לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-04-2010, 16:49
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Qne שמתחילה ב "קיבלתי פטור מהצבא(פרופיל 21), שאלה.."

להגדרתי האישית, אזרח ישראלי שלא נושא בנטל השירות הצבאי, אם הוא יכול לבצעו בכל צורה ותפקיד (בניגוד לאם רק שוחרר מצד המערכת) ולא עושה כך -הינו משתמט.
זו הייתה הגישה שלי כשהייתי בלתי כשיר לשירות ונלחמתי שנתיים להתגייס, ובכל שלב מהשירות שלי כולל מעבר לחובה, עם שלל פרופילים מ-21 עד 97.

אם באמת אדם לא מסוגל לשרת שירות צבאי בכל תפקיד, או שהצבא לא מוכן לגייסו גם לאחר התעקשותו - אזי שירות לאומי (וגם שירות כזה לשנה לא שווה ערך בעיני, אבל יותר טוב מכלום).

האופציה היחידה שבה אני מקבל את הלגיטימיות של אדם שלא שירת בכלל באפיק כלשהו, זה במקרה של אדם בעל נכות כה קשה ומוכרת על ידי ביטוח לאומי/משרד הבריאות, שגם בעבודה אזרחית ולימודים הוא מתקשה לעמוד וזקוק לעזרת המדינה.
אפילו במקרה כזה הייתי מפנה אותו לראות מה עושים ומסוגלים לעשות מתנדבי אקי"ם/אילן/מבוגרי חו"ל בעבודת ימ"חים ובסיסים שונים באט"ל (וע"פ העיתון אתמול גם במודיעין).

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 23-04-2010 בשעה 16:55.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-04-2010, 17:42
  גולבו כחולות גולבו כחולות אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.08.02
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי GrimReaper שמתחילה ב "להגדרתי[b] האישית[/b], אזרח..."

מסכים איתך, מכיר יותר מסיפור אחד באופן אישי של אנשים שקיבלו פרופיל 21 ונלחמו במערכת, למרות נכות קשה ובעיות לא מעטות התגייסו כמתנדבים ואח"כ נלחמו לצורך העלאת פרופיל ושירות מלא ותקין.

אחד הסיפורים אפילו מוצלח יותר כי מדובר באדם שלא רק שהצטיין בשירותו הצבאי אלא אף יצא לקצונה ומשרת כבר בתפקידים בכירים כרגע וזאת למרות נכות לא פשוטה שמגבילה את החיים ולמרות מלחמות אין סופיות במערכת על הלגיטימיות. אבל הרצון יכול הכל לנצח.

ישן 23-04-2010, 18:17
  S N U F K I N S N U F K I N אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.03.10
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי GrimReaper שמתחילה ב "להגדרתי[b] האישית[/b], אזרח..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי GrimReaper
להגדרתי האישית, אזרח ישראלי שלא נושא בנטל השירות הצבאי, אם הוא יכול לבצעו בכל צורה ותפקיד (בניגוד לאם רק שוחרר מצד המערכת) ולא עושה כך -הינו משתמט.
זו הייתה הגישה שלי כשהייתי בלתי כשיר לשירות ונלחמתי שנתיים להתגייס, ובכל שלב מהשירות שלי כולל מעבר לחובה, עם שלל פרופילים מ-21 עד 97.

אם באמת אדם לא מסוגל לשרת שירות צבאי בכל תפקיד, או שהצבא לא מוכן לגייסו גם לאחר התעקשותו - אזי שירות לאומי (וגם שירות כזה לשנה לא שווה ערך בעיני, אבל יותר טוב מכלום).

האופציה היחידה שבה אני מקבל את הלגיטימיות של אדם שלא שירת בכלל באפיק כלשהו, זה במקרה של אדם בעל נכות כה קשה ומוכרת על ידי ביטוח לאומי/משרד הבריאות, שגם בעבודה אזרחית ולימודים הוא מתקשה לעמוד וזקוק לעזרת המדינה.
אפילו במקרה כזה הייתי מפנה אותו לראות מה עושים ומסוגלים לעשות מתנדבי אקי"ם/אילן/מבוגרי חו"ל בעבודת ימ"חים ובסיסים שונים באט"ל (וע"פ העיתון אתמול גם במודיעין).

צודק לגמרי!!
וזה בדיוק מה שהתכוונתי בדברים שלי למעלה
אבל משום מה כולם התנפלו עלי!!
[ למבקש העזרה שים לב גם לדברים האלה ולא רק לאותם אנשים שייעצו לך לעשות מה שאתה רוצה כי יש דברים מעבר לרצון שלך כמו לתרום למדינה בגופך או לפחות להלחם בשביל לנסות לתרום]
ישן 24-04-2010, 11:09
  פלטיאל פלטיאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Qne שמתחילה ב "קיבלתי פטור מהצבא(פרופיל 21), שאלה.."

אני מקווה מאוד שהבנת ממספר תגובות כאן, שיש אנשים שמבחינתם אתה כבר מוגדר כעוכר ישראל.
אז ראשית כל, שים לב איזה תגובות אתה לוקח ללב ואיזה תגובות משפיעות על ההחלטה שלך.

בנוגע לשאלתך,
כיוון שלא ממש סיפקת פרטים על איך הגעת לזה, או מה הכיוון ש-ל-ך, אני לא יודע ממש לתת עצה.
מה שכן,
אני ממליץ לך מאוד לבדוק את נושא השירות הלאומי.
הרבה אנשים חושבים ששירות לאומי מסתכם בהתנדבות במד"א, וזה ממש לא ככה.
אני לאחרונה למשל, למדתי ששירות לאומי זה גם יכול להיות ליווי צמוד בהוסטלים לבעלי פיגור\אוטיזם\נכות נפשית ותאמין לי, שאתה רואה את השנה שהחבר'ה האלה עושים....
שלוש שנים של ג'ובניק שעושה משא ומתן עם המפקדים שלו על להגיע בשמונה ולצאת באחת לא ישתוו לשנה הזו...

ישן 24-04-2010, 19:38
  Vani Vani אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.10
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי פלטיאל שמתחילה ב "אני מקווה מאוד שהבנת ממספר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלטיאל
פיגור\אוטיזם\נכות נפשית ותאמין לי, שאתה רואה את השנה שהחבר'ה האלה עושים....
שלוש שנים של ג'ובניק שעושה משא ומתן עם המפקדים שלו על להגיע בשמונה ולצאת באחת לא ישתוו לשנה הזו...

זה מאוד דמגוגי מצידך. אתה לוקח שני מקרי קיצון, אחד של מתנדב בשירות לאומי ואחד של ג'ובניק שהתגייס ללא ברירה או לפחות בלי הרבה ברירות. ברור שהראשון יראה הרבה יותר תורם. למען ההגינות תשווה בין מתנדבים בשירות לאומי לבין מתנדבים בצה"ל.

אני דווקא חושב ששירות לאומי זאת האופציה הפחות טובה. כמה ביקורות שלא יהיו על צה"ל, שירות לאומי זאת מערכת הרבה יותר רקובה. קודם כל לא מדובר בתרומה לאומה, אלא יותר תרומה לקופה של העמותה הפרטית שגוזרת קופון על חשבון אנשים ומגזרים שלמים שפטורים משירות ביטחון מסיבות אלה ואחרות. משנה לשנה העסק הזה נהיה יותר זנותי (לא נאמר בכוונה לפגוע בבני שירות לאומי). אם פעם היה אפשר למצוא מתנדבים בתפקידים תורמים כמו בבתי חולים, בתי אבות, סעד לקשי יום, היום אפשר למצוא אותם בכל מיני חברות פרטיות בתפקידי פקידות, שהיחידים המרוויחים מזה הם החברה הפרטית והעמותה ששיבצה שם את המתנדב. אין בתפקידים האלה שמץ של תרומה למדינה/אומה/קהילה. נכון שגם בצה"ל יש תפקידים מקבילים, אבל מדובר במערכת שכולה פועלת למען הגנת המדינה ואין פה גורמים פרטיים שגוזרים מהמתנדב קופון.

בנוסף לזה, בשירות לאומי אתה יכול ליפול לתפקיד זוועתי, כמו מוביל גופות באמבולנס, במסווה של עובד מד"א. ברגע שתביע חוסר שביעות רצון או שאיפה לעבור לתפקיד אחר, יתחילו לאיים עלייך שיעיפו אותך לגמרי משירות לאומי. אותו הדבר קורה אם אתה לא מסתדר עם עמיתייך לעבודה בשירות הלאומי. אם אתה לא מוצא חן בעינייהם, הם פשוט מעיפים אותך ואף אחד לא מחפש לך אלטרנטיבות. ברגע שיצאת מתפקיד אחד, אתה עף לעזאזל באמצע השירות הלאומי. דבר שלא יקרה בצה"ל. בצה"ל גם אם אתה יוצא מתפקיד אחד, אתה מחוייב למערכת והמערכת מחוייבת לך, לכן מחפשים לך תפקיד אלטרנטיבי.

לפותח האשכול, יכול להיות שתעדיף בכל זאת שירות לאומי. אני לא כותב את זה במטרה לפסול לך את האפשרות הזאת, אלא יותר במטרה להוסיף לך עוד פרמטרים למערכת השיקולים שלך. אם תבחר להתנדב לצה"ל, אני ממליץ לנצל את הזמן שלפני הגיוס בשביל לעבוד, ללמוד או להתנדב למד"א, כי יתכן מאוד שתמתין שנה וחצי לגיוס. חבל להעביר את הזמן הזה בלי לעשות כלום.
ישן 25-04-2010, 14:45
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
אחרי שקראתי והבנתי את גישתך

(וגם דילגתי על כמה דעות כאן שנתנו ציונים לאחרים...)

אני הייתי ממליץ לך להתנדב לצבא. השרות אינו ארוך, רק שנה וחצי. אחריו תוכל ללמוד, עם תחושה טובה שתרמת את חלקך למדינה. אתה תעשה טירונות בת שבוע, תקבל מדם, דרגות ועל פניו לא תהיה שונה מכל חייל אחר.
תהיה בך הרבה גאווה להגיד בכל מקום שתגיע אליו "שוחררתי מהצבא על בעיות בריאות ובכ"ז התנדבתי".

הצבא מאד רוצה מתנדבים. לא רק הצבא, גם היחידות עצמן, ברמה האישית של מפקדים. למתנדבים פתוחה אפשרות שאינה קיימת בד"כ אצל חיילים אחרים, של בחירה בתפקיד (כמובן, עד כדי התאמה אישית). השרות כולל "הנחות" רבות, כמו פטורים למיניהם וקיצבת תרופות. גם את הטיפולים בבעייה הרפואית אתה ממשיך לעשות אצל הרופא הרגיל שלך וכמובן שתקבל שחרור לטובת כל טיפול שתידרש.

אין משמעות שרות צבאי כשרות לאומי בתפיסה של הרבה אנשים.

ישן 29-04-2010, 00:59
  ziv1il ziv1il אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.07
תקשיב טוב ! שמור על עצמך !

מוטב שתשמור על עצמך כדי שתוכל להקים פה משפחה ואז יהיו לך ילדים שישרתו בצבא
במקום שעכשיו תתדפוק לעצמך את החיים בצבא וזה תרתי משמע כי זה גם פיזית ובזבוז הזמן בעליל
לך תלמד באוניברסיטה תהפוך להיות אזרח פרודוקטיבי שמחזק את כלכלת ישראל !
עם כל הכבוד לחיילים שלנו , עדיף שתהיה אזרח טוב מאשר חייל טוב , כי היכולת שלך להשפיע הרבה יותר גדולה כשאתה באזרחות.
פה בצבא גם אתה ממש רוצה להיות טוב ומשקיע וראש גדול אתה חוטף על זה .. אתה מבין ? בצבא ,לפחות איפה שאני נמצא לא מסוגלים להתמודד עם יוזמות חדשניות של אנשים שהם לא סגני אלופים ומעלה
אני במקומך טס לאוניברסיטה משקיע הכל בלימודים ובמציאת עבודה טובה וכמובן בהמשך היותר רחוק
להקדים משפחה
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר