08-02-2010, 15:29
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
בינייש על גולדסטון. א': אין לחשוש מבדיקה. ב' :אני מאמינה שיצאו דברים מוגזמים
ביניש על גולדסטון: אין מה לחשוש מבדיקה
בשיחה עם תלמידים בבית הספר הריאלי בחיפה, התייחסה נשיאת בית המשפט העליון לאפשרות שתוקם ועדת חקירה בעקבות דו"ח גולדסטון: "אני מאמינה שהרבה דברים יימצאו מוגזמים, אבל אני לא יודעת"
אחיה ראב"ד
פורסם: 08.02.10, 13:46
התייחסות פומבית לסוגיה השנויה במחלוקת: נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש, סבורה כי "לישראל אין מה לחשוש" מבדיקה בעקבות דו"ח גולדסטון. במהלך שיחה עם תלמידים בבית הספר הריאלי בחיפה, אמרה: "אם צריך לבדוק דברים, אז צריך לבדוק אותם. אני מאמינה שהרבה דברים יימצאו מוגזמים, אבל אני לא יודעת. אני חושבת שמדינת ישראל חזקה מספיק לא לחשוש מבדיקה. אם המדינה תעשה את זה, או הצבא, לא תפקידי לקבוע".
__________________________________________________ _______________________
חצופה. גם מרגיעה אולתנו כיבכול מוועדת בדיקה וגם יודעת מראש (סליחה, מאמינה) מה יהיו המסקנות! מתבטאת בנושאים שאין לה שום קשר אליהם! רק הרשות המבצעת או הרשות המחוקקת רשאיות להחליט על ועדות כאלה! רק להן הזכות להתנסח בנדון! אין זה מתפקידה של בייניש לקבוע - לא רק אם המדינה תעשה את זה או הצבא - איןו לה זכות לקבוע אם תוקם בכלל ועדת חקירה ובטח שלא להתבטא בנוגע למסקנות הצפויות. גולדסטונית שכמוה.