לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-03-2010, 16:30
  ItaiLabban ItaiLabban אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.09
חייל / קצין משוחרר בדרך אל האזרחות ?

שלום רב ,
אני כרגע משרת בגדוד לביא בחטיבת כפיר.
לצאת לקורס מכ''ים זה משהו שאני בטוח שאני אעשה בין אם מכ''ים מוקדם או סוף מסלול ( יש גם אמצע לא ? ) כי גם המפל''ג אמר לי וגם אני אישית רוצה לצאת , עכשיו שאלתי היא כזאת ואשמח שתענו לי עליה בלי לזלזל חס וחלילה או להגיד שזה רחוק ממני וכו'...

אם אתה משתחרר בתור חייל / מפקד ששירת 3 שנים בצבא , אתה מקבל מענק שחרור של כ-8 אלף שקל בערך אבל חוץ מזה אתה משתחרר בלי כלום , וכדי לממן טיול לדרום אמריקה / להתחיל לימודים בד''כ הולכים לעבוד בתור מלצר / ברמן וכו'... עכשיו בתור קצין קרבי אני יודע שמקבלים 5,500 פחות או יותר כל חודש במהלך ה-16 חודשי קבע ( מה גם שאתה חייל אז זה לא שאתה יכול לבזבז את זה... ) + מענק שחרור של איזה 11 אלף שקל בערך לא?... ובחישוב מהיר זה יוצא קרוב ל-100,000 שקל... עכשיו ברור שכסף זה לא שיקול האם לצאת לקצונה אני פשוט רק מתאר מצב... קצין שהשתחרר בגיל 22 וחצי במקום בגיל 21 עם 100 אלף שקל ביד שיש לו בעצם כסף לטיול / לימודים / שכר דירה / אוטו וכו'... עכשיו עם כל הכבוד זה שיקול שצריך לקחת לא ? חוץ מכל היתרונות שלהיות קצין נותן לך : חווית בה''ד 1 וכל מה שקשור וכרוך בלהיות קצין , כבוד ורזומה לקורות חיים ובכלל , תרומה למדינה וכו'... מנגד יש חייל / מפקד שהשתחרר אחרי 3 שנים ובעצם יוצא ריק לחיים ומתחיל מאפס... עכשיו נשאלת השאלה זה שיקול שצריך לקחת ? עם כל הכבוד ל-16 חודשי קבע ( שנה ו-4 ) וכל ה '' עד מתי '' ההבדל בין יציאה לאזרחות בתור חייל / מפקד וקצין זה משהו מדהים ו-180 מעלות... אשמח לקצת חוות דעת והסברים בנושא , זה נושא חשוב לי כי אני בן אדם שמתכנן ומציב מטרות לעתיד... עכשיו אני יודע שאנשים יחשבו שאוי ואבוי אם זה השיקול לצאת להיות קצין וכו' וכמובן שזה לא ויש הרבה דברים מעבר לכך , אך זה משהו שצריך לקחת בחשבון... תודה מראש
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-03-2010, 17:51
צלמית המשתמש של farky
  farky farky אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.07.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ItaiLabban שמתחילה ב "חייל / קצין משוחרר בדרך אל האזרחות ?"

דבר ראשון זה תלוי נטו בך, מה שאתה רוצה..
הבאת פה את היתרונות של להיות קצין, אבל מה עם החסרונות? חשבת עליהן לעומק?
להיות קצין בגדוד קרבי זה מאוד מאוד קשה. יש לך לחץ משני הכיוונים, גם מהמפקדים שלך וגם מהפקודים שלך.
זה תלוי גם מה היחס שמביאים לך במקום שבו אתה נמצא.
לפי מה שכתבת פה אני מתאר לעצמי שאתה בתחילת השירות שלך, אני מציע לך לתת לזמן לעשות את שלו. ככל שתתקדם בצבא, אני מתאר לעצמי שתבין על עצמך ועל המקום שאתה נמצא בו עוד כמה דברים. אולי זה יגרום לך לשנות את דעתך?

כל מה שאני אומר פה ממש לא בא להגיד לך מה לעשות, יש אנשים שאוהבים את המערכת הצבאית ומסתדרים איתה מעולה. כמו שאמרתי מקודם, לפני שאתה מחליט דבר כזה, שזה נטו החלטה שלך כמובן, אתה צריך לקחת בחשבון את כל האופציות

בהצלחה
ישן 08-03-2010, 18:10
  ItaiLabban ItaiLabban אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.09
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי farky שמתחילה ב "דבר ראשון זה תלוי נטו בך, מה..."

שלום רב לך ,
א' כל אחי בוא ואני אגיד לך משהו , אני בכלל לא חסיד של המערכת הצבאית , להפך , אני די כועס עליה כי כבר בפרק זמן הקצר שאני נמצא בה היא הצליחה '' לדפוק '' אותי ולא לתת לי זכות שמגיעה לי , אבל זה כבר נושא אחר.
מסכים איתך שיש חסרונות , והרבה , וגם לא משנה כמה אתה רוצה לתרום לצבא ולמדינה , תמיד הם יימצאו דרך לעשות לך משהו שלא ימצא חן בעינייך , אבל אין מה לעשות אחי , כמו לכל דבר בחיים לצד הרבה יתרונות יש גם חסרונות ולהיפך.
הקורס עצמו הוא מאוד מאוד קשה ומי שהולך רק בגלל הכסף לא מאמין שהוא בכלל יהפוך ויהיה קצין , אבל זה משהו שצריך לקחת בחשבון כי כמו שאני רואה את זה -

ייתרונות : תרומה למדינה , כבוד , מוסיף לרזומה / קורות חיים , חווית בה''ד 1 שאומרים שזה משהו מדהים , מנטליות וכושר הנהגה לכל החיים , בוחן את הגבולות שלך ומעצים את הידע שלך בכל תחומי החיים , גורם לך להעריך הרבה יותר דברים ביום יום שאנשים לא מודעים אליהם ובכללי נותן לך את הכלים להתמודד עם כל דבר בחיים ולדעת ששום דבר אינו בלתי אפשרי ודבר אחרון חביב כסף רב כל חודש שאינך יכול לבזבז ( אלא אם אתה טיפש ) דבר שמוציא אותך לאזרחות ברמה אחת מעל כולם.

חסרונות : לחתום שנה ו-4 קבע ולראות את כל החברים שלך בסוטול בזמן שאתה בצבא , אחראיות עצומה על חיים של אנשים ורמת סיכון חדשה ( הרי קצין הולך תמיד ראשון ) , הצבא כמו שכולנו יודעים כפוי טובה וכמה שאתה רוצה לתרום בסוף תמיד איכשהו אתה אוכל קש , להשתחרר מהצבא בגיל 22 וחצי - 23 , מילואים עד גיל 45 ולא 40 , '' בזבוז זמן '' של אולי הקמת משפחה / להתחיל ללמוד / לעבוד בעבודה קבועה שתתקדם ממנה וכו'... וזהו ניראה לי?...
ישן 08-03-2010, 23:32
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ItaiLabban שמתחילה ב "חייל / קצין משוחרר בדרך אל האזרחות ?"

מצטער חבר, אתה מתבלבל. אתה חותם על שנה קבע, לא על שנה וארבעה חודשים. זה שתהיה קצין יותר משנה לא קשור, אתה תהיה קצין בסדיר בחודשים הראשונים, ובתום 3 שנות שירות תיכנס לקבע. כמובן שאתה יכול לחתום יותר משנה אם רוצים אותך, אבל אתה חותם לשנה בהתחלה.

לגבי מענקי שחרור- נכון שאתה מקבל מענק של 8-9 אלף, אבל אתה גם מקבל פיקדון של כ-21 אלף ש"ח ללוחם, איתו אתה יכול לממן לימודים, חתונה, עסק או קנית בית, במשך 5 שנים. לאחר 5 שנים יש לך שנתיים להוציא את הכסף על כל מה שתרצה. שים לב שלאחר 7 השנים הכסף נלקח ממך!

עכשיו שב ותחשב -5.5 *12 = 66 אלף ש"ח. בנוסף המענק- כ-75 אלף ש"ח סה"כ, שהם כסף נקי שלך, ועוד 21 אלף ש"ח בערך ללימודים. די והותר כסף לממן שכר לימוד ופסיכומטרי, אם צריך. נניח שהכסף של הפיקדון הולך לפסיכומטרי- 5 אלף, עוד 15 -16 הולכים לשנה וחצי של לימודים, ויש לך לממן עוד כ-15 אלף ש"ח מהכסף שצברת. מכאן שנטו יישאר לך 60 אלף ש"ח למחייה, שכ"ד/מעונות וכו'. וכמובן שניתן לעבוד תוך כדי התואר.

אם אתה מסתכל מהשיקול הכלכלי- נכון שהמשכורת לא הכי גבוהה בשוק, ואתה יכול בהחלט למצוא משכורות טובות יותר כאזרח, אבל הרבה יותר קל לחסוך כשאתה בצבא מאשר אתה אזרח- הרבה פיתויים לא קיימים.

לגבי שיקולים אחרים , ערכיים וכו'- זה תלוי רק באופי שלך.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:44

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר