין באפשרותי כרגע להוסיף לינקים, אם תרצה אוכל אולי לעשות זאת בעוד כמה (הרבה) שעות.
אם יורשה לי להוסיף הערה אישית, אני תומך נלהב בשרות לאומי חובה וכאלטרנטיבה אמיתית (ובאותו האורך) לשירות צבאי לכל בעלי הפטורים.
שירות לאומי הוא ככל זרוע ביצועית אחרת התורמת למדינת ישראל. לא כולם מתאימים להיות פייטרים ואין פסול מלשרת את המדינה שאתה חי בה ובפרט שלא יהפכו לעוכרי ישראל כמו אותם שמיניסטים שאת דגל ההשתמטות שלהם צובעים בצבעים אידיאולוגיים.
אותם משתמטים אינם יודעים ולא כלום (באחריות מלאה) מהי המשמעות של אזרחות במדינה, מה הן החובות והזכויות האזרחיות.
הללו אפילו לא יודעים שרחוב שינקין הוא רחוב על שמו של עסקן ציוני בראשית המאה ולא רחוב היפות והמשתמטים.
ללובן גולו, לינק לא שמת, ביקשו ממך מספרים לפחות תענה כמו בן אדם, אחרת מה שווה האשכול שלך? (וכן, ראיתי שיש מספר אבל בלי קוטקסט הרבה הוא לא אומר).
|