05-03-2010, 00:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.09
|
|
|
או שאינך מבין דבר וחצי דבר בהלכה, או שאני לא מצליח להסביר לך דבר וחצי דבר בהלכה
פסיקות הלכתיות לא תמיד נובעות מהרצון להוציא מהכוח אל הפועל את תרי"ג המצוות.
תרי"ג המצוות המחולקות למצוות עשה ולא תעשה (מקווה שאתה מכיר את מספרה של כל קבוצה) עומדות בפני עצמן ומסבירות היטב את המותר והאסור בהלכה.
הלכות רבות הנחקקות בימינו אנו נובעות ממניעים זרים לתורה ולהלכה (פשוט תעשה חיפוש באינטרנט ותראה כמה כאלה קיימות).
בפסיקות הרבות יש צורך חברתי שאותם רבנים כופים על עצמם ועל בני עדתם בכדי להגן עליהם מפני "העויילם" ולאו דווקה מתוך רצון להעניק לתורה צביון יותר הומאני ממה שהיא.
זאת הסיבה שכל המהדרין הללו קמים עלינו כל יום וממאיסים את החיים לציבור המאמינים וגם אלה שאינם מסורתיים.
זאת גם הסיבה להתחרדות המתמדת של האמונה (לא של הדת).
אין לכך כל הסבר הגיוני וכל הסבר הלכתי (למעט מוחו הקודח של איש זקן ולא בטוח שהוא במלוא אונו ושכלו), לקום בבוקר ולצאת לכיכר העיר עירום ולצעוק "מצאתי" (אאוריקה).
התקנות, החרמות, האיסורים והדינים הללו מעוררים תמיהה בכל פעם מחדש. את מי הם בדיוק משרתים ומה בדיוק מטרתם.
מציע לך לא להשתמש בכינויים של "הקופסאות הקטנות והשחורות", עוד מישהו עלול להאמין כי אתה מדבר על יהודי שבבוקר קם ורוצה להיות טייס ולכן הוא מכין את הקופסה השחורה שלו (או שאולי אתה מתכוון לומר כי ה"קופסה השחורה" שלו במצב היא ה-GPS לה').
הדימוי שלך היה מאד דל ואל תשתמש בו יותר, לא מוסיף לך כבוד.
כבר נאמר לך פעם בוויכוח כי אינני נגד הדת שלי. נהפוך הוא.
אני נגד כל הספסרים, הרוכלים, מלחשי הלחשים והקמעוניים בענייני דת.
היופי בדת הוא כי הדת היא "בין האדם למקום" ללא הצורך באותם מתווכים.
אגב מבחינה, מסורתית, מוכן להתערב איתך על עצם וירטואלית כי מספר שנות הלימוד שלך בחינוך הדתי אינן מהגבוהות ביחס לאלה שמביעים כאן דעה ועבדך בתוכם.
כ
|