לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-03-2010, 13:37
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
אוניברסיטת תל אביב: ביידן גינה את הבנייה בירושלים והקהל הריע

סגן נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, נשא בצהריים (יום ה') הרצאה בפני סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב. בחלקה הראשון של ההרצאה, שנמשך 38 דקות, דיבר ביידן בהרחבה על הקשר האמיץ בן עשרות השנים של המעצמה עם ישראל - אך שב ומתח ביקורת על המהלך הישראלי לבנייה במזרח ירושלים - שעליו הוחלט בעיתוי אומלל עם הגיעו לכאן.

מדובר בהופעתו הפומבית האחרונה של סגן הנשיא, שעתיד לטוס בצהריים לעמאן, בירת ירדן - ומשם בחזרה לוושינגטון. עלייתו של ביידן לדוכן הנואמים התעכבה ביותר מ-40 דקות, ועוררה גל ניחושים בקהל, באשר לאפשרות כי המסרים שיועברו בנאום יעודכנו ברגע האחרון, בצל משבר הבנייה במזרח ירושלים.

חרי שהחל את דבריו בדקות ארוכות של שבחים לישראל - שזכו לתשואות מהקהל - פתח ביידן בהתייחסות נרחבת ליחס ישראל והפלסטינים. "הנשיא אובמה מאמין באבו מאזן ובכך שלישראלים יש סוף סוף מנהיג פלסטיני שחולק איתם את הרעיון להקמת מדינה פלסטינית. זו הזדמנות שחייבת להיות מנוצלת. במקום זאת, ממשלת ישראל החליטה לאשר את הבנייה וזה חותר תחת האמון והמשך המגעים. אני ביקשתי מאובמה לגנות זאת מיד". דבריו אלה זכו לתשואות רמות בקרב היושבים באולם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3861074,00.html
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-03-2010, 18:02
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
"דחף לחיות" זה מונח מעניין
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "איזה דחף יותר חזק מהדחף לחיות?"

תאורטי בלבד. תקף בעיקר כשקוראים על משהו שקורה למישהו אחר, או צופים בסרט. ישנם המוני אנשים שבאופן שיטתי הולכים נגד "הדחף לחיות". לא תמיד סכנת המוות היא ברורה ומיידית כמו חרב על הצוואר... כל עוד הערבים ניסו להרוג אותנו באמצעים של "חרב על הצוואר" דווקא ישראל עמדה נגדם לא רע. הבעיה היא הרגע בו הם הבינו שיותר כדי לעשות את זה לאט ובהתמדה. נגד "סכנת חיים" כזאת הדחף האינסטינקיטי לחיות ממש לא עוזר. אתה יכול לראות את זה טוב על הנצרות המזרחית: גם היא לא מסוגלת להתמודד מול ההכחדה שלה מידי המוסלמים, אבל עדיין מוצאת זמן לעמוד על הרגליים האחוריות ולנבוח בכל מקרה שבו יש עניין עם יהודים. תסתובב פעם בירושלים ותעמוד ליד מורי דרך נוצריים (ערבים) ממזרח העיר שמדריכים תיירים מערביים. תקשיב מה הם אומרים, מה הטרמינולוגיה שלהם ובעיקר מה הם לא אומרים. הנחמה היחידה שתמצא היא ההכרה שלא רק היהודים מכרסמים לעצמם את הרגליים, בזמן שברור שתיכף רק ריצה טובה תחלץ אותך.

ישן 12-03-2010, 09:47
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
לא, הוא משיג את מטרתו היטב - הצבעה על הצביעות של המחלקים את הארץ באופן מלאכותי...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "מוטיב "שיח מוניס" הוא אולי הטמטום הכי גדול של הימין..."

עפ"י שיטת "כאן אני גר, ושם ה-ם (המתנחלים הרעים) גרים".

אני לא שמעתי על תומך ישראל אחד שהפך לעויין בגלל שגילה, שומו-שמיים, שרמת אביב נבנתה, בניגוד
לכל התנחלות, על חורבות כפר ערבי, ואני אשמח מאוד אם תמצא לי אחד כזה...

הסיבה היחידה שהשמאל מזדעק נגד ההשוואה הזו היא בגלל שהיא חושפת את המציאות העצובה של
אנשים שהגבול שלהם לויתורים נגזר אך ורק מנוחותם האישית, ולא משום סיבה לאומית, אידיאולוגית,
או אפילו בטחונית.

הזכות שלנו על י-ם גדולה בהרבה מזכותנו על שיח' מוניס, סידנא עלי, מג'דל, איסדוד, חיפא, יאפא, ביר א-סבע,
טנטורה, ושאר "ה400" (ואגב, גם עליהם זכותנו גדולה לאין שיעור מזכותם של המצרים/חוראנים/תורכמנים שהגיעו לשם ב200 השנים האחרונות...).
ישן 12-03-2010, 11:17
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
תגובה שמעידה על עיסוק בטפל
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, הוא משיג את מטרתו היטב - הצבעה על הצביעות של המחלקים את הארץ באופן מלאכותי..."

"ההסברה" וה"אהדה" לישראל אינה מעלה ואינה מורידה בעניין הזה. הוא הרבה יותר חמור מזה. מדובר במהות - וזה המו"מ.

מאז שהחל הקונפליקט עם הערבים, מתנהל בעצם, תודעתית וגם מעשית המו"מ ביננו לבינם: גם כאשר אין נפגשים ליד שולחנות מכוסי בורקס. כלל בסיסי ויסודי בניהול מו"מ הוא שאין מחזירים לשולחן נושא שאינו נמצא כבר במחלוקת. מכיוון שגבולות 1949 אינם נמצאים במחלוקת (וכן, אני יודע מה הן עמדות החמס) אז רק אידיוט מעלה אותם אפילו כבסיס לאנאלוגיה. אין לי ויכוח אתך על זכותנו על ירושלים ועל שיל מוניס. אני מוכן אפילו להסכים ל"דרוןג" המשונה שהמצאת. אבל במו"מ חשוב הרבה יותר להיות חכם מאשר צודק.

ישן 12-03-2010, 13:03
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
כרגיל תגובה לא-עניינית, הנובעת מכך שאין דרך לנמק סיסמא ריקה...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "תגובה שמעידה על עיסוק בטפל"

עם כל הכבוד למו"מ, הקביעה שהעמדה הפלסטינית במו"מ מתבססת על כך שיהודים מהימין
מזכירים ליהודים מהשמאל שא"י לא מתחילה ונגמרת בגבולות רודוס, היא בדיחה. הפלסטינים לא צריכים
את בגי ג'ו שיספר להם שעליהם לנצל את אזכור שיח' מוניס, כדי לדעת שעבורם גם שיח' מוניס זה פלסטין.
מעבר לכך שזה זלזול אופייני בפלסטינים, זו התעלמות (אופיינית לא פחות) מהמציאות הלא-נוחה, שהתביעות
הפלסטינית לא מתחילות ולא נגמרות בקווים שביג ג'ו וחבריו מגדירים לפלסטינים כ"תחום המו"מ"...

מי שסיפר לך שתביעות הפלסטינים נגמרות ברודוס, שתה יותר מדי. לך תסתכל על מפות בתיה"ס, ועל
ספרי הלימוד שם. זכות השיבה היא מ-מ-ש לא מחוץ למו"מ, וזכות השיבה היא לא לבית אל. זה שתעצום
עיניים ותחשוב שאם תגרש מספיק יהודים, אז הם ישכחו משיח' מוניס, לא ממש יוכיח שדווקא זה שמזכיר
לך מהי המציאות, הוא האדיוט...

העובדה שאתה רוצה לשלול מהימין את הזכות להזכיר לך שהבית שלך הוא הרבה פחות "שלנו" מאשר
בית אל או שילה, לא באמת מענייינת את הפלסטינים, מעבר לתעמולה גרידא.

אם אתה נורא מחפש אנשים שטענותיהם מחזקים את הקייס הפלסטיני, אתה צריך להביט באלה שמתפרעים
מדי שבוע ליד בתי היהודים בשכונת שמעון הצדיק, וקוראים לשפוט את מפקד תחנת שלם בביה"מ בהאג,
בגלל שהוא מעז לאכוף את החוק...

אתה מבין, מי שטענותיו מחזקות את הצד השני במו"מ, הוא בדר"כ מי שתומך בצד השני במו"מ. לי
לא מפריע להגיד ששיח' מוניס הייתה כפר ערבי כי ברור לי שבכל מקרה היא מחוץ למו"מ. מי שמבחינתו
יש בעייה עם עצם ישיבתנו כאן, אכן עלול להיחרד מאזכור העובדה הזו...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:45

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר