לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-03-2010, 19:10
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
שני לוחמים מ"עופרת יצוקה" יועמדו לדין על סיכון ילד בן 9 - הורו לו לפתוח תיקים חשודים

כתב אישום שני נגד לוחמים ב"עופרת יצוקה ": שני לוחמים מחטיבת גבעתי מואשמים בעבירה של חריגה מסמכות עד כדי סיכון חיים או בריאות, וכן בהתנהגות בלתי הולמת, לאחר שביקשו מילד בן תשע לפתוח כמה תיקים חשודים כממולכדים, במהלך סריקה של בניין בשכונת תל אל-הווא בעיר עזה. זה האישום הראשון מ"עופרת יצוקה" שעוסק בפעילות המבצעית במהלך המבצע - להבדיל מכתב האישום שהוגש נגד חייל גבעתי בגין ביזה של כרטיס אשראי.

באירוע לא היו נפגעים, אולם הפעולה שביצעו החיילים - שניהם לוחמים בדרגת סמל ראשון - נוגדת את דיני המלחמה, ועל כן הוחלט בתום חקירה של המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח) להגיש נגדם כתב אישום, לבית הדין הצבאי של פיקוד הדרום. סעיפי האישום נגד שני הלוחמים נושאים רישום פלילי למי שהורשע בהם. העונש המקסימלי על חריגה מסמכות עד כדי סיכון חיים הוא הוא שלוש שנות מאסר.

חקירת האירוע נפתחה ביוני 2009, לאחר שהמקרה הובא לידיעת צה"ל בדו"ח הנציגה המיוחדת של מזכ"ל האו"ם לענייני ילדים וסכסוך מזוין, ועל סמך תלונה של הסניף הישראלי של האגודה הבינלאומית לזכויות הילד. היה זה עוד לפני פרסום דו"ח גולדסטון שהאשים את ישראל (וגם את חמאס) בביצוע פשעי מלחמה במהלך המבצע.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3861391,00.html
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-03-2010, 09:26
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
עצם הראיה של 'זה מול זה' והעדר חיפוש 'דרך אחרת' היא למשל לא מוסרית
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "מה לא מוסרי תגידו לי?"

האם 'באמת' כל הברירות הן ילד בן 9 / חיל ישראלי?

זו לא פרשת הל"ה. זה תיק חשוד במהלך לוחמה. יש כמוהו עוד עשרים בכל בית מגורים. בשדה קרב שפע של מלכודים ונפלים. יש דרכים מקצועיות להתמודד עימן וניתן גם לעוקפם. מישהו בכלל אמר שהם היו בסכנת חיים?

אם מדובר בחיפוש בביתו של מבוקש 'כבד' ויש סכוני מלכוד- שום ילד כמגן חי לא יעזור לך. יש אנשי מקצוע. אם מדובר בכניסה לבית תוך התקדמות בשטח עירוני - מה העניין דווקא בתיק הזה ומה הסכנה הנשקפת ממנו? אם זהו בית של מחבלים והם חוששים מאלה שיזמו את התיק כלפיהם מוטב שיחפשו את היוזמים ויתרחקו מהמקום כי פיצוצו של ילד יחד עימם לא יעזור להם.

אני מתקשה לחשוב על סיטואציה בלוחמה שכזו בה אי שימוש בילד בן 9 יקטול חלילה חיל ישראלי.
ישן 12-03-2010, 13:50
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "תגובה למה?"

אז בשביל מה צריך חי"ר?
בשביל מה צריך הנדסה קרבית? לפי השיטה שלך, מספיק קרנף שיזרוק פצצות דלק ונפאלם על הכפרים של אזרחי האוייב ובזה תסגור את העסק... בשביל מה להתאמץ?
חיי חייל ישראלי שווים יותר מחיים של אזרח / חייל / מחבל פלנשתינאי - אבל גם החיים שלהם שווים משהו.
אם אין לך שום אופציה אחרת - וזה בחירה בין חיים של ישראלי ופלשתינאי - הישראלי חשוב יותר.
אבל קיים חיל שלם, המכיל חטיבות וגדודים של לוחמים - בשם "הנדסה קרבית" שכל הקיום שלהם הוא טיפול במקרים כאלה - מבלי לסכן חיי אדם. יש לך אמצעים טכנולוגיים להתמודד עם המטענים האלה!
אני לא מבין את התגובות שלך - אתה מנסה להצדיק פעולה של חיילים כשהם יכלו לבצע אותה בצורה יותר הומנית? איך אפשר? זה שחייל הוא ישראלי / יהודי - לא נותן לו זכות לעשות כל מה שהוא רוצה, גם אם החיים שלו שווים יותר מחיים של כל אחד אחר.
גם ההלכה שלך נוגדת את העיקרון הזה... שים לב...

ישן 12-03-2010, 14:32
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
לקיחת הטיעון כדי אבסורד הופכת אותו לתאורטי.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "תגובה ראויה לשמה"

כל אדם יעדיף את הקרובים לו וגם בתוך אשכול זה כל אחד יכול לנהל רשימה תאורטית 'על מי יחוס יותר' אם יטבעו בנהר סואן ויוכל להציל רק אחד [אל תדאג ביג ג'ו, אין לי ספק שאתה בראש רשימת הנימשים הפוטנציאלים של רוב הכותבים בפורומי החדשות בארץ ]

__________________________________________________ ___________________

ולענין:

כאשר ארכי רוצח כמו שחאדה מסתתר תחת ילדים בני 9 ומוציא ממסתורו פיגוע אחר פיגוע הקוטלים עוד ועוד בני 9 מהצד שלנו וכאשר אין למדינה כל דרך להגיע אליו באופן 'חלק' - תקטול המדינה בצער את המגינים האנושיים. אני בטוח שגם זאת יעשה לאחר לא מעט לבטים דיונים ובחינת האפשרויות האחרות.

כאשר מחבלים מסתתרים מאחרי ילד יהודי בן 9 וקוטלים עוברי אורח - גם אז תסכן כדי פגיעה ודאית את הילד בכדי להציל אחרים.

אחלק את הסוגיה שהעלת לשלושה מצבים:

[1] הילד הוא בבחינת 'מעורב פסיבי' המשמש מגן חי בידי האויב שלא מרצונו.

בסיטואציה זו אם אין מצב של סכנה מיידית וודאית לכח הפועל או לאנשי הצד שלנו - אין כל סיבה לסכן ילד או אזרח לא מעורב אחר.

[2] הילד הוא מעורב 'אקטיבי מרצונו - כלומר ילד העוטה חגורת נפץ וצועד מפתחות גן העדן לתוך הכח שלך או מכוון נשק כלפיך.

בזמן לחימה אין להתפשר במצב זה וילד שכזה יפגע בכדי שלא שיפגעו אנשינו

[3] הילד 'אינו מעורב'. איש לא התמקם מאחריו, איש לא שלח אותו לסכן אותך. הוא רק 'היה שם'. במצב שכזה אסור בשום פנים ואופן להשתמש בו לצמצום סיכון הכח. כלומר לנו אסור להופכו ל'מעורב פסיבי'. זהו לא 'נוהל שכן' אלא עשיית 'מגן חי'

באם היה מדובר בחיל צה"ל אשר נחטף ונמלט משוביו על ידי לקיחת בנו של החוטף כבן ערובה מבלי לפגוע בו - היה מקום לדון בנסיבות המקלות. אני מתקשה לקשר בין מקרה קיצון שכזה לבין שני חילים שבחיפוש בעת לוחמת לש"ב המצויה בשליטה טובה ומגובה בשפע של כוחות השתמשו בילד לבצוע פעולה מסכנת.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 12-03-2010 בשעה 15:01.
ישן 12-03-2010, 02:38
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
פשוט מבאס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "שני לוחמים מ"עופרת יצוקה" יועמדו לדין על סיכון ילד בן 9 - הורו לו לפתוח תיקים חשודים"

פשוט טפשות של חיילים שלנו.
אני לא מבין איך לעזאזל חיילים עושים מה שהם רוצים בצבא הזה, תוך התעלמות מוחלטת מהנהלים והפקודות!
כשאני שירתתי בצבא, לכל תרחיש היה פתרון כתוב (שנכתב בדם של חיילים ששירתו לפני).
במידה ואין פתרון כתוב - עולים מול מפקד ושואלים אותו (וחוזר חלילה עד שיש תשובה).
לא יתכן שחיילים קיבלו פקודה להשתמש בילד בן 9 לפתוח תיקים חשודים.. זה פשוט מביש לגמרי!
זה לא הצבא שאני שירתתי בו.
ולמי ששאל למעלה - תמיד יש פתרון.. אף אחד לא נכנס לעזה בלי הנדסה קרבית שינטרלו את המטענים של חמאס שלא לדבר על לפוצץ מרחוק... זה פשוט מטופש שצבא כל כך מתקדם כמו שלנו, עדיין עושה טעויות פטאליות כמו אלו...
שימוצא הדין עם החיילים הטיפשים, מה אני אגיד... חבל שעדיין יש כאלה שמשרתים אצלנו - עם כל ההערכה שלי ללוחמים בצבא בפרט, ולכל חיילי צה"ל בכלל.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:30

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר