לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-04-2010, 10:02
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
בכל מערכת בריאות ציבורית בעולם יש שלל תחלואים
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "למיטב ידיעתי, ואני לא כלכלן..."

ובכלל: בית חולים זה מקום מאוד לא נעים. פעם יצא לי להיות מפונה לבית חולים באיזו מדינה מאוד מאוד נחשבת מבחינת הסוציאליזם, האנשים הרגועים וסדרי העדיפויות (בינתיים הסתבר שכל פרנסתה היא על ריביות של מפקידי פק"מ בריטיים, ומשאלה משכו את כספם היא קרסה כלכלית וידועה היום יותר בזכות העננות שלה, אבל זה כבר סיפור אחר), ואני חייב לציין שחדרי מיון ובתי חולים זה "חרא" גם שם.

השאלה היא כמה בעיות יש לנו "על הגב" של הגיבנת המוכרת של מערכת בריאות מקרטעת וקורסת. מי שילך ל"מאיר", "בית לווינשטיין" או הדסה הר הצופים (והשמועה אומרת שגם המרכז הרפואי נהריה ועוד כמה בתי חולים שאני לא מכיר לשימחתי) מכיר עוד כמה בעיות כאלה, שאיכשהו קשה אפילו למאמין אדוק ב PC שלא לשים לב להן. בבית לווינשטיין זה אפילו בולט עד כדי כך שמעטים יכולים לשתוק (והוא אפילו לא בית חולים מן המניין).

ואגב: אני כן בעל תואר בכלכלה, ועדיין לא יכול להסביר את זה. זו לא "כלכלה", אלא "לבנטיניזם".

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-04-2010, 10:27
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
לא מאמין בכלל ב PC
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "בכל מערכת בריאות ציבורית בעולם יש שלל תחלואים"

ובהחלט רואה את זה ואפילו מקרוב. (בעז"ה המקום בו אתפרנס זה ביה"ח סורוקה, אבל עוד חזון למועד)
וזה עדיין לא קשור. או שאנחנו רוצים שתהיה רפואה ציבורית או שכן.
לעניות דעתי, יש תפיסת עולם והתנהלות מכוונת שמטרתה לפגוע ברפואה הציבורית.
וכל עוד המפלגות שאמורות להיות ערכיות יזניחו את הנושא תמורת נזיד עדשים, אז אותם כוחות שאתה שונא כי הם שולטים בתפקידי מפתח, ימשיכו להרוס את המערכת לטובת נתוני מאקרו טובים, או מה שזה לא יהיה.

ולגבי הביטוחים, ברמה האישית אני לא דואג. (יש את המושג הזה שנקרא פרסונל, לא מזיק)
חשוב לי שגם לחולה שהתפנה לבית החולים משדרות, ואתרע מזלו והוא לא פרסונל, אלא פועל במפעל של עוף טוב. נוכל לתת את הטיפול לו הוא ראוי.
ישן 22-04-2010, 11:11

אלה מאווים של (תן לי לנחש) "איש צעיר"
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "לא מאמין בכלל ב PC"

"העולם לא עובד ככה". זה שמשלם מיסים גבוהים, וגר בפנקס פינת הרב אשי (אני יודע שאין מקום כזה, לא לתקן) לא רוצה לשלם עבור "מגדל תד אריסון" לפועל מ"עוף הנגב". עזוב פוליטיקה: אני מסתכל ימינה ושמאלה ורואה אנשים שאני זוכר אותם אקטיביסטים זועמים בקמפוס, והיום אני פוגש אותם באר-קפה בעיגול בין הדיוטיפרים, אומרים "ואללה כמה זמן לא נפגשנו?! בו'נא, אני נשבע לך שאני לעולם לא טס יותר בביזנס של אל-על, הטרקלין שלהם נראה כמו תחנה מרכזית בבאר שבע". אני לא מכיר כמעט אדם אחד שעבר את גיל שלושים, ויש לו ילדים ו/או מדרגת מס מירבית, ושמעוניין "לממן" את מערכת הבריאות שעליה אתה מדבר. ויש לאנשים האלה כוח, ויש להם אלטרנטיבות, ולא-זה בכלל לא מפוליטיקה או גזענות: הם פשוט חושבים (ואין פה שאלה של צדק) שהם הרוויחו ביושר את "מגדל תד אריסון" כמקום אישפוז חו"ח, ואחרים לא.

ישן 22-04-2010, 14:22
מנהל פורום סטודנטים

בדיוק בשביל זה יש מדינה
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אלה מאווים של (תן לי לנחש) "איש צעיר""

אני לא מצפה לכלום מהאדון שגר בפנקס פינת ה' באייר.
גם כשאותי מס הכנסה מגרזן, אני מתלונן.
ומפעם לפעם, אני מגיע לנקודה בה אני והמדינה שותפים, כשאני מרגיש כמו שותף זוטר.
ברוך ה', נראה שרוב חיי אני אהיה בחצי הנוח של המעמד הבינוני. (לא טס בביזניס, אבל בהחלט יכול להרשות לעצמו לטוס)
באופן טבעי, אדם קרוב אצל עצמו. ובדיוק כמו שסוגיות באתיקה של השתלת איברים נגמרות ברגע שמדובר במשפחה שלנו, המוכנות לחלוק את השכר שלנו נגמרת ברגע שיש לנו ילדים.
ולכן יש מדינה ויש ממשלה. התפקיד שלהם הוא לקבוע את סדר העדיפיות ולאן ילך הכסף.
אבל איך שהוא בסדר העדיפיות הזה. חינוך, בריאות ופריפריה נמצאים במקום לא מרשים במיוחד.
ישן 22-04-2010, 14:56

מס ההכנסה מפשיט אותי באופן קבוע
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "בדיוק בשביל זה יש מדינה"

והוא מקפיד לעשות זאת כך ששאר אוכלי הנבלות (ביטוח לאומי, בנק למשכנתאות, ארנונה, גני ילדים, הוצאות חינוך חובה-חינם-בכסף, ועוד כל מיני הוצאות שאיכשהו קשורות בתרומתי העכשווית/עתידית למדינה) יאכלו ממה שישאר, ולא שהוא יאכל ממה שהם משאירים (או חו"ח יתקזז אתה במשהו). אני שוף שווה של מס הכנסה כמעט מאז שהשתחררתי מצה"ל, תודות ללא מעט מזל בתחום ההשתכרות. אפילו כשהיה לי דוכן מיצים ב"טעם העיר 1" כשעוד היה ברחוב הארבעה, הקפדתי לתת למס ההכנסה את חלקו השווה, למרות שאת עיסת השטרות בצבעי גזר ופתוז, יכולתי לדחוף בקלות לכיס.

ולא... אני עדיין לא הגעתי למצב שבו אני חושב שאני המסכן בסיפור הזה. לא שזה משמח אותי, אבל אני מבין שהרע במיעוטו, והוא מאוד רחוק מכל רע אופציונאלי אחר, זה שהמדינה תהיה שותפה שלי לרע, לרע, לקצת רע ופה ושם לטוב. אני גם יודע (ומכיר אפילו אישית כמה כאלה) שהרבה פרזיטים משתכרים הרבה יותר טוב ממני, רק בשביל לעשות שימוש בלתי יעיל בכספים שלוקחים ממני וממך - ועדיין אני די רגוע.

מה שכן: יש מידתי, ויש מוגזם. אני חושב שלהעלות את מערכת הבריאות ב-2 ליגות ע"ח הכספים שלי, זה כבר לא צודק. סליחה אבל אני קצת מבין, או מסוגל לבנות מודל היפוטתי ומציאותי משהו, של "כמה עולה להפעיל את בית החולים הזה". הרפואה היא כיום ענף שחורג הרבה מעבר ל"ידי הרופא" + כמה מכשירים + בית המרקחת. הרפואה של פעם לעומת הרפואה היום זה כמו פנסיון דן של שנות ה-40 (כמה חדרים עם מקלחת, ביצים ולחמניה לא. בוקר) לעומת "קלאב" באנטליה. אי אפשר להפעיל את כל המערכת הזאת, ועוד להעסיק בה מגוון גדול של כ"א איכותי (ואתה חייב איכות כדי לשרוד את הענף הזה), כאשר 50% מהפציינטים משלמים בחודש, אם בכלל, 120 ש"ח ביטוח בריאות. זה לא מעשי. אתה יודע יותר טוב ממני רק כמה אביזרים "מתכלים" בשביל להכניס איזו זונדה, או לחבר מכונת הפרדת פלסמה ל-3 שעות עבודה. אפשר לתת עוד הרבה מאוד דוגמאות, אבל הכל מסתכם במשפט אחד:

הרפואה היא עוד מוצר שאתה רוכש, לא יותר, לא פחות.

כל חוקי השוק תקפים גם לרפואה. וכשאיזה רב מסדר לך תור מקוצר אצל מומחה וחוסך לך 3 חודשי המתנה, זה או על חשבון מישהו אחר, או משהו אקזוטי שלא מוכיח כלום.

ישן 22-04-2010, 16:55
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "מס ההכנסה מפשיט אותי באופן קבוע"

ואני אגיד עוד פעם - מצב הרפואה בארץ הוא בין הטובים במדינות המערביות. מי שרוצה לבחון את זה שינסה לקבל טיפול רפואי ע"ח ביטוח רפואי בסיסי באוסטרליה, בריטניה, נורווגיה או ארה"ב...

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 22-04-2010, 09:29
מנהל פורום סטודנטים

תהליך איטי ועיקש של הרס הרפואה הציבורית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "ביה"ח מאיר: 6 מיטות על 700 אלף תושבים"

ביבי, שהמון כאן בפורום מעריצים, יחד עם ברק שמחזיק באותם דעות, וביחד עם מפלגות קואליצה שצר עולמן כעולם הציבור אותו הם מייצגות. פגעו קשות ברפואה הציבורית.
אצל ביבי וברק זה מתוך אידאולוגיה, המודל האמריקאי עומד לנגד עינהם. לא רחוק מבית החולים מאיר יש את מדיקל סנטר, לא טוב לכם במאיר לכו למדיקל סנטר, רק תראו שאתם יכולים להרשות את זה לעצמכם.
תפיסת העולם הקפיטליסטית שלהם גורסת שרפואה ציבורית מזיקה לכלכלה.
הם צודקים, רפואה לכולם זה עול כבד על קופת המדינה, ומצריך תשלומי מיסים. עדיף לקצץ במיסים ולאפשר צמיחה. במידה ומשהו רוצה טיפול רפואי טוב במיוחד הוא פשוט ישלם על זה.

מביבי וברק אני לא מצפה לכלום.
כואב לי שבמשך שנים, מפלגות שהייתי מצפה שישבו בהם אנשים ערכיים, נתנו יד להרס המערכת. לא מתוך אידאולגיה אלא מתוך זה שתמורת תקצוב האג'נדה או הציבור אותו הם מייצגים, הם הזניחו ערכים חשובים.
ישן 22-04-2010, 10:29
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
ידיעה קצרה המעוררת תהיות רבות:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "ביה"ח מאיר: 6 מיטות על 700 אלף תושבים"

ל'טפול נמרץ' מאיזה סוג יש רק 6 מיטות ב'מאיר'?

כללי/כירורגי? לבבי? ילדים? ילודים ופגים? מה תדירות הנתוחים המורכבים הנעשים בביה"ח ביחס לבתי החולים הגדולים יותר אשר מצריכים אשפוזים ממושכים בטפול נמרץ? האם יש צורך ביצירת מרכז 'על שלישוני' נוסף בגוש דן מכבר לאיכילוב, תה"ש ובלינסון? מה המרחק בין כפ"ס לבין תה"ש/השרון/בלינסון/איכילוב/אסף הרופא והאם זה 'הרבה' במושגים מערביים? [וכמובן מה המרחק בין אשדוד לבין קפלן/ברזילי....]

עניין מוצאה הערבי של אוכלוסיית האיזור ו'קיפוחה' לכאורה תלוש מהמציאות שכן אוכלוסיה זו מקבלת טיפול איכותי ללא כל אפליה במרכזים הגדולים.

והנה סתם כך באתר בית החולים עצמו ניתן למצוא גאווה מקומית על 8 מיטות [שזה כבר יותר מ6] רק בטיפול נמרץ כללי מבלי למנות את היתר. http://www.clalit.org.il/meir/Conte...sp?CID=14&u=214

הרושם הינו כי הידיעה הינה עוד שורה בשיטה המוכרת של: 'יהודים טובים פתחו כיסכם וליבכם' [כי האוצר מעז לעשות תחשיבי כדאיות ולתת יותר תקציב לביה"ח הסמוך]
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:43

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר