|

10-03-2010, 23:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Reflecti0n
שלום לכולם..
התאריך גיוס הסופי שלי הוא 21.3.2010, עוד פחות משבועיים, ולפי מה שבדקתי אני מיועד לקרבי.
|
ודוק - אתה מיועד להתגייס ליחידת שדה. לא כל מי שמתגייס ליחידות השדה גם ישובץ בשירות קרבי (ולצורך העניין, יהיה רשום בשלישות כ"רמ"פ א+ תוספת לחימה")
ציטוט:
|
הנתונים שלי הם כאלה: פרופיל 72, קב"א 54 ודפ"ר 70.
התקשרתי לבקום כדי לבדוק את השיבוץ הסופי שלי, אבל הם אמרו לי שאין לי עוד שיבוץ ושביום הגיוס אני אראה קצין מיון שיקבע לאן אני הולך.
|
שזה אומר שתישלח לעשות טירונות כנראה בחש"ן, חת"ם או פלח"ץ פיקוד האורנג'.
ציטוט:
|
קצת רקע לפני כדי שתבינו במה מדובר:
היו לי הרבה דברים שעברתי במהלך החיים, מחלות וכו', והצבא לא התייחס ונתן לי פרופיל קרבי - 72. למרות שערערתי המון פעמים והיו לי מספר לא מבוטל של וועדות רפואיות, הם לא היו מוכנים להתחשב.
|
הצבא דווקא כן התייחס, פשוט לא במידה שאתה התייחסת. הם הסתכלו בנתונים, והחליטו שזה מספיק טוב בשביל פרופיל 72. להזכירנו, פרופיל 72 הוא מושג שקיים כבר הרבה שנים, ופירושו שמבחינה בריאותית אפשר לשבץ אותך במקום שלא דורש קירבה יתרה לבית חולים (זה היה יותר רלוונטי כשחיילים שירתו בסיני) ושאתה מסוגל לעשות טירונות 03 בלי למות מזה. אולי היית יכול לקבל אפילו פרופיל 65 (אחיו הקטן והמכוער של פרופיל 72) אבל ביטלו אותו מתישהו בשנות התשעים.
ציטוט:
|
מלבד כל הדברים הללו, יש לי בעיה של מבנה כף רגל אליפטי + שברי מאמץ שלא חולפים,ואני לא מסוגל לרוץ יותר מ-15 דקות מבלי לחוש כאב אדיר ברגליים (באמת באמת כואב). הייתי אצל המון רופאים מומחים באיכילוב, והם נתנו את חוות דעתם שמאוד לא מומלץ שאשרת במקצועות קרביים, אבל הצבא לא באמת החשיב את המכתבים שלהם, גם כי הם לא רופאים צבאיים, ובעיקר כי נפלתי על רופאים אטומים.
|
או על רופאים שכבר מיינו מספיק מתגייסים כדי להניח שזה מספיק בסדר.
ציטוט:
|
וזה לא שאני מתפנק או משהו, הייתי מתאמן על בסיס יומי במכון כושר עם פעילות אירובית ממש מאסיבית כדי לנסות לגרום לשינוי, אבל הכאבים לא חולפים (השברי מאמץ לא נגרמו לי מהאימון, הם היו עוד לפני אפילו כשהייתי הולך הליכה איטית).
|
א - אתה הולך לראות עוד רופא בלשכת הגיוס. לא יודע כמה זה ישנה.
ב - והרי מילת הקסם: "פטורים". פטור מריצה, פטור מהרמת משקלים, פטור מעמידה ממושכת - את כל אלו תוכל לקבל במרפאת בסיס הטירונות ועדיין למצוא את עצמך מוסמך כרובאי 03. בכל זאת לא מדובר בטירונות חי"ר ששם הרגליים הן כלי העבודה העיקרי לשירות בעתיד.
ציטוט:
|
בכל מקרה, למרות הכל הם מתעקשים לשים אותי בקרבי/תומך לחימה, ואני יודע שאני פשוט לא אהיה מסוגל.
|
עם פטורים בטח שתהיה מסוגל. חוץ מזה, יש לך המון "נקודות יציאה" במהלך השירות לתפקידים לא-קרביים, ראה רשימה שכתבתי בנושא כאן:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...126&postcount=8
ציטוט:
|
היה לי קצין מיון לפני, אבל הוא התנהג בצורה הכי אדישה וקרה ופשוט אמר שצריכים לוחמים.
|
אם היית רואה איזה טיפוסים היו אצלו בשנה האחרונה ואיזה סיפורים סיפרו לו, היית מבין למה הוא היה כזה אדיש.
ציטוט:
|
אני לא הולך לדפוק את הבריאות שלי בשביל הצבא, ואני כרגע מחפש בכל מקום (כולל פה)איזשהן דרכים או אפשרויות כדי למיין אותי לתפקידי ג'וב,
|
ושוב אני מפנה אותך לרשימה שקישרתי אליה, למקרה שעדיין לא הקלקת עליה או מצאת אותה בחיפוש לפני שכתבת את ההודעה הזו:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...126&postcount=8
ציטוט:
|
אבל אם שום דבר לא יעזור אני אומר פה בלי חשש אני לא אהיה מוכן להתגייס.
|
אין בעיה. יעמידו אותך קצת בשמש במתחם העצורים של הבקו"ם, אם תמשיך ישלחו אותך למקום נחמד בין עתלית לחיפה בו תפגוש אנשים עם גישה כמו שלך שיהפכו את החיים שלך למעניינים יותר, ואם ממש תהיה ילד רע ישלחו אותך לכלא 4, שעל כמה שנחמד שם אפשר להבין לבד מהעובדה שהיה שם מרד אסירים בסגנון סרטי כלא אמריקאים, וששם יושבים אנשים עם כינויים כמו "האוגר הסוחר", "ביג באבא" ו"תרנגול הכלא".
ציטוט:
|
יש לי מוטיבציה ענקית לשרת בחיל תקשוב וביחידות מחשבים,
|
ראה את סעיף א בהודעה הזו:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...995&postcount=5
ציטוט:
|
שלחתי להם המון המון פקסים עם בקשות למיונים קד"צ, אבל שום דבר. כלום. לא התייחסו בכלל. לא קיבלתי זימונים לשום דבר במשך כל הזמן הזה.
|
בטח הם ראו עליך משהו בנתונים האישיים שלא מצא חן בעיניהם. בעסה, אבל זה מה יש.
ציטוט:
|
מה אני יכול לעשות במקרה הזה? אם לא הייתה לי את הבעיה ברגליים באמת שהייתי מוכן לתרום את החלק הזה למדינה אבל הגוף שלי פשוט לא מאפשר את זה...
|
תגיע לטירונות. תקבל פטורים. המפקדים יראו שיש לך פטורים, וכשבסוף הטירונות יחלקו שאלון של מי רוצה לצאת לקורס אלחוטנים או חובשים, ידאגו שתקבל אותו. בעצם, יש מצב שבמהלך הטירונות יעבירו אותך כבר ממילא למה שבדרך כלל מכונה "מחלקה 4" שזה החבר'ה שעושים טירונות אבל לא ממשיכים במסלול עם כולם אלא עוברים לכל מיני תפקידים פחות קרביים או לא קרביים בכלל.
ציטוט:
|
אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי באיזושהיא צורה..
תודה.
|
תכין קלסר מסודר עם התיעוד הרפואי שלך, תראה אותו לרופא בטירונות, תקבל פטורים ואולי גם העברה - ממילא החטיבות והגדודים אמורים להזין את פלוגת המפקדה שלהם בנפלטי מסלול.