לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-03-2010, 15:52
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי LiNoR שמתחילה ב "תמונה וזכויות יוצרים - שאלה חשובה ודחופה!!!"

אני לא מכירה את האתר, ואם הולם או לא לתבוע אותם.
אישית מאוד צורם לי נושא הפרת זכויות היוצרים בארץ, ואני חושבת שהייתי פונה לעורך דין.
שימי לב שאם את פונה אליהם בבקשות כמו התנצלות - לא תוכלי אח"כ לפנות לעו"ד, אני חושבת.
את צריכה להחליט באיזה נתיב את הולכת: פניה לבית משפט כנראה תארך הרבה זמן, ולא בהכרח תמצאי עו"ד שיסכים לעבוד על אחוזים (כלומר, יש מצב שתצטרכי לשלם לו שכר טרחה מראש, לפני שיש לך את הזכייה ביד), אבל בע"ה לפי מה שזה נראה כרגע - את תקבלי בסוף פיצוי, והוא יהיה גבוה. (אלא אם האתר הזה הוא של איזו עמותה מאוד תורמת, ואולי בית המשפט יתחשב בזה. קשה לי להאמין שבימ"ש יאשר הפרת זכויות ע"י מישהו, אפילו אם זו עמותה חביבה ותורמת, אבל אולי.)
לעומת זאת, הנתיב של פניה אליהם בדרישה לככה וככה (שהאמת היא שכבר עשית אותה, אם הבנתי נכון), תתן לך במקרה הטוב התנצלות, ואולי אולי הפצה של הכרטיס מחדש עם השם שלך. אבל סביר להניח שלא.
אם זה מה שאת רוצה - תפאדל.
בהצלחה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-03-2010, 02:39
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי amitai^ שמתחילה ב "[font=Verdana]לא חושב שיש בכל..."

אני לא אמרתי שבכל מצב כדאי להגיע לבית משפט, אני אמרתי שהיא צריכה לבחור את הנתיב שהיא רוצה ללכת בו. אמרתי שאני אישית הייתי הולכת לבית משפט, ככל הנראה (ממעט הפרטים שידועים לי מהאשכול הזה).
אני שמחה לתרום לנזקקים, אני לא מוכנה ש"יכריחו אותי לתרום" וישתמשו בצילומים שלי ללא רשות, גם אם מדובר באגודה למלחמה בסרטן.

לגבי כן עורך דין לא עורך דין - אני לא יודעת את הפרטים. יש מקרים בהם אפשר להשיג יותר מאשר הגבול העליון של בית משפט לתביעות קטנות.
במקרה הנוכחי אני לא יודעת אם זה המצב, אבל האמת היא שהמקרה הזה נשמע רגיש (כי מדובר במלכ"ר, לפי מה שכתוב פה), אז יכול להיות שעדיף לפחות להתייעץ עם עו"ד. אם אין לה קייס, היא יכולה לאכול אותה בבימ"ש לתביעות קטנות, ואולי גם לשלם הוצאות משפט לנתבעים.
ישן 27-03-2010, 23:40
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי LiNoR שמתחילה ב "תמונה וזכויות יוצרים - שאלה חשובה ודחופה!!!"

השימוש בתמונה אינו שימוש מסחרי. אני לא יודע עד כמה תצליחי להוציא מתביעה כזו.
כן יש לך קייס לבית משפט, אבל לדעתי זה חבל על הזמן שלך באמת להגיע לשם.

כמו כולם - ממליץ לך ליצור קשר דחוף עם האתר ולדרוש הסרה לאלתר של הצילום, ולנסח התנצלות רשמית שלהם. הם לא חייבים לתת לך דין וחשבון בנוגע לגראפיקאי הנוכל שהם שכרו (כנראה) שיעשה להם את העבודה הזו, אבל במידה וכן מדובר בגראפיקאי מקצועי שקיבל כסף על זה, יש פה עילה נהדרת לבית משפט.

בכל מקרה, לינורי, תעדכני פה מה נסגר.
בד"כ, מקרים מהסוג הזה מסתיימים בהתנצלות ונגמרים יפה.

ישן 29-03-2010, 00:41
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי i-pink שמתחילה ב "קרה גם לי בעבר, לא עם תמונה..."

בד"כ קשה לתת קרדיט עבור צילומים. זה דורש התערבות שלעיתים בלתי אפשרית.
אתר שלוקח תוכן מילולי ומפרסם אותו בעצמו - בד"כ יכול להוסיף כרדיט ולינק למקור (ברמה הטכנית).
לעיתים אכן מוסיפים כרדיט (אם כי השיטה הפופולרית יותר היא הסרת התמונה והחלפתהּ באחת אחרת אשר פוגעת בזכויות יוצרים של יוצר אחר).

מתוך ויקיפדיה:
שימושים הוגנים

רשימת השימושים ההוגנים היא רשימה פתוחה, ופעולות אלו ודומיהן אינן מהוות הפרת זכות יוצרים:

לימוד עצמי
לימוד עצמי מאפשר לתלמיד להעתיק למחברותיו ורשימותיו קטעים המוגנים בזכויות יוצרים למטרותיו האישיות. הסעיף מתייחס לתלמיד, ואין הוא מתייחס למלמד, ועל כן אדם הרוצה ללמד אחרים אינו יכול לעשות כן. המטרה של השימוש נקבעת על פי המשתמש הסופי ביצירה, ולא בעושה ההפרה – כך לדוגמה אותו סטודנט לא יכול למכור את מחברותיו, כיוון שאף שההפרה עצמה נעשתה בהתאם לחוק, הפעולות הנובעות ממנה אינן בהתאם לחוק.

מחקר
המונח "מחקר" הנו רחב יותר, וכולל החלפת מאמרים ותמונות המוגנות בזכויות יוצרים בין חוקרים למטרות הלימוד והמחקר – והכל בלבד שהשימוש יהא הוגן.

ביקורת
המונח "ביקורת" מכיל בחובו גם ביקורת פרודית או סטירית.

סקירה
חריג זה דן ביצירות ביוגרפיות והיסטוריות הסוקרות עבודות של אחרים. חריג זה מאפשר ציטוט קטעים מהיצירות המסוקרות תוך שימוש הוגן, ולצורך סקירה היסטורית ואמנותית.

דיווח עיתונאי
מונח זה חל הן על העיתונות הכתובה, והן על העיתונות האלקטרונית.

הבאת מובאות
ציטוט קצר מיצירה שזכויותיה מוגנות, למטרת מחקר או ביקורת ספרותית, מותר גם ללא קבלת הסכמה מראש מבעל זכויות היוצרים.הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך בדומה ללימוד, מותר למוסד חינוכי להשתמש בחומר מוגן לצורך הוראה ובחינה.

הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך
בדומה ללימוד, מותר למוסד חינוכי להשתמש בחומר מוגן לצורך הוראה ובחינה.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
אין ספק כי הפעם, לא מדובר באף אחד מהקריטריונים הנ"ל ולכן לא שימוש הוגן.

נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 29-03-2010 בשעה 00:50.
ישן 28-03-2010, 13:18
  Vani Vani אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.10

אני אמנם לא עו"ד ואין לי ניסיון אישי במקרים כאלה, אבל אני יכול להגיד מהיכרות עם עשרות מקרים, שבהחלט יש במקרה הזה עילה לתביעה ולינור אפילו תזכה, למרות שמדובר בחברה ללא מטרות רווח שעשתה את זה כנראה בתמימות. הפרת זכויות יוצרים זאת הפרת זכויות יוצרים (איזה משפט גאוני...) ואין זה משנה מה היה המניע של העבריין, העבריין צריך להיענש. השופט כמובן לוקח את המניע בחשבון ולא מעניש בחומרה במקרים של תמימות, אבל זה עדיין לא פותר מעונש.

אני אשתמש כדוגמה במקרה שהיה לפני כמה חודשים. מישהי חזרה מטיול בסיביר ופירסמה עליו מאמר עם ארבע תמונות בטור של אתר חדשות. גולש חביב שנהנה מהכתבה והתמונות החליט לשתף פורום באתר טיולים מסוים. הוא פרסם את המאמר כמו שהוא עם כל התמונות. היוצרת דרשה להסיר את הכתבה עם התמונות, והגולש כמובן הסיר והתנצל על מה שעשה. למרות הכל היא החליטה לתבוע אותו על חמש הפרות - הפרה אחת על הכתבה וארבע הפרות על כל תמונה. על כל הפרה תבעה 40,000 ש"ח אם אני לא טועה. בסוף השופט פסק לטובתה, אבל הוא גזר על מפר הזכויות רק 10,000 ש"ח על כל הפרה, מכיוון שהגולש באמת עשה את זה בתמימות ואף הסיר את התוכן והתנצל.

בסך הכל המסכן נאלץ לשלם 50,000 ש"ח למרות שלא עשה זאת למטרות רווח (הפורום, שבו פירסם את התוכן, לא שייך לו). אז שימו לב לפני שאתם מפרסמים בפרש מאמרים במלואם. אני רואה שזה קורה פה הרבה.

כמובן שאין לראות בהודעה שלי שום המלצה לתביעה. אני דווקא בעד לפתור דברים כאלה מחוץ לבית המשפט. במקרה הטוב תקבלו פיצוי כספי ותזכו לקרדיט, במקרה הגרוע לא תקבלו כלום אבל לפחות יסירו את התוכן השלכם. במידה ותיתקלו בבן אדם נאחס שמתגרה בכם ולא מסיר את התוכן, תשקלו תביעה, ואני מדגיש שרק תשקלו, כי אתם עלולים להיתקל בבן אדם חסר כסף וחסר כל רכוש. זאת אומרת שגם אם תזכו במשפט, רשות ההוצאה לפועל לא תוכל לעשות כלום. מקסימום תקבלו את מה שמגיע לכם בתשלומים של 1 ש"ח לחודש. זה כמובן לא משתלם, כי סתם תבזבזו כסף על עו"ד, ויצמחו לכם שיערות שיבה מעצבים.

נ.ב - היה פה דיון על שימוש הוגן. שוב, אני אמנם לא עו"ד, אבל אני די בטוח שאין פה שימוש הוגן. אני אפילו מרחיק לכת ואומר, שיש כאן מלבד הפרה של זכויות יוצרים גם השחתה. זאת אומרת שאפשר להוסיף סעיף של השחתה לכתב התביעה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:56

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר