לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-01-2010, 06:35
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי orka87 שמתחילה ב "שאלות בנושא רשתות"

1. חיבור ADSL משתמש גם הוא בקו הטלפון. אבל לפי שאלה 2 אני משער שאתה מתכוון לחיבור עם מודם אנלוגי וחיבור עם מודם ADSL. ההבדל הוא שמודם אנלוגי משתמש בשיחת טלפון קולית רגילה כדי לתקשר עם מודם אחר (שיחה שגם עולה כסף כי היא רגילה...). המידע (ביטים) הופך לצלילים שמועברים על גבי שיחת טלפון רגילה. כיוון שטווח התדרים ששיחת טלפון רגילה יכולה להעביר הוא קטן מאוד, לא ניתן להעביר מידע רב בכל שנייה. עם קו מעולה, דחיסה, ומה לא, בד"כ לא ניתן להגיע ליותר מ 40 ומשהו אלף סיביות לשנייה (מה שיוצא בערך 5-6 ק"ב לשנייה). בחיבור ADSL, משתמשים דווקא בטווח התדרים *שלא* משמש לשיחות טלפון, שהוא הרבה יותר רחב, וגם מעבירים מידע בכמה טווחים במקביל, כך שאם בחלק יש רעשים, מידע עדיין יכול לעבור בחלק האחר. כאן כבר ניתן להעביר עשרות מליוני סיביות לשנייה (תלוי במרחק מהצד השני שמשדר - ככל שרחוק יותר - יש יותר הפרעות - ורוחב הפס האפקטיבי המקסימלי יורד) - או עד מ"ב בודדים כל שניה.
2. הסברתי בעצם ב 1
3. יש כמה מקומות שבהם משתמשים במושג הזה. בציוד רשת, מדובר פשוט על שקע רשת. בתקשורת בשכבה 4 במודל 7 השכבות, מדובר על משהו שניתן לדמות כ"שלוחה של מרכזיה". הדימוי שלרוב אני משתמש בו הוא ששני מחשבים באינטרנט הם כמו שתי מרכזיות של בתי מלון, שבכל מרכזיה כזו יש 65535 שלוחות. שאתה מחייג למישהו במלון השני (אנלוגיה - תוכנת שרת על מחשב מרוחק) - אתה צריך לומר לאיזו שלוחה אתה מחייג, כדי להגיע לנמען הרלוונטי. אז פורט זה אותו דבר. למשל, ה"שלוחה" (פורט) של שרתי web, כאלה שאתה מגיע אליהם שאתה גולש לאתרים ב http, תמיד יהיה 80 (אלא אם כן החליטו להריץ את השרת על פורט אחר. במקרה זה, תראה ציון של נקודותיים ומספר פורט אחרי כתובת האתר...)
4. אתה מתכוון *כש*היא idle? רלוונטי רק בחיבורי חייגן, ונמצא, כמובן, בהגדרות של... החייגן.
5. דבל קליק על המפתח שמראה שהאתר מוצפן, לרוב. זה תלוי בדפדפן שבו משתמשים.

כיוון שיש לי הרגשה שהרגע עניתי על שאלון כניסה לגוף העוסק במחשבים שמודד את הידע של הנכנסים אליו באמצעות סט שאלות שלא מראות שום דבר על ידע אמיתי במחשבים/תקשורת, אני ממליץ שדברים כאלה תנסה בפעם הבאה ללמוד לבד. Google is your friend.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:20

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר