|
14-04-2005, 08:17
|
|
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות
|
|
חבר מתאריך: 01.05.03
הודעות: 23,380
|
|
ליבלוע או לירוק, התשובה המדעית
ליטל שטיינגרט מעריב NRG
אחרי שנים של יחס דו משמעי לתופעה, נמצא הגורם המדעי שעשוי לשכנע אותנו שכדאי לנו לבלוע זרע, והרבה. מחקר של אוניברסיטת ליידן בהולנד שהתפרסם לאחרונה, מצביע על הקשר שמתקיים בין בליעת זרע - להפחתת הסיכון לסבול מרעלת הריון (תגובה חריגה של הגוף להריון, המלווה בלחץ דם גבוה, בהצטברות נוזלים, ולעיתים גם בפגיעה בכליות, בכבד או בתאי הדם). המסקנה המתבקשת: זרע הוא בריאות.
ובכל זאת, מה ההסבר המדעי לקשר שבין בליעת זרע לשכיחות מופחתת של רעלת הריון? אז ככה: מסתבר שהמערכת החיסונית מהווה מעין משטרה כנגד פולשים זרים, עשויה לזהות עובר ברחם אימו כגוף זר, מכיוון שהוא מורכב מחומר תורשתי זר, המשותף לבן הזוג. במסגרת המחקר הוכיחו יוזמיו שהיכרות מוקדמת של גוף האישה עם החומר התורשתי של האב לעתיד, למשל בדמות בליעת נוזל הזרע שלו, עשויה להפחית את שיעור ההפעלה של המערכת החיסונית כנגדו במהלך ההיריון.
אבל רגע לפני השמחה המתבקשת, מה בכלל סוד הקסם של הנוזל הזה? ראשית, גברים על-פי-רוב מרגישים מוחנפים כשנשים בולעות להם את מאגר הגנים הקדוש. לכן, במסגרת החלומות הגבריים הפופולאריים, בהחלט יתכן שפנטזייה אודות בליעת זרע תמוקם די גבוה ברשימה. הנה דוגמה לפנטזיה ממוצעת, של גבר ממוצע: 1.פתחי לו את הרוכסן. 2. שלפי את התותח. 3. צללי. 4. אל תפסיקי עד שהוא גומר. 5. ואגב, באף שלב אל תעזי להקדים קנה לוושט.
אבל באמת שאין צורך לרחם על הנשים בסיטואציה הזו. שכן, במקביל לאהבה הגברית לעניין, מסתבר שהן לא ממש סובלות מהאקט. להיפך. אז נכון, המרקם של הזרע (שפיך, בעברית) מזכיר קצת את הלבן של ביצה לא מבושלת. במקביל, כבר שנים טוענים אנשים רעים שמדובר באחד המאכלים המשמינים בתבל(כמובן שמדובר בטעות: מנת זרעים שווה רק 150 קלוריות).
במקביל, על הטעם ועל הריח של הזרע נערכו דיונים אינספור. זאת, כיוון שטעמו של כל גבר וגבר בא לידי ביטוי לא רק בחוש אופנתי, אלא גם בנוזלי הגוף שהוא מייצר. ומה לעשות, לפעמים אלו לא מריחים נפלא.
התורה שבעל-פה גורסת כבר שנים כי ישנם מוצרים המשפרים את טעמו של הזרע. בדומה לשאר מרכיבי הגוף, הזרע מושפע ממצב בריאותינו וממה שאנחנו אוכלים.
על הדרך, הנה רשימת מכולת קצרה של מאכלים, שמקובל להאמין כי הם חודרים דרך הדם לנוזל הזרע וממתיקים אותו. במצאי: אננס, אננס ועוד פעם אננס, בננות, סלרי, קינמון, פטרוזיליה, פפאיה, קיווי, ג'ינג'ר, ברוקולי ופירות-יער.
מאידך, יש מרכיבים חריפים-חומציים בתפריט, שמיוחסים לחיזוק טעמו וריחו של הזרע, שיגרמו לפרטנר/ית לנוס על נפשו בבהלה. רשמו לפניכם בפנקס השחור: שום, בצל, פלפל חריף, חילבה, עמבה, סחוג, אלכוהול, קפה, בשר אדום ועוד. העיקר שלבולע/ת יהיה טעים ובריא.
רק חיסרון אחד מצוי בתוך כל הגילויים המשמחים: התיאוריה המדעית המופלאה הזאת תקפה כמובן למי שחושבים להביא ילד (ע"ע רעלת הריון). כלומר, הפריבילגיה של בליעת זרע כמו גם חשיבותה תיושם לרציניים שבחבורה, ולא ליחסים מזדמנים. נו, טוב. עוד סיבה לרצות ולהיכנס תחת החופה. אבל בינתיים, שיהיה לכם לבריאות.
http://www.nrg.co.il/online/36/ART/920/615.html
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י rubber_duck בתאריך 14-04-2005 בשעה 08:19.
|
|