01-03-2010, 18:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
טוב,
לפני שאני עונה לך, ומנסיון העבר בפורום, השיחה בינינו כרגע מוגבלת לשאלה ״האם יש לאנשי שמאל סיבה לחשוש לשלומם בישראל״, כל טיעון שאני אעלה בעניין אלימות הימין הישראלי אינו סותר טיעונים מקבילים בדבר אלימות השמאל אלא שאלו אינם חלק מהדיוק שלנו.
עכשיו, הימין הישראלי אלים מאוד! האמירה הדוחה של גל על חיטוטי אף לעומת מטעני דלת, אם גם חובבניים, מעידה על ברוטליות הדובר הרבה יותר מאשר על מידת הנזק ואני לא רוצה לראות את הפרצוף שלו אם חו״ח מישהו יניח מטען חובבני ליד הדלת שלו (ובמיוחד אם יהיו אלו אשתו וילדיו שיפתחו).
רצח אנשי שמאל ע״י יהודים בארץ נדיר אך לא חסר תקדים, אמיל גרינצוויג הוא כמובן המקרה המדובר. כפי ששרוקי כתב גם רצח רבין היה על רקע מה שנתפס בידי חלק גדול מהציבור הימני כעמדות ״שמאלניות״.
טרור יהודי כנגד ערבים הוא תופעה שמאוד מאוד רחוקה מלהיות נדירה, אם כיחידים, דוד בן שימול, ברוך גולדשטיין, גור האמל, עדן נתן זדה, עמי פופר ולאחרונה יעקב טייטל אם רק לתת כמה מהדוגמאות היותר מפורסמות, או בהתארגנויות כמחתרת היהודית (שלא הייתה המיקרה היחיד של התארגנות טרור יהודית).
סיפור התעוורותו של חבלן מג״ב סלימאן חירבאווי כתוצאה מנסיון הפיגוע של המחתרת היהודית כנגד איברהים טאוויל מראה כמה קלה היא הגלישה מפגיעה באויבים ל״נזק סביבתי״ בעוד יעקב טייטל שהודה גם, למרות בורותו המיסתורית של גל בעניין הזה, בהנחת המטען על דלתו של שטנהל מלמדת שמי שפוגע בערבים מועד לפגוע בכל מי שנתפס בעיניו כמתנגד ואויב. אפילו התבטאויות של כמה בפורום הזה מלמדות על קושי בהבנת ההבדל שבין אויב ערבי לבין יריב פוליטי מהשמאל הישראלי, אם גם קיצוני ולא נעים.
העובדה שרוב מוחלט של אנשי הימין הישראלי הם אנשים הגונים ושומרי חוק ושלא רק שרשימת האנשים שהבאתי פה אינה מייצגת את הימין בכללו אלא שלפחות חלק מהדמויות הללו הם אנשים מופרעים בנפשם אינה משנה מחומרת האיום. כשנירצחים התוצאה היא אותה התוצאה ללא קשר ליציבותו הנפשית של הרוצח ובעבור קרובי הנירצח לגלות שלא ניתן היה להעמיד את הרוצח לדין עקב מצבו הנפשי זו נחמה קטנה מאוד ולמעשה בדיוק ההיפך.