21-01-2010, 20:48
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
רוב הסקרים שאני ראיתי - וחלקם פורסמו פה ע"י טלי, דיברו על בראון כפייבוריט
לא היו הפתעות (מלבד כמובן העובדה שכסא שהיה שייך לחמולה המלכותית של קמלוט, מזה 60 שנה,
עבר לידיים אדומות...) בנוגע לסקרים. הפעם הם דווקא פגעו. הדיילי קוס, שאני יכול להבין לליבם של בעליו,
אמנם הפיץ סקר של תיקו, אבל היה ברור שזו משאלת לב, ולא סקר...
תוצאות סקר זה נובעות מתופעה נורא פשוטה: אובמה מייצג מדיניות שנכשלת כמעט בכל כיוון אפשרי:
חברתי, כלכלי, מדיני, צבאי, ובעצם במה לא.
היוזמה שלו לביטוח בריאות ממלכתי היא לא רעיון רע כשלעצמו, אלא שכמו תמיד אצל הדמוקרטים של
העשורים האחרונים, כוונות טובות לחוד ומציאות לחוד. אובמה מציע תכנית שנפלאה לחלק קטן מהציבור,
ורעה לרובו. עם זאת, התבוסה של קואקלי במסטצ'וסטס היא לא רק תוצאה של אי שביעות רצון מחוק
ביטוח הבריאות, אלא בעיקר מכל ההתנהלות הדורסנית שלו. האיש זלזל בצורה מזעזעת ברוב הציבור,
ונתן תחושה של השתלטות אולטרה-שמאל על מפלגה שהייתה תמיד מרכז-שמאל. את זה, אגב, טוען
סנאטור דמוקרטי מאינדיאנה, מסתכל בחרדה על מה שקרה במסטצ'וסטס ונזכר שאצלו המדינה היא בדר"כ
אדומה - ואם הרפובליקנים ניצחו בבוסטון - אזי המצב באינדיאנאפוליס, חמור שבעתיים...
אני חושב שהנצחון עכשיו, מעבר למשמעות הנהדרת שלו מבחינת ישראל - וכבר הערב אובמה נשמע
פחות מעצן מאשר בדר"כ בנוגע אלינו - הוא טוב גם לארה"ב. ככל שיקצצו בכנפיו של "האחד", כן ייטב
לארה"ב, לישראל ולשאר העולם....
|