לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-02-2010, 15:30
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
האיראנים שלחו לחלל שני צבים, תולעים וחולדה. רק הקוף נשאר בבית

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3843838,00.html

איראן ניסתה להפגין הבוקר (ד') את עוצמתה כשבישרה על שיגור טיל לחלל המסוגל לשאת לווין. אולם הניסוי, שהוכתר כ"מפגן ליכולות הטכנולוגיות" של משטר האייתוללות, קיבל תפנית מוזרה כשהתברר שהטיל נשא כמה בעלי חיים - שני צבים, חולדה ותולעים

*

*הערה : לחוקרים האיראנים נודע כי למרות שעות האימונים המרובות והכושר האינטנסיבי, הצבים נעו באיטיות ואף סחבו על גבם בית מה שגרם לעיכוב בשיגור. אחמדינג'ד כבר הוציא צווים נגד הצבים והם יואשמו בפגיעה בערכי המהפכה האסלאמית , בהתערטלות ברשות היחיד ובהתגפפות בפומבי בסלואו מושן בפני חולדה מזועזעת. עם שובם לכדור הארץ צפוים הצבים לעמוד לדין , למרות בריאותם הרופפת (ככל הנראה הם סובלים מתולעים) ומשמרות המהפכה יגזרו את דינם ( או את ראשם)
*

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-02-2010, 22:09
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

צחוק צחוק אבל ה"קוף" הזה דוחף בהצלחה להתפתחות מדהימה של יכולותיהם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "האיראנים שלחו לחלל שני צבים, תולעים וחולדה. רק הקוף נשאר בבית"

ב\מן שאנשים יושבים פה ומבזבזים זמנם על דיונים כיצד ייראה "הסדר הקבע"
עם הפלסטינים, בונה איראן את הפלטפורמה שעליה תציב בבוא העת, ראש
נפץ גרעיני.
נכון שהרבה יותר פשוט לזעוק לעולם שיושיע, ולהתלונן מדוע הוא לא עושה
זאת, אבל האמת היא שהגורם הרלוונטי היחיד שיכול היה לעשות משהו,
הובס בבחירות בארה"ב בנובמבר 2008, ומאז ישראל ניצבת לבדה.
לתלות תקוות בסנקציות ריקות-מתוכן (מכיוון שרוסיה וסין לא יכבדו אותן), זה
נורא נחמד, ולשמוע את הרטוריקה של האיש שכל-כולו טרפרומטר אחד גדול,
זה נחמד גם כן - אבל עובדתית איראן מתקרבת בצעדי ענק להשגת היעד
שלה, שהוא איום אסטרטגי על ארה"ב, איום שיהפוך את מצבנו מחורבן-גם-ככה
(בהנחה שאיראן תתגרען), למשהו בלתי-אפשרי, כיוון שהסחיטה הגרעינית
שתופעל כלפינו, תוכל להיות מגובה גם בסחיטה גרעינית כלפי ארה"ב, לבל
תשקול בכלל להתערב בנושא (במידה ויהיה בארה"ב ממשל עתידי שהוא
פחות אסוני וכושל מזה הנוכחי, ויהיה מוכן ליטול יוזמה ולטפל בסוגייה באופן
קצת יותר רציני מדקלומים חסרי פשר על נחישות...).

טרומן אמר פעם: "The Buck Stops Here", והמשפט הזה צריך להיחרט
על לוח-ליבו של ביבי, כיוון שאין לו אל מי לבוא בטענות כרגע. יש לו קואליציה מבטון, שהאופוזיציה המפוררת לא יכולה לחלום להפיל. הוא לא
יכול להתחמק מאחריות, כיוון שזה נושא שהוא עוסק בו כבר 14 שנים, ואין
יותר זמן.

הגיע רגע האמת, ושיגור הטיל האיראני, שבו לווין נושא חיות, משעשע
ומבדר ככל שייראה - רק צריך להגדיל את עוצמתם של פעמוני האזעקה
מפני סכנת השריפה המתקרבת.
ישן 04-02-2010, 02:43
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
כן, אבל מה על ביבי לעשות?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "צחוק צחוק אבל ה"קוף" הזה דוחף בהצלחה להתפתחות מדהימה של יכולותיהם"

אין לי כמובן מידע מודיעיני או על מלוא היכולות הצבאיות של ישראל אבל צריך לקחת בחשבון שלישראל לבדה אין את היכולת הצבאית לנטרל את התוכנית הגרעינית האירנית. גם אם יפגעו קשה בתוכנית, למרות הפיזור של המתקנים הגרעיניים, הרי שטענה רווחת היא שזה לכל היותר ייתן דחייה של כמה שנים. השאלה אם זה שווה את המחיר של תקיפה כזאת.
לטעמי, בהינתן שהכל תלוי בישראל (קרי-סנקציות לא מועילות או שבכלל לא מוטלות על אירן סנקציות ממשיות) הרי שיש 2 אפשרויות:
1. במידה ולישראל יש היכולת המודיעינית והמבצעית המתאימה לנטרל את תוכנית הגרעין האירנית לאורך זמן, תוך תקווה שבעתיד הלא רחוק ישתנה המשטר שם הרי שתקיפה כזו היא צעד חיוני שצריך להתבצע אתמול.
2. במידה ולישראל אין את היכולת הנ"ל, הרי שצריך להתכונן לתסריט של מאזן איימה גרעינית בינינו ובין אירן. זוהי אלטרנטיבה איומה ונוראה אבל אם אין מנוס מכך אסור לטמון את הראש בחול אלא לנקוט בצעדים הדרושים ובכללם יצירת אופציה ברורה ואולי אף גלויה של מכה שניה שואתית שתחזיר את אירן לעידן האבן. אני חושב שהאירנים, עם כל הכבוד לפנאטיות שלהם, לא מעוניינים להתאבד ממש כשם שבעקבות אבידות כבידות ומתמשכות ידעו להפסיק את מלחמת אירן-עירק למרות שנשבעו לא לעצור עד שידיחו את סאדם חוסיין.
ואם לא ניתן לא לעצור את תוכנית הגרעין האירנית על ידי תקיפה אווירית ממוקדת או להרתיע אותם, הרי שזה משאיר 2 אופציות: 1. כניעה.
2. תקיפת מנע ישראלית גרעינית. אופציה שצריך לשקול על השלכותיה הכבדות כולל פגיעה נלווית (שלא ניתן להימנע מימנה) בכוחות אמריקאים במפרץ הפרסי והתוצאות הצפויות.
בקיצור, העסק לא פשוט בכלל. התסריט האופטימי ביותר הוא שישראל מצליחה לעכב את התוכנית הגרעינית האירנית בדרכים שהשתיקה יפה להם (לפי מקורות זרים זה קרה וקורה גם היום) עד שהתסיסה נגד המשטר באירן מביאה סוף סוף למהפכה שם. לא שבהכרח יקום שם לשלטון איזה בנימין זאב הרצלזאדה, אבל זה עשוי לגרום מלחמת אזרחים ואי יציבות שייצרו עיכובים נוספים או פרצות אבטחה שיאפשרו חבלה רצינית. לחילופין, זה יכול להביא לשלטון גורמים שמחוייבים פחות מאחמניג'אד ומקורביו לתוכנית הגרעין ויסכימו לגזרים שונים בתמורה לויתור על התוכנית.
ישן 04-02-2010, 08:08
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
סקירה לא רעה של המצב הקיים
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "כן, אבל מה על ביבי לעשות?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
אין לי כמובן מידע מודיעיני או על מלוא היכולות הצבאיות של ישראל אבל צריך לקחת בחשבון שלישראל לבדה אין את היכולת הצבאית לנטרל את התוכנית הגרעינית האירנית. גם אם יפגעו קשה בתוכנית, למרות הפיזור של המתקנים הגרעיניים, הרי שטענה רווחת היא שזה לכל היותר ייתן דחייה של כמה שנים. השאלה אם זה שווה את המחיר של תקיפה כזאת.
לטעמי, בהינתן שהכל תלוי בישראל (קרי-סנקציות לא מועילות או שבכלל לא מוטלות על אירן סנקציות ממשיות) הרי שיש 2 אפשרויות:
1. במידה ולישראל יש היכולת המודיעינית והמבצעית המתאימה לנטרל את תוכנית הגרעין האירנית לאורך זמן, תוך תקווה שבעתיד הלא רחוק ישתנה המשטר שם הרי שתקיפה כזו היא צעד חיוני שצריך להתבצע אתמול.
2. במידה ולישראל אין את היכולת הנ"ל, הרי שצריך להתכונן לתסריט של מאזן איימה גרעינית בינינו ובין אירן. זוהי אלטרנטיבה איומה ונוראה אבל אם אין מנוס מכך אסור לטמון את הראש בחול אלא לנקוט בצעדים הדרושים ובכללם יצירת אופציה ברורה ואולי אף גלויה של מכה שניה שואתית שתחזיר את אירן לעידן האבן. אני חושב שהאירנים, עם כל הכבוד לפנאטיות שלהם, לא מעוניינים להתאבד ממש כשם שבעקבות אבידות כבידות ומתמשכות ידעו להפסיק את מלחמת אירן-עירק למרות שנשבעו לא לעצור עד שידיחו את סאדם חוסיין.
ואם לא ניתן לא לעצור את תוכנית הגרעין האירנית על ידי תקיפה אווירית ממוקדת או להרתיע אותם, הרי שזה משאיר 2 אופציות: 1. כניעה.
2. תקיפת מנע ישראלית גרעינית. אופציה שצריך לשקול על השלכותיה הכבדות כולל פגיעה נלווית (שלא ניתן להימנע מימנה) בכוחות אמריקאים במפרץ הפרסי והתוצאות הצפויות.
בקיצור, העסק לא פשוט בכלל. התסריט האופטימי ביותר הוא שישראל מצליחה לעכב את התוכנית הגרעינית האירנית בדרכים שהשתיקה יפה להם (לפי מקורות זרים זה קרה וקורה גם היום) עד שהתסיסה נגד המשטר באירן מביאה סוף סוף למהפכה שם. לא שבהכרח יקום שם לשלטון איזה בנימין זאב הרצלזאדה, אבל זה עשוי לגרום מלחמת אזרחים ואי יציבות שייצרו עיכובים נוספים או פרצות אבטחה שיאפשרו חבלה רצינית. לחילופין, זה יכול להביא לשלטון גורמים שמחוייבים פחות מאחמניג'אד ומקורביו לתוכנית הגרעין ויסכימו לגזרים שונים בתמורה לויתור על התוכנית.

אהוד יערי כתב כבר מתישהו בסוף שנות ה-90 שהשאלה האיראנית "גדולה עלינו". אני לא מאמין שלישראל ישנה היכולת הלוגיסטית/טכנית/טקטית לעצור באופן משמעותי את תכנית הגרעין האיראנית מבחינה מבצעית. יסלחו לי כל המומחים (ואני מומחה כ,כ קטן עד כדי כך שאני אפילו לא יודע איזה F של חי"א אמור להיות מסוגל להגיע לאיראן), ואפילו בפורום המקביל יש הרבה כאלה, אבל פשוט זה לא נראה לי מעשי, בדיוק כפי שלמרות שאני גאולוג, איכשהו לא נראה לי מעשי לחפש נפט בהר סנאים...

כל זה עוד בלי בכלל להכנס לשלל שאלות שכמעט כולם בסופו של דבר מתנקזות לחור אחד קטן: כמה לגיטימציה/יכולת עמידה/ואומץ יש לציבור, או אלה שלכאורה דוברים בשמו, בישראל... כשרואים את ההיסטריה רבתי סביב עניין שליט, אני מתחיל לחשוב שאפילו טייס חי"א אחד בידי האיראנים מסוכן לישראל יותר מאשר נשק גרעיני בידם. שלא לדבר עוד על כך שהשבר הלעומתי בחברה היהודית סביב "השאלה האיסלאמית/ערבית" (דהיינו המצב האבסורדי שבו שני יהודים ישראלים שונאים זה את זה בגלל דעותיהם על אותם חלאות מרימי עכוז לצפון שמקיפים אותנו ואשר, לאומית וחברתית, לא שווים אפילו ויכוחון) לא יחזיק מעמד במקרה של תקיפה ישראלית אמיתית מול איראן.

פרט לכך חשוב להעיר שראש המדינה האיראנית אחרי הפלת המטר, לא יהיה הרצלזאדה, אלא דוד בן גוריוכיאן.

ישן 04-02-2010, 09:22

בהר סנאים יש סנאים בדיוק כמו ש
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "תתחיל מלחפש סנאים בהר סנאים לפני שאתה חושב על נפט..."

בשכונת גני אביב בלוד יש גנים, או אביב. ועל החברה של נווה אטי"ב אפשר להגיד הרבה דברים, אבל חייבים להעריך את היכולת הצבאית המאוד מרשימה שלהם להצליח למנוע כל הסתננות של ישראלים לאזורים מוכי שלוגיות, או אפילו מרחק ראייה סביר משלג. הם כ"כ השתכללו בשנים האחרונות (כולל הפעלת משטרת ישראל לטובת מתן דוחות לחכמים שחונים מעל ברכת מן ונהנים מקצת הליכה בלבן הרטוב) עד שאני חושב שאולי צריך שנתניהו יתן להם צו 8 וישלח אותם לאבטח את הגבול הפרוץ על מצריים.

אני מבטיח לך ששום מהגר עבודה AKA "מחפש מקלט" (בת"א לפעמים המקלטים יותר ראויים למגורי אדם מאשר הדירות...) לא יעבור, לפחות לא לפני שהוא משלם 40 ש"ח כניסה לארץ.

ישן 04-02-2010, 18:42
מנהל

13 שנים ולא השיג כלום? רע מאוד
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא יודע מה על ביבי לעשות - בשביל זה הוא עוסק בזה 13 שנים..."

לפני 13 שנה היה אפשר לבלום את הגרעין האירני בקלות יחסית. לקל לאירנים הרבה זמן להגיע לנקודה שהם נמצאים בה היום, שיש לחשוש שהיא נקודת אל חזור.
אני ממש לא קונה את חוסר הרציונאליות האירנית שיוליך אותם להתאבדות כוללת רק על מנת להשמיד את ישראל. לגבי הקרבת הילדים, הרי זה לא שונה בהרבה ממה שעשו גם הרבה מאוד צבאות מערביים כפי שיוע מי שמכיר למשל את קורות מלחמת העולם הראשונה וההסתערויות חסרות התוחלת שבהן הגל הראשון שימש לעיתים קרובות ובמודע כמגן אנושי. ויש הבדל גדול בין זה ובין התאבדות לאומית. עם כל הכבוד לאמירה הנושנה של רפס'אנג'ני שיש לה בעיקר ערך תעמולתי, בהתחשב בארסנל הגרעיני שיש לישראל על פי פרסומים זרים, מתקפה גרעינית ישראלית על אירן תביא להרס כל התשתיות האסטרטגיות המרכזיות כולל אלו הקשורות בנפט והתוצאות הנלוות לכך, הרס מרכזי התעשיה, וכמובן הרס כל הערים הגדולות. בקיצור, עניין של מליוני הרוגים בטווח המיידי והמאוחר, חזרה של אירן לתקופת האבן ויש להניח שגם אובדן של המשטר.
כאמור, חומייני ויתר על הנדר לחסל את סאדם חוסיין עבור הרבה פחות מזה. גם אמיניג'אד ומקורביו לא ממש רוצים להתאבד בעצמם. לשלוח אחרים לפוצץ מוקשים זה סיפור אחר והרבה יותר קל וגם לדבר על כוונות זה מאוד קל. ראינו את ראשי החמאס והמחבלים למיניהם שברגע האמת הסתברו כגיבורים קטנים מאוד שרוצים מאוד מאוד לחיות.
לכן, התרעה גרעינית הדדית היא בהחלט אופציה ריאלית. היא אופציה מאוד לא רצויה, אבל חייבים לקחת בחשבון שייתכן ונגיע לזה ולהתכונן בהתאם כולל הכנת אופצית מכה שניה (למשל באמצעות צוללות) מאיימת. מי שמאמין כמוך שלא ניתן להגיע להרתעה כזו הרי שהוא עלול למצוא עצמו בעתיד הלא רחוק נאלץ לקחת החלטה קשה: לעזוב את מדינת ישראל או להתאבד עם משפחתו.
ישן 04-02-2010, 18:53
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אתה רשאי לא לקנות את זה, אבל מה לעשות שהאסלאם הפונדמנטליסטי לא עובד כמו שאתה מכיר...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "13 שנים ולא השיג כלום? רע מאוד"

ולא לפי כללים שבריה"מ וארה"ב יכולות לחיות על פיהם.
לשלוח ילדים בני 8 לפתוח שד"מים באמצעות פיצוץ מוקשים בגופם לא מתחיל להיות דומה להסתערויות
איוולת של החזית המערבית במלה"ע הראשונה - כיוון ששם דובר על חיילים, שחייהם אמנם בוזבזו באופן
שערורייתי, אבל זה לא ילדים קטנים.

דבריו של רפסנג'אני יכולים להיות מוגדרים כתעמולה (כמו כל משפט שלא נוח לנו לשמוע, שמישהו מהצד
השני אומר...), או יכולים להיחשב לעובדה יבשה: ישראל לא תשרוד מתקפה גרעינית איראנית, בעוד
שעדיין יהיו מליוני איראנים, ומן הסתם יישארו מספיק מולות בשביל להנהיגם.

לטעון שיש תקווה לדו-קיום גרעיני עם איראן, זה הימור - שלדעתי הסיכון בו גבוה משמעותית מהסיכון
שבתקיפת-מנע (על כל השלכותיה, כולל המלחמה הודאית שתפרוץ בצפון ובדרום).
ישן 04-02-2010, 19:10
מנהל

כן, אבל זו לא הנקודה
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "רק שהמערב עבר הרבה בכמה מאות השנים האחרונות"

מה שאני מנסה להסביר לאורי וכעת גם לך הוא שאנחנו בהחלט עשויים למצוא עצמנו במצב שלאירנים יש נשק גרעיני. לאו דווקא משום פחד ממתקפת מנע (שאני מאוד בעדה) אלא בגלל העדר אופציה ריאלית למיתקפה כזו. אז נישאלת השאלה מה אז, שהרי חייבים לחשוב כמה צעדים קדימה.
אפשר להניח שהאירנים יעשו שימוש בפצצה הגרעינית בלי להתחשב במשמעות של התקפת נגד ישראלית. אני אישית חושב שזו הנחה נאיבית שלוקחת יותר מדי ברצינות את ההצהרות ההיסטריות של מנהיגים דתיים מוסלמיים שכמנהג האיזור והתרבות טובים מאוד מאוד בדיבורים אבל יודעים טוב מאוד מצד שני לדאוג לאינטרסים העצמיים שלהם ובסך הכל הוכיחו שהם בשורה התחתונה כן נוהגים באחריות. אני חושב שלאירן יש עוד כמה שיקולים חוץ מישראל והם לא יקריבו את עצמם בשביל זה שאולי בעקבות זה יגיע האימאם הנעלם או השד יודע מי. על כל פנים, מי שמניח שלא ניתן להרתיע את האירנים בהשמדה גרעינית הדדית יכול להגיע רק למסקנה מתבקשת אחת: שאין לו מה לחפש בארץ ישראל ושמוטב ידאג לעצמו לאופציות בחוץ לעתיד לבוא.
מי שחושב שכן ניתן להגיע להרתעה הדדית צריך כבר כעת לחשוב איך ניתן להכנס למצב הזה (במידה ויבוא) באופן מיטבי.
ישן 04-02-2010, 19:25
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
לכאורה לא צריך כלום
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "כן, אבל זו לא הנקודה"

"כולם יודעים" שלישראל טילי יריחו 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ו-200 ראשי קרב של ביקוע נכון למתי
שזה לא היה, שלא לדבר על "פוטנציאל לרש"ק של היתוך", ועברו כמה שנים מאז ש"היו לנו"
200. אם נקבל את ההנחה שלך שהם לא מנותקים מהמציאות, הם אמורים להניח שלא מדובר
רק בשמועות ושכן יש לישראל יכולת גרעינית (כרגע עדיפה על זו האיראנית), ולכן אנחנו נמצאים
במצב של "שיווי משקל גרעיני".

לעניין הנרחב היותר: אני יכול לטעון באותה מידה, ובהתבסס על אותם נתונים שמנהיגי איראן לא
"פעלו באחריות" (כלומר, יעני ב"מתינות" למרות דבריהם ה"קיצוניים"), אלא שהם פעלו בצורה
שממקסמת את האינטרסים שלהם כשכוללים בהם גם "ענייני העולם הזה", וגם אלמנטים דתיים
חזקים. אפשר אפילו לומר שהיו כמה פעולות שביצעו האיראנים שבדיעבד די הצליחו להם, אבל
מלכתחילה הם נראים כאלה שאף אדם "שפוי", "רציונאלי", או כזה ש"פועל באחריות" היה עושה.

אני לא טוען שהם לחלוטין מנותקים מהמציאות וביום שבו הטיל הראשון יהיה מבצעי הם ישגרו
אותו, אבל אני טוען שודאי שאינם פועלים בצורה מנותקת מההצהרות שלהם לגמרי גם כן.
ישן 04-02-2010, 19:45
מנהל

משהו כזה
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "לכאורה לא צריך כלום"

יש הבדל בין שמועות ובין מציאות והכרת המציאות. כלומר, לי אין מושג על הארסנל הגרעיני הישראלי וכמו כולם אני ניזון בעניין משמועות. לכאורה, גם בשנות השמונים ידעו הכל על הארסנל הגרעיני הישראלי ובכל זאת לעדות של וענונו הייתה השפעה כל כך גדולה שעלתה סברה שהוא הועיל לישראל יותר משהזיק לה.
רוצה לומר שבמידה והשמועות מוגזמות, כדאי מאוד שישראל תגדיל את הארסנל שלה ותפתח את אופצית המכה השניה. כדאי מאוד גם שישראל תדע להעביר לאירנים (לא חייבים בפומבי!) את המסר באשר ליכולות שלה. לזה התכוונתי.
הבט, אם האירנים פועלים למיקסום האינטרסים שלהם (וכאן אני מסכים איתך) הרי שיוצא מזה שהם פועלים באחריות. אם תבחן את ההיסטוריה של אירן מאז עליית חומייני תמצא שהם פעלו ופועלים באופן מאוד זהיר ולוקחים סיכונים מחושבים. הם לפעמים מדברים באופן פרוע למדי והיחס שלהם לחיי אדם הוא, איך לומר, גמיש למדי אבל אני מדבר על המעשים בפועל ברמה הלאומית. בנושא הגרעין ונושא ישראל היו להם מעט מאוד הצהרות על השמדה צבאית של ישראל בכלל ובמחיר אובדן עצמי בפרט (ואני מבדיל בין זה ובין הביטוי של שאיפה עקרונית לראות בחורבנה של ישראל) ודי הרבה הצהרות על כך שהם ימנעו משימוש בנשק גרעיני (גם מסיבות דתיות כביכול). אני לוקח את כל ההצהרות שלהם בעירבון מוגבל.
ברור כי גם בין השחקנים הבינלאומיים הרציונליים ביותר (ולא, אני לא חושד באירן שהיא השחקן רציונאלי יותר ממעצמות המלחמה הקרה) תיתכן מלחמה גרעינית בגלל חישובים מוטעים, אי הבנות או סתם הדרדרות חסרת שליטה ולכן חמור בעיני מאוד מאוד שלאירן יהיה נשק גרעיני ושומה עלינו למנוע זאת גם באמצעים צבאיים אם קיימת אפשרות מעשית לכך.
ישן 07-02-2010, 00:52
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
לא בהכרח.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "משהו כזה"

יכול להיות שהם מנסים למקסם את האינטרסים שלהם, אבל הם טיפשים כמו בלטה, ולכן לא
פועלים באחריות. למען הסר ספק: אינני חושב שהם טיפשים כמו בלטה, אבל יש מרווח בין
הכוונות לבין המעשים ולבין התוצאות, והוא לא תמיד קטן כל כך.

בנוסף, גם אם הם לא טועים, האינטרסים שלהם יכולים להיות מאוד שונים מהאינטרסים שלך,
ואני טוען שהם אכן מאוד שונים - כל-כך שונים בעצם, שקשה לבני "תרבות המערב" אפילו
לתפוש אותם. אני טוען שהם באמת מאמינים שהשמדת הישות הציונית בפטריה גרעינית אכן
תקרב את שובו של המהדי. אין זה הדבר היחיד שבו הם מאמינים, והם כן מחוברים למציאות,
אבל הדבר תופש מקום ניכר בתפישת העולם שלהם, ובהחלט משפיע עליה.

מעבר לכך, אני לא מסכים לכך שההיסטוריה של המהפכה האסלאמית באיראן הייתה כזו של
"לקיחת סיכונים מחושבים". חיסולים ברחבי העולם, פיגועים די רציניים נגד ארה"ב (ב"כיסוי"
חיזבאללה), מצור על שגרירות, ועוד ועוד - כל אלה לא נראים לי התנהגויות שקולות ומחושבות
כל כך. זה שבגדול הם הצליחו במה שעשו בדיעבד לא אומר שמראש היו אלה צעדים נבונים.
ישן 04-02-2010, 19:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני חושב שמאוד נאיבי להניח שהאיראנים יתנהגו כמו שהסובייטיים/אמריקנים התנהגו
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "כן, אבל זו לא הנקודה"

מה לעשות, תרבות אחרת - התנהגות אחרת...
אני חושב שמאוד נועז מצידך להמר ש"יהיה בסדר", אבל אחרים בהחלט עלולים להגיב בחשש, ושאלת
ההתנהגות שלהם, רלוונטית מאוד - גם אם איראן "תנהג באחריות", ולא תנחית עלינו את הפצצה, אלא רק
תאיים לעשות כן. אם יעזבו את הארץ מספיק אנשים מחשש לגורל משפחתם, ומחוסר רצון לחיות כל יום
בסימן שאלה האם לאיראנים נמאס "לנהוג באחריות", והם החליטו לזרז את שיבת המהדי, היא סוגייה שיש
לה משקל אדיר לגבי יכולת הקיום של ישראל - בדיוק כמו שכתבת לגבי בסייפא שלך.
מה לעשות, לא לכולם יש אמון ב"אחריות" האיראנית. אם תהיה להם פצצה - יהיו המוני אנשים שיהיה די
קשה לשכנע אותם, ש"יהיה בסדר", וש"האיראנים סתם מאיימים"...
ישן 04-02-2010, 19:53
מנהל

לא שמתי לב שכתבתי ש"יהיה בסדר"
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני חושב שמאוד נאיבי להניח שהאיראנים יתנהגו כמו שהסובייטיים/אמריקנים התנהגו"

כוונתי היא שהיות שמדובר במצב שאנו עלולים להגיע אליו מחוסר ברירה, צריך להתכונן אליו ולא לומר מראש שמאותה נקודה הכל אבוד ואפשר לארוז את הפקלאות. זאת משום שאין סיבה אמיתית להניח שבאמת הכל יהיה אבוד. אני סבור שבסופו של דבר בלי קשר לתרבות אף עם לא חפץ בהתאבדות. לא רק שבריה"מ וארה"ב לא תקפו זו את זו במשלך עשרות שנים (אם כי יש לציין שלפחות פעם אחת היו די קרובים לזה) הרי שכך גם פקיסטן והודו שאין לזלזל באיבה התהומית ביניהן (דומני ש-3 מלחמות מאז הקמתן ואין ספור תקריות גבול באיזור קשמיר ועידוד פעולות חתרנות וטרור) או בפנאטיות האיסלמית של אחת מהן. אם יהיה לאירנים נשק גרעיני זה יהיה מצב מאוד מאוד לא סימפטי ולא רצוי ורמת הסיכון שהישראלים יחיו בה תעלה ללא ספק. יהיה גם תמיד סיכון להתדרדרות כפי שכתבתי קודם. אבל לא יהיה מצב שבו מתקפה אירנית גרעינית מכוונת היא עניין של זמן בלבד.
ישן 04-02-2010, 15:24
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "צחוק צחוק אבל ה"קוף" הזה דוחף בהצלחה להתפתחות מדהימה של יכולותיהם"

תגובה לכמה מהמגיבים פה:

1. התקפת מנע גרעינית היא התאבדות! ישראל תלויה לקיומה בתמיכת המערב ולעולם לא נקבל לגיטימציה לפעולה כזו. המדינה תהפוך למוקצה ולא ייותר לה חלון זמן רחב מספיק ע״מ ״לחזור אל משפחת העמים״ בתרם השחיקה בכוחה כתוצעה משילוב של חרם עולמי וויכוח פנימי יביאו לחיסולה.

גרוע מכך, שימוש ישראלי ראשון בנשק גרעיני יפתח חשבון עם העולם האיסלמי שלא יוכל להיסגר אלא בתגמול גרעיני שבחוגים מסוימים בעולם, רחבים בהרבה משראוי, תהיה לו הבנה (אם גם לא הצדקה). חשבונות כאלו אגב יכולים לשבת בשקט עשורים כאז להתפרץ, אני מניח שזה האופי האנושי המחורבן אבל חשבונאות מהסוג הזה לא מתקררת אף פעם.

2. הטענה שנתניהו צריך להסיר את העמימות בנוגע ליכולותיה של מדינת ישראל לפגוע בתכנית הגרעין האירנית אבסורדית. עם כח הכבוד הראוי לשקיפות ולחובת הממשלה לדווח לאזרחים אולי צריך גם להודיע לאירנים באיזו שעה ומאיזה כיוון יגיעו המטוסים או לחילופין להרגיע אותם שאין להן מה לדאוג ״ירדנו. העניין״.

יתרה מזו, ספק רב אם ניתן בכלל להסיר את העמימות. ראה״מ אולי יודע הכל על היכולות הישראליות אבל ספק רב אם הוא יודע הכל על התכניות והמתקנים האירנים ואפילו ידע הכל עדיין בלתי אפשרי לכמת את הנתונים לכדי וודאות לכאן או לכאן ומפה שההתלבטויות של מר נתניהו (״הלחיץ״, ״המזגזג״, ״הלא-אמין״ וכל שאר מה שאומרים עליו) הן לא רק לגיטימיות אלא מחויבות המציאות.

3. המציאות לעיתים נדירות נוחה למסקנות נחרצות בנוסח הכל-או-לא-כלום. גם אם תקיפה ישראלית יכולה לקנות לנו רק עיכוב של שנים ספורות וגם אם המשטר האירני ישרוד וינצל את חלון הזמן לשיקום תכנית הגרעין שלו זה לא אומר שישראל מצידה תשב בשקט ותחכה לגרעין האירני בגרסה ב׳. ישראל תמשיך מי הסתם לפתח הן את יכולותיה ההתקפיות והן את אלו ההגנתיות ובמיוחד בנוגע לאלו האחרונות בכלל לא בטוח שהזמן משחק לרעתנו.

4. אכן יכולת העמידה של הציבור הישראלי היא שאלת מפתח. שאלה זו מתחלקת לשני חלקים; יכולת הספיגה של העורף והיכולת לספוג אבידות וגרוע מכך שבויים בידי האויב מכוחותנו.

האינדיקציות בנוגע לאובדן חיילים גרועות מאוד. ניחה עניין שליט, חייל חי הנמצא במרחק ראייה מהבית אבל מדינת ישראל החליפה עם החיזבאללה לא פעם אלא פעמיים אסירים, מהם חשובים מאוד כולל כמה שדינם לפי אמות צדק בסיסיות מוות (אני מתנגד אמנם לעונש המוות אבל זה לא אומר שאני לא סבור שגם אם לא צריך להחיל עונש כזה יש כאלו שזה בהחלט מגיע להם) תמורת גופות (ושוב אני מזכיר, למרות התרברבויותיו החיזבאללה מעולם לא השתווה להישגו של החמאס בפרשת שליט, הם מעולם לא הצליחו ללכוד חייל ישראלי חי). אובדן סביר של שניים או שלושה מטוסים (הערכה סתמית שאינה מתבססת על שום ידע אמיתי של יכולות חיה״א, זה עלול להיות גם הרבה יותר) משמעו ארבע עד שישה אנשי צוות אבודים, חלקם לפחות בידי האויב שאין ספק שינצל את ה״הישג״ עד תום בציניות והאכזריות בהן אנחנו חוזים כמעט יום-יום.

דווקא בעניין יכולת הספיגה של הציבור הממצאים פחות חד משמעיים. תקופת הפיגועים שקדמה למבצע חומת מגן למשל, שגם היא ניראתה בזמנה כאילו אין לצבא ולממשלה מענה, לא הביאה את רוב הציבור אל סף הכניעה אלה דווקא לאחוזי התייצבות גבוהים ביותר כשהוחלט לבסוף על גיוס המילואים.

שני מיקרים שמצויינים בד״כ כדוגמאות ליכולת העמידה הנמוכה של הציבור הישראלי הן מלחמת המפרץ הראשונה ומלחמת לבנון השנייה אבל אני לא בטוח שהדוגמאות הללו תקפות. התחושה במלחמת המפרץ היתה שהמדובר במצב זמני מאוד בו ישראל היתה מלחתחילה לא יותר משחקן משנה, יותר צופה מהיציע האחורי שנגרר שלא בטובתו לסכסוך לא לו, ושהגיוני בתוקף הנסיבות להרכין ראש עד יעבור זעם (גילוי נאות, הייתי בארץ בתקופת המלחמה). מלחמת לבנון השניה שוב נתפשה כמצב זמני ורק חלק מהארץ היה בטווח רקטות וטילי החיזבאללה ושוב, זמנית, לא היה טעם רב בהשארות אזרחים באזורים פגיעים כשהיו אלטרנטיבות (גילוי נאות 2, לא הייתי בארץ). גם בזמן עמידתם המהוללת של הלונדונים בבליץ הגרמני פונו רבים, בעיקר ילדים, לאזורים באי שהיו מחוץ לטווח פגיעת המפציצים הגרמנים (שלונדון היתה ממש בקצה הטווח שלהם וכל מי שמכיר ולו הכרות בסיסית את מפת הממלכה מבין מייד שלרוב המדינה נחסכה הטראומה).

במקרה של מלחמה עם אירן ובהנחה שצה״ל יצליח לשתק בתוך כחודש את החיזבאללה אנחנו עלולים למצוא את עצמנו במלחמת התשה עם אירן. מלחמה כזו תהיה שונה ממלחמת המפרץ שכן היא עלולה להיות ארוכה מאוד וממלחמת לבנון השניה כי כל הארץ תהיה בטווח הטילים. כמות השיגורים לאומת זאת תהיה נמוכה בהרבה, אין לאירנים טילים שמסוגלים להגיע לישראל בכמויות של הרקטות של החיזבאללה. במצב כזה של ״טיפטוף״ ארוך טווח מי שנשבר נישבר אבל האדם הוא חיה סתגלתנית (קלישאה נושנה אבל נכונה) והרוב יתרגלו.

5. למרות האמור בסעיף 4 אני חושש מאוד ממלחמה עם אירן! כפי שכתבתי בעבר אני מאמין ביכולותיו של חיל האויר ואנשיו ומאמין שביכולתם לגרום ולו נזק זמני לתכנית הגרעין האירנית. מעבר לשאלה החשובה מאוד לכשעצמה האם הנזק שיגרמו לנו מהמלחמה ופתיחת החשבון עם האירנים שווה עיכוב של כמה שנים באיום הגרעיני אני חושש מאוד שפעולה כזו תהיה נמל הפנינים הישראלי כשאנחנו בתפקיד היפאנים; הצלחה טקטית מרשימה שתביא בסופו של התהליך לתבוסה (וההשלכות של זו חמורות כל כך שאני לא טורח אפילו לקרוא לה ״אסטרטגית״) (למען הסר ספק ההשוואה באה לתאר נסיבות צבאיות ולא מוסריות ולא באתי כמובן להשוות בין התנהגותה הניפשעת של יפאן במלה״ע השנייה ופעולה ישראלית כנגד אירן שאני רואה כפעולת מנע הגנתית באופיה). אני חושש שמהלומה ישראלית ותגובה אירנית מיידית ולא מאוד אפקטיבית (כמות לא עצומה של טילים לא מדוייקים, שיתוק מהיר יחסית של החיזבאללה בידי צה״ל שהוכן הפעם כראוי וישיבה סורית, כרגיל, על הגדר, אולי אם מעורבות סימלית מאוד) יהיו לא יותר מפתיח למלחמת התשה חובקת עולם בה שום מטרה ישראלית או יהודית לא תהיה בטוחה לאורך שנים. הטרדות גבול, הטרדות בליסטיות ארוכות טווח, פיגועי טרור, מלחמות פרוקסי, חתרנות בקרב ערביי ישראל ומי יודע מה עוד... ראינו כבר הכל אבל אני חושש שמע ניראה הרבה הרבה יותר מזה. כפי שנוכחו האמריקאים למרות שבעימות ישיר היכולות הצבאיות האירניות נתגלו עלובות למדי (בשורה של התקלויות במפרץ בשנות השמונים שהגיעו לשיאן במבצע גמל-שלום) הרי שיכולתם להטריד ולהציק בלתי מבוטלת והשאלה במקרה שלנו היא האם היכולות הללו מגיעות לרמת הכרעה.

6. הערה/שאלה לאורי; האם לפי הטיעון שלך המסקנה היא שבאין תקיפה הכל אבוד? ואם כי אז מה אתה מציע בעצם?

ישן 04-02-2010, 15:33

במלחמת המפרץ I "כושר העמידה" הלקוי היה שייך בעיקר ליושבי הבועה
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "תגובה לכמה מהמגיבים פה: 1...."

אני "ביליתי" את המלחמה בגוש דן, במקום ש"חטף" טילים וכל עניין ה"עריקים" ושיירות היוצאים ללון אצל הגיסה במושב אדרת בחבל לכיש, היה סיפורים מהעיתון או מראה שראיתי כשישבתי פעם על גשר הביילי הירוק שמעל האיילון בין אזור והחיריה. שאר תושבי "אזור א'" הפגינו כושר עמידה סביר, סביר מאוד. לא היה ולו תלמיד אחד בכיתה שלי, חניך אחד בקן תנועת הנוער, שכן אחד, חבר אחד או בן משפחה אחד שהפך "עריק" משום סוג שהוא. השמועה לפיה רבין זחל להסכמי אוסלו תחת חרב הרושם של "כושר העמידה של הישראלים" (=אולי שכניו בנווה אביבים) היא בעיקר סיפור עצוב המסכם את שאלת "ישראל הראשונה" ו"ישראל האחרת".

ישן 04-02-2010, 15:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

תשובות
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "תגובה לכמה מהמגיבים פה: 1...."

1. תקיפת מנע גרעינית היא פחות התאבדות מישיבה על התחת וציפייה לכך שהם יתקפו קודם (או לא
יתקפו קודם, אלא סתם יאיימו, עד שמאסה מספיק גדולה מהציבור תבין את הרמז ותרד מהארץ, באופן
שיפרק את המדינה ללא צורך בירי...). האיומים ב"תגובה בינ"ל עויינת", בעידן נוכחי, הם חסרי משמעות
בהתחשב בכך שבכל מקרה, גם אם נתקוף באמצעות ירי של שוקולדים, תהיה "תגובה בינ"ל עויינת". אני
נגד תקיפת מנע גרעינית, כי אני לא משוכנע שהיא תשיג יותר מתקיפה לא גרעינית. לו חשבתי שתקיפה
כזו תחסל סופית את האיום משם - הייתי תומך בזה.

2. להשוות בין ויתור על עמימות שכנראה איבדה את ערכה, לבין הודעה מראש על תקיפה ועיתוייה, זה
אבסורד בהתגלמותו. זה בערך כמו להשוות בין אדם שמשלם בחנות מכולת לאדם ששודד אותה, שכן שניהם
יצאו עם מוצרים שלא היו ברשותם קודם...

3. תקיפה שתעכב את התכנית האיראנית היא טובה בהרבה מישיבה והמתנה לנס שיקרה (בדמות שינוי
מוחלט בתפיסת העולם של "האחד"), גם אם לא תחסל את התכנית לעד, אלא "רק" תדחה אותה בשנים.
בכך יש בינינו הסכמה.

4. יכולת העמידה של ישראל במקרה של חיים תחת איום גרעיני, לא דומים ליכולת לחיות עם העובדה
שיש שבוי בידי האוייב. יכולת העמידה של הציבור בנוגע לאובדן חיילים, מושפעת מכך שהתקשורת
מספרת לציבור שהוא לא יכול לחיות עם זה. מציאות של חיים תחת איום גרעיני של מדינה אסלאמית
פנאטית, ששולחת ילדיה לפנות שד"מים בגופם, היא "מעט" שונה...

5. מלחמה עם איראן לא געינית היא אפשרות גרועה. "דו-קיום" עם איראן גרעינית היא דבר גרוע
שבעתיים, גם אם העולם "יצדיע" לנו (אחרי שנושמד הם בכלל ימותו עלינו...).

6. אין לי מושג אם הכל אבוד. אולי יש פתרון פלא סודי שלי לא ידוע עליו, אבל בהעדר מערכת אפקטיבית
שתחסל את התכנית הגרעינית של איראן, ישראל נמצאת בסיטואציה שסיכוייה ההשמדה שלה (מפצצה
או מסחיטה גרעינית ללא שימוש בפועל בפצצה), הם גדולים למדי.
מי יודע, אולי באמת יקרה נס ו"האחד" יושיע את כולנו. לא סתם הוא המשיח...
ישן 04-02-2010, 19:01
מנהל

לגבי מתקפת מנע גרעינית
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "תשובות"

צריך להבחין בין מכת מנע טקטית ובין מכת מנע אסטרטגית. למכת מנע טקטית שמיועדת להשמיד את מרכזי תוכנית הגרעין האירנית אין ערך שכן למיטב הבנתי קיים נשק קונבנציונאלי זמין שמסוגל לחדור את ההגנות של המתקנים. ואם אין מודיעין או אמצעים לשגר את הנשק הזה במדויק אז הבעיה הזו תקפה גם לנשק הגרעיני הטקטי.
תקיפת מנע אסטרטגית לא דורשת מודיעין מדויק במיוחד או פגיעה נקודתית ברדיוס של מטרים. היא תביא פגיעה אנושה לא רק בתוכנית הגרעין אלא באירן בכלל. בהתחשב בפגיעה הזו בתעשיה ובתשתית הבסיסית של המדינה הרי שפיתוח מחדש של הגרעין יהיה בלתי אפשרי או קרוב לבלתי אפשרי. הבעיה היא המחיר. אני לא מדבר על המחיר לאירנים כי במסגרת השאלה אני או הם הבחירה שלי ברורה. אלא שצריך לקחת בחשבון שבקירבה גדולה לאירן יש לך כוחות אמריקאים גדולים מאוד וכוחות אחרים החברים בנאט"ו. תקיפה אסטרטגית משמעה כמעט בהכרח פגיעה גם בכוחות האמריקאים בגלל הנטיה המעצבנת של הנשורת הגרעינית להתפזר למרחקים גדולים. אני לא רוצה להתחיל לחשוב על התגובה האמריקאית במקרה כזה אבל במקרה הטוב ביותר אנחנו מדברים על ניתוק יחסים, אמברגו ומה לא.
גם אם יצליחו לתכנן תקיפה כך שלא ייפגעו הכוחות האמריקאים הרי שמובטחת תגובה אמריקאית קשה ביותר וכאן שום לובי לא יעזור. ישראל איננה יגוסלביה ואיננה דרום אפריקה. אנחנו מדינה קטנה התלויה לחלוטין על ייבוא דלק, חומרי גלם (ברובם) ואף דגנים (למי שלא יודע, ישראל מייבאת את רוב החיטה שהיא צורכת וגם את רוב האורז). במצב כזה לא נשרוד זמן רב. תקיפה קונבנציונאלית זה סיפור אחר לגמרי-יהיו גינויים, חרמות, נאקות וזעקות אבל לא שום דבר שלא ידענו ושלא ניתן להתגבר עליו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:06

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר