לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-05-2010, 15:55
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
חולון: חרדים צעקו "נאצים" ורגמו כנס "עדי יהווה"

שמשות אולם הספורט שאירח את הכנס נופצו, אך המשטרה לא עצרה איש מהחרדים שצעקו "רוסים תחזרו לרוסיה". בפשקווילים בשכונה נכתב: "רשעים ארורים הגיעו לרצוח נפשות בישראל, כמו שהיו שוחטים בדם קר בימי האינקוויזיציה"
http://news.fresh.co.il/shownews.ph...D7%94%26quot%3B

דעותיי:1.חופש פולחן.
2.פעילות מיסיונרית אסורה בארץ, לכן צריך לגרש את אלה העוסקים בזה. ואם יש לחלקם אזרחות ישראלית-לאסור פעילות מסוג זה ולהעניש.
3.החרדים הראו ברבריות, אבל אם עוצמת המחאה היתה לא הגיונית, עצם המחאה עצמה נראה בעיניי הגיוני בהחלט.
4.אם המדינה והמשטרה לא מטפלים בבעיה(וזה בעיה, כל אני חושב), יימצא מישהו אחר, שינסה לטפל בה בדרכים משלו. דרכים עממיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-05-2010, 20:43
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אף אחד לא היה ניצל לו לא הייתה דת בעולם.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי op9090 שמתחילה ב "תחשוב כמה חיים היו ניצלים אם..."

נכון, רוב הסכסוכים שהתרחשו בעולם היו על רקע דתי, אבל זה רק מכיוון שבעבר כל העולם היה דתי, הדת הייתה מה שהפך קבוצות גדולות של אנשים ל"עם". אח"כ הייתה גם לאומיות, עקרונות חברתיים, אבל עד היום מרבית העמים מגדירים עצמם על פי הדת.

למה אני חושב שביטול הדת בעולם לא היה מביא לפתרון? בוא נבחן שני משטרים שלא התבססו על דת - הנאציזם והקומוניזם. הראשון התבסס על גזע והשני על אחוות פועלים (הקומוניזם היה אף אנטי דתי בהגדרה) - האם המשטרים האלה לא היו אלימים? נהפוך הוא - הם רצחו מיליונים. אפשר להביא גם דוגמאות נוספות - בקיצור, זו לא הדת שהביאה לאלימות, אלא השקפות אידאולוגיות שונות שדת בכללן. הסיבה לאלימות היא שכל ציבור או עם מגדיר את עצמו ביחס לאחר. אני טוען שגם לו האנושות הייתה לא דתית /אנטי דתית בכל תולדותיה - זה לא היה מביא לשקט, עמים היו ממשיכים לצאת למלחמות, אלא שבהעדר דת הם היו מוצאים דגלים אחרים. הבעייה היא טבע האדם.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 01-05-2010, 22:01
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
קרב עלובים בעלובים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "חולון: חרדים צעקו "נאצים" ורגמו כנס "עדי יהווה""

למדינה ולרשויות אין מה להתערב בפעילות מסיונרית של דת כלשהי, כולל החזרה בתשובה של יהודים (מעולם לא הבנתי את המשתוללים והמפוחדים לנוכח השם אמנון יצחק) כל עוד אין פניה לקטינים או שימוש בפיתוי חומרי או בלחץ ואיומים פיזיים. עדי יהווה הם כת מסיונרית מאוד ואין ספק שהנוכחות שלהם בישראל מיותרת ולכן פעילות חוקית של חרדים ואחרים נגדם תבורך. אבל מכאן ועד אלימות והטחת עלבונות מקוממים בשוטרים רחוקה הדרך, שלא לדבר על איזכור האינקוויזיציה שמלמד בעיקר על בורות המאזכר שכן האינקוויזציה לא עסקה בניצור כי אם בהבטחת הדבקות בנצרות של מי שהוא כבר נוצרי. קצת כמו שהחרדים מנסים לעשות ביחס לחילוניים בישראל...
הייתי מצפה מהחרדים לקצת יותר ביטחון עצמי באמונתם. האם הם סבורים שהיהדות היא דת כל כך חלשה שהמוני יהודים יתפתו לדתות שטות אלו ואחרות? מוטב להם שיסתפקו בהסברת נגד והמחשת הפריכות של האמונות המטופשות של עדי יהווה ודומיהם. השימוש באלימות עובד נגדם כשמדובר בהרבה מאוד חילונים ורק מגביר את האיום האמיתי על היהדות האורתודוכסית בישראל-חדירתה והתבססותה של היהדות הרפורמית והקונסרבטיוית. אותי זה מצער מאוד כי מי שמכיר את הזרמים האלה יודע שהם רחוקים מאוד ממה שרובנו מכירים כיהדות.
ישן 01-05-2010, 23:24
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
הרפורמים התרחקו מדי, לטעמי האישי
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "מסכים. אתה נגד פלורליזם..."

הם לוקחים מהיהדות מה שנוח להם ומה ש"יפה". זה לא עניין של אידיאולוגיה אלא של ויתור עצמי והצגות כלפי הגויים. אין כאן באמת זרם עם משנה מאחוריו כמו החסידים לעומת מתנגדים. אתן לך דוגמא: יש רב בקהילה שלי (קונסרבטיבי או רפורמי-לא סגור על זה) שאני מאוד מעריך ומכבד. הוא איש מרשים, מורה יוצא מהכלל ותורם המון לקהילה המקומית וגם למדינת ישראל. אבל, בדיון בפורום מצומצם עלה נושא ההומוסקסואליות. אני אמרתי שמעניין מאוד שישראל כל כך פתוחה להומוסקסואליות (יותר מארה"ב, אגב) בהתחשב בכך שהמדינה מוגדרת כיהודית והמוסקסואליות פסולה מכל וכל בדת היהודית. הרביי המסוים מיהר להתערב ולומר במתק שפתיים ש"זה לא מדויק" ויש "כל מיני גישות". אני חושב שמובן לכולנו שאין לכך שחר (לפחות בכל הנוגע למשכב זכר בפועל) ושהדעת התורה ברורה מאוד. שתקתי כדי לא להכנס לויכוח בנושא אבל בעיני זו אמירה שמייצגת הכל.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:41

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר