31-01-2010, 15:19
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
לדעתי ריצה ואופניים הם במישור האוירני- זה טוב לריצות וכו, אין קשר ליכולת השלד והשרירים לתפקד תחת משקל הגדול ממשקל הגוף.
אם אתה מעוניין, צא לטיולי הליכה של שעה ומעלה פעמיים בשבוע (ואם תוכל- יותר) עם ילד על הגב במנשא, או תיק עם גבית קשיחה, חגורת מתניים אוחזת היטב, ומשקל של 10 ק"ג עד 20.
אני עושה את זה עם ילד ושלושה או יותר ליטר מים על הגב, ועוד התיק עם כל האביזרים של הילד (זוכר את התיקמפלצת שאישתך תמיד נושאת עם כל החיתולים, מגבונים, בגדים להחלפה? זה זה)
ואני גם רץ את רוב אימוני הריצה שלי עם אחד הילדים בעגלה.
זה לנושא חיזוק השלד והשרירים למעמס של יותר ממשקל עצמי.
אל תשכח לישון הרבה ככל הניתן אחרי אימון (גם כשגדולים, ואולי במיוחד) ולהעשיר את התפריט בטונה וטחינה גולמית למוצריה (לא חובה להגזים) כי שומשום טחון ממוצה למרכיביו המועילים (ברזל, סידן ועוד) הכי טוב בגופנו, יותר מחלב (פי כמה וכמה וכמה) ומכל שאר תוספי התזונה המהוללים וההי-טקיים. שומשום גרעינים לא מעוכל כלל ויוצא כמו שבא, כי הגוף לא יודע לעכל את התאית, חומר המעטפת של הגרעין.
זה עד כמה שאני מכיר ומבין, כחובבן.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|