08-03-2010, 18:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.09
|
|
שלום רב לך ,
א' כל אחי בוא ואני אגיד לך משהו , אני בכלל לא חסיד של המערכת הצבאית , להפך , אני די כועס עליה כי כבר בפרק זמן הקצר שאני נמצא בה היא הצליחה '' לדפוק '' אותי ולא לתת לי זכות שמגיעה לי , אבל זה כבר נושא אחר.
מסכים איתך שיש חסרונות , והרבה , וגם לא משנה כמה אתה רוצה לתרום לצבא ולמדינה , תמיד הם יימצאו דרך לעשות לך משהו שלא ימצא חן בעינייך , אבל אין מה לעשות אחי , כמו לכל דבר בחיים לצד הרבה יתרונות יש גם חסרונות ולהיפך.
הקורס עצמו הוא מאוד מאוד קשה ומי שהולך רק בגלל הכסף לא מאמין שהוא בכלל יהפוך ויהיה קצין , אבל זה משהו שצריך לקחת בחשבון כי כמו שאני רואה את זה -
ייתרונות : תרומה למדינה , כבוד , מוסיף לרזומה / קורות חיים , חווית בה''ד 1 שאומרים שזה משהו מדהים , מנטליות וכושר הנהגה לכל החיים , בוחן את הגבולות שלך ומעצים את הידע שלך בכל תחומי החיים , גורם לך להעריך הרבה יותר דברים ביום יום שאנשים לא מודעים אליהם ובכללי נותן לך את הכלים להתמודד עם כל דבר בחיים ולדעת ששום דבר אינו בלתי אפשרי ודבר אחרון חביב כסף רב כל חודש שאינך יכול לבזבז ( אלא אם אתה טיפש ) דבר שמוציא אותך לאזרחות ברמה אחת מעל כולם.
חסרונות : לחתום שנה ו-4 קבע ולראות את כל החברים שלך בסוטול בזמן שאתה בצבא , אחראיות עצומה על חיים של אנשים ורמת סיכון חדשה ( הרי קצין הולך תמיד ראשון ) , הצבא כמו שכולנו יודעים כפוי טובה וכמה שאתה רוצה לתרום בסוף תמיד איכשהו אתה אוכל קש , להשתחרר מהצבא בגיל 22 וחצי - 23 , מילואים עד גיל 45 ולא 40 , '' בזבוז זמן '' של אולי הקמת משפחה / להתחיל ללמוד / לעבוד בעבודה קבועה שתתקדם ממנה וכו'... וזהו ניראה לי?...
|