11-02-2010, 10:43
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
יחייבו, ואתה תשלם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ישראל_היום שמתחילה ב "קריר במטוס? הביאו שמיכה מהבית,או שלמו 8 דולר."
הרי מודיעים לך כמה חודשים מראש, לא? אז מה הקנטרנות הנרגנת פה?
שמונה דולאר בערימת מטבעות... אתה בעיקר מעניש את עצמך הייתי אומר: גם תשב שמונה שעות במטוס כשסביבך עשרות אנשים שחושבים שאתה אידיוט, גם אולי תחרוג ממשקל תיק היד, גם תעסיק עצמך באיסוף כל המטבעות האלה ובעיקר: די ברור שמי שעושה את זה לא ממש הפנים שחברת תעופה היא לא סניף של ביטוח לאומי: היא לא חייבת לרצות אותך לפי הסטנדרט האישי שלך.
אני אישית מעדיף שכמה שיותר שירותים "יופרטו" באופן כזה: שיטת ה"מחיר זהה לכולם" לא עובדת עוד. אין סיבה שאדם צנום שארוחת הבוקר שלו היא לחלניה עם ריבה וקצת קפה, ישלם בדיוק כמו ה"או-ביז" שמותיר אחריו מגש עם חורבן של ארוחה, "צורך" 2 שמיכות (שצריך לפעמים לכבס) ועוד: אי אפשר כמובן לכמת כל שירות ושירות בלי להעליב, או לפגוע באנשים, אבל בהחלט אפשר לערוך פירוט שירותים מסויימים כך שהתשלום עליהם יהיה פר שימוש, או פר יחידת מניה. האמת? בעולם שבו שדרוגים, מתנות או סתם "נו בו רישים" מביאים כל דיכפין לכל מקום, בעולם שבו המונח "וי אי פי" הפך שם נרדף למדמנה של "ואאנביז" אני מוצא את עצמי יותר ויותר נהנה בעיקר באותם מקומות הגובים תשלומים "מעצבנים". אתה מוסיף 40$ בטיסת פנים באוסטריה בשביל מושב "עסקים" - מושב שכך תמורתו היא כוס שמפניה ומיקום בקדמת המטוס, ופתאום אתה מגלה שלשקט יש יתרונות שכיף לקנות. אתה משלם במלון 75$ ללילה לקומת "אקזקיוטיב", אפילו שהילדים בכלל לא יכולים להנות משום שירות שם (ולכן גם לא אתה) ופתאום אין מיני ערסים שרצים במסדרון בחצי הלילה.
כיף? לא. אבל בהחלט השיטה היחידה לסנן פראי אדם, שאיכשהו תמיד מוכנים לשלם מחירי עתק עבור מכונית, אבל לא ישלמו כמה עשרות $ בשביל "לקבל מה שאני מקבל ב 15 שקל בבית קפה".