לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-02-2010, 10:55
  shalev100 shalev100 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.02.10
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי בנו שמתחילה ב "תאכלס מה עושים במוד"ש..."

אז ככה, אני במודיעין שדה או שתקרא לזה איסוף קרבי
אני כבר שנתיים בתפקיד ככה שאני יכול לספר לך קצת על התפקיד
פרופיל 72 בדרך כלל עושים רובאי 03 (כמעט כל מחזור זה משתנה לפי מה שמפקד בית הספר מחליט)
גם לרובאי 03 וגם 04 יש תפקיד- תצפיתן 07,ככל הידוע לי זה הגבוה ביותר
העבודה היא או בצפון או במרכז או בדרום-רגלי או רכוב
אופן העבודה זהה, חוץ מאשר שעות הפעילויות, רמת ההסוואה (ברכוב אין הסוואה בד"כ) וסחיבת משקלים-ברגלי, בעצם את כל המכשירים והאוכל והמים והשק"שים.

חיל מאוד איכותי עם מפקדים ברמה הגבוהה ביותר- מומלץ מאוד

עוד דבר, לגבי השאלה האם נכנסים והאם עובדים עם פלסרים וכו'- אז כן, כשאפשר נכנסים זה תלוי איפה מתי ואם אפשר בכלל להיכנס , וכן המון פלוגות רגליות במוד"ש עובדים עם פלסרים , ימס , דובדבן וכו'
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-02-2010, 16:40
  CharlieTheUnicorn CharlieTheUnicorn אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.01.10
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי בנו שמתחילה ב "תאכלס מה עושים במוד"ש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנו
תאכלס מה עושים במוד"ש רגלי?
אני עם פרופיל 72 וכרגע גם מנסה להוציא אישור חריג חי"ר. אני מתלבט בין מוד"ש לשיריון. אני רוצה כמה שיותר קרבי, ומבחינתי הייתי רוצה מאוד להגיע למוד"ש רגלי כי הבנתי שהם נכנסים לשטח (אומנם לא כמו שיריון אבל עדיין) ובסך הכל ההכשרה נשמעת לי ממש מעניינת.

אז מה בעצם עושים במוד"ש רגלי? מה הסיכוי להיתקלות עם האויב? כמה עמוק נכנסים פנימה? נכנסים ביחד עם הפלס"רים של החי"ר?

זה שונה בכל גדוד.. איוש ועזה הן לא בדיוק מדינות לכן אין בעיה באמת להכנס לעומת לבנון שכניסה אליה תגרום לסכסוך בינלאומי אבל עדיין אם צריך חוצים גדר. העבודה בצפון הרבה יותר אינטנסיבית ועם זאת פחות מעניינת לפחות ברמת החייל שכן אתה נמצא מול אויב שעם כל הכבוד ממש ממש לא ברמה של האויבים בשאר הגזרות ולא פחות חכם ממך ויודע איך להסוות את עצמו.
מכאן אתה מבין שבצפון אתה לא בדיוק עובד עם יחידות מיוחדות בבטש אבל במלחמה צוות יחממ אחד יכול להיות חשוב יותר מגדוד טנקים. ואם כבר מדברים על מלחמה אז "אומנם לא כמו שיריון אבל עדיין" זה לא נכון. במלחמת לבנון השניה- נכנסו ראשונים, הלכו הכי עמוק (עם משקלים מטורפים, לא נתפסים) יצאו אחרונים.
מבחינת היתקלות- תלוי במאוג/מחט/מגד- תוביל את הכוח/תסגור אותו/תיהיה באמצע.
אז כמו שאתה יכול להבין בבטש אתה עושה פעילות שאולי לחייל הפשוט לא מעניינת כל כך אבל במלחמה אתה אחד הכוחות החשובים שיש לאוגדה.
מה שכן- לא משנה העובדה שאתה הכי הרבה בשטח, סוחב הכי הרבה, יודע מה קורה בשטח לפחות ברמת מפ גזרתי, תעשה מובלעות, תקפא בהר דוב עדיין (בעיקר בגלל הקמשר- שהוא קמן לשעבר וחנון על) תקבל את ההרגשה שאתה לא מוערך מספיק.
בהכשרה שלי הפלוגות היו לפי גדודים ולא לפי רובאי כמו עכשיו אז היו רכובים ונייחים שפתחו להם את התחת בלי סיבה והיתה תחרות להגיע לרגליים מה שגרם לכך ששרוב הפלוגה יצאו מאוכזבים אבל לפי מה שהבנתי היום אלא אם אתה סמרטוט רציני תגיע לרגלי בלי בעיות..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:00

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר