לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-01-2010, 18:56
  Cr4ck Cr4ck אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.06.04
עזרה בקנית עדשה - צלם מתחיל.

שלום.
אני מתעניין מאוד בתחום הצילום ואפילו לעיתים מגיע לתוצאות נחמדות עם הcanon a85 הישנה שלי.
אמנם אני מרגיש כי ניצלתי אותה עד תום.
השבוע החלטתי להשתדרג וקניתי מצלמת רפלקס Canon 500D , אמנם קניתי גוף בלבד.
עכשיו השאלה שלי איזה עדשה כדאי לצלם מתחיל לקנות ? יש את הסטנדרטית ה18-55 iS של קנון...
שזה מה שהמוכר אמר לי אבל אמרתי לו שיחכה עם זה כי אולי כדאי לי לקנות כבר משהו שישמש אותי לטיפה יותר מצילומים חובבניים .
המטרה שלי כצלם מתחיל היא בעיקר פרוטרט ונוף , אין צורך בעדשת פוקוס מטורפת לצילום למרחקים.
בנוסף , אבקש לשאול איזה ציוד נוסף כדאי לי לקנות כהתחלה ( המוכר אמר לי שפילטר uv זה חובה לדוגמא)....

ודרך אגב , מה ההבדל או מהם המושגים IS ,USM , EF שחוזרים על עצמם בתוויות העדשות.

תקציב ... עד 1000 שקל לציוד.. יכול להתגמש
עזרתכם הדחופה!
תודה רבה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-01-2010, 10:44
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי High Hopes שמתחילה ב "כי יש לה צמצם קבוע לכל..."

אחזק את ניר וארחיב כי 'איכות אופטית' - הכוונה לטיפול טוב יותר בעיוותי צבע, הפרדת קונטרסט, מעברי צבע ועוד...
כל עדשה בנויה ומלוטשת בצורה שונה ובאיכות שונה וזה משפיע מאוד על המחיר. עדשות שעוברות טיפולים יותר יסודיים, מגיעות לתוצאות טובות יותר, והן גם עולות בהתאם.

ה 18-55 יתכן מאוד כי תספק אותך וזו לא בהכרח קניה לא טובה (במיוחד לאור המחיר הנמוך מאוד שלה), אבל מהנסיון שלי, אתה מהר מאוד תרצה להגיע לרמה יותר טובה של תמונות מקור ואתה תמצא את עצמך חוזר לפורום לשקול קניה של עדשה אחרת בטווח שלה - שתתן תוצאות יותר טובות.
קניה בפעם אחת, של עדשה טובה לתחום - תשאר איתך שנים רבות.

אנחנו לא תמיד ממליצים על מה שיותר יקר כי זה תמיד יותר טוב, אבל במקרה הזה, בטווח הזה למצלמות האלה - זו באמת הקניה הטובה ביותר

ישן 11-01-2010, 18:06
  High Hopes High Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Cr4ck שמתחילה ב "מה אני אוכל לעשות עם עדשה 2.8..."

שני דברים
הראשון והמורגש מאוד - לצלם בתנאי תאורה קשים יותר
צמצם פתוח מאפשר ליותר אור להכנס ולכן אפשר לצלם כשמעט חשוך יותר והתמונות עדיין יהיו חדות כי אתה לא מוותר על מהירות תריס
השני - איכות התמונה, לרוב עדשות עם צמצם פתוח הן איכותיות יותר מאלה עם הצמצמים הסגורים יותר (לא תמיד) ותמיד עדשות עם צמצם קבוע (למשל 2.8 לכל האורך) יהיו טובות מעדשות עם צמצמים משתנים (לדוגמא 3.5-5 או מה שזה לא יהיה)

חוץ מלפקס באותה מהירות, הטמרון עולה על הקנון בכל הפרמטרים, ולרוב בהרבה
כמו שאמרו החברים מעלי - חבל לקנות עדשה קקה, להבין שצריך לשדרג ואז לבזבז שוב כסף על עדשה עם אותו תחום פחות או יותר
לקנות את עדשת הקיט זה לזרוק 500 שקל בעיניי
או כמה שהיא לא עולה היום עם המייצב (קרוב ל 1000 כבר בטח)

אנחנו אוהבים אותך!

www.nirgeiger.com

ישן 11-01-2010, 19:39
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Cr4ck שמתחילה ב "אשמח לקבל בפרטי טלפון של..."

טלפון בפרטי יהרוס את כל היופי של הפורום... אם נענה לך בטלפון, כל המידע הזה ישמר בינינו ולעולם לא יראו אותו אחרים, אשר להם בדיוק אותן שאלות כמו שלך.
לכן כדאי בכל זאת לפרסם אותן בפורום ולתת לעוד אנשים לקרוא את השאלות ואת התשובות.

בנוגע לשימוש במייצב עבור צלם מתחיל - אין לזה משמעות. צילום עם מייצב טובים עבור מקרים מסויימים ולא עבור צלמים 'מתחילים' או 'וותיקים'.
שימוש במייצב טוב עבור צילום דוממים במצבי תאורה בעיתיים בהם נאלצים לצלם מהיד - ללא שימוש בחצובה.
זה עוזר להתגבר על רעידות היד ולצמצם את אפקט המריחה שמתקבלת בחשיפה ארוכה מדי.

מלבד זה - אין כמעט בכלל שימוש במייצב. כלומר, אם אתה בלאו-הכי לא מצלם בחשיפות ארוכות, חפצים דוממים מבלי להשתמש בחצובה - אתה לעולם לא תמצא את עצמך משתמש במייצב (לי אישית אין שום עדשה מיוצבת ואין לי צורך בזה).
לפעמים אני מרגיש שהייתי רוצה מייצב בעדשת המאקרו שלי - שם אני מאבד אור בצורה משמעותית גם בצהרי היום, אבל בעדשות טווח ביניים אני לא מוצא שום שימוש הגיוני למייצב.

בנוגע ליד שניה - אין מחירון לעדשות משומשות כך שתמיד ישנה האפשרות ליפול על מציאה ולקבל עדשה טובה במחיר של 1000 שקל. מצד שני, אף אחד לא מבטיח לך שזה יקרה. תחפש ביד שניה ותראה מה מציעים שם...
אני מצאתי מאקרו 50 מ"מ 2.8 ב 800 שקל פעם... אחלה עדשה ובמיוחד למחיר הזה.. אבל לא חיפשתי מעולם בטווח שאתה מדבר עליו, מה גם שזה משתנה אצל כל אחד, מן הסתם.

העדשה שציינת מטה, גרועה לך.
הטווח שלה בסדר למצלמות פריים מלא ולא למצלמות עם חיישן APC כמו שלך. הטווח פשוט לא פרקטי כמו 17-50.
הצמצם שלה, כפי שאתה רואה, משתנה מ 3.5 בקצה הפתוח ל 5.6 בקצה הצר (לא משהו בכלל) ובכלל, מלבד העובדה שהן זולות ונותנות 'זום x5' - אני לא חושב שתמצא אותה עונה על ההגדרה שלך לאיכות.
אתה תהנה עם ה 17-50 של טמרון הרבה יותר הן מבחינת איכות, טווח וצמצם.
החסרון היחיד - המחיר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:14

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר