לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-01-2010, 07:23
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גאבנו שמתחילה ב "ניצחון סוחף לרפובליקנים במדינת הליברלים מאסצ'וסטס."

מכה קשה מאוד אישית לאובמה ובכלל לדמוקרטים!

נצחון דמוקרטי (שהיה מה שהאמנתי שיקרה ומה שרוב הסקרים חזו, דוגמה נוספת למה שוווים הסקרים) היה כשלון קטן בהרבה לרפובליקנים ממה שקרה אתמול.

זה גם ברוך אדיר לרפורמת הבריאות וככזה מכה קשה לא רק לדמוקרטים אלא לארה"ב שכן למרות שלכולם כולל לרפובליקנים ברור שדרושה רפורמה מטעמים פוליטיים הימין ימשיך במדיניותו ההרסנית של לחרב גם את מה שהם עצמם מכירים בחשיבותו. גם ככה כל הפשרות יצרו מין יציר כילאיים שאף אחד לא באמת מבין ושמעצבן את האגף השמאלי של אובמה.

אני חייב להוסיף שעד עכשיו התייחסתי דיי בזלזול לירידה בפופלוריות של הנשיא, פופולריות, כמו ערך המניות שלך, יש לה משמעות אמיתית כמעט רק ביום הבחירות כפי שגילו הדמוקרטים ב2004, בין לבין מדובר בנתון תאורטי בלבד. הכשלון האיום במסצ'וסטס הוא כבר רמזור אדום מהבהב שמצביע בבירור על אי שביעות רצון עמוקה מהשנה הראשונה של אובמה בבית הלבן ואגב, המס המשונה שהוא מציע להטיל על הבנקים, צעד שפשוט צורח פופוליזם זול הוא קצת סימן לפאניקה אצל אדם שכרגיל הוא קר רוח מאוד.

אישית כל זה מצער אותי מאוד. נכון הוא שלישראל לטווח הקצר עדיף היה ממשל מקיין אבל לארה"ב אין לי שמץ של ספק שהשינוי במפלגת השלטון היה נכון ומתבקש. בוש היה נשיא איום והממשל שלו גרם נזק אדיר לארה"ב כמעט בכל תחום. גם לישראל שגורלה קשור כל כך בארה"ב יש, לטווח הארוך מעט יותר, אינטרס בארה"ב חזקה ומשגשגת. אני גם לא חושב שהצעדים שאובמה עשה עד כה הם כאלו חסרי משמעות או לא מוצלחים, אני פשוט סבור שרמת הציפיות ממנו היתה לא ריאליסטית ושלצעדים שנקט לוקח זמן להשפיע (זוכרים את "זה הכלכלה, טיפש" שהפיל את בוש האב? אבל השגשוג של שנות קלינטון התחיל תודות לצעדים שעשה בוש רק שכשאלו התחילו להשפיע היה זה קלינטון שזכה בקרדיט מההפקר, דברים כאלו כלל אינם נדירים).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-01-2010, 07:34
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "מכה קשה מאוד אישית לאובמה..."

מכיוון שההורים שלי גרים בבוסטון יותר מעשור, אותי זה לא ממש הפתיע..
הדבר האחרון שהחבר'ה ממסצ'וסטס רוצים זה התערבות פדרלית במערכת הבריאות שלהם (שבנויה דומה להצעה של אובמה). החשש (המוצדק) הוא שהרפורמה הזו תשנמך את איכות הטיפול לו הם זוכים היום. לדעתי הנסיון לתקוף ישר את הנושא מהרמה הפדרלית הוא מוטעה, וטוב היה לו היה מנסה קודם כל ליישם את זה דרך מושלים אוהדים ולהבנות על זה לאחר מכן.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 20-01-2010, 12:51
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
העולם האמריקאי, אם לחפש קווי שבר, מחולק
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ושוב זה אני - עכבר הכפר מא"י שלא מצליח להבין את המטען הרגשי הטמון בחוק הבריאות בארה"ב"

(מבחינת קטבים) לצדדים ניצים על רקע של הבדלי תפישת הכלכלה ומבנה השירותים הסוציאליים: זה שבר שקיים עשרות שנים, אבל לפעמים מאוד מזכיר את הפער בין הניצים בארץ בשאלת הערבים, רק שכן שהו שבר שנוצר רק אחרי 1994-5 כמשהו מהותי. לישראלי, שלרוב בכלל אין מושג מה רמת הליבראליות בכלכלה של ארצו, או שירותי הבריאות, כל שכן בכלל לא מבין כלום בכלכלה (תראה פעם באילו מונחים מסבירים פרמטרים כלכליים בחדשות הכלכלה לעם שב CNN! אם היו מתרגמים לך את זה לעברית פשוטה לא הייתה מאמין שאלה חדשות לאדם פשוט), קשה מאוד להבין את זה, ובטח קשה להבין איך יכול להיות שהאמריקאי מוכן לעלות על בריקדות (דרך הצבעה, שאילתות לנציגים אזוריים וכו') בגלל עניינים שלנו לא נראים מובנים בכלל.

יש לי דוד אמריקאי אחד - סוציאליסט מצעירותו (כלכלית: לא הייתי מגדיר אותו ליבראל מובהק מבחינות אחרות) שמכנה בלי שום מצמוץ את הרפובליקנים כ"נאצים חדשים" ואת הדמוקרטים הלבנים כ"תאצ'ריסטים בתחפושת" (הוא אמריקאי שמבין משהו בעולם שמחוץ לסטייט שלו) וכל זה רק על רקע עניינים של ביטוח בריאות וניהול כספי ציבור. מצד שני יש קרובים צעירים יותר - מין בורגנים יהודיים מהחוף המזרחי - שמדברים על סוציאליזם ברמה של ישראל דהיום כעל לא פחות מאשר "בדרך לקסטרו". זה מאוד משעשע - כמובן - כי מי שמכיר את האמריקאים יודע שתמיד, אבל תמיד, מסתבר שהם אישית נהנים לא מעט מדברים להם הם מתנגדים בקול רם ובוטה (מין מחוץ לנישואין, סמים, כספים ממניות, רווח מעסקאת נדל"ן שפוגעות בעניים וכו').

ישן 20-01-2010, 08:50
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "מכיוון שההורים שלי גרים..."

להזכיר לך ביטיס הרפורמה הנוכחית ויתרה, למגינת ליבו של השמאל האמריקאי, על האופציה של ביטוח ממלכתי.

להזכיר לך שניים, לפי כל הסטטיסטיקות שאני ראיתי האמריקאי משלם יותר ומקבל פחות מבכל מדינה "מפותחת" אחרת. תוסיף לזה את למעלה מארבעים מיליון (!!!!!) האמריקאים שאינם מבוטחים את המחירים המגוחכים של התרופות ואת הקשישות שמבריחות תרופות בחצאיות בגבול קנדה ויש לך פשיטת רגל מוסרית לאומית.

וד"א אני שדווקא כן יש לי ביטוח בריאות ראוי (דרך הקורפרייט שאני עובד בו) יכול להגיד לך שגם אני וגם אמריקאים מבטן ומלידה ועם תואר שני לא מצליחים אף פעם להבין את נפתולי וסמטאות הביטוח שלנו וכשאני משווה את זה לישראל ולאחותי עם שתי ילדות קטנות ולשירותים הרפואיים שהיא ומשפחתה (וגם הורי המזדקנים) מקבלים הרי לך תמריץ מעולה לחזור לארץ הקודש.

ישן 20-01-2010, 14:40
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "נו מתי אתה בא?"

כמה שמאלני אתה כבר חושב שאני?

פעם עוד הייתי מצביע מרצ אבל זה היה לפני התמוססות השמאל הגדולה של האינטיפאדה השניה ואפילו אז שולה אלוני היתה קצת יותר מידי בשבילי. למרות שגם שריד הוא כיום שמאלה ממני אני דיי מחבב אותו אבל הוא כבר מזמן לא רלונטי להצבעות וכיום לא הייתי מצביע שמאלה (או ימינה) מהעבודה ואתה יודע בעצמך איזו ברירה עלובה זו שלא לומר ששום שמאלני שמכבד את עצמו לא יתפש חי מצביע לאהוד ברק.

אבל אפילו הייתי שמאלן דגול הבעיה בין הירדן והים היא לא מחסור בשמאלנים ועודף בימנים, שניהם יהודים, אלא מחסור חמור בערבים שפויים שמוכנים לחיות עם השכנים שלהם. כל עוד לא יהיו מספיק ערבים כאלו ימשיכו השמאל (בנסיונותיו העקרים להביא לשלום בכל מחיר) והימין (במאמציו לחסל את אופציית שתי המדינות בדמות מפעל ההתיישבות ביו״ש שמנציח את שליטתנו במליוני ערבים והופך נסיגה ישראלית ללא ראלית) הישראלי להיות מזיקים בערך באותה המידה.

וד״א, ״שמאלני״ כהיפוכו של ״לאומן״ זו הגדרה מאוד מאוד לא מדוייקת למה זה שמאלן. שמאלני כתפישה כלכלית חברתית זו לא הגדרה מלאה אבל כבר קרוב יותר אל המציאות וככזה נידמה לי, על סמך קריאת ההודעות שלך, שאתה למעשה דיי שמאלני, אולי אפילו יותר ממני...

ישן 20-01-2010, 14:46
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "כמה שמאלני אתה כבר חושב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
ש : כמה שמאלני אתה כבר חושב שאני?

ת : פעם עוד הייתי מצביע מרצ אבל זה היה לפני התמוססות השמאל הגדולה של האינטיפאדה השניה ואפילו אז שולה אלוני היתה קצת יותר מידי בשבילי. למרות שגם שריד הוא כיום שמאלה ממני אני דיי מחבב אותו אבל הוא כבר מזמן לא רלונטי להצבעות וכיום לא הייתי מצביע שמאלה (או ימינה) מהעבודה ואתה יודע בעצמך איזו ברירה עלובה זו שלא לומר ששום שמאלני שמכבד את עצמו לא יתפש חי מצביע לאהוד ברק.

אבל אפילו הייתי שמאלן דגול הבעיה בין הירדן והים היא לא מחסור בשמאלנים ועודף בימנים, שניהם יהודים, אלא מחסור חמור בערבים שפויים שמוכנים לחיות עם השכנים שלהם. כל עוד לא יהיו מספיק ערבים כאלו ימשיכו השמאל (בנסיונותיו העקרים להביא לשלום בכל מחיר) והימין (במאמציו לחסל את אופציית שתי המדינות בדמות מפעל ההתיישבות ביו״ש שמנציח את שליטתנו במליוני ערבים והופך נסיגה ישראלית ללא ראלית) הישראלי להיות מזיקים בערך באותה המידה.

וד״א, ״שמאלני״ כהיפוכו של ״לאומן״ זו הגדרה מאוד מאוד לא מדוייקת למה זה שמאלן. שמאלני כתפישה כלכלית חברתית זו לא הגדרה מלאה אבל כבר קרוב יותר אל המציאות וככזה נידמה לי, על סמך קריאת ההודעות שלך, שאתה למעשה דיי שמאלני, אולי אפילו יותר ממני...

אני לא סתם שמאלני אני סמאלני מנאייק

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 20-01-2010, 17:56
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "מבחינה חברתית הייתי פעם מזמן שמאלן אח"כ הפכתי לפקפקן והיום אני סתם עצוב..."

את העצבות אני חולק איתך.

חברתית אני דיי בשמאל, כלכלית נידמה לי שאני נוטה לשמאל מתון למדי, אני בעד משק שהוא חופשי ברובו ועסקים פרטיים אבל אני גם בעד רגולציה ממשלתית וסבור שיש שירותים שעדיף שישארו בידי המדינה כי לא בריא, לדעתי, להפעיל שירותים מסוימים מתוך הגיון שהוא כלכלי בלבד (למשל מערכות החינוך, הבריאות, בתי הסוהר והצבא). אני חושב שאני יכול לסכם את העמדה הכלכלית חברתית שלי בכך שאני מוכן להקריב רמה מסוימת של שגשוג כלכלי למען חברה שיויונית ובריאה יותר ולא מאמין שקפיטאליזם לבדו יצליח להקרין את עושרה הממוצע של החברה על כל שכבותיה כולל אלו החלשות.

בטחונים אני יונה אבל אף פעם לא הבנתי את הקשר בין שמאל ויונות בטחונית, למה אי אפשר להאמין בקו בטחוני ניצי ועדיין לתמוך במדיניות חברתית כלכלית סוציאלית. למעשה, כפי שרמזתי מעל, נידמה לי שרבים בפורום הזה הם די כאלה.

ישן 20-01-2010, 18:34
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
חלק מהעצבות נובע מכך שבשל טיבו של האדם - הופכת נתינת המדינה למובנת מאליה
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "את העצבות אני חולק..."

זוהי כנראה אחת הבעיות המרכזיות במשק סוציאליסטי. העדר מוטיבציה לאנשים יצרניים [מה שלא קורה בישראל בסקטור הפרטי אבל בהחלט מתרחש לא מעט בסקטור הציבורי] וחמור מכך - יצירת תרבות שלמה אשר לא רואה בעזרת המדינה 'סיוע' אלא דרך חיים כולל יסוד גופים המתמחים ב'מצוי זכויות' [וגם בהמצאת זכויות] למי שהזמן עימו.

אציין כי שלא כמו שחושבים לא מדובר רק בסקטורים אליהם מכוונים את הפנס בהקשר זה. הבעיה הכואבת יותר היא כי המשאבים מוגבלים. לכן, משפחה של שני הורים המשתדלים לעבוד למרות נכותם כדי לקיים בכבוד את ילדים החולה אף הוא [זה לא סרט תורכי, זו מציאות יום יומית ללא מעט אנשים] יועפו לכל עבר ב'לך ושוב' ולא יהנו מזכויות בטוח לאומי, קופ"ח, רווחה, תחבורה, רשות מקומית וכו'.

פרזיט מיומן אחד שלא מתכוון לעבוד ולו דקה מחייו יצליח לסדר לעצמו רמת חיים לא רעה בכלל רק מעצם יכולתו להגיש ערר ועוד ערר, לנצל פירצה ועוד פירצה. חלק מטיפוסים אלו מתקיימים ברמת חיים גבוהה יותר משל העו"סים המטפלים בהם... [אבל לא מפסיקים לקטר לרגע כמובן]

ישן 20-01-2010, 13:29
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "להזכיר לך ביטיס הרפורמה..."

לא הבנת אותי - המצב של ביטוח הבריאות במסצ'וסטס טוב יותר ממה שהחוק הפדראלי המקורי מציע (קל וחומר לאחר הפשרות למיניהן) וזהו הרקע להתנגדות של מדינה זו (וזו בלבד).

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 20-01-2010, 14:57
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אתה צודק, אני באמת לא הבנתי..."

ואגב, אני חייב לומר שמצב ביטוח הבריאות בארץ הוא בין הטובים בעולם המערבי. כמובן שהייתי צריך לעזוב לחו"ל בשביל להבין את זה, אבל רק בשביל שתבין - ישראלים מאוסטרליה, ניו זילנד ואנגליה חוזרים לארץ לטובת טיפולים רפואיים פשוטים יחסית (כולל טיפולי שיניים).

ישן 20-01-2010, 15:18
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "ואגב, אני חייב לומר שמצב..."

עכשיו אתה פספסת אותי

שים לב למעלה, זה בדיוק מה שכתבתי ואני מסכים איתך אפילו בנוגע לטיפולי שיניים, גם אני מעדיף את רופא השניים המשפחתי שלנו על שלל הרופאים האמריקאים שנתקלתי בהם ועל הקיטורים הישראלים על בתי החולים בארץ... לפני כשנתיים היה לנו פה מצב חירום פתאומי עם אישתי ורצנו לחדר המיון באמצע הלילה... מה אומר, רוב הלקוחות הגיעו עם ליווי ואם אוסיף שגם עם אזיקים אז תבין וודאי לאיזה ליווי אני מתכוון, המלווים היו ״הקבועים״, אלו שמכירים את הצוות הרפואי ומסוחבקים איתו. עד שכבר הגיע מישהו שניראה מאנשי שלומנו התברר שהגיע עם פרצוף מפוצץ מאיזו קטטה... מיטה לא היתה להם, לקח שעות עד שקיבלנו יחס, התרופה שהיא קיבלה כמעט הרגה אותה (יומיים אח״כ בבי״ח טוב יותר קיבלנו משהו אחר) וכדי להוסיף עלבון על פציעה חל שיבוש בטיפול בניירת בתקשורת בין הביטוח שלנו לביה״ח ולמרות הבטחות חוזרות ונשנות במשך קרוב לשנה המשכנו לקבל מכתבים מאיימים יותר ויותר אם לא נשלם את חובנו על חדר המיון (הוצאות רפואיות הן הגורם היחיד מספר אחד בסיבות לפשיטות רגל אישיות בארה״ב).

(ורק כדי לסכם, לאישה שלום וענייני ביה״ח הוסדרו מבלי שצ׳יקו וצ׳ארלי נשלחו לביתנו)*

ישן 20-01-2010, 15:23
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "עכשיו אתה פספסת אותי :) שים..."

באתי לחזק אותך... אצלנו (אוסטרליה) בשביל לקבל טיפול רפואי ברמה ישראלית אתה נדרש לשלם לביטוח פרטי בסביבות 3500-5000 דולר בשנה (קרי פעמיים-שלוש שכר מינימום חודשי).

ישן 21-01-2010, 20:48
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
רוב הסקרים שאני ראיתי - וחלקם פורסמו פה ע"י טלי, דיברו על בראון כפייבוריט
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "מכה קשה מאוד אישית לאובמה..."

לא היו הפתעות (מלבד כמובן העובדה שכסא שהיה שייך לחמולה המלכותית של קמלוט, מזה 60 שנה,
עבר לידיים אדומות...) בנוגע לסקרים. הפעם הם דווקא פגעו. הדיילי קוס, שאני יכול להבין לליבם של בעליו,
אמנם הפיץ סקר של תיקו, אבל היה ברור שזו משאלת לב, ולא סקר...

תוצאות סקר זה נובעות מתופעה נורא פשוטה: אובמה מייצג מדיניות שנכשלת כמעט בכל כיוון אפשרי:
חברתי, כלכלי, מדיני, צבאי, ובעצם במה לא.
היוזמה שלו לביטוח בריאות ממלכתי היא לא רעיון רע כשלעצמו, אלא שכמו תמיד אצל הדמוקרטים של
העשורים האחרונים, כוונות טובות לחוד ומציאות לחוד. אובמה מציע תכנית שנפלאה לחלק קטן מהציבור,
ורעה לרובו. עם זאת, התבוסה של קואקלי במסטצ'וסטס היא לא רק תוצאה של אי שביעות רצון מחוק
ביטוח הבריאות, אלא בעיקר מכל ההתנהלות הדורסנית שלו. האיש זלזל בצורה מזעזעת ברוב הציבור,
ונתן תחושה של השתלטות אולטרה-שמאל על מפלגה שהייתה תמיד מרכז-שמאל. את זה, אגב, טוען
סנאטור דמוקרטי מאינדיאנה, מסתכל בחרדה על מה שקרה במסטצ'וסטס ונזכר שאצלו המדינה היא בדר"כ
אדומה - ואם הרפובליקנים ניצחו בבוסטון - אזי המצב באינדיאנאפוליס, חמור שבעתיים...

אני חושב שהנצחון עכשיו, מעבר למשמעות הנהדרת שלו מבחינת ישראל - וכבר הערב אובמה נשמע
פחות מעצן מאשר בדר"כ בנוגע אלינו - הוא טוב גם לארה"ב. ככל שיקצצו בכנפיו של "האחד", כן ייטב
לארה"ב, לישראל ולשאר העולם....
ישן 20-01-2010, 17:59
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גאבנו שמתחילה ב "ניצחון סוחף לרפובליקנים במדינת הליברלים מאסצ'וסטס."

תחילת הסוף של אובמה סבירות גבוה מאוד, העם בארה"ב אמר את דברו באופן ברור.
עכשיו הבחירות לבית הלבן וביי ביי אובמה ושלום לנשיא חדש מטעם הרפובליקנים כנשיא ארה"ב החדש.

אובמה נבחר עקב המשבר הכלכלי ותמיכה מסיבית של התיקשורת בארה"ב ועמד בהבטחות פוליטיות בודדות קטנות יחסית להבטחות שלו בבחירות עצמן ובארה"ב זה מספיק להפסיד בבחירות. כל הדברים החשובים עליהם דיבר, אף אחד מהם לא קרה ולא יקרה ובסופו של דבר עוד יזכרו את בוש כנשיא טוב ואת אובמה, כנשיא הגרוע ביותר של ארה"ב בקצב הזה.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 20-01-2010, 18:53
  גאבנו גאבנו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.08.08
כמה מהמגיבים כאן אינם מבינים מה קרה וקורה בארה"ב. הסבר:

אני עצמי אדם עובד בלי הון ובלי מעורבות ברולטה של הבורסה. יחד עם זאת אני מבין שיש שתי גישות בניהול מדינה מערבית (כל היתר הם סיפור אחר). אחת היא הגישה שהביאה את ארה"ב למעמדה כמדינת החלום של רוב האנשים בעולם ("אמריקה!!!") ולדרגת מעצמת על. גישה זו היתה מבוססת על חופש וטיפוח היוזמה והאחריות האישית תוך מתן הזדמנות לכל מי שמוכן להשקיע. הממשלה לא היתה הגננת של העם, אבל שמרה על החוק והזכויות תוך מתן הרבה הגנות וסיוע לחלשים.
הגישה השניה היא זו המציבה את הממשלה כמעורבת בכל, כשולטת בכל המשאבים וכתמנון ענק שידו בכל. כדי להגיע לשליטה כזו משתמשים הסוציאליסטים (כן, זו הגישה הסוציאליסטית) בסיסמאות "לטובת העם". תומכי ריכוזיות השלטון בידי הפוליטיקאים והמנגנון הביורוקרטי תמיד דיברו בשפת אידיאולוגיות אוטופיות וניצלו את תמימות ההמונים לשם כך. זה מה שאובמה וחבורתו עשו. הם דיברו על מיגור השחיתות בוושינגטון, ויצרו שחיתות חסרת תקדים לאחר הבחירות. הם דיברו על כל הדברים הטובים,
ובפועל יצרו מדיניות בזבזנית מטורפת עם דילים מאחורי דלתות סגורות ורדיפה חסרת מעצורים אחרי כוח. לגבי חוק הבריאות: העם רצה רפורמה בבריאות כדי לשפר שירותים ולבער רמאויות ולייעל את המערכת. אבל אובמה ואנשיו שהבטיחו את כל זה בעצם רצו להשתלט על נושא הבריאות, להלאים אותו שכן הוא מהווה שישית מהתל"ג. משאב עצום שהם רצו תחת שליטתם. החוק נוסח בהסתר, תוך שיחוד סינטורים ולמעט הספינולוגים והאינטרסנטים רוב האנשים שהבינו אותו מתנגדים לו. על רקע זה בחרו דמוקרטים ועצמאיים במסצו'סטס במועמד הרפובליקני. זו הצבעה נגד אובמה ושיטותיו. חד וחלק. עכשיו נותר לראות אם הוא ואנשיו ינצלו את כוחם הרב נגד העם.
ישן 20-01-2010, 23:49
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי גאבנו שמתחילה ב "כמה מהמגיבים כאן אינם מבינים מה קרה וקורה בארה"ב. הסבר:"

ההפסד במסצ'וסטס הוא פשוט בהרבה ולא קשור לאיזה קונספירציה. הוא קשור לאנשים שהצביעו נגד משהו לדעתם לא יהיה טוב להם

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:50

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר