|
במקור נכתב על ידי Lance
האם ירדנו לגמרי מהפסים? לשרוף דגל זה אלימות? ולשבת בכלא על זה?
כן, בהחלט. לשרוף את סמלה של חברה זה איום כלפי אותה חברה.
כלא נועד למטרה אחת בלבד! וזה להרחיק מהחברה גורמים שמהווים עבורה סכנה.
לא בהכרח, יש גם אלמנט ענישתי, הרתעתי ואחרים, אם מטרתו של הכלא היה להרחיק מהחברה גורמים המהווים עבורה סכנה, לא היו תקופות כלא קצרות, נכון?
כלא לא נועד כדי לכלוא אנשים שלא אוהבים אותך או חושבים כמוך,
אלא אם אנחנו בגרמניה הנאצית, בספרד של האינקוויזיציה או הכנסייה הקתולית של ימי הביניים.
עם זה אני מסכים. אבל אף אחד לא ביקש שאנשים יאהבו אותי או יחשבו כמוני, נכון? ביקשתי שלא ישרפו את סמלי המדינה ואם ישרפו אותם, ידעו מראש מה המחיר.
כשמדינה מחנכת את אזרחיה באמצעות ענישה וחקיקת חוקים, היא לא מדינה היא משטר,
ביום שנשים את הדגל מעל לכל, זה היום שאפשר למחוק בטוש מההגדה של פסח את המשפט "עתה בני חורין".
ומי אמר שהדגל מעל הכל? האם זה שאני מתנגד לשריפת דגלים וחושב שצריך להיות עונש בצידה, זה אומר שהיא מעל הכל? איזה מן הקש לוגי זה?
חופש אמיתי עומד למבחן רק כשהוא מגן על מה ששנוא עליך.
כן, אבל לא כל מה ששנוא עליך ראוי להגנה אוטומטית.
אם מישהו פה חושב שהדגל בעיניי הוא חתיכת בד ללא משמעות, אז הוא אידיוט צר הבנה,
הדגל הישראלי הלך איתי לכל אורך הדרך, הוא היה איתי כשקיבלתי את התנ"ך בסיום הטירונות,
הוא היה איתי במשחקי נבחרת ישראל שראיתי עם עוד ישראלים בארה"ב המנוכרת,
הוא היה איתי כשעטפו בו את חבר שלי שנהרג בצבא, וכו' וכו'..
אני שמח כמובן שראית בדגל משהו חשוב שמייצג אותך.
שמישהו שורף את הדגל של המדינה שלי, זה חורה לי, זה לא נעים לי,
אבל אני מספיק בטוח במדינה שלי ובכח שלה, כדי לא להכנס מזה לפאניקה כמו ילדה קטנה ולזעוק "לכלא!",
אתה מספיק בטוח, אני לא מספיק בטוח בגורלה של מדינה שמרשה לדרוך ולשרוף סמלים שלה. מדינה בלי כבוד לאומי, זכותי לחשוש, זה לא הופך אותי לילדה קטנה או גדולה.
בסופו של יום זה חתיכת בד שמודפסת בסין, אפילו לא בישראל, שבעיניי זה הרבה יותר גרוע.
אז למה לקחת אותה למשחקים? לטירונות? להלוויה?
הרבה יותר גרוע בעיניי לתת לסיני בן 8 לייצר את הדגל הישראלי במקום למובטל מנתיבות, מאשר לשרוף אותו,
וזה כי מה שמעניין אותי באמת זה בני אדם, ולא טקסים וסמלים דביליים שנועדו להלהיב אותנו על כלום.
שום חברה, לא יכולה להתאחד בלי סימבוליקה שמזכירה לה את ההיסטוריה שלה , את ההווה שלה ואת העתיד שלה. טקסיות וסמליות, אולי נראים טפשיים כשבוחנים אותם תחת זכוכית מגדלת אקדמית, אבל חשוב שהם שם, הם מסמלים את קיומנו כחברה יהודית ודמוקרטית. בלי סמליות , אף חברה לא מתקיימת לאורך זמן, אין לך חברה אנושית שאין לה סמליות.
מה שווה הדגל הישראלי כשניצולי שואה נמקים במדינת היהודים בתת-תזונה,
מה שווה הדגל הישראלי שפוליטיקאים גונבים מאיתנו ומסמנים אותנו כמו בקר?
אם הטיעון שלך שהדגל לא שווה - פשוט תאמר את זה במקום לכתוב שאלות רטוריות מתחכמות - זה יסביר מצויין למה אתה מאמין שזכותו של האזרח לשרוף אותו ברבים.
אתה מוכן לפתוח למישהו תיק פלילי ולגזול את החרות שלו בגלל פאקינג בד שאפילו לא יוצר במדינה שלך,
רגע, לא כתכת לפני כמה פסקאות שהדגל הוא לא סתם בד עבורך? יש כאן סתירה פנימית.
לא! אני לא רוצה לפתוח למישהו תיק פלילי בגלל שהוא שרף פאקינג בד. אני חושב שהמדינה צריכה לפתוח תיק פלילי עם מי שאיים על הריבונות שלה ושריפת דגלים זו בהחלט גם איום על ריבונות המדינה, גם הסתה למחיקת האופי היהודי שלה וגם קריאה לפעול באלימות. ואם אתה טוען שזו רק הבעת דעה אתה או תמים או מתמם, אתה ראית איך נראות הפגנות של מוסלמים כאן וברחבי העולם? שריפת הדגל מהווה בהם איום ברור נגד אותה מדינה מקריקטורות בדנמרק ועד מהומות אוקטובר 2000 בישראל
רק בגלל שהוא עושה משהו שמכעיס אותך ואתה לא מסוגל להתמודד עם זה, ובגלל זה המדינה שלנו היא רפובליקת בננות.
רגע, הדבר היחיד שהוא יכול לעשות בשביל להכעיס אותי זה לשרוף את הדגל שלי? למה הוא לא יכול רק להפגין בלי לשרוף את הדגל? איך זה בדיוק חיוני "להבעת דעה" ואיזה דעה מביעים באמצעות שריפת דגל אם לא "אני קורא לכולכם לחסל את המדינה"
ארה"ב היתה המעצמה העולמית הגדולה ביותר בעולם בגלל דבר אחד, החופש המוחלט של האזרחים שלה,
ועכשיו כשהחופש הזה הולך ונעלם, וארה"ב הופכת למדינת משטרה, אין פלא שמעמדה כמעצמת העולם הולך ומתפורר.
ארה"ב הייתה המעצמה הגדולה בעולם בגלל השיטה הכלכלית שלה, לא בגלל שמותר לשרוף את הדגל שלה.
כמו ששרשרת חזקה כמו החוליה החלשה ביותר שלה, ככה מדינה חזקה ככל שהאזרחים שלה חזקים.
לזרוק לכלא אנשים על דיעות ושריפת דגלים, זה להחליש אותם, להעניש אותם על כך שהם לא הולכים בתלם,
ניסיון יפה להכניס את עניין ה"דעות" יחד עם "שריפת הדגלים, מצטער, לא צלח.
דעות לחוד ומעשים לחוד.
והתוצאה הסופית של זה לעולם לא תהיה תוצאה טובה. חוקים צריכים למנוע אלימות ממשית, נזק ממשי,
חוקים לא יכולים למנוע את הזכות המולדת של אדם להפגין ולמחאות, גם אם זה כולל שריפת דגלים,
הסתה יוצרת נזק ממשי.
כל עוד זה לא מסב נזק וסכנה לאדם אחר - זוהי הבעת דיעה ומחאה פומבית, וביום, בשניה שבה
תיקח מאזרחים את הזכות להפגין ולמחאות בדרך שהם רואים לנכון, זו השניה שבה את חדל מלהיות מדינה חופשית
אם כך , אנחנו צריכים להתנצל בפני שייח ראאד סלאח, על שהכנסנו אותו לכלא על עצם זה שקרא להמונים לעלות ולהלחם על ירושלים כי אל אקצא בסכנה.
.
|