|
לא ממש יודע מה לעשות עם עצמי.
אז, את ההודעות האלו כבר כתבתי ביחידה, ולא קיבלתי ממש מענה, רק מבן אדם אחד. אשמח לקבל תגובות אחרות.
אז ככה. התמיינתי לפרוייקט גאמ"א, מה לעשות, נפלתי ממנו. אבל זה איכשהו מראה על כך שהנתונים שלי הם בסדר גמור. עכשיו הייתי ביום המא"ה, ולאחר בערך חודש קיבלתי שאלון העדפות. קיבלתי 3 תפקידים: שב"ס, שירות בחיל האוויר והחלל ורכז ציוד. זהו זה. שום תפקיד נוסף, שום דבר! לגמרי.
זה אבסורד! ואני לא ממש יודע מה לעשות עם עצמי עכשיו. אף אחד מהתפקידים האלה לא ממש מעניינים אותי, רציתי אולי להתפשר על תוכניתן ממר"ם, אבל לא הייתה לי אף אפשרות לבחור במקצוע שכזה.
מה אוכל לעשות בנידון? באותו הרגע שראיתי את המקצועות המוצעים, קיבלתי שוק - וכל החשק מכל מה שקשור איכשהו לצבא, ירד.
שלושת המקצועות הבחירה האלו הם תחת כותרת "ע"י יום המא"ה", ואין לי אף מקצוע שדורש מיון מוקדם לבחירה. אבסורד לגמרי.
מה זה אומר? האם בערך, אתגייס ואשרת באחד מהמקצועות האלה? כי אם אז, אני באמת לא יודע כבר מה לעשות, והמחשבות שמתעוררות אצלי לא ממש מוצאות חן בעיני.
עשיתי חשבון נפש עם עצמי. התקשרתי לחמ"ן לשאול אם יש לי פוטנציאל נוסף להתמיין ליחידות אחרות בחיל, קיבלתי תשובה שלילית, מפני שכביכול עברו כל תקופת המיונים.
גם את השאלון העדפות שקיבלתי לא ניתן לשנות, ויש רק שלושה מקצועות, שלאף אחד מהם אין לי ממש רצון וכוונות לשרת בהם. אני חושב ללכת על החיל האוויר והחלל, נשמע מגניב כזה ... אבל עדיין, לא משהו שאני רוצה לעסוק בו שלוש שנים. אני יודע שתבואו אלי ותגידו, "אף אחד לא באמת מקבל את מה שהוא רוצה", ואני יודע שזה לא ממש הוגן מצידי להתלונן על כזה דבר, אבל אני נורא מאוכזב מכל ההתנהלות הזו בצבא, שהנתונים האישיים שלי מעולים, אבל הבחירה שקיבלתי כ"כ שוללת את כל הרצונות שלי מהצבא. אני נורא מאוכזב. מעצמי, מהצבא, מכל אחד אחר שאיכשהו קשור לכל המערכת הזו.
מצד שני, כשאני לוחץ על "מנילה" באתר "עולים על מדים", כתוב שאין עדיין אף מנילה למילוי. השאלה שלי אם כך, האם מה שמילאתי היא לא המנילה, אלא סתם משהו של יום המא"ה, והאם אקבל את המנילה האמיתית עם עוד כמה מקצועות לבחירה בעתיד (יש כ-6 חודשים מעכשיו, עד למועד הגיוס הנוכחי שלי, כך שעדיין הכל עוד אפשרי, נראה לי).
אני נורא מאוכזב מכל הסיפור, אבל אני חושב שאשאר פאסיבי בקטע עם כתיבת מכתבים כל יום.
אני סבור שהסימון העדפויות הראשוני (הדירוג הזה, מה שזה לא יהיה) הוא זה שפסל לי אפשוריות אחרות. אבל לא הייתה לי שום אפשרות "לחזור אחורה ולדרג מחדש עד שיתווספו יותר בחירות", כפי שצויין בשאלון קודם לכן.
ולכן, השאלה שלי היא כזו - האם ישנה דרך לפנות אליהם, ולבקש למלא את המנילה מחדש (יש לי עד ל-14 למלא, היום ס"הכ ה-9, ולכן יש עוד זמן)? אני לא יכול לשנות את הדירוג של המאפיינים, רק את המקצועות. :\
|