לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-03-2010, 19:20
  ItaiLabban ItaiLabban אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.09
קצין קרבי בחיל רגלים

שלום רב ושבת שלום ,
ברצוני לקבל מידע מקיף וכולל על קצונה בחיל רגלים.
אמרו לי שאם אתה קצין אתה לא משתחרר עם פס אחד , אלא עם שניים מינימום ( ושני פסים זה סמ''פ , הסבר בבקשה ? ) לאחר שמסתיימים ה-3 שנים ואתה מתחיל את השנה ו-4 , המדי א' שלך הופכים לכחולים ? כמה מרוויח קצין בחיל רגלים ? ( האם איך שהוא הופך למ''מ הוא מקבל כבר משכורת קצינים או רק שהוא מסיים את ה-3 שנים ומתחיל את הקבע שלו ? ) , האם באמת באזרחות מי שהיה קצין קרבי בצבא זה מוסיף לרזומה שלו ? האם בה''ד 1 זה באמת מקום שבו לומדים דברים ומרוויחים ערכים כמו שלא תמצא בשום מקום בעולם ? , יש הבדל ענק בין מי שיוצא לקצונה מוקדמת אחרי 4 חודשים או מי שיוצא לקצונה בסוף מסלול של 11 חודשים כמ''כ טירונים ( אפשר לצאת גם באמצע אחרי אימון מתקדם ) ? , בסוף כשאתה משתחרר אתה מקבל מענק שחרור שונה ( יותר גדול / קטן ? )

אני יודע שאני שואל הרבה שאלות אבל אני מאוד מעוניין לקבל מידע מקיף וכולל בנושא כי יש את האלו שאומרים : מה מי יחתום עוד שנה וחצי כמעט בצבא אני מת להשתחרר וכו' והייתי רוצה לדעת מה מושך אנשים לצאת לקצונה...

נערך לאחרונה ע"י ItaiLabban בתאריך 05-03-2010 בשעה 19:23.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-03-2010, 07:57
  ItaiLabban ItaiLabban אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ItaiLabban שמתחילה ב "קצין קרבי בחיל רגלים"

אני בן אדם שאוהב צבא , אך בכלל לא רוצה לעשות קריירה צבאית כגון סרן וכן הלאה... ברצוני לברר קצת מידע מקיף על קורס קצינים אך לא יותר משנה ו-4 בצבא...
2 - גם אחרי שאתה מסיים את ה-3 שנים ואתה לא רוצה לחתום יותר משנה ו-4 בצבא אתה נשאר עם מדי א' רגילים למרות שהתחלת את הקבע שלך ?
3 - זרוע היבשה הכוונה לכפיר גם ? , זה משנה אם אתה קצין טירונים , קצין בקו וכו' ? אמרו לי שזה קרוב ל-7,000 לא ? ובסדיר זה הגיוני שתקבל עלייה רק של בערך 1000 שקל למרות שאתה קצין אפילו שנה עד לסיום ה-3 שנים ?
4 - דווקא שמעתי שאם אתה אומר שהיית קצין קרבי ביחידת חי''ר זה ממש מוסיף לך ומסתכלים עלייך הרבה יותר בהערכה...
6 - למה שאלתי ? כי המפקד שלי נגיד הוא מחזור נוב 8 ועכשיו הוא מתחיל קורס קצינים ( יענו יצא למכ''ים מוקדם ולקצונה אחרי 4 חודשי טירונות בתור מפקד ) אז בעצם הוא יהיה כבר קצין בנוב 10 וישרת כקצין שנתיים ו-4... בהנחה שהוא לא ירצה לחתום עוד קבע , מה אפשר לעשות אותו תפקיד שנתיים וחצי כמעט ? איך זה עובד ? והאם יש הבדל עצום בין קצונה מוקדמת ליציאה לקצונה אפילו בסוף מסלול של 11 חודשים עם הטירונים שלך ?
7 - אתה יכול לברר כמה המענק שחרור של קצין קרבי בחי''ר אם הוא משתחרר בתור קצין אחרי 52 חודשים ?

תודה רבה על המידע שאתה נותן לי , זה ממש עוזר לי. אני אישית מכוון למכ''ים מוקדם ואם לא אז מכ''ים אמצע פלוגת מסלול כי אני רוצה להיות מפקד אך לא חשבתי על לחתום קבע... אך לאחר ששמעתי על כל היתרונות של להיות קצין אני בהחלט כרגע חושב על כך למרות שזה רחוק ממני... אתה יכול לספר לי על המילואים בתור קצין שהשתחרר אחרי 52 חודשים ? הוא עושה מילואים שונים ? יותר קשים / קלים ?
ישן 06-03-2010, 09:27
צלמית המשתמש של hellspawned
  hellspawned hellspawned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.07
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ItaiLabban שמתחילה ב "..."

כן, נשארים עם המדים הרגילים. היחידים שמקבלים את מדי הקבע הם אלה שיצאו לקורס כבר כנגדים או כאלה שחתומים מספיק כדי שהם בטוח יקבלו את הסרן בזמן הקבע. ככלל, מדי הקבע מיועדים לקצינים בדרגת סרן ומעלה.
כפיר היא חטיבת חי"ר, אז מן הסתם היא שייכת לזרוע היבשה.
יש הבדל במשכורת בין קצין בקו לקצין בבא"ח. מדובר ברמת סיכון שונה, ולכן גם ההבדל במשכורת.
בחובה קצין לוחם מקבל תוספת של 150 שקל למשכורת, ועוד איזה שקל למשכורת בסיס. מה לעשות, זה עדיין שירות חובה...
לרוב לא עושים את אותו התפקיד בדיוק במשך כל הזמן. עוברים בין הבא"ח לקווים, ולקראת סוף הקבע לרוב גם מקבלים תפקיד סמ"פ. חלק גם יהיו קמב"צים, קה"דים וכל מיני תפקידי רוחב אחרים. הכל תלוי בהקצאות ובמידת ההשקעה של אותו קצין.

וכנראה שאם היית קצין יסתכלו עליך אחרת. לא משנה אם בחי"ר או בכל דבר אחר. להתנדב לקורס קצינים אומר משהו על הבנאדם שהלך לשם...

ישן 06-03-2010, 14:05
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ItaiLabban שמתחילה ב "..."

מכלל הנאמר, אני הגעתי למסכנה שאתה עדיין לא בסדיר.
לכן אני אתפוס לרגע את מקום ה"גוף המאזן" ואנסה להראות לך את הצד השני, היותר ריאלי של המטבעה.
לצאת ולסיים את קורס קציני חי"ר זה ממש ממש פשוט (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה אדם איכותי). הרבה יותר קשה לצורך העיניין לסיים מסלול ביחידה התנדוותית מאשר לצאת ולסיים קק"צ. אבל יש אבל. לצאת ולסיים את הקורס זה בערך כלום. זה לא שיקול. השיקול הוא - האם אתה באמת רוצה להשקיע שנה ו4 או שנה ו8 או שנתיים (תלוי ביחידה ופז"מך) מחייך, לאחר הסדיר, למען מערכת מסויימת, לצייט לפקודות של אנשים כאלה ואחרים, להתמודד עם אתגרים פיקודיים כאשר המערכת קושרת לך את הידיים וכד'. עכשיו, אין פה "כלל". הכל תלוי בנק' המוצא שלך, באופציות שלך, במה אתה אוהב ומה לא, במקום ואנשים איתם אתה משרת. אני היכרתי אנשים שיצאו לקורס קצינים כי זה מה שרצו בחיים (הם הגיעו לתובנה אחרי שנתיים בצבא) ולא היה איכפת להם איפה הם ישרתו (היה סיכוי גבוה שלא יחזרו ליחידה בתור קצינים אלה יפלטו לפלס"ר כזה או אחר או אף מ"מ בגדוד) והיו כלאו שרצו אבטחה ממפקד היחידה שיחזיר אותם לתפקיד ביחידה כי היה להם חשוב להמשיך בתחום כי עצם העובדה "נהייתי קצין" לא עיניינה אותם, לא הציבה בפניהם אתגר, הם ידוע טוב מאוד שזה עיניין של החלטה נטו.
עכשיו אם תשאל אותי, אני אגיד לך שלהיות קצין בצבא זאת לא האופצייה הכי טובה, הכי ממצא וכד'. גם המשכורת די נמוכה ביחס לנתינה שלך (והנתינה היא אבסולוטית). אני מאוד מכבד אנשים שבחרו למרות הכל להיות קצינים. אני אומר "למרות הכל", כי כשאתה מגיע לשלב בו אתה יכול לצאת לקצונה ביחידות מיוחדות - אתה כבר מבין מי נגד מי, אתה יודע על מה אתה מוותר ומה אתה מקבל בתמורה. אלה אנשים שעושים את מה שהם מאמינים בו. יחד עם זאת, אני ממש לא מתלהב מאנשים ש"היו קצינים" בצבא. צריך לזכור שע"מ להיות קצין בצה"ל צריך רק חוגר ודופק. כמעט כל אחד יכול.
אם אני אסכם את הכל, יצא בערך הדבר הבא:
תנסה להבין מה באמת מעניין אותך, תנסה להגיע ליחידה הטובה ביותר שמתעסקת התחום. אחרי תקופה מכובדת באותה היחידה, אחרי שתסיים את המסלול ותעבור את השיא שלך תוכל בראש שקט להחליט אם לצאת לקצונה או לא והמניעים הפעם יהיו יותר נכונים מהיום. וכל זה כמובן אחרי שתבין "האם אני אוהב את הצבא או לא", "האם אני ממצא את עצמי כאן או לא", "האם מרגיש בנוח עם האנשים שאיתם אני משרת או לא". כמו שאומרים, "דברים שרואים מכאן, לא רואים מהבקום".

נ.ב.
סתם ככוון למחשבה.. ישנם מקומות הרבה יותר אטרקטיבים מהצבא במערכת הממלכתית, שנפתחים לאחר השירות הסדיר...

נערך לאחרונה ע"י Dmith בתאריך 06-03-2010 בשעה 14:08.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:49

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר