לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-04-2010, 23:48
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
נתניהו ביקש לדחות צעדת פעילי הימין מחר בסילוואן. היועמ"ש: לא נצליח להעביר את זה בבג"ץ

לשכת ראש הממשלה פנתה אתמול למשרד לביטחון פנים בבקשה לדחות בכמה שבועות את צעדת פעילי הימין הצפויה להיערך מחר (יום א') בשכונת סילואן בירושלים. למרות זאת, הצעדה צפויה לצאת לדרך כמתוכנן.

לאחר התייעצויות שנערכו בסוף השבוע בין היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, בכירי הפרקליטות והמשטרה, קבע וינשטיין כי אין עילה בדין לדחיה נוספת של המצעד אם המשטרה קובעת שהיא מוכנה לקראתו. למעשה, הוא קבע שהדחייה לא תעמוד במבחן בג"ץ.

"מדובר בהפגנה של גורמים קיצונים, המעוניינים לעורר פרובוקציה נגד האוכלוסייה הערבית בירושלים", הסביר גורם מדיני בכיר את הבקשה שהועברה באמצעות המזכיר הצבאי - לפני שבלשכת נתניהו נאלצו להתקפל. "פעילות שכזו בעיתוי הנוכחי עלולה לגרום להתלקחות בירושלים, ולפגוע במאמצים המדיניים שמוביל ראש הממשלה על מנת לסייע לממשל האמריקני להתניע את תהליך השלום באזור".

מהמשרד לביטחון פנים נמסר כי "לאחר בחינה של הנושא והתייעצות משותפת של פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה יחד עם היועצים המשפטיים של המשטרה יחד עם כלל הגורמים הרלוונטיים, החליטו שלא למנוע את צעדת סילואן שנדחתה בעבר. המשטרה תיערך על מנת שההפגנה תעבור בסדר הראוי". השר יצחק אהרונוביץ' עודכן על-ידי המפכ"ל בהיערכות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3880069,00.html
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-04-2010, 00:22
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "נתניהו ביקש לדחות צעדת פעילי הימין מחר בסילוואן. היועמ"ש: לא נצליח להעביר את זה בבג"ץ"

ציטוט:
"מדובר בהפגנה של גורמים קיצונים, המעוניינים לעורר פרובוקציה נגד האוכלוסייה הערבית בירושלים", הסביר גורם מדיני בכיר את הבקשה שהועברה באמצעות המזכיר הצבאי - לפני שבלשכת נתניהו נאלצו להתקפל. "פעילות שכזו בעיתוי הנוכחי עלולה לגרום להתלקחות בירושלים, ולפגוע במאמצים המדיניים שמוביל ראש הממשלה על מנת לסייע לממשל האמריקני להתניע את תהליך השלום באזור".

ציונות הפכה להיות לגורמים קיצונים עכשיו? למה העיתון לא רושם מי אמר זה בשם המלא שלו/ה?
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 25-04-2010, 19:27

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "לא. זה אומר הגיון בריא...."

לו ישראל הייתה נותנת לאותם ערבים בגדה ובעזה יד קשה בכל אירוע של זריקת אבנים או טרור בזמן. כל זה לא היה קורה ולא היה פחד לצעוד שם או מה זה יגרום.

אבא שלי קצין במילואים, כאשר היה משרת בשטחים בלווי אוטובוסים, כאשר היה זורקים אבנים היה יורה חזרה ועושה להם נזק לרכוש והערבים לא היו טיפשים, ברגע שהיה קצין או חיילים פשוטים היו יורים חזרה על הרכוש שלהם, הם היו פוחדים לעשות את אותן פעולות. בסופו של דבר הקצינים הגבוהים סילקו אותו משם אחרי אותו אירוע, שניסו לעשות לינץ באחד האוטובוסים שהוא נתן להם לווי. הם רצו להעמיד אותו לדין פנימי על הירי בשביל לפגוע והפקודה שנתן לאותו נהג אוטובוס לא לעצור בשום מקרה, אבל הוא דרש משפט עם תיקשורת ואותם קצינים לא רצו, שהעם יראה מה באמת הולך בשטחים באותו זמן (לפני הסכם אוסלו) ולכן השתיקו הכל והעבירו אותו לשרת בבסיס עורפי.
אותו נהג אוטובוס, אותם ילדים יהודים ישראלים ואבא שלי חיים רק בגלל אותו ירי והעובדה ,שהאטובוס לא עצר בשום מקרה ובמקום זה הערבים הם אלה, שנפגעו בלבד. את האירוע המדובר לא תמצא בתקשורת, אבל אותו נהג אוטובוס, אותם בני נוער, שהיום אנשים בוגרים כבר ואבא שלי, כל אותם אנשים יכולים לאשר זאת.
מסקנה? הערבים מבינים כוח בלבד!!! כי בצורה הזאת הם חיו תחת ירדן ומצרים. לו הפת"ח היה בעל ברית אמיתי, והיה משתמש בכוח שלו וכסף, שמקבל מהמערב וישראל, כפי שהוא נהג כלפי החמאס בגדה, אחרי איבוד עזה, היה לערבים בגדה ועזה מדינה היום עם כלכלה משלה, מערכת בריאות משלה וחינוך משלה, אך במקום זה הפת"ח המשיך בדרך הטרור.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 25-04-2010, 02:32
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "נתניהו ביקש לדחות צעדת פעילי הימין מחר בסילוואן. היועמ"ש: לא נצליח להעביר את זה בבג"ץ"

LOL, ממש עולם הפוך... ראש ממשלתנו הימני מבקש לדחות צעדת פעילי ימין אבל היועמ"ש חושש ש"סניף מרץ" בגבעת רם לא יאשר...

דוגמה חינוכית מצויינת לכמה מחברי הפורום למורכבות העולם. לא, נתניהו לא הפך עורו ובג"צ לא חברבורותיו, כל אחד מהם עושה בדיוק את מה שהוא אמור לעשות, נתניהו מפגין (ואני נאלץ לומר 'לשם שינוי') את הזהירות והתבונה המדינית המצופה מראש הממשלה ובג"צ, אם בכלל זה יגיע לכך, שומר על עקרונות החוק וזכויות אזרחי ישראל גם כשמדובר בחבורת משוגעים אידיוטים שגורמים נזק אדיר למטרתם הם ובדרך מאיימים להטביע את כולנו בנהרות דם.

בזמן האחרון הפוליטיקה הישראלית הופכת למדכאת יותר ויותר, בצלם מסרב להתנער פומבית מהמשוגעת שלו והימין הקיצוני שכבר גרם (ושוב, בחסות ה"מר"צניקים מהגבעה) נזק אדיר לריבונותנו בי-ם ממשיך להשתולל. כמו שרבים פה בפורום רואים את זה אובמה ועמנואל צריכים לחכך ידיהם בהנאה כשהם משחיזים את הסכינים לקראת הסיבוב הבא...

ישן 25-04-2010, 08:43
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
תיאור ממש אורווליאני
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "LOL, ממש עולם הפוך... ראש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
LOL, ממש עולם הפוך... ראש ממשלתנו הימני מבקש לדחות צעדת פעילי ימין אבל היועמ"ש חושש ש"סניף מרץ" בגבעת רם לא יאשר...

דוגמה חינוכית מצויינת לכמה מחברי הפורום למורכבות העולם. לא, נתניהו לא הפך עורו ובג"צ לא חברבורותיו, כל אחד מהם עושה בדיוק את מה שהוא אמור לעשות, נתניהו מפגין (ואני נאלץ לומר 'לשם שינוי') את הזהירות והתבונה המדינית המצופה מראש הממשלה ובג"צ, אם בכלל זה יגיע לכך, שומר על עקרונות החוק וזכויות אזרחי ישראל גם כשמדובר בחבורת משוגעים אידיוטים שגורמים נזק אדיר למטרתם הם ובדרך מאיימים להטביע את כולנו בנהרות דם.

בזמן האחרון הפוליטיקה הישראלית הופכת למדכאת יותר ויותר, בצלם מסרב להתנער פומבית מהמשוגעת שלו והימין הקיצוני שכבר גרם (ושוב, בחסות ה"מר"צניקים מהגבעה) נזק אדיר לריבונותנו בי-ם ממשיך להשתולל. כמו שרבים פה בפורום רואים את זה אובמה ועמנואל צריכים לחכך ידיהם בהנאה כשהם משחיזים את הסכינים לקראת הסיבוב הבא...

אכן עולם הפוך - אצלך.

מרזל ובן גביר ועוד שניים שלושה ליצנים, היחידים שבאמת ראוים להקרא הימין הקיצוני" הפכו ל"צעדת פעילי ימין"

בג"ץ שנלהב מהאפשרות שמרזל (שכבר הודיע על כך) ישרוף בובה של אובמה לעיני כל העולם ובכך אכן יחרב את מעמדה של מדינת ישראל ועל הדרך יעשה נזקים לנתניהו - בכך שיציג את אזרחי ישראל כמו שנראים הפלסטינים - בג"ץ רק מקפיד על החוק.

יטביעו אותנו ב"נהרות של דם" בדיוק אותה חבורת משוגעים של מרזל ובן גביר ולא אלה מהרשות הפלסטינית שיקחו את הרובים שלהם ויתחילו לירות לעבר חיילי צה"ל , כי הם נמצאים בעיצומו של "זעם בלתי נשלט" כמקובל

לבצלם יש רק משוגעת אחת, כל האחרים הם ציונים נלהבים שרק עוסקים בזכויות אדם. הם לא אנטי ציונים שמזייפים דו"חות בשביל לייצר את מה שהתורמים שלהם מ"הקרן החדשה לישראל חלשה" מכנים "שינוי חברתי". הם לא חלק ממארג שלם שמבקש למוטט אותנו מבפנים , שבכל יום מתפרסמת ידיעה אחרת על המעשים המנוולים שלהם.שוולרשטיין יגנה את אנשי "תג מחיר", השמאל לא יגנה את אנשי "מחיר? ניתן לכם הכל בחינם" מקסימום איזו אחת שלא ידעה לשמור על הפה שלה.

כל העולם כולו סוער וגועש בגלל המר"צניקים מהגבעה (מר"צניקים? מילא.) בגללם אובמה רוצה לגזול מאיתנו את ריבונותינו בירושלים, זה הרי לא שהוא מוקף אנטישמים, מרקסיסטים, טרוריסטים ואנרכיסטים מוטרפים מהשמאל הקיצוני האמריקאי, שממילא היה מובילים אותו לתפיסה של "היהודים אשמים" עמוק בפנים הוא אוהב ישראל ולראייה - הוא אכל קניידל בפסח..

ישן 25-04-2010, 16:03
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "תיאור ממש אורווליאני"

וואו... אני אורווליאני?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
אכן עולם הפוך - אצלך.

מרזל ובן גביר ועוד שניים שלושה ליצנים, היחידים שבאמת ראוים להקרא הימין הקיצוני" הפכו ל"צעדת פעילי ימין"

לא אני השתמשתי בביטוי "צעדת פעילי ימין". אני התייחסתי לליצנים שלך כ"משוגעים אידיוטים" ומאוחר יותר כ"ימין קיצוני"... אם אני מבין במדויק את הודעתך אז אנחנו קוראים להם בערך אותו הדבר אז איפה חוסר ההסכמה?

ציטוט:
בג"ץ שנלהב מהאפשרות שמרזל (שכבר הודיע על כך) ישרוף בובה של אובמה לעיני כל העולם ובכך אכן יחרב את מעמדה של מדינת ישראל ועל הדרך יעשה נזקים לנתניהו - בכך שיציג את אזרחי ישראל כמו שנראים הפלסטינים - בג"ץ רק מקפיד על החוק.

אדוני! פה אתה כבר לוקה בהגזמה פרועה. זכותך לחשוב שעקרונות בית המשפט העליון של מדינת ישראל לקויים, שהתערבותו בהחלטות הרשות המבצעת וגרוע מכך, הרשות המחוקקת, מופרזת, לא ראויה ומעצם היותו גוף ממונה גם לא דמוקרטית. זכותך להתלונן על אופן בחירת השופטים, על ההרכבים ועל האוריינטציה הפוליטית שלהם (כפי שאתה, על אחריותך הבילעדית, מפרש אותם). אבל לבוא ולרמוז בפורום ישראלי ששופטי בית המשפט העליון של מדינת ישראל כשהם פוסקים לטובת צד ימני עושים זאת באופן קנוניתי ומתוך חישוב פוליטי ציני בתקווה שהחלטתם תיצור רצף ארועים שיביא ללחץ בינ"ל על ישראל זו טענה חמורה ולמיטב שיפוטי מופרכת, צינית ובלתי ראויה.
ציטוט:
יטביעו אותנו ב"נהרות של דם" בדיוק אותה חבורת משוגעים של מרזל ובן גביר ולא אלה מהרשות הפלסטינית שיקחו את הרובים שלהם ויתחילו לירות לעבר חיילי צה"ל , כי הם נמצאים בעיצומו של "זעם בלתי נשלט" כמקובל

שוב אתה נכשל בהבנת מורכבות העולם. האחד לא סוטר את השני, הציניות הפלסטינאית והסלחנות העולמית כלפיה לא מצדיקים התנהגות מטומטמת מצידנו.

אם להשתמש בדוגמה שלך ובדעה שהבעת (ושהסכמתי איתה) לפני כמה ימים פה הרי ששריפת בובות אובמה בידי ישראלים היא מטומטמת ומזיקה לעינינו (ובצדק כתבת שתגרום לנו להראות כטהרן). עדיין, גם לו תתבצע השריפה הנ"ל היא לא תצדיק תגובה אובמית מהסוג שאתה מצפה לה פשוט משום שהתגרות לא מצדיקה תגובה טיפשית (ומדיניות אובמה כלפי ישראל היא, למיטב שיפוטי, מזיקה לעניין אותו אובמה מנסה לקדם, שלום בין הישראלים לפלסטינאים ואם כבר אז רק בשביל הרקורד, מדיניות אובמה כלפי ישראל טיפשית, לא צודקת ומזיקה הן לנו, הן לערבים והן לארה"ב, לחסל את ישראל עם זאת הוא לא מנסה, לפחות לא באופן אקטיבי).
ציטוט:
לבצלם יש רק משוגעת אחת, כל האחרים הם ציונים נלהבים שרק עוסקים בזכויות אדם. הם לא אנטי ציונים שמזייפים דו"חות בשביל לייצר את מה שהתורמים שלהם מ"הקרן החדשה לישראל חלשה" מכנים "שינוי חברתי". הם לא חלק ממארג שלם שמבקש למוטט אותנו מבפנים , שבכל יום מתפרסמת ידיעה אחרת על המעשים המנוולים שלהם.שוולרשטיין יגנה את אנשי "תג מחיר", השמאל לא יגנה את אנשי "מחיר? ניתן לכם הכל בחינם" מקסימום איזו אחת שלא ידעה לשמור על הפה שלה.

אני שמח שהעלת את הנקודה. אני לא כל כך בטוח יותר מה בצלם בעצם עושה, יותר מידי פשלות מצידם בשנים האחרונות ומקרה שגיא הוא רק האחרון בשורת ביזיונות. אני כן יודע לעומת זאת שני דברים, שאני שמח על עצם קיומו של בצלם ושאני יודע מה הייתי רוצה שהם יעשו.

אני שמח וגאה שהחברה הישראלית פתוחה מספיק בשביל לבקר את עצמה ואת מעשיה, אני סבור שזה אחד מההבדלים בינינו לבין השכנים שלנו ואני סבור שטוב שכך. אני סבור שקיומן של קבוצות כמו בצלם משפר, לא הורס, בסופו של דבר את דימויה של מדינת ישראל. יותר מכל אחד אחר היו אלו אמירה הס, אמנסטי אינטרנשיונאל וקבוצות דומות שטיהרו את שמנו כשעראפת והשקרנים סביבו רקחו את אגדת ג'נינגראד.

חשוב שהפעילות של מעקב אחרי זכויות אדם ביו"ש (גם זכויות היהודים אגב) לא תוותר רק בידי פלסטינאים וזרים. חבל לי שבצלם כנראה הקצין ומפגין הזדהות מוגזמת עם הצד הפלסטינאי, אני יכול להבין את המכניזם הפסיכולוגי שמביא אנשים לערפול כזה כמו גם את המשיכה של טיפוסים מסוימים מצד פוליטי מסויים לפעילויות כאלו אבל אני מצר על כך. שוב אני נזקק לדוגמת נעמי חזן שצודקת במחאתה ההגיונית על ההתיישבות בשכונת שמעון הצדיק אבל הורסת לעצמה כל יכולת לשכנע יהודים כשהיא מפגינה תחת דגל פלסטינאי.

מה שהייתי רוצה זה בצלם שמצליח לשכנע באובייקטיביות ובדיוק ממצאיו ושמזדרז לשחרר משורותיו אנשים שברור לכל אדם סביר שאין להם שום יכולת לראות את המציאות באור אובייקטיבי והוגן (ושבאמת נגועים בשנאה עצמית). אני רק יכול לדמיין כשאני מבין את מידת הנזק שפרשת שגיא גרמה לבצלם אצל אדם כמוני מה אדם עם השקפת עולם כשלך חושב עליהם.

ציטוט:
כל העולם כולו סוער וגועש בגלל המר"צניקים מהגבעה (מר"צניקים? מילא.) בגללם אובמה רוצה לגזול מאיתנו את ריבונותינו בירושלים, זה הרי לא שהוא מוקף אנטישמים, מרקסיסטים, טרוריסטים ואנרכיסטים מוטרפים מהשמאל הקיצוני האמריקאי, שממילא היה מובילים אותו לתפיסה של "היהודים אשמים" עמוק בפנים הוא אוהב ישראל ולראייה - הוא אכל קניידל בפסח..

אני מעולם לא טענתי שאובמה הוא אוהב ישראל וכתבתי כך במפורש כמה פעמים בפורום. שוב, הנטייה לתייג אנשים ולהתעלם מניואנסים מכשילה אותך. אני לא מוכן לחתום שאובמה הוא נשיא כושל (מוקדם מידי), שכל מדיניותו שגויה (עם רבות מהחלטותיו אני דווקא מסכים) ושהוא מנסה להשמיד את מדינת ישראל או לוקה באנטישמיות. אני כן מסכים שהוא נשיא מאוד לא נוח לישראל, שהמדיניות שלו ביחס אלינו לא הוגנת, מזיקה לנו, לפלסטינאים ולאינטרסים של ארה"ב באזור, שמדיניותו ביחס לאירן מאכזבת וכושלת, שהוא לא "שם" עלינו ושאובדנה של מדינת ישראל לא ממש יזיז לו. ניואנסים לוקלוק, ניואנסים, האלוהים נימצא בפרטים.

שיהיה שבוע טוב.

ישן 26-04-2010, 00:36
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "וואו... אני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
וואו... אני אורווליאני?

לא אני השתמשתי בביטוי "צעדת פעילי ימין". אני התייחסתי לליצנים שלך כ"משוגעים אידיוטים" ומאוחר יותר כ"ימין קיצוני"... אם אני מבין במדויק את הודעתך אז אנחנו קוראים להם בערך אותו הדבר אז איפה חוסר ההסכמה?

אם תסתכל על ההודעה המקורית שלך תראה שבתחילתה התייחסת לצעדת מרזל ובן גביר כ"צעדת ימין", לקרוא לשני הטיפוסים האלה "צעדת ימין" זה בדיוק כמו לומר שכמה מופרעים שנוקטים ב"תג מחיר" (בינתיים , אגב, לא הוכח כלום) הם "המתנחלים". מכיוון שהתקשורת מרבה לעשות כאלה חיבורים הזוים הרגישות צריכה להיות מובנת.

אדוני! פה אתה כבר לוקה בהגזמה פרועה. זכותך לחשוב שעקרונות בית המשפט העליון של מדינת ישראל לקויים, שהתערבותו בהחלטות הרשות המבצעת וגרוע מכך, הרשות המחוקקת, מופרזת, לא ראויה ומעצם היותו גוף ממונה גם לא דמוקרטית. זכותך להתלונן על אופן בחירת השופטים, על ההרכבים ועל האוריינטציה הפוליטית שלהם (כפי שאתה, על אחריותך הבילעדית, מפרש אותם). אבל לבוא ולרמוז בפורום ישראלי ששופטי בית המשפט העליון של מדינת ישראל כשהם פוסקים לטובת צד ימני עושים זאת באופן קנוניתי ומתוך חישוב פוליטי ציני בתקווה שהחלטתם תיצור רצף ארועים שיביא ללחץ בינ"ל על ישראל זו טענה חמורה ולמיטב שיפוטי מופרכת, צינית ובלתי ראויה.

אכן מי שטוען שכך מתנהגים אנשים במערכת המשפטית שלנו הוא אדם הזוי הטוען דברים מופרכים מעיקרם נגד אותם משפטנים דגולים מאותה מערכת שעשו לילות כימים למען קידום החוק במדינת ישראל מבלי שנתנו לפוליטיקה אפילו להסב את תשומת ליבם, כדוגמת ליאורה גלאט-ברקוביץ'.

שוב אתה נכשל בהבנת מורכבות העולם. האחד לא סוטר את השני, הציניות הפלסטינאית והסלחנות העולמית כלפיה לא מצדיקים התנהגות מטומטמת מצידנו.

זכות ההפגנה היא זכות חוקית מבחינה פורמלית ומהותית מכיוון שהיא נשמת אפה של הדמוקרטיה. לאפשר הפגנות זו לא התנהגות מטומטמת של מדינת ישראל ולא כורח המציאות אלא זכות ולא חובה. לו היה זה מעשה שלילי, היית צודק, אך בתגובה לצעדה, צעדה בלבד - הפלסטינים משתוללים ובגלל זה נמנע את הצעדה? בשום פנים ואופן, זו פגיעה הן בחופש הפרט והן בריבונותנו, הגדרתה של הפגנה כפרובוקציה היא ראשית הצדקת האלימות שמנגד.

אם להשתמש בדוגמה שלך ובדעה שהבעת (ושהסכמתי איתה) לפני כמה ימים פה הרי ששריפת בובות אובמה בידי ישראלים היא מטומטמת ומזיקה לעינינו (ובצדק כתבת שתגרום לנו להראות כטהרן). עדיין, גם לו תתבצע השריפה הנ"ל היא לא תצדיק תגובה אובמית מהסוג שאתה מצפה לה פשוט משום שהתגרות לא מצדיקה תגובה טיפשית (ומדיניות אובמה כלפי ישראל היא, למיטב שיפוטי, מזיקה לעניין אותו אובמה מנסה לקדם, שלום בין הישראלים לפלסטינאים ואם כבר אז רק בשביל הרקורד, מדיניות אובמה כלפי ישראל טיפשית, לא צודקת ומזיקה הן לנו, הן לערבים והן לארה"ב, לחסל את ישראל עם זאת הוא לא מנסה, לפחות לא באופן אקטיבי).

כאמור, הפגנה בארץ ישראל היא לא התגרות, שריפת בובת אובמה היא התגרות. אין לי בעייה עקרונית עם התגרות בממשל האמריקאי, מכיוון שהוא שלילי כלפינו בכל מקרה, אבל אני לא רוצה לבזות את העם האמריקאי, כולל אלה שטעו ובחרו באובמה לנשיא והם עדיין אוהדי ישראל.

אני שמח שהעלת את הנקודה. אני לא כל כך בטוח יותר מה בצלם בעצם עושה, יותר מידי פשלות מצידם בשנים האחרונות ומקרה שגיא הוא רק האחרון בשורת ביזיונות. אני כן יודע לעומת זאת שני דברים, שאני שמח על עצם קיומו של בצלם ושאני יודע מה הייתי רוצה שהם יעשו.

שאפתיע אותך? אני לא שמח על עצם קיומו של בצלם, אבל הייתי שמח על קיומו של ארגון זכויות אדם אחר, מאוזן, ששואף לסקור את כל הנעשה תחת שליטתנו בצורה שאין בה משוא פנים לכאן או לכאן.הבעייה היא, שארגוני זכויות אדם בחו"ל נוטים להסתאב ואלה המקומיים מוקמים מראש כארגונים תומכי טרור הממומנים על ידי ארגונים אנטי ישראליים (הקרן החדשה) ואנטישמים (קרן פורד) וכותבים דו"חות שקריים ומציגים מחבלים כאזרחים למען תעמולת האויב תוך שהם מוסיפים הערת שוליים בנוסח "אסור לירות טילים על שדרות" אך מונעים ממדינת ישראל כל אפשרות אפקטיבית להגן על העיר
.

אני שמח וגאה שהחברה הישראלית פתוחה מספיק בשביל לבקר את עצמה ואת מעשיה, אני סבור שזה אחד מההבדלים בינינו לבין השכנים שלנו ואני סבור שטוב שכך. אני סבור שקיומן של קבוצות כמו בצלם משפר, לא הורס, בסופו של דבר את דימויה של מדינת ישראל. יותר מכל אחד אחר היו אלו אמירה הס, אמנסטי אינטרנשיונאל וקבוצות דומות שטיהרו את שמנו כשעראפת והשקרנים סביבו רקחו את אגדת ג'נינגראד.

אמירה הס כבר נתבעה בבית משפט ישראלי על עלילה שרקחה ממיטב דימיונה כנגד מתנחלי חברון והפסידה. לגבי אמנסטי אינטרנשיונל, הרי שהיו בו לאורך השנים כמה דמויות שאינם פסיכיות שהשפיעו מעט על אופי הסיקור, עם זאת הם היו במיעוט.כל אלה טיהרו את שמנו רק לאחר שהוכחנו באותות ובמופתים שאנחנו איננו אשמים. איננו זקוקים להם. אנחנו זקוקים לגופים אמיתיים המקיימים מעקב אחרי זכויות האדם של כל אזרחי, תושבי ונשלטי ישראל, כולל של תושבי ראשל"צ, ג'נין, עזה וחיפה - אבל אלה אינם בנמצא.

חשוב שהפעילות של מעקב אחרי זכויות אדם ביו"ש (גם זכויות היהודים אגב) לא תוותר רק בידי פלסטינאים וזרים. חבל לי שבצלם כנראה הקצין ומפגין הזדהות מוגזמת עם הצד הפלסטינאי, אני יכול להבין את המכניזם הפסיכולוגי שמביא אנשים לערפול כזה כמו גם את המשיכה של טיפוסים מסוימים מצד פוליטי מסויים לפעילויות כאלו אבל אני מצר על כך. שוב אני נזקק לדוגמת נעמי חזן שצודקת במחאתה ההגיונית על ההתיישבות בשכונת שמעון הצדיק אבל הורסת לעצמה כל יכולת לשכנע יהודים כשהיא מפגינה תחת דגל פלסטינאי.

נעמי חזן אינה צודקת במחאתה על ההתיישבות היהודית בשכונת שמעון הצדיק, מניעה מיהודים להתיישב בירושלים היא אנטישמית בעיקרה ומתאימה לקרן כמו שתי טיפות רעל.

מה שהייתי רוצה זה בצלם שמצליח לשכנע באובייקטיביות ובדיוק ממצאיו ושמזדרז לשחרר משורותיו אנשים שברור לכל אדם סביר שאין להם שום יכולת לראות את המציאות באור אובייקטיבי והוגן (ושבאמת נגועים בשנאה עצמית). אני רק יכול לדמיין כשאני מבין את מידת הנזק שפרשת שגיא גרמה לבצלם אצל אדם כמוני מה אדם עם השקפת עולם כשלך חושב עליהם.

פרשת שגיא לא הפתיעה אותי (פרט לטמטומה של הגברת המתבטאת בחופשיות ובארסיות נגד המדינה ואחר כך מוחקת בטרוף את הבלוג שלה, כאילו שלגוגל אין מטמון) למה הפרשה לא הפתיעה אותי? משני נימוקים

א. אני עוקב כבר שנים אחרי דיווחים של החוקר והעיתונאי יהונתן הלוי על הארגון המשונה. כמו כן, אורי הביא לכאן עצמאית מספר דיווחים מסולפים כבר לפניו

ב. אני יודע מי משלם לאנשי בצלם את הסטיפות. אני יודע מה המניעים שלהם כבר שנתיים - מאז שהחתרנות שלהם העמיקה מספיק לתוך החברה ושחררה אותם מהצורך בסודיות. הכל גלוי.

אני מעולם לא טענתי שאובמה הוא אוהב ישראל וכתבתי כך במפורש כמה פעמים בפורום. שוב, הנטייה לתייג אנשים ולהתעלם מניואנסים מכשילה אותך. אני לא מוכן לחתום שאובמה הוא נשיא כושל (מוקדם מידי), שכל מדיניותו שגויה (עם רבות מהחלטותיו אני דווקא מסכים) ושהוא מנסה להשמיד את מדינת ישראל או לוקה באנטישמיות. אני כן מסכים שהוא נשיא מאוד לא נוח לישראל, שהמדיניות שלו ביחס אלינו לא הוגנת, מזיקה לנו, לפלסטינאים ולאינטרסים של ארה"ב באזור, שמדיניותו ביחס לאירן מאכזבת וכושלת, שהוא לא "שם" עלינו ושאובדנה של מדינת ישראל לא ממש יזיז לו. ניואנסים לוקלוק, ניואנסים, האלוהים נימצא בפרטים.

מעניין מאוד מתי הקלטת של ה la times בה נראה אובמה מתרועע עם ראשיד חאלידי תדלוף סוף סוף לציבור. אבל אין אנו זקוקים לה, אנחנו יודעים על אובמה מספיק דרך האנשים המקיפים אותו. שנים שהוא שומע את ההטפה האנטישמית של הכומר רייט ולא מקים כל זעקה. אתה באמת חושב שהלב שלו התפוצץ מבפנים? אנחנו יודעים שאחד מיועציו זבנייב ברזיזנסקי (אני טועה בהגייה בטוח!) אמר שארצות הברית תצטרך ליירט מטוסים ישראלים בדרכם לאיראן, מישהו שלא אכפת לו שישראל תאבד ושיהודיה יופקררו לחסדי הלבנט הוא אנטישמי. בדיוק כפי שצ'מברליין היה אנטי צ'כי.

שיהיה שבוע טוב.

ישן 26-04-2010, 01:51
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "[QUOTE=hamora]וואו... אני..."

בקצרה:

1. פעילי ימין: אתה צודק, כך אכן כתבתי, לא ניתן לתקן עכשיו אבל אם אתה רוצה קרא מעכשיו "פעילי ימין קיצוני"

2. לא טענתי שאין פוליטיקה בביה"מ העליון, יש פוליטיקה בכל מקום. טענתי שלטעון שהחלטות נילקחות ע"מ לייצר פרובוקציה שתביא ללחץ בינ"ל על ישראל זו הגזמה פראית.

3. אכן, זכות ההפגנה היא נשמת אפה וכו', כשכתבתי טמטום לא התכוונתי להתרת ההפגנה אלא למטומטמים שהחליטו להפגין.

4. אם זו לא התגרות מדוע משרד ראה"מ מתנגד להפגנה? יש גם יש הפגנות מתגרות.

5. אני מסכים איתך שיש הרבה בעיות בתפקודם, אמינותם והאנשים שפועלים בארגוני זכויות האדם. אין לי מושג כיצד ניתן לתקן את המצב הזה אבל אני למשל טוען שלמרות שהאו"מ הוא ארגון מחורבן האלטרנטיבה גרועה עוד יותר וכך גם בעניין זכויות האדם. אוי לנו כחברה אם העניין החשוב הזה יעלם מהאג'נדה.

6. אשמח לקישור בעניין אמירה הס והמשפט, המיקרה לא מוכר לי. אני התייחסתי לפרשת הטבח שלא היה בג'נין וזה בדיוק מה שהס כתבה בעניין ההוא.

7. התיישבות בשכונות היהודיות בי-ם שמעבר לקו הירוק היא א. צודקת וב. קונצנזוס מוחלט בקרב האוכלוסיה היהודית בישראל. התיישבות בתחת של הערבים בשכונות שלהם בי-ם היא מעשה איוולת ללא כל קשר למידת הלגיטימיות המשפטית שלו. בעבור עשרים הבתים הללו כמה קיצונים מסבכים שלא לצורך את חייהם של עשרות אלפי יהודים שלוים שחיים בשכונות היהודיות ומסכנים את ההגמוניה הישראלית ברוב חלקי העיר.

8. הכומר רייט הוא לא הבעיה שלך וגם זביגנייב בז'יז'ינסקי (לא מאשים אותך על הקשיים, רק השם שלו זו כבר אנטישמיות) לא כל כך. הממשל מלא בליברלים שמתנגדים לכל מה שממשל בוש ייצג ולפחות חלק מהמדיניות שלהם היא בבחינת תיקון יתר (קצת כמו שתחילת דרכו של ממשל בוש הבן היתה תיקון יתר למדיניות ממשל קלינטון). הממשל הזה קשה לישראל מספיק גם בלי האשמות מופרכות באנטישמיות שרק גורמות למאשימים להראות אלרמיסטים לא רציניים ומרגיזות את אובמה ואנשיו שלא לצורך. נאהב או לא נאהב אנחנו צריכים את אובמה יותר ממה שהוא צריך אותנו ואל תזלזל במידת הנזק ארוך הטווח שממשל עוין יכול לגרום ליחסים עם ישראל.

9. צ'מברלין היה אנטי צ'כי? צ'מברלין, דמות טראגית למדי, לא היה פחדן וגם לא שוטה ובכלל לא בטוח שכניסה למלחמה בגרמניה ב1938 היתה מיטיבה עם הבריטים והצרפתים לעומת 1939. כשצ'מברלין החליף את בולדווין כראש הממשלה במאי 1937 כבר היתה בריטניה חלשה צבאית מגרמניה. האימפריה התקשתה להגן על הטריטוריות שלה מפני התוקפנות היפאנית במזרח והאיטלקית באגן הים התיכון. הפייסנות היתה בעת חתימת הסכם מינכן פופולרית בציבור הבריטי ועד 1938 התנגדו הלייבור והליברלים לחימוש מחדש של הצבא שבלעדיו לא ניתן היה להכין את המדינה למלחמה. גם צ'רצ'יל, המתנגד הבולט ביותר למדניות הפייסנות, היה מודע לחולשתה של בריטניה והטיף לברית אנטי גרמנית עם צרפת ובריה"מ של סטאלין. צ'מברלין והליפקס תיאבו את סטאלין, היום אנחנו גם יודעים שצדקו, ובכלל לא בטוח שהרודן הסובייטי, אדם גרוע לא פחות מהיטלר, היה בכלל משתף פעולה עם המערב טרם תקף אותו היטלר בבוגדנות כזו בקיץ 1941. הנה לך, על קצה המזלג, מורכבות המצב שניצב בפני צ'מברלין ערב מלה"ע השנייה, לפתור זאת כאנטי צ'כיות זו פשטנות העושה עוול למציאות.

אגב, אם אתה רוצה דוגמה דרמטית לא פחות לשיקול דעת מוטעה שעלה למליונים ראה דמות היסטורית אחרת ממלה"ע השניה שקרוב לוודאי שאתה, וגם אני, מעריכים הרבה יותר מצ'מברלין; פרנקלין דלנו רוזוולט היה ב1944 מודאג יותר מהאימפריאליזם הבריטי מאשר משאיפות ההתפשטות של סטאלין וכך, על אפו ועל חמתו של צ'רצ'יל (ושל רבים בצמרת הממשל האמריקאי) ויתר פעם אחר פעם לרודן הסובייטי וגזר בכך ארבעים וחמש שנות שיעבוד קומוניסטי על כל מזרח אירופה (ושוב, לא בטוח מה ניתן היה לעשות אל מול כוחה האדיר של בריה"מ, בציפורניו הצליח צ'רצ'יל לפחות להציל את יוון).

(טוב, נו, ניסיתי, לא יצא קצר כל כך....)

ישן 25-04-2010, 19:04

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "כל הזמן הוא דוחה דברים, מנסה..."

אנשים כמו נתניהו אוהבים את הכסא ולכן הם נוהגים ככה ברק,אולמרט ורוב הח"כ לא שונים ממנו.
נתניהו בפעם הראשונה, שנבחר, נתן לש"ס מיליונים...
ברק כאשר היה ראש ממשלה, שמר על הכסא כמה שיותר בעוד ש"ס הוציאו ממנו כספים חופשי חופשי.
אולמרט, אותו מקרה עם ש"ס והבחירה של פרס לנשיא עלתה למשלם המיסים הרבה מאוד כסף ותעלה לנו הרבה מאוד כסף, ששוב הלך לש"ס בעיקר וילך אליה.
נתניהו שוב פיזר כסף וכמה שיותר רק לשמור על הכיסא שלו, הממשלה שלו היא היקרה בהיסטוריה של המדינה וזאת עובדה.

הבעיה היא, שיש לעם ישראל זיכרון קצר מאוד ובוחרת את אותם אנשים שוב ושוב ובכל הנוגע לציפי לבני, היא יודעת בעיקר לדבר ולא לעשות כלום.
התקווה היחידה היא, שישראל ביתינו תצליח לשנות את שיטת הבחירות כפי היא מנסה לעשות ולא תכנע לנתניהו ולליכוד בפתיחת מושב הכנסת, שמגיע אלינו לטובה נקווה.

ישן 25-04-2010, 20:11

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "הבעיה המרכזית היא ש"ס. אמן..."

הבעיה היא אחוז ההצבעה בקרב החילוניים. לכן למפלגה כמו ש"ס יש כוח פוליטי כזה.
לו נתניהו או ראש ממשלה אחר היה נותן חינוך חינם עם ארוחות והסעות, כפי שצריך לתת, האזרחים היהודים החילוניים היו מגיעים יותר לתת את הקול שלהם וש"ס הייתה מתרסקת. הבעיה היא שלא נותנים את זה וש"ס כן נותנת את זה לבוחרים שלה עם הכסף, שאנחנו משלמים מיסים.

לכן הרבה אתיופים בעיקר ואנשים בלי אמצעים שולחים את הילדים לבתי הספר של ש"ס, כי הם חינם ויש בהם אוכל לילדים שלהם והסעות חינם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:51

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר