לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-04-2010, 00:06
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "לא אני ולא אתה לא יודעים בדיוק מה התחולל שם"

אם היה קיים חשד, ולו הקטן ביותר, שאלו מחבלים נושאי נשק, ובתחילה גם לי היה נראה זיהוי ה-RPG כמהימן
(אח"כ, בהגדלה ובמבט ממוקד וממושך יותר זה היה נראה לי כמו עדשת מצלמה גדולה במיוחד)
הייתי מצפה מהם נהוג בדיוק כך. יותר מזה, בתור חייל שאמור להיכנס לסמטאות ורחובות כה מסוכנים וחשודים,
זה משהו שהייתי מצפה לראות גם בצבא שלנו, ולעזאזל ארגוני זכויות האדם.

כמו שנכתב בדיון בצו"ב:
1. כשמסתובבים בשטח כזה, בטח אם אתה עיתונאי, הקפד שיוכלו לזהות אותך. וסט של עיתונאים, בצבע בולט מאד.
(עובדה שזיהו שם צבעי מכוניות. ומצד שני, שלא יצפו שזה ייגן עליהם ב-100%, כי מהר מאד יבינו שם את הפטנט).
2. וודא שכל הכוחות המזויינים משני הצדדים יודעים שאתה נמצא שם. בין אם מדובר בכוחות האמריקאים ולעיתים
כדאי שגם כוחות "ההתנגדות" ידעו שאתה עיתונאי שנמצא שם. הכוחות האמריקאים לא יפגעו בך ואתה משרת את המאבק
של הצד השני, כך שגם מהם לא יאונה לך רע.
3. וודא שאינך נושא שום דבר שיכול להיתפס כנשק. חיילים מלמדים שאם יש ספק אין ספק וכך הם נוהגים.

(נכתב כתגובה אלייך בגלל משפט מסוים שכתבת, לא אישי)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-04-2010, 00:33
  Bimler Bimler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.06
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "לא אני ולא אתה לא יודעים בדיוק מה התחולל שם"

גם אנשי "הארץ" או מעלי הסרטון ל"יוטיוב" לא יודעים בוודאות, אך אין זו בעיה בעבורם לקבוע מראש מה קרה שם.

מעבר לכך, תודה על שיעור ההיסטוריה אך מצבים מעין אלה מלווים מלחמות ומצבי עימות מזוינים מאז ימי קדם. זהו הפן הטרגי של כל מלחמה וכל ניסיון להפכו ל"נקי" ו"אלגנטי" יותר לעולם לא יצלח שכן מדובר מלכתחילה בפשט מוסרי וכמו שלא ניתן למרק רצח של אדם כלשהו, גם ממניעים נאצלים, כך לא ניתן יהיה למרק שליחתם של אנשים לחזית שכל מטרתם היא לחסל אנשים אחרים - המדים המבדילים בין אזרחים לחיילים מהווים פרט חסר חשיבות, שכן ברגע לבישת המדים אדם לא מקבל לפתע סטאטוס שונה ונחות יותר מזה של שאר בני האנוש.

ואגב, כדאי גם למצוא מה ההגדרה המדויקת ל"טבח"; אני לא בטוח שירי באנשים שנחשדו לחיילי אויב עונה בכלל על ההגדרה. טבח זה בדרך כלל קבלת פקודה לביצוע רצח באוכלוסיה חפה מפשע או משהו בסגנון, לא?
ישן 07-04-2010, 00:52
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
במקור הבעייתי ויקיפדיה יש הסבר מתקבל על הדעת
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "גם אנשי "הארץ" או מעלי הסרטון..."

למרות שלדעתי זהו דיון מוסרי ארוך ומפותל.

הדגשים במשפט הזה הם:

"טבח הוא רצח המוני ישיר ומכוון, בייחוד של אזרחים (שבויים גם נכללים) לא לוחמים, או אלו שאין ביכולתם להתגונן כראוי."

הנה הערך כולו.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%91%D7%97

אנשים דווקא מתייחסים לטבח כמשהו ענקי:

בשנת 82' שלח חאפז אל אסד את אחיו ריפעת עם כוחות רבים תוך העיר חאמה. זאת כי במקומיים נחשדו
כתומכים של ארגון "האחים המוסלמים" (האימא של חמאס). עשרות אלפים נרצחו שם. ילדים, זקנים, נשים.

זה טבח טבח.

בשנת 70' אירע ספטמבר השחור בירדן. היה ניסיון של אש"ף להתנקש במלך חוסיין ולאחריו חטיפות מטוסים
ע"י ארגוני טרור פלסטינים. העניינים התחילו להתחמם. הצבא הירדני הפציץ את מעוזי המחבלים ואז סוריה
הצטרפה לחגיגה וקידמה טנקים תוך איום על חוסיין. בסופו של דבר ישראל היא זו שהצילה את חוסיין מידיה
של סוריה (שחשבה לקפוץ על הגל כדי לקדם את סוריה הגדולה).

שורה תחתונה - הירדנים והפלסטינים אומרים שנרצחו כמה אלפים בעסק הזה. בישראל טוענים שנרצחו
כ-20,000 פלסטינים.

זה אכבר טבח.

ישן 07-04-2010, 15:25
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
לכן סייגתי את תגובתי
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "[QUOTE=EtEoR] טבח הוא..."

וכתבתי שהדיון על "טבח" הוא דיון ארוך ובעייתי. מה לעשות שכיום יש לחימה נגד טרור ולא
נגד צבאות מסודרים. עימותים מוגבלים כאלה (כך הם מכונים) הם בעייתיים מאוד בגלל העובדה
שהטרור פועל תמיד ממרכזי אוכלוסיה חפה.

לגבי המקרה שלנו - ראינו שהם צחקקו על המקרה ורק ביקשו אישור לירות - יכול מאוד להיות
שהם ביודעין ירו בחפים מפשע. (ראה תגובתי) פה הם ירו על ילדים, ויש סימון של ילדים בסרטון -
משמע הצבא האמריקני ידע שיש שם ילדים (השאלה הא אם תוך כדי ההפצצה או לאחר מעשה).

אם הם ירו בחפים מפשע, אני לא יודע אם הטבח זאת המילה הנכונה, אבל בהחלט זה דבר
חמור ביותר. עם אקדח קפצונים ועם רעשנים משחקים - לא עם מקלע של אפאצ'י.

ישן 07-04-2010, 22:01
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "לכן סייגתי את תגובתי"

אני יודע שזה לא ממש "מוסרי" להגיד את זה, אבל אין לי בעיה עם השיחה שלהם בקשר.
אם מבחינתם הם זיהו מחבלים חמושים, בהחלט יש מקום להחמיא האחד לשני על הפגיעות ועל ההשמדה של המטרות.
אני לא מצפה מהם לבכות על כל אדם שנהרג שם וגם לא להיות PC ולסתום את הפה. זו מערכת קשר פנימית וסגורה,
נמצאים שם אנשים שזו תכלס העבודה שלהם והם עושים אותה נאמנה. לא יודע מהן ההוראות שהם קיבלו ואם היו
כוחות רגליים קרובים לשם (או כוחות רכובים שהיו בסיכון. כיוון שהם זיהו RPG בפרק זמן קצר במיוחד. רק במבט
מדוקדק הבחנתי שאולי הם טעו והיה מדובר בעדשת מצלמה), אבל אם הכוחות החמוש לכאורה סיכן אי-אילו חיילים
ששהו בסביבה, הפעולה שלהם הייתה מוצדקת ובהחלט ראויה לציון. מבטיח לך שגם בקרב כוחות צה"ל שהרגו
מחבלים בהתקלויות יש חילופי מילים ומחמאות, וגם לא מעט דברים שיתפרשו על ידי אדם מבחוץ כצמאון דם.

כפי שכתבתי לפני כן, אם הם אכן חשבו שהם מזהים נשק וזה תואם את ההוראות שקיבלו, לא רק שאני מצדיק אותם,
אלא גם מצפה מהצבא שלנו לפעול בדיוק באותו אופן, בטח כמישהו שמשתייך לכוחות רגליים.
ישן 08-04-2010, 09:27
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "אני מאמין שזה יותר קטע של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Au79
אני מאמין שזה יותר קטע של רציונליזציה מאשר פטירה מאחריות. גם לטייס אמריקאי קשה עם העובדה שהוא פגע בילדים
והוא צריך להסביר לעצמו למה הם נפגעו. התירוץ שהוא מצא היה שהם הובאו לשם ע"י הוריהם ולכן זוהי אחריותם ולא אחריותו.

ה"תירוץ" הזה אגב, הוא מוצדק ביותר - יש שם בבירור אנשים עם נשקים (ולא רק עיתונאים). הטייסים יורים והורגים את המחבלים, ואחרי כמה דקות מגיע רכב שנראה כבא לעזור למחבלים הפצועים (להזכירכם - הטייסים לא זיהו שחלק מהאנשים שם הם עיתונאים כלל וכלל מלכתחילה, וזו אגב שוב פעם לא אשמתם) וככל הנראה גם מנסה לאסוף נשקים (ואת החשד הזה הטייסים מציינים בבירור), ולכן הם מבצעים ירי נוסף.
אני הייתי עושה את אותו הדבר, ואפילו משחרר עוד איזה צרור, רק כדי להיות בטוח שהמחבלים יפנימו שלהסתובב עם עיתונאים או ילדים מסביבם לא יגן עליהם ממוות בטוח.
עוד נקודה חשובה - מי שמכניס ביודעין את הילדים שלו למרחב הריגה, חורץ את דינם. אין פה סיבה כלל וכלל לכעוס על הטייסים, אלא על הוריהם, שמסיבות שלהם החליטו להמר על חיי ילדיהם, והפסידו בהימור.
על העיתונאים כלל אין ויכוח - הם לקחו על עצמם מקצוע מסוכן מאוד, והוא גבה את חייהם - tough luck.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 07-04-2010, 09:08
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
חפים מפשע, ובמיוחד ילדים שאין להם שום אפשרות שלא להמצא באזורים מוכים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "שגולדסטון יראה את זה: טייס אמריקני מפציץ חפים מפשע בעיראק "מגיע להם""

הם קורבנות שתמיד קורע את הלב ממש לראות כיצד הם נפגעים, שלא לדבר על עצם העובדה שהם נפגעים. אתה חושב על איזה ילד עירקי שממש "חנוק" במציאות הזאת, ואין לו שום דבר לעשות (לא יכול לעלות על אוטובוס ולעבור למקום אחר) ומרגיש לרגע חנוק כמוהו - אחד הדברים המפחידים ביותר הוא לחיות חנוק במציאות קשה שאין איך לברוח ממנה: שאר הצרות בחיים - כאלה שפוגעות בך בין רגע, ואז ממשיכים - קטנות לעומת זה.

כמובן שעל העיתונאים אין שום רחמים: הם "מחפשים את זה" וכמובן שהם מוצאים. אלה כמה מסיכוני המקצוע המזוהם שלהם: כמו מחלות מין לזונות, כמו נזקים למערכת העצבים למתאגרפים. כל השלושה בוחרים במקצוע שבו אין רסן ואין גבול למיצוי המאוויים - ושלושתם לפעמים משלמים על כך. אין רחמים עליהם, אפילו פחות מזה: אפילו כאשר הסיכון הקיצוני שלוקחים על עצמם שלא לצורך מתממש, הם עדיין במרכז הבמה. מגעיל.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:37

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר