לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #7  
ישן 28-12-2009, 19:43
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,996
מילת המפתח: "מבצעיים"...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי irir שמתחילה ב "ב1979 נערך טכס מסירה רשמי גלוי"

השטן בפרטים. תלוי למה אתה קורא "מבצעיים" - אם התרגום לאנגלית כ- "Operational" או שהתכוונת לייצור סדרתי... או שהתכוונת לכאלה שהשתתפו בלחימה זו או אחרת... שלושה מושגים שונים משהו...

כבר בשלהי שנות ה- 60 שילבו האמריקאים מערכת בק"ש (בקרת אש) סיפרתית (=דיגיטאלית) של חברת DELCO ב- MBT-70 (פיתוח אמיקאנו-גרמני).
אולם המערכת שהיתה באותם הימים יקרה מדי הפסידה בתחרות מול המערכת האנלוגית, ובטנקי ה- XM-1 הוכנסה זו האנאלוגית בתחילת שנות ה- 70.

באותן השנים עבדה CDC - Control Data Corporation על פיתוח בק"ש דיגיטאלי שאמור היה להכנס לטנקי ה: M1 של גנראל מוטורס.

CDC בשיתוף עם החברה הבריטית Marconi פיתחו מערכות בק"ש סיפרתיות עבור הצ'יפטיין הבריטי ואף גרסה פשוטה יותר עבור ה- MARK-3 לייצוא ל... קניה ולניגריה.... המערכת נקראה SFCS-600

האמור לעיל מבוסס על הספר (בשני כרכים) 'Technology of Tanks" בהוצאת Janes - מהדורת 1991.

אגב - בארץ יוצר אז מחשב הבק"ש באלביט ושם עדיין אנשים ששערם מכסיף שיוכלו לסייע לך אם ירצו בכך.
מקור נוסף ואמין הינו אל"מ (מיל.) שאול נגר, אליו תוכל להגיע דרך ידידינו כאן בפורום - מיכאל מס המתקרא: gm4450

גם אני אשמח ללמוד את האמת בהיסטוריה הזאת של המעבר ממערכת אנאלוגית למערכת סיפרתית בטנקיוניקה העולמית. אני בספק שהיינו ראשונים, אולם משהוספת "מבצעיים" - הצרת את תנאי את שדה הראייה לעבר הרחוק הזה .
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 29-12-2009, 00:35
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,996
דיגיטאלי בשנות ה- 60 ??
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי irir שמתחילה ב "אכן לא סתם כתבתי מבצעיים"

גם באל-אופ תוכל למצוא מספר אנשים שאמורים לזכור את המערכות הללו מאותם הימים.

בהתייחס להערתך בנוגע לשנות ה- 60 ולמערכות דיגיטאליות. אני זוכר את המיקרו-פרוצסורים הראשונים (4040 ואחריו ה- 8080 שניהם של אינטל ומתחרהו של האחרון, ה- Z80 מבית היוצר של Zilog ) אכן מתחילת שנות השיבעים.

אולם אם זכרוני שלי איננו בוגד בי, מחשב הבק"ש של CDC לא עשה שימוש במיקרו-פרוצסורים אינטגראטיביים אלא היה מבוסס על עיבוד נתונים דיגיטאלי ע"י טרנזיסטורים למכביר וכן על לוחות Processing דיסקרטיים.... ובאלה נעשה שימוש כבר באמצע שנות ה- 60

לנקודת השימוש "המבצעי" בבק"ש טנקים דיגיטאלי, ייתכן ואתה צודק מבחינת הראשוניות לפי הדרתך את המונח, אני נוטה לייחס לכך חשיבות מישנית מבחינת הפיתוח הטכנולוגי, למרות שכלל אינני מזלזל ב"ראשוניות" הזאת. אם אכן היתה כזאת.

אני עצמי סקרן לשמוע סקירה היסטורית קצרה משאול נגר בנושא. תמיד הערכתי אותו.

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 29-12-2009 בשעה 00:37.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 29-12-2009, 03:25
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,996
אל אופ והבק"ש של אז...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי irir שמתחילה ב "אל אופ נכון"

נכון שאל-אופ לא ייצרה את מחשב הבק"ש (שים לב שלא טענתי זאת!) אל-אופ היתה שותפתה של אלביט במערכת ולמעשה קבלן ראשי לצה"ל בנוסף לאלביט. אל-אופ ייצרה בין היתר את מט"ל הלייזר, את ערוצי היום והלילה (כולל הצד האלקטרוני של אלה), ודאגה שמערכותיה יתממשקו עם המחשב.

כל שאמרתי הוא שיש באל-אופ (עדיין) אנשים שיודעים ומכירים היטב את ההיסטוריה הזאת ואת "מקורות" או ה"השראות" למחשב הסיפרתי של אותו הבק"ש. אין צורך חד-ערכי להיות בין מהנדסי המחשב כדי להיות מודע ולהבין מהיכן הגיע ומה עשו אחרים בעולם. כדאי רק להיות "קרוב מספיק" לנושא....

CDC הקנדית בשיתוף עם Marconi הבריטית, כאמור, כך זכור לי (וכך גם במקורות הספרות שברשותי) היו הראשונים לפתח, לנסות, לבחון ולאשר את מחשב הירי הדיגיטאלי לטנקים במערב. הפיתוח תוקצב בשעתו ע"י הצבאות האמריקאי והבריטי. כפי שקורה לעתים קרובות, פיתוח ואישורים (qualifications) אין משמעו בהכרך הצטיידות מיידית ו- Fileding בקנה מידה רחב, ובמקרה שלפנינו הסיבות להאטה היו כלכליות ולוגיסטיות בעיקרן.

כאמור, מחשבי בקרת האש הדיגיטאלים הראשנוים בטנקים, לא עשו שימוש ב- מיקרופרוצסורים אלא בקומפוננטות דיסקרטיות כטרנזיסטורים ובמעט מעגלים משולבים (ICs) גם כן. אלה היו מבוססי רכיבים מוקשחים שעמדו במגוון MIL-Specs, הלוחות האלקטרונים והמעגלים שעליהם כמו גם כלל תת המערכות עברו גם הם בדיקות תנאי סביבה ובדיקות אחרות צבאיות מחמירות. דומני שנעשה אז שימוש ב- Bubble Memory ו.או במערכות זכרון מבוססות טרנזיסטורים, אבל אינני בטוח בכך לעומקו של הנושא המעניין הזה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 29-12-2009, 07:27
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב "אל אופ והבק"ש של אז..."

אני רואה שגם אתה מיקיטל, וגם irir מבינים בבק"שים של טנקים וזה טוב מאוד כי הנושא מאוד מעניין, וגם דיי קשה למצוא עליו מידע כי בטבעיות - לא ממש נוטים לפרסם מידע על מערכות צבאיות כאלה.
אני נהנה מאוד לקרוא מה שאתם כותבים, ואם אפשר - אני רוצה להפריע לכם בשאלה קטנה - מתי יוצר הבק"ש "נחל עוז", והאם הוא לגמרי אנלוגי? כי יש בו מכלולים ויכולות שממש לא ברור לי איך ניתן ליצור אותם במערכת אנלוגית (כמו למשל זיכרון בפונקציות ספציפיות)?
עוד משהו קטן - האם ה-MPS של המרכבה 2 קשורה איכשהוא ל"נחל עוז"? ומי יצר אותה?

נ.ב. - אני יודע שלא צריך להזכיר לך מיקיטל, אבל לא מזיק אף פעם להיות זהיר ולהזכיר לכל מי שרוצה לענות לשאלות בנוגע לבק"שים בצה"ל - נא לחשוב פעמיים לפני שעונים תשובה.


תודה מראש חבר'ה, הנושא תמיד עיניין אותי.
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 29-12-2009, 18:21
  irir irir אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 2,238
אתה מושך לכוון שלא שאלתי
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב "אל אופ והבק"ש של אז..."

לכן הפעם הזאת אסיים.
למיטב הבנתי לא הבאת דוגמא של בק"ש ספרתי לטנקים --מבצעי--, מוקדם יותר. לא כתבתי על חשיבות המערכת, אלא ניסיתי לקבע או לסתור עובדת היותה בק"ש טנקים ספרתי מבצעי ראשון.
בין לבחון, לפתח, לנסות וכו' לבין להביא למערכת ייצורית מבצעית, המרחק הוא רב, ובוודאי בתקופה ההיא. מחשבים ספרתיים היו כמובן לפני כן, לדוגמא מערכות כח"ן אויוניות שהתבססו על מחשבים יקרים מרובי כרטיסים ועל זיכרונות טבעות מגנטיות.
דוגמה מאוחרת היא מערכת קריסטל שהותקנה בעיט.
באמצע שנות ה1970, זכרון המערכת הוחלף בכרטיסי זכרון מבוססי רכיבי אינטל מסוג
EPROM 1702
הראשונים מסוג זה שאינטל פיתחה. כל רכיב
256 BYTES !
אז שיא הקידמה.
באמצע שנות ה1970 החל השינוי הגדול: הכנסה לשימוש צבאי של המיקרו מעבדים וזכרונות
PROM -> EPROM -> EEPROM

לגבי המרכבה היה מאבק בין האסכולה האנלוגית לספרתית. וכידוע הכוון הספרתי ניצח, לא מעט בגלל תזמון – המיקרו מעבדים והרכיבים הנוספים התחילו אז להתבסס. כתוצאה מכך מדובר היה במחשב זול בהרבה והסתבר גם כאמין מאוד. מחשב זה היה שילוב של חומרה (אלקטרוניקה וספקים), תכנה, ומכניקה. עדיין נילקח אז סיכון רב שהצליח מאוד והיה בסיס איתן למערכות רבות לאורך שנים.

מה שכתבת על אלאופ הוא נכון, למעט דבר אחד: מנושא המחשוב הם היו אז רחוקים. כבודם במקומו מונח בעיקר בנושאים האופטיים כפי שציינת.

נערך לאחרונה ע"י irir בתאריך 29-12-2009 בשעה 18:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:02

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר