04-02-2010, 20:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.03
|
|
1. אני חושב שלא הבנת מה שכתבתי, לא כתבתי אף דבר בחסרונה של XSL, אלא רק זאת שהתוכן במילא צריך לעבור עיבוד בשרת, אז למה לא לעבד אותו כבר לצורתו הסופית?
אם היינו יכולים לשלוח את התוכן מהשרת כמות שהוא ושכל העיבוד יתבצע בצד הלקוח, אולי אכן שימוש ב-XSL היה הפתרון הטוב יותר, אך במילא צריך לעבד אתה תוכן בשרת, אז למה לעבד אותו כך שיצטרך לעבור שוב עיבוד?
2. על מה בדיוק?
נראה לי שהדברים פשוטים:
א. xhtml הוא בעצם שפת html עם תמיכה בתקן XML - היתרונות הם היתרונות של XML. התוכן המיוצא בפועל, הוא תוכן XML.
במילים אחרות: דיברת על לייצא את הפלט ל-XML? אז הנה, לכותבים בהתאם לתקני ה-xHTML, הפלט כבר מיוצא כ-XML.
ב. xHTML הינו תקן מוכר, כך שכל תוכנת ניתוח, אם לשם הצגת התוכן ויזואלית, אם למטרת זיהוי התוכן והטיפול בו לצורך חיפוש עתידי (ע"ע מנוע חיפוש), אם לשם חיפוש מיידי, יכולה להכיר ולזהות את מרכיבי התוכן השונים כגון כותרות, הערות, רשימות, טבלאות, תמונות, פיסקאות, כתובות, קישורים, יישומים מוטבעים, ציטוטים ולמעשה כל מרכיב המוגדר בתקן - בהנחה שכותב האתר אכן מבין את המשמעות והרעיון שמאחורי XML, מכיר את התגים השונים של שפת xHTML ומתייג את התוכן בהתאם (ולא עוטף כל תוכן בתגים סטנדרטיים בלבד), להבדיל מפלט XML תקני אבל בעל DTD פרטי שאינו משמש כתקן מוכר.
ג. מייקרוסופט ביצעה צעד מניפולטיבי כשבחרה ליצור תמיכה בתגים, פקודות ושאר קטעי קוד שאינם תקניים, ואף הגדילה לעשות בההתעלמות וחוסר תמיכה מהתקנים המקובלים, על מנת "לקשור" את בוני האתרים והגולשים לשימוש בתוכנות שלה - דבר שבמידה מסויימת השתנה מאז הגירסאות האחרונות של הדפדפן הגרוע שהיא מפתחת.
לא הבנתי מה לא היה ברור בהערה 2, אז השתדלתי להבהיר כל חלק, אני מקווה שלא העמסתי מדי...
אגב, תפרגן לעצמך חיים קלים [ונכונים].
parser = מנתח
ובהטהיות שונות: מנתח, ניתוח, נותח, ינותח, מנתחים וכו' 
|