לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-03-2010, 08:54
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
הממשלה צפויה לאשר תוכנית להשבת מדענים

במסגרת תוכנית שמגיש לשולחן הממשלה שר החינוך גדעון סער, יושקעו 450 מיליון שקל על מנת להתמודד עם בריחת המוחות לחו"ל. בין היתר יוקמו ברחבי הארץ 30 מרכזי מצוינות

המלחמה בבריחת המוחות: לשולחן הממשלה תובא היום (ראשון) הצעת החלטה שגיבש שר החינוך גדעון סער. הממשלה תתבקש לאשר תוכנית להחזרת אקדמאים לישראל. "הממשלה רואה בהשבת אנשי מדע וטכנולוגיה ישראלים ויהודים מצטיינים מחו"ל ככלי מדיניות מרכזי לצורך העלאת רמת המצוינות במוסדות ההשכלה הגבוהה והמחקר וחיזוק היצע העובדים המיומנים במשק, וזאת בין היתר על מנת להגדיל את פוטנציאל הצמיחה בת הקיימא של מדינת ישראל". בתוכנית יושקע סכום של 450 מיליון שקלים וכמו כן יגייסו המוסדות האקדמיים תרומות נוספות לצורך מימונה

http://news.walla.co.il/?w=/1/1652799&m=1&mid=82529

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-03-2010, 10:23
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "במקום זה אולי ישקיעו בצעירים..."

אלה הם אותם צעירים מבטיחים. יוצאים לחו"ל לפוסט דוקטורט (כחלק מתהליך ההכשרה) ו"נתקעים" שם באין מחזיר.
הבעיה היא שמדובר בסכום חד פעמי, וזה רע מאוד. התכנית הזו לא תשנה משהו משמעותי - רק תאפשר עוד כמה "פוטו-אופים" לעוד כמה שרים...

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 14-03-2010, 12:30
  משתמש זכר מרקויס מרקויס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.08
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "כמה קל לזרוק תגובה בלי שמץ של..."

גבירתי אני אולי לא מצוי בפרטים הקטנים אבל לא צריך להיות הגאון מוילנה כדי לדעת שכל כמה שנים אנחנו מנסים למלא את הדלי מלמעלה כאשר הוא דולף מלמטה..
לי בתור ישראלי לא משנה אם החבר'ה האלה הם צעירים שרק סיימו ללמוד או משפחות עם ילדים שרוצים לחזור מפתים אותם עם תקציב חד''פ ואז הם שוב מהגרים למדינות רווחה.
אבל זה נשמע יפה בתקשורת אז מה חשוב השאר?
שלא אובן לא נכון, אני כמובן בעד שכל מי שיוכל לחזור ולהתפרנס בכבוד ישוב לפה.
היה לי ויכוח עם חבר'ה מפורום תפוז" מהגרים לקנדה" והאמת? הטיעונים שהיו לי בעד להשאר היו בעיקר רגשיים וציונות. וזה לא מספיק היום כדי להשאיר פה צעירים.

נערך לאחרונה ע"י מרקויס בתאריך 14-03-2010 בשעה 12:33.
ישן 14-03-2010, 12:45
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "כמה קל לזרוק תגובה בלי שמץ של..."

אני משער שמדובר בפתיחת מכוני מחקר בתוך האוניברסיטאות, כפי שמקובל בחו"ל (המכון הלאומי לחקר הסרטן/ננוטכנולוגיה/פיזיקה גרעינית). לוקחים מבנה קיים, מאיישים אותו בחבר'ה מבריקים ומקלים מאוד על המטלות של החוקרים.
ישנן שתי בעיות:
1. המכונים האלה צורכים כמויות אדירות של כסף, ובעשור הראשון לחייהם, ההחזר הוא מינימלי.
2. יש צורך בהשקעה נוספת של ציוד בשביל לאפשר ציוד מתקדם.

לשם השוואה - המכון בו אני עובד (אחד מחמישה באוניברסיטה שלי) מקבל מהממשלה 10 מליון דולר לשנה מענק. הכסף הזה הולך על רכש של ציוד מתקדם, תשלום מלגות קיום לסטודנטים, מענקי הזנק לחוקרים צעירים ומענקי עידוד (כל פרסום = סכום כסף).
לכן, רק הציוד שקיים בבניין שלי לשם ניתוח חלבונים רב ממה שיש לכל האוניברסיטאות והמכונים בארץ
נוסף על הסכום השנתי הזה, ישנה כמות לא קטנה של מענקי מחקר שהממשלה וגופים אחרים מעניקים בסכומים שישמעו לחוקרים ישראליים דמיוניים ממש. סכום המחקר לדוקטורט שלי לשנה עולה על תקציב המחקר של המעבדה הקודמת שלי ל-4 סטודנטים.

15 מליון שקל (או דולר) כמענק חד פעמי למרכז מחקר "בהצטיינות" לא יביא מחקר ולא יביא הצטיינות. הוא יביא רק פוטו-אופים לשטייניץ...

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:19

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר