24-04-2010, 19:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.03.10
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פלטיאל
פיגור\אוטיזם\נכות נפשית ותאמין לי, שאתה רואה את השנה שהחבר'ה האלה עושים....
שלוש שנים של ג'ובניק שעושה משא ומתן עם המפקדים שלו על להגיע בשמונה ולצאת באחת לא ישתוו לשנה הזו...
|
זה מאוד דמגוגי מצידך. אתה לוקח שני מקרי קיצון, אחד של מתנדב בשירות לאומי ואחד של ג'ובניק שהתגייס ללא ברירה או לפחות בלי הרבה ברירות. ברור שהראשון יראה הרבה יותר תורם. למען ההגינות תשווה בין מתנדבים בשירות לאומי לבין מתנדבים בצה"ל.
אני דווקא חושב ששירות לאומי זאת האופציה הפחות טובה. כמה ביקורות שלא יהיו על צה"ל, שירות לאומי זאת מערכת הרבה יותר רקובה. קודם כל לא מדובר בתרומה לאומה, אלא יותר תרומה לקופה של העמותה הפרטית שגוזרת קופון על חשבון אנשים ומגזרים שלמים שפטורים משירות ביטחון מסיבות אלה ואחרות. משנה לשנה העסק הזה נהיה יותר זנותי (לא נאמר בכוונה לפגוע בבני שירות לאומי). אם פעם היה אפשר למצוא מתנדבים בתפקידים תורמים כמו בבתי חולים, בתי אבות, סעד לקשי יום, היום אפשר למצוא אותם בכל מיני חברות פרטיות בתפקידי פקידות, שהיחידים המרוויחים מזה הם החברה הפרטית והעמותה ששיבצה שם את המתנדב. אין בתפקידים האלה שמץ של תרומה למדינה/אומה/קהילה. נכון שגם בצה"ל יש תפקידים מקבילים, אבל מדובר במערכת שכולה פועלת למען הגנת המדינה ואין פה גורמים פרטיים שגוזרים מהמתנדב קופון.
בנוסף לזה, בשירות לאומי אתה יכול ליפול לתפקיד זוועתי, כמו מוביל גופות באמבולנס, במסווה של עובד מד"א. ברגע שתביע חוסר שביעות רצון או שאיפה לעבור לתפקיד אחר, יתחילו לאיים עלייך שיעיפו אותך לגמרי משירות לאומי. אותו הדבר קורה אם אתה לא מסתדר עם עמיתייך לעבודה בשירות הלאומי. אם אתה לא מוצא חן בעינייהם, הם פשוט מעיפים אותך ואף אחד לא מחפש לך אלטרנטיבות. ברגע שיצאת מתפקיד אחד, אתה עף לעזאזל באמצע השירות הלאומי. דבר שלא יקרה בצה"ל. בצה"ל גם אם אתה יוצא מתפקיד אחד, אתה מחוייב למערכת והמערכת מחוייבת לך, לכן מחפשים לך תפקיד אלטרנטיבי.
לפותח האשכול, יכול להיות שתעדיף בכל זאת שירות לאומי. אני לא כותב את זה במטרה לפסול לך את האפשרות הזאת, אלא יותר במטרה להוסיף לך עוד פרמטרים למערכת השיקולים שלך. אם תבחר להתנדב לצה"ל, אני ממליץ לנצל את הזמן שלפני הגיוס בשביל לעבוד, ללמוד או להתנדב למד"א, כי יתכן מאוד שתמתין שנה וחצי לגיוס. חבל להעביר את הזמן הזה בלי לעשות כלום.
|