16-04-2010, 17:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,176
|
|
כמה פשוט - ככה טעים
יש בערך 4107 וריאציות על הנושא, אך בסופו של דבר מדובר בנזיד פטריות חם שהולך נהדר עם ממליגה טובה או עם לחם כפרי כהה עב קליפה, שנאפה זה עתה.
למעשה, המתכון הכי טוב דורש פטריות בר טריות שאי אפשר למצא בארץ, ועשב תיבול שיש אך הוא נדיר. המתכון בהא הוא על טהרת המרכיבים הזמינים לנו:
המרכיבים לארבע מנות (או לשני רעבים רציניים):
פטריות פורטובלו ופטריות יער, סה"כ כחצי ק"ג, מנוקות וחתוכות.
שקית אחת של פורצ'יני מיובשים, שהושרו כ- 20 דקות במים חמים (לא זורקים את המים!)
בצל לבן גדול - פרוס דק.
8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק.
שמנת מתוקה.
מלח ופלפל.
שמן זית.
טגן את הבצל בשמן הזית עד התחלת השחמה, על אש קטנה.
הוסף הפטריות החתוכות, והמשך לטגן עד התרככותן.
הוסף את פטריות הפורצ'יני (אגב, גם שיטקה טוב מאד, או אם מישהו הנחית עליכם שנטרל....) כולל מי ההשריה שלהם, והמשך לטגן עוד דקותיים. הוסף את השמנת המתוקה, פלפל ומלח, ואת רוב הפטרוזיליה. המשך לערבב על אש קטנה עד סף רתיחה.
הגש עם לחם טרי, ממליגה טובה (מה זה ממליגה טובה? בהזדמנות אחרת, אם יהיה בזה עניין), או אפילו עם ג'בטה טריה, קשט עם שארית הפטרוזיליה, ושים מן הצד חמוצים טובים ובירה צוננת.
כאמור - יש למתכון זה הרבה חלופות מבחינת סוג הפטריות, התיבול, חלב במקום שמנת, או ללא חלב בכלל. יש שיוסיפו גבינה מגוררת, שתתמוסס בחלב החם, יש שיעבו את התבשיל בקמח וחמאה, או ברביכה. כטוב בעיניכם!
במחשבה שניה, כל התבשיל הזה יכול גם לשמש בסיס למאכל קדרה של ממש, בתוספת קוביות בשר, בשר מעושן או נקניק משובח...
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 16-04-2010 בשעה 17:11.
|