16-01-2010, 15:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.09
|
|
משהו שחיילים צריכים להבין אחת ולתמיד -
כ-ל חייל בצה"ל זכאי למספר מסוים של ימי חופשה שנתיים (חופשה שנתית/רגילה), בהתאם לרמ"פ בה נמצא.
רמ"פ א וא+ זכאים ל-20 ימים חופשה בכל שנה קלנדרית מלאה (ינואר-דצמבר), וברמ"פ נמוכות יותר זכאים לכ-15 ימי חופשה.
מספר ימי החופשה לא משתנה (מעבר להנ"ל) בין לוחמים ל"ג'ובניקים". כלומר- אני משרת במחלקת המודיעין במפקדה של גדוד מבצעי. מספר ימי החופש השנתיים שלי הוא 20, בדיוק כמו הלוחמים בפלוגות של הגדוד.
רגילה הוא מונח שמשמעותו השתנתה בשנים האחרונות. בעבר חייל היה זכאי ל-3 רגילות בשנה - בכל 4 חודשים, חופשה של שבוע פלוס מינוס.
היום כל חייל שיוצא לרגילה (שכמו שנאמר לפני, בדר"כ אינה אינדיווידואלית אלא ברמת המחלקה/פלוגה/גדוד), יורדים לו ימים ממכסת החופשה, כאשר רק ראשון-חמישי הם ימי חופש, שו"ש לא נספרים.
חייל זכאי לקבל את ימי החופשה שלו, אך מפקד רשאי שלא להאשר את ימי החופש כולם, בהתאם לשיקולים מקצועיים ומבצעיים.
ימי חופשה שלא מנוצלים במהלך השנה יצברו לשנה שאחריה, עד לגבול מסוים- חיילים שזכאים ל-20 ימי חופשה יוכלו לצבור עד 7 ימים לשנה הבאה. חיילים הזכאים ל-15 ימי חופשה יוכלו לצבור עד 5 ימים מהמכסה השנתית שלהם.
חשוב להבין:
בכל שנה ניתן לצבור את הימים הנ"ל, אך לא ניתן לצבור פעמיים. כלומר- אם צברתי מ-2009 7 ימי חופשה צבורה, נאמר שב-2010 יהיו לי 20 ימי זכאות + 7 ימי צבורה, דהיינו 27 יום. במידה ואנצל רק 13 ימי חופשה בשנת 2010, אוכל לצבור לשנת 2011 רק 7 ימים, והימים שצברתי מ-2009 ימחקו.
חייל לא יגיע לשנה חדשה עם ימי צבורה שעולים על 5-7 ימים (בהתאם לרמ"פ בה משרת).
מקווה שהצלחתי להעביר את המסר 
|