01-03-2010, 23:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.02.09
|
|
|
אם לרגע חשבת שאני מסיק שאתה רוצה להתחמק משירות קרבי,
אז התשובה היא לא - ברור לי שאתה רוצה לשרת בקרבי, וברור לי שאתה לא משקר.
ביום רביעי אתה רואה קצין מיון. המילה "רואה" מתארת בצורה מושלמת את הסיטואציה - אתה נכנס לבין 3 ל-6 שניות לחדר קטן עם שני כיסאות ומחשב, והוא יגיד לך לאן אתה משובץ - שביום גיוס של שיריון זה מן הסתם יהיה שיריון. הוא לא מתעסק בדברים מורכבים יותר כמו "הייתי מטופל אצל...." וכו'. רק אומר לך לאן אתה משובץ, ויכול להוסיף ש"אם אתה לא מרוצה מהשיבוץ אתה יכול להגיד בקשת מעבר לאחר שתגיע ליחידה".
הרופא יחידה שתפגוש בבקו"ם כן יכול לשנות דברים. אם תחשוף בפניו את הבעיות שלך, יכול מאוד להיות שהוא ימצא אותך לא מתאים לשירות קרבי. קטונתי מלהגיד לך. אני לא מכיר אותך מספיק ואין לך את הידע הרפואי שיש לו ולפסיכאטרית שלך.
אולי הפיתרון המתאים בשבילך (ואני אומר שוב, אין לי שום ידע רפואי - אני רק אומר זאת על סמך ההמלצה של המטפלת שלך) היא דווקא להתחיל בשירות לא קרבי, ואם תראה בהמשך שהמסגרת הצבאית מתאימה לך ואתה חושב שתהיה מסוגל לאתגר את עצמך בשירות קרבי, כמו גם לאחר שתתייעץ עם גורמי בריאות הנפש בצבא - תוכל לבקש לשנות שיבוץ לשיריון.
בדר"כ נותנים להתחשב בחיילים שמראים רצון ונכונות לעבור לקרבי (גם אם זה יקח קצת זמן). אם תהיה מצוייד בהמלצות מפקדיך, חוות דעת טובה של גורם מבריאות הנפש, ועדיין תהיה עם הרצון העז לשרת בשיריון - תצליח לקבל את מה שאתה רוצה.
|