לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-03-2010, 16:01
  משתמש זכר וינאמפ וינאמפ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.03.10
לא ממש יודע מה לעשות עם עצמי.

אז, את ההודעות האלו כבר כתבתי ביחידה, ולא קיבלתי ממש מענה, רק מבן אדם אחד. אשמח לקבל תגובות אחרות.

אז ככה. התמיינתי לפרוייקט גאמ"א, מה לעשות, נפלתי ממנו. אבל זה איכשהו מראה על כך שהנתונים שלי הם בסדר גמור. עכשיו הייתי ביום המא"ה, ולאחר בערך חודש קיבלתי שאלון העדפות. קיבלתי 3 תפקידים: שב"ס, שירות בחיל האוויר והחלל ורכז ציוד. זהו זה. שום תפקיד נוסף, שום דבר! לגמרי.
זה אבסורד! ואני לא ממש יודע מה לעשות עם עצמי עכשיו. אף אחד מהתפקידים האלה לא ממש מעניינים אותי, רציתי אולי להתפשר על תוכניתן ממר"ם, אבל לא הייתה לי אף אפשרות לבחור במקצוע שכזה.

מה אוכל לעשות בנידון? באותו הרגע שראיתי את המקצועות המוצעים, קיבלתי שוק - וכל החשק מכל מה שקשור איכשהו לצבא, ירד.
שלושת המקצועות הבחירה האלו הם תחת כותרת "ע"י יום המא"ה", ואין לי אף מקצוע שדורש מיון מוקדם לבחירה. אבסורד לגמרי.
מה זה אומר? האם בערך, אתגייס ואשרת באחד מהמקצועות האלה? כי אם אז, אני באמת לא יודע כבר מה לעשות, והמחשבות שמתעוררות אצלי לא ממש מוצאות חן בעיני.

עשיתי חשבון נפש עם עצמי. התקשרתי לחמ"ן לשאול אם יש לי פוטנציאל נוסף להתמיין ליחידות אחרות בחיל, קיבלתי תשובה שלילית, מפני שכביכול עברו כל תקופת המיונים.
גם את השאלון העדפות שקיבלתי לא ניתן לשנות, ויש רק שלושה מקצועות, שלאף אחד מהם אין לי ממש רצון וכוונות לשרת בהם. אני חושב ללכת על החיל האוויר והחלל, נשמע מגניב כזה ... אבל עדיין, לא משהו שאני רוצה לעסוק בו שלוש שנים. אני יודע שתבואו אלי ותגידו, "אף אחד לא באמת מקבל את מה שהוא רוצה", ואני יודע שזה לא ממש הוגן מצידי להתלונן על כזה דבר, אבל אני נורא מאוכזב מכל ההתנהלות הזו בצבא, שהנתונים האישיים שלי מעולים, אבל הבחירה שקיבלתי כ"כ שוללת את כל הרצונות שלי מהצבא. אני נורא מאוכזב. מעצמי, מהצבא, מכל אחד אחר שאיכשהו קשור לכל המערכת הזו.

מצד שני, כשאני לוחץ על "מנילה" באתר "עולים על מדים", כתוב שאין עדיין אף מנילה למילוי. השאלה שלי אם כך, האם מה שמילאתי היא לא המנילה, אלא סתם משהו של יום המא"ה, והאם אקבל את המנילה האמיתית עם עוד כמה מקצועות לבחירה בעתיד (יש כ-6 חודשים מעכשיו, עד למועד הגיוס הנוכחי שלי, כך שעדיין הכל עוד אפשרי, נראה לי).

אני נורא מאוכזב מכל הסיפור, אבל אני חושב שאשאר פאסיבי בקטע עם כתיבת מכתבים כל יום.
אני סבור שהסימון העדפויות הראשוני (הדירוג הזה, מה שזה לא יהיה) הוא זה שפסל לי אפשוריות אחרות. אבל לא הייתה לי שום אפשרות "לחזור אחורה ולדרג מחדש עד שיתווספו יותר בחירות", כפי שצויין בשאלון קודם לכן.

ולכן, השאלה שלי היא כזו - האם ישנה דרך לפנות אליהם, ולבקש למלא את המנילה מחדש (יש לי עד ל-14 למלא, היום ס"הכ ה-9, ולכן יש עוד זמן)? אני לא יכול לשנות את הדירוג של המאפיינים, רק את המקצועות. :\
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-03-2010, 16:53
  CoPilot CoPilot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי וינאמפ שמתחילה ב "לא ממש יודע מה לעשות עם עצמי."

אתה נשמע לי בנאדם רציני אז אני אתן לך תשובה רצינית.

כשאתה משתמש בביטוי "להתפשר על תכניתן בממר"מ" ניכר כי אתה צריך לכייל את סרגל הציפיות שלך. המסלול הזה מאוד מבוקש, לא הרבה מאוד אנשים מקבלים מיונים אליו ומעטים יותר מתקבלים, אז בוא ניכנס לפרופרוציות.

חשוב שתדע, יש הרבה מקומות טובים בצבא, שלא היית מודע להם קודם לכן. הרבה תפקידים שאתה מגלה עליהם רק כשאתה בתוך המערכת והם מעל ומעבר למה שחשבת.
בנוסף, גם מקומות שאתה כן מודע להם יכולים להיראות לא אטרקטיביים מהפרספקטיבה שלך כרגע, אבל בעוד כמה חודשים ייתכן מאוד ודעתך תשתנה. זה קורה להרבה מלש"בים שחושבים שהם יודעים מה הם רוצים ואחר כך מתחרטים.

אז שוב, להיכנס לפרופורציות, זה שם המשחק.

לגבי פרקטית מה אתה יכול לעשות כרגע: להמשיך לשלוח מכתבים, להמשיך להציק, להמשיך לבקש את מה שאתה חפץ בו באמת. תנסה להציף כמה שיותר את השם שלך במדורי האיתור השונים, זה יכול לעזור לך לקבל מיונים, לגבי להתקבל זה כבר תלוי ביכולותיך.

ספציפית מהניסיון שלי: התגייסתי ל"שירות בחיל האוויר והחלל" אחרי ששינו לי את השיבוץ בגיוס מקרבי. הייתי ממש מבואס וחייתי בחוסר ודאות לגבי העתיד שלי בצבא (יש אנשים שזה חשוב להם...).
הגעתי בסוף לטירונות הזאת, במהלך הטירונות מקבלים מנילה פנימית של חיל האוויר, נפגשים עם קציני מיון וכו' ובסוף התקבלתי לתפקיד מודיעיני שלא חלמתי שאגיע אליו לפני הגיוס.
חברים אחרים מהטירונות שלי הגיעו ללוחמה אלקטרונית, טכני חיל אוויר, מפעילי מערכת תמונ"א, תצפיתנים וכו'.
אני משער שעל התפקידים האלה לא שמעת בניגוד לממר"מ או גאמא או שלל פרוייקטים שונים במודיעין שמיוחצנים בצורה חסרת תקדים (ייתכן שבצדק וייתכן שלא). התפקידים האלה איכותיים מאוד ומאויישים על ידי אנשים ברמה מאוד גבוהה-אתה צריך להגיע לשם בשביל לראות את זה. האווירה בביסמ"ת (איפה שרוב הקורסים של חיה"א מתקיימים למעט קורס טייס והקורסים של המערך הטכני) פשוט מדהימה. החומר האנושי, ההשקעה בחניכים, ההווי והגיבוש בין הקורסיסטים, זה דבר שלא שמעתי עליו בעוד הרבה מקומות.
אז לתפקיד שלך לא יהיה שם בראשי תיבות, ולא תתהלך עם תג של מודיעין, אבל לתפקידים איכותיים בצבא אפשר להגיע אם יש לך ראש על הכתפיים והרבה רצון, ואני יכול להבטיח לך שברגע שתגיע לתפקיד כזה, תשמח שלא הגעת לגאמא..

עד לפני הגיוס הייתי כמוך, ואם אני הגעתי לתובנות הללו אני חושב שהניסיון שלי יכול לעזור לך.
ישן 09-03-2010, 18:18
  משתמש זכר וינאמפ וינאמפ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.03.10
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי CoPilot שמתחילה ב "אתה נשמע לי בנאדם רציני אז..."

קודם כל, תודה על תגובתך המעודדת. די עזרת לי לקבל את דעותי בצורה שונה.
אתה צודק, לא התייחסתי לממר"ם כפי שהייתי צריך, אני יודע שממר"ם זו יחידה עם שם עולמי ומה לא. התנהגות כזו לא מתאימה לי, בטח לא אחרי שנפלתי לי באמצע המיונים לגאמ"א. הייתי כל כך בטוח בעצמי, והתשובה שקיבלתי הייתה כמו סטירת לחי מצלצלת.

השירות בחיל האוויר והחלל כן נשמע לי איכשהו מעניין, ועוד עם כל המידע שהבאת כאן אז בכלל. מה שמפריע לי זה ההבסורד בין הרצוי למצוי, שכן אני בטוח, בטוח שהיו צריכים להציע לי תפקידים רבים אחרים.
הבנתי שבחיל האוויר והחלל יש מדור מודיעיני שעוד איכשהו מסווג, אני שואף לשם מעכשיו.

תודה שוב על תגובתך.
ישן 10-03-2010, 05:42
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי וינאמפ שמתחילה ב "קודם כל, תודה על תגובתך..."

עוד כמה תפיסות לנפץ:
מסווג לא תמיד שווה ערך למעניין, ושניהם לא תמיד שווי ערך לחשוב (וגם לא בד"כ).
יש מספיק תפקידים חשובים מאוד ומסווגים מאוד אבל משעממים בצורה מטריפה את הדעת.

לבסוף - גם בחימוש, לוגיסטיקה ושלישות צריכים אנשים טובים עם שכל על הכתפיים - כמה שזה נשמע "מוזר".*

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:09

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר