לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-03-2010, 18:44
  ישראל_היום ישראל_היום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.10
קטעים רבובדיה: אין לטלטל תוכי או אקווריום בשבת.

ציטוט:
בפסק ההלכה שהתפרסם לראשונה במוסף 'עונג שבת' של 'יום ליום', מביא מרן שליט"א טעמים ומחלוקות בנושא האם מותר לטלטל עופות המצפצפים בקול ערב. המהר"ח או"ז מתיר זאת לעומת הרא"ש שאוסר. בהמשך מביא מרן את דעתו של 'קצות החושן' שכותב כי דגי זהב שבתוך צנצנת זכוכית המלאה במים המונחים לנוי או לתכשיט, מסתבר שמותר לטלטל את הכלי עם הדגים שבתוכו שכיוון שעשויים לנוי ולקישוט הבית, הווה ליה דבר שמלאכתו להיתר.
http://www.ladaat.net/article.php?d...&articleid=7464

וואי, בשבילי זו מכה: לבולבול שלי גם יש קול ערֵב, עכשיו לא אוכל לטלטל אותו בשבת , ואצטרך לשכור גויה של שבת ( שיקסע ) ולשלם לה מראש לפני כניסת השבת קויידש.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.dkimages.com/discover/previews/978/50392285.JPG]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i49.tinypic.com/20tkvf6.png]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-03-2010, 15:55
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
באמת לא הייתי רוצה
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אתה טוען שזה מטופש, היות ולך..."

שאנשים טרחנים ומשעממים שעסוקים בדיני חוזים ינהיגו אותי.
הטענה שלי, שאותה אני לא ממש יכול להוכיח, שהסיבה שהאנשים שואלים את השאלות האלו, היא כי זה מה שמצפים מהם.
משהו העביר להם מסר שמהות עבודת האל היא השאלה הם מותר להניח אקווריום ששוחים בו דגים לא כשרים על מקרר שמכיל מוצרי מזון כשרים. ועל זה הביקורת שלי ומזה החשש שלי.
לרב עובדיה יוסף יש המון כח, הוא מורה ומנהיג. הוא יכול להוביל את התלמידים שלו למקום שבו הם יהיו אנשים חושבים, שלאמונה שלהם תהיה משמעות עמוקה. או שהוא יכול להשאיר אותם עם אגדות ומשלים על "מלך בשר ודם שהיה לו בן אחד שר אחד כבשה ועז ומנוי להוט" ועם שאלות על נושאים שקשה לי לקבל את זה שהם העיקר. (כשידוע לכל שהאיכר זה לא העיקר, העיקר זאת אשת האיכר, והעיקר שהאיכר לא יהיה בבית)
ברגע שהרב ירצה, השאלות הקטנות והחשובות לאותם אנשים עדיין ישאלו אבל הם לא יהיו חזות הכל.
נראה, שנח לרב שבזה מתעסקים תלמידיו
ישן 05-03-2010, 00:26
צלמית המשתמש של maorhag
  maorhag maorhag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.01.06
שלח הודעה דרך MSN אל maorhag
אני ממש לא הולך לפתוח איתך דיון הלכתי
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "רק אתה היית חסר להלכה ולפרשנות"

מחר יבוא רב אחר שאותו אתה כן מעריך (אם יש דבר כזה) ויגיד "אסור לחלל שבת" ואז תתחיל לומר כמה ההלכה אינפנטילית ומיושנת ושטותית וכו'....חאלס,הבנו,אתה לא מאמין ואתה גבר גדול-שכוייח!
זה חדש לך או מה? בוא נפתח שולחן ערוך ונכתוב אשכול בפרש על כל הלכה שלא נראית לך הגיונית,יהיה שמח! אה...רגע...למה שתעשה את זה? בעיניך הכל קשקוש,קיבלתי (לא באמת אבל לצורך הדיון) לפחות אל תתערב במי שבוחר בקשקוש הזה...אני לא מכיר אותך אישית אבל זה העולם החילוני ה"נאור" שדוגל בפלורליזם והזכות לדעה שונה,תעמדו בערכים שלכם
אגב-הדעת לא סובלת גם איזה מן טמטום זה לשים שתי קוביות שחורות על המצח ועל הזרוע כל יום,למה נגד זה נגיד לא תצא? והשבת קוראים פרשת פרה,אולי גם תכתוב לי כמה זה מטומטם לשרוף פרה אדומה רק כדי שאני אהיה טהור?

ישן 05-03-2010, 00:56
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
או שאינך מבין דבר וחצי דבר בהלכה, או שאני לא מצליח להסביר לך דבר וחצי דבר בהלכה
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אני ממש לא הולך לפתוח איתך דיון הלכתי"

פסיקות הלכתיות לא תמיד נובעות מהרצון להוציא מהכוח אל הפועל את תרי"ג המצוות.
תרי"ג המצוות המחולקות למצוות עשה ולא תעשה (מקווה שאתה מכיר את מספרה של כל קבוצה) עומדות בפני עצמן ומסבירות היטב את המותר והאסור בהלכה.
הלכות רבות הנחקקות בימינו אנו נובעות ממניעים זרים לתורה ולהלכה (פשוט תעשה חיפוש באינטרנט ותראה כמה כאלה קיימות).
בפסיקות הרבות יש צורך חברתי שאותם רבנים כופים על עצמם ועל בני עדתם בכדי להגן עליהם מפני "העויילם" ולאו דווקה מתוך רצון להעניק לתורה צביון יותר הומאני ממה שהיא.
זאת הסיבה שכל המהדרין הללו קמים עלינו כל יום וממאיסים את החיים לציבור המאמינים וגם אלה שאינם מסורתיים.
זאת גם הסיבה להתחרדות המתמדת של האמונה (לא של הדת).
אין לכך כל הסבר הגיוני וכל הסבר הלכתי (למעט מוחו הקודח של איש זקן ולא בטוח שהוא במלוא אונו ושכלו), לקום בבוקר ולצאת לכיכר העיר עירום ולצעוק "מצאתי" (אאוריקה).

התקנות, החרמות, האיסורים והדינים הללו מעוררים תמיהה בכל פעם מחדש. את מי הם בדיוק משרתים ומה בדיוק מטרתם.

מציע לך לא להשתמש בכינויים של "הקופסאות הקטנות והשחורות", עוד מישהו עלול להאמין כי אתה מדבר על יהודי שבבוקר קם ורוצה להיות טייס ולכן הוא מכין את הקופסה השחורה שלו (או שאולי אתה מתכוון לומר כי ה"קופסה השחורה" שלו במצב היא ה-GPS לה').
הדימוי שלך היה מאד דל ואל תשתמש בו יותר, לא מוסיף לך כבוד.

כבר נאמר לך פעם בוויכוח כי אינני נגד הדת שלי. נהפוך הוא.
אני נגד כל הספסרים, הרוכלים, מלחשי הלחשים והקמעוניים בענייני דת.
היופי בדת הוא כי הדת היא "בין האדם למקום" ללא הצורך באותם מתווכים.

אגב מבחינה, מסורתית, מוכן להתערב איתך על עצם וירטואלית כי מספר שנות הלימוד שלך בחינוך הדתי אינן מהגבוהות ביחס לאלה שמביעים כאן דעה ועבדך בתוכם.
כ
ישן 05-03-2010, 01:16
צלמית המשתמש של maorhag

בוא לא נפתח דיון על הידע שלי בהלכה
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "או שאינך מבין דבר וחצי דבר בהלכה, או שאני לא מצליח להסביר לך דבר וחצי דבר בהלכה"

פוסק אני לא,אבל דבר או שניים למדתי-למשל שבעלי חיים הם מוקצה לצורך הדיון...
בכל מקרה זה לא שונה-כל היהדות האורתודכסית מחויבת בגדול לספר אחד-שולחן ערוך (אל תתפס בקטנות,ברור שיש מנהגים ומחלוקות וכו' אבל הרוב המוחלט שם עם הגהות הרמ"א)
בשולחן ערוך כתוב "אסור לרצוח"
בשולחן ערוך כתוב "אסור לטלטל מחט מחמה לצל בשבת"
כמו שאני מקיים את הראשון בגלל שהוא כתוב שם אני מקיים את האחרון בגלל שהוא כתוב שם...תמהני על מי שמחליט לברור לו איזה חלקים כן ואיזה לא...
כל הספסרים שאתה מכנה אותם הם רבנים שמבינים שההלכה מתערבת בכל פרט בחיי,מהרגע שאני קם בבוקר וצריך לקשור שרוך של נעל שמאל לפני של ימין ועד הרגע שאני הולך לישון וקורא שמע ישראל,נשמע תמוה? אתה לא חייב להאמין...

ישן 05-03-2010, 09:48

זה רק מוכיח שוב שאינך מבין דבר וחצי דבר ואל לך להשתמש בפסקאות ובמובאות
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "בוא לא נפתח דיון על הידע שלי בהלכה"

האיסור חל על טלטול כלים בשבת, מחמת ביצוע עבודה.
אם ברצונך להתעמק, מציע שתקרא את ההלכה הברורה בעניין. קישור/

אמור לרב שלך(אם אם הדברב עובדיה) "למאי נפקא מינה?"*.

(שמשמעה בשפה להדיוטות: למה הביאו את ההלכה הזו? מה היא באה לחדש לנו שלא יכולנו ללמוד מההלכה הקודמת?)

רב יקר, התעסק בעני עירך קודם. התעסק בכך שגבירי המפלגה שהקמתם שמנו ותפחו מרוב נחת ושררה.
התעסק בכך שמשפחות מאותו מגזר שתומכות בך נוהות אחריך בעיניים עצומות בעוד בביתן אין פת לחם ובשר בסופי שבוע.
התעסק באותם שועי הארץ שקמו מהמפלגה שלך וחלקם נמצא בכלא בדיוק בשל אותן סיבות שמניתי למעלה.

מה אתה מתעסק לי פתאום עם ציפור מסכנה ודג שממילא אין אפשרות להזיז אקווריום (כבוד הרב אתה יודע כמה שוקל אקווריום)?
ישן 05-03-2010, 13:08
צלמית המשתמש של maorhag

שוב פעם
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "זה רק מוכיח שוב שאינך מבין דבר וחצי דבר ואל לך להשתמש בפסקאות ובמובאות"

הידע ההלכתי שיש לי או אין לי הוא לא רלוונטי (במאמר מוסגר מה שכתבת בנושא ההלכתי הוא שטויות אבל שוב פעם-אפילו אם זאת היתה אמת צרופה זה לא רלוונטי)
ההלכה עוסקת ועסקה תמיד בנושאים כאלה,אתה טוען שלמדת קצת גמרא? פתח גמרא ותראה שיש שם שאלות כמו מה הדין אם הצ'ופצ'יק של הקומקום (או זרבובית בעברית צחה) מתעקם בשבת ובקומקום יש מים לחולה שאין בו סכנה והוא בדיוק הבריא או משו בסגנון...ההלכה עוסקת בפרטים הכי קטנים,זה לא חדש בכלל,אפילו אם הייתי חילוני הייתי כבר מתעצבן מהאשכולות האלה-הילד הקטן שנתפס על בדיחה לא מצחיקה שמיצתה את עצמה ופעם ביומיים הוא מספר אותה,לא נמאס?

ישן 05-03-2010, 13:43
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
לא נמאס, כי זה לא מצחיק
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "שוב פעם"

בדיוק כמו שלא נמאס לדון ברדידות של האח הגדול, של התקשורת, ובאורח חיים מושחת של מנהיגי ציבור.

אם הרב עובדיה יוסף היה רב שכונתי, או אפילו אם הוא היה מתנהל כמו בכירי הרבנים הליטאים יש סיכוי שפסקי ההלכה שלו היו נשארים בקרב חסידיו ומאמיניו.
אבל הרב עובדיה יוסף הוא אישיות ציבורית משפיעה, וכמו ששאיפות הנדל"ן של אהוד ברק הם ענייני, כי אהוד ברק משפיע על חיי והרגלי החיים שלו אומרים דברים על אופיו. כך גם פסיקות ההלכה של מר"ן הרב אומרות מה עיקר ומה תפל בחייו ומלמדות אותנו על צורת המחשבה שלו.
אנחנו לועגים לפסקי ההלכה שלו, כי זה מפחיד ומצער את חלקנו שלאדם כזה יש כל כך הרבה השפעה על חיינו.

(אבל מרן הרב לא צריך להעלב, יש עוד המון אנשים, גופים ומהלכים שיש להם השפעה גדולה על חיינו וחלקנו היה שמח לוותר על ההשפעה שלהם)

במה שכתבתי כאן אין לי רצון לפגוע לא בכבודו של הרב של מאמיניו או של התורה.
ישן 05-03-2010, 09:06

התוכי שאינו מסגיר מקורות
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי The_Merlin שמתחילה ב "ואם מדובר ב"פצצה מתקתקת"?"

מצאתי באינטרנט בדיחה יפה על חנות שבה היו חיות מאולפות לגלות בגידות בין בעל ואשה (תמצתי את הבדיחה שהיא בעצם סיפור עם מוסר השכל)
אחד שחשד שאשתו בוגדת ביקש לקנות חיה כזאת אבל לצערו נשאר רק תוכי זקן עם שתי רגליים שבורות ולכן נעזר במה שמו שלו לעמוד.
הבעל המקורנן קנה אותו וציפה כל יום לידיעה מפי התוכי.
אחרי שבוע שנמאס לבעל אמר לתוכי שלא יכול להיות שהוא לא רואה כלום , אולי בכל זאת?
אז התוכי אמר לו, תראה בא לפה כל יום שמוליק (לצורך העניין) חבר שלך.
נו ו..
אז אשתך ושמוליק יושבים במטבח ואחר כך עוברים לסלון.
נו ו..
אז אשתך ושמוליק מתפשטים.
נו ו..
אז אשתך ושמוליק מתחבקים...
נו ו..
ואז פתאום הם מתחילים ..
נו ו...
אז יותר לא ראיתי כי היה כל כך מגרה שנפלתי מהקרש....
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:14

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר