לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-01-2010, 10:29
  idf101 idf101 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.09
גיבוש טיס מבחינת פיזית/ דחיית גיבוש

רציתי לדעת עד כמה קשה הגיבוש טיס מבחינה פיזית? בעיקר בכל הקטע של התיזוזים, ספרינטים והכי חשוב הסחיבה של המשאות (ג'רקינים, אלונקות). ממה שהבנתי, לאחר מקרה המוות, הגיבוש השתנה וירד משמעותית בקטע הפיזי.

בחודש וחצי האחרון נתקלתי בכאבי גב תחתון שלא פוסקים (מתחזקים ונחלשים) ואני אמור מחר להגיע לאורטופד. במהלך ריצות, הגב לא כואב בכלל וככה גם היה לי ביום סיירות חוץ מסחיבת השקים על הגב שאז הגב התחתון כאב לי. בעקרון הבעיה היא שאחרי הפעילות הפיזית הגב מתחיל לכאוב כשאני במנוחה ועושה דברים אחרים.

יש לי גיבוש בעוד פחות מחודשיים ורציתי לדעת מה דעתכם?

ושאלה אחרת: האם ניתן לדחות גיבוש? (לאוקטובר)

תודה לעונים
אני ממש זקוק לעזרה שלכם כי אני די חושש, הגיבוש הזה מאוד מאוד חשוב לי

נערך לאחרונה ע"י idf101 בתאריך 23-01-2010 בשעה 10:32.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-01-2010, 18:47
  idf101 idf101 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.09
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי omer k שמתחילה ב "חשוב מאוד להתאמן ולחזק גם את..."

בעיית הגב שלי נובעת חד וחלק מכל השנים שפעם התאמנתי בחדר כושר והרמתי משקלים כאילו אני בדרך לאולימפיאדה. הפסקתי עם זה ומאז הכאבים התחזקו. אני הייתי מודע לחיזוק הגב התחתון והבטן שהם שרירים מייצבים חשובים מאוד. היום אני מתרחק ממשקולות וחדר כושר כמו מאש ואני משקיע בריצות.

הפחד היחיד שלי זה שבגיבוש (מצב שאליו אני לא מורגל- תיזוזים, עומס נפשי/פיזי) יתעורר לי כאב שיפגום ביכולות שלי.

הגיבוש בשבילי זה משהו ממש חשוב שאני אתן פה את כולי וברור שאני לא אתבכיין על כאבים כמו שאמרת : "אתה נעול וברבאק בגיבוש" . אבל הפחד שלי שזה יתפתח למשהו חמור.

בכל אופן נראה לי שנכנסתי גם קצת לאובר חרדה ופחד מקווה שיהיה טוב...

ובקשר לאופן הפיזי של הגיבוש, אולי מישהו יוכל להגיד לי פחות או יותר איך הוא ביחס ליום סיירות נגיד (הייתי עכשיו בינואר). כי פשוט זאת המסגרת היחידה הפיזית שיצא לי להיות בה בצבא וככה אוכל לדעת יחס ולהשוות...

תודה ושבוע טוב
ישן 23-01-2010, 20:37
  omer k omer k אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.10.07
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי idf101 שמתחילה ב "בעיית הגב שלי נובעת חד וחלק..."

יום הסיירות קצר בהרבה מהגיבוש כמו שאתה יודע, אך בגיבוש לא תבצע פעילות גופנית אינטנסיבית כמו שביצעת ביום הסיירות. תראה, יום סיירות הוא תכלס 3 שעות נטו עבודה פיזית, ובגיבוש טייס החלקים הפיזיים נמרחים על מספר ימים והם לא אינטנסיביים ומרוכזים כמו ביום סיירות.

קודם כל תיגש לאורתופד ותסביר לו את המצב, ואני בטוח שהוא יוכל לתת לך את חוות דעתו המקצועית, אם זה בסדר, ואם לא ייגרם נזק. אני בטוח שהוא גם ינחה אותך על הדרך שבה אתה צריך לנהוג ולהתאמן עד למועד הגיבוש. בעיות שמצטברות שנים לא נעלמות כל כך מהר, אבל אני בטוח שהוא ייתן לך את התשובה האם ביצוע הגיבוש יהיה מסוכן לך.

אני מבין את הסיטואציה בה אתה נמצא. כחודש לפני יום הסיירות שלי הרגשתי שמשהו לא בסדר בברך שלי, וכמובן נלחצתי מאוד מכך, כי הצלחה ביום הסיירות הייתה חשובה וקריטית לי מאוד. התברר למעשה שהתפתחה לי דלקת בברך, והתרופה היחידה לריפויה היא זמן. שלא היה לי.
בחודש הזה לא התאמנתי בשום אימון רציני, כי פחדתי שאם אעשה זאת אז אחמיר את הפציעה שלי, והעדפתי לחכות ליום הסיירות ושם לתת את הכל, ואם יהיה נזק כלשהו, שזה יקרה שם תוך כדי שניסיתי.
בסופו של דבר הברך לא הפריעה לי בשום אופן והכל היה בסדר.

בקיצור, תיהיה רגוע, קח דברים באיזי ואל תיחפז למסכנות עד שתשמע את חוות דעתו של האורתופד.

בהצלחה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:44

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר