05-04-2010, 01:18
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 04.05.04
|
|
אוכלוסיות שעלו בחוסר כל (כי חלקן ברחו ולחלקן לא ניתן להוציא כל סחורה מארץ המוצא שלהן) ואז שוכנו במעברות
הן בהחלט יותר עניות. איך עלית על זה?
משפחתי מצד אמא היו כאלו, אוכלוסיה לא משכילה ממדינה אסיאתית נחשלת. סבתי ומשפחתה למדו בבי"ס אירופאי
ודיברו רק 4-5 שפות שונות כל אחד בממוצע, והיו כולם עם תארים אקדמים. אבל למה לתת לעובדות לבלבל.
הם ברחו בגלל מהפכה כלשהי והשאירו מאחוריהם כמעט הכל, עלו ושוכנו במשכנות עולים. נקודת פתיחה לא
מי יודע מה, בלשון המעטה.
משפחתו של אבי עלו מאיזו ארץ עלומת שם בצפון אפריקה, ולמשפחתה של סבתי גם היה ממון לא מועט, רק
שרובו ככולו נותר מאחור, והם שוכנו במעברות שהיום נקראות "מושבים" בחוף הכרמל. לא ממש הייתה להם ברירה.
שתי המשפחות (משני הצדדים) גרו במושב חקלאי, למרות שבארצות המוצא מעולם לא היה להם קשר לנושא.
כשהם נאלצו לחיות ולהתקיים, לשלוח את הילדים לאוניברסיטה לא ממש בא בחשבון כי כל גרוש נחשב, אז אבי
הלך לעבוד מחץ לבית בערך בגיל 15, האחים שלו לא שונים במיוחד. בצד של אמא שלי היה קצת יותר טוב, אולי
כי ההורים דחפו יותר ללימודים, אבל גם הם לא רוו נחת כלכלית או אקדמית.
באופן כללי, אוכלוסיות שעלו לארץ ולא היה מי שיקבל את פניהם, נזרקו לכל מקום שיכלו למלא בו חלל כלשהו.
מעבר לזה, אפילו במושבים (מעברות דאז) שהגיעו אליהם כבר היו הבדלי מעמדות בין עולים ותיקים יותר לבין
עולים ותיקים פחות, וגם זה לא ממש עזר. אם אני זוכר נכון מהמושב המדובר, הרי שהמשפחות הותיקות יותר
הינן גם מבוססות יותר, למרות שארצות המוצא זהות.
מאידך, החלקים במשפחתי (משני הצדדים) שהיגרו לאירופה או ארה"ב מבוססים ומשכילים בהרבה מאלו שהגיעו
ארצה, תרצה או לא, אני משוכנע שזה קשור בקבלת הפנים שציפתה להם פה. כמו שאמרת, בין אם מידי השלטון
האירופאי ברובו ובין אם מידי עולים ותיקים יותר.
זו לא בהכרח התרבות שהגעת ממנה (וגם זו לא הייתה "גרועה" כל כך מלכתחילה), אלא גם התרבות שנקלטת בתוכה.
|