לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-05-2010, 19:03
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
מלחמות הדפדפנים:נתח השוק של אקספלורר צנח מתחת ל-60%, פיירפוקס נבלם,סאפרי וכרום בעלייה

מלחמת הדפדפנים: אקספלורר ממשיך לדעוך
נתח השוק של הדפדפן של מיקרוסופט על שלל גרסאותיו ירד ב-2009 לראשונה אל מתחת ל-60%, והצמיחה של פיירפוקס נעצרה. ספארי של אפל וכרום של גוגל רושמים גידול מרשים

http://www.calcalist.co.il/internet...3403539,00.html

פדפן אינטרנט אקספלורר של מיקרוסופט ממשיך בדעיכה האיטית שלו לאורך השנים האחרונות, אך הגולשים שעוזבים את הדפדפן הוותיק לא עוברים לפיירפוקס, המתחרה המובילה של מיקרוסופט, אלא דווקא לדפדפן הצעיר יותר, כרום של גוגל.

על פי נתוני חברת המחקר Net Applications, נתח השוק של אינטרנט אקספלורר ירד לראשונה אל מתחת ל-60% - באפריל היה היקף השימוש באינטרנט אקספלורר
59.95% מהשוק. עיקר הירידה נרשמה בגרסאות ישנות של הדפדפן, אשר איבדו כאחוז כל אחד לגרסאות 6 ו-7, בעוד אקספלורר 8 הגדילה את נתח השוק שלה באחוז, ל-24.6%.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-05-2010, 14:53
צלמית המשתמש של איתי מאיר
  איתי מאיר איתי מאיר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.02
שלח הודעה דרך ICQ אל איתי מאיר
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי boris2k4 שמתחילה ב "אתה באמת חושב שזה עסק משתלם?"

הממממ... זה משלם לאנשים ת' משכורת, אז כנראה שכן.
הכל תלוי מה המטרות שלך בזה:
פיירפוקס הוא ללא מטרות רווח, אבל יש לו מתכנתים בתשלום שכן מתפרנסים בסדר.
גוגל רואה אינטרס רציני לשדרג את הדפדפנים בעולם, ובמיוחד להשיג שליטה על עוד סטטיסטיקה, אז גם אם זה לא בהכרח רווחי להם מבחינת התוכנה, זה רווחי להם לטובת המטרות שלהם.
ומיקרוסופט תמיד שואפת להשיג שליטה בנתח הדפדפנים כי זה מחייב אותם להשתמש בסט שלם של תוכנות, אבל לא להיפך. כלומר, אם אתה משתמש באקספלורר, בהכרח תשתמש בוינדוס, ואם העולם יפעל לפי הסטנדרטים של מיקרוסופט, תהיה פחות אפשרות נדידה למאק, לינוקס או כל מערכת אחרת שתחליט לצאת.

ישן 04-05-2010, 19:36
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי boris2k4 שמתחילה ב "לא פקטור? 60 אחוז מהשוק..."

זה פקטור מסיבה אחרת.

קודם כל, אחוזים זה לא דבר משמעותי כל כך. המגמות הן שמשנות. זה לא ממש מעניין אותי אם איכספלורר יגיע ל 20% שלו בעוד שנה, שנתיים, או שלוש. העיקר שיגיע. בתור מפתח אתרים, המוצר הזה עולה לי בבריאות, ואני לא צוחק.

גם בתור משתמש באינטרנט (יחד עם עוד כמה אנשים) - המוצר הזה עולה לי בבריאות. תשאל איך - אני הרי לא משתמש בו? זהו בדיוק - שאני לא משתמש בו; למעשה, גם לו רציתי, לא יכולתי להשתמש בו בצורה הגיונית, כיוון שאינני משתמש במערכת ההפעלה של מיקרוסופט - ואני לא היחיד. גם רובם המוחלט של מכשירי הסלולר (שאפשר לעשות איתם משהו מועיל) - לא.

וכאן מגיע הפאקטור.

פעם, לפני לא הרבה שנים, היית בא אל מנהל אתר דביל שכותב בקוד שלו משהו כמו document.all שזה לא JS תקני ואומר לו: "הלו! אני לא יכול לגלוש באתר שלך בגלל השטויות שאתה עושה". מה הוא היה אומר: "בשביל 1% / 5% / 10% מהגולשים, אני לא הולך לבדוק את האתר פעמיים" [לא עלה על דעתו שאם היה כותב תקין, זה היה עובד מלכתחילה לכולם ולא צריך לבדוק פעמיים]. הדבר נפוץ בייחוד בגופים שלא איכפת להם ממך - כמו מנהלי אתרי הממשלה, חברות שאתה כפוי להשתמש בשירותיהן (קופות חולים, תח"צ, בנקים) - ואין תחרות שתגרום להם שיהיה להם איכפת ממשהו. אני עוד זוכר את התגובות של מנהלי אתרים שאמרו, גם כשפיירפוקס שלט כבר ב 15% מהשוק, ש "99% מהגולשים באתר משתמשים באקספלורר". נתון "מפתיע" בהתחשב בזה שלא ניתן לגלוש באתר עם שום דפדפן אחר, ברור שזה מה שהם יראו בסטטיסטיקות.

אז עכשיו, אותם חכמולוגים שבונים אתרים שמתאימים רק למי שרכש (או גנב) מערכת הפעלה ב 150$ ומעלה, קצת יותר קשה להם להגיד "בשביל 10% אנחנו לא...". עכשיו זה "בשביל 40% אנחנו לא...". לוותר על 40% מאוכלוסיית העולם זה טיעון שיותר קשה להתמודד איתו, עסקית. עם 50% עוד יותר קשה. ועם 55-60% (שזה כבר אומר שאתה מתעלם מרוב העולם), זה כבר בלתי אפשרי. לכן האידאל הוא שאקספלורר יגיע מתחת ל 50%. כמובן שכמה שיותר נמוך - יותר טוב; כך יהיו יותר בוני אתרים מתחשבים.

ולכן המגמה גם היא חשובה - שאני יכול להראות לבעל אתר: "פעם אמרת לי "בשביל 10% לא"" - אבל שים לב - מאז לא עבר הרבה זמן - והשימוש בדפדפן הלא מוצלח הזה צונח, כי הוא בלתי נסבל וכל האלטרנטיבות טובות יותר - ורואים כאן מגמה - "האם אתה רוצה להיות האתר היחיד והאחרון באינטרנט שאף אחד לא מתכוון להיכנס אליו, או שתגיע למסקנה שעשית טעות, תודה בה, ותשקיע את הכמה ימים המסכנים שצריך להשקיע בשביל שהאתר שלך יעבוד בכל מקום, מה שגם יכניס לך יותר כסף?"

ישן 04-05-2010, 23:17
  ybd123 ybd123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.08
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "על חשבון [חלק מהאחוזים..."

- אנשים 'רגילים' לא שנאו/שונאים את ויסטה כמו שההיסטריה של השנים האחרונות עשויה לרמוז. למעשה, אם תקרא קצת בבלוגים/פורומים של טכנולוגיה תראה שגם אנשי IT וסתם fanboys שונים ומשונים פתאום 'התפכחו' בשנים האחרונות ומודים שויסטה (לפחות אחרי SP1) לא הייתה מערכת הפעלה גרועה כל כך.

- 'אנסו' אותם לקנות? או וואה. אני יכול לנחש לאן אתה חותר, אבל רובם המוחץ של המשתמשים יתקינו בו מערכת הפעלה של מייקרוסופט בסופו של דבר, מהמון סיבות (מה שבטוח - הם לא יתקינו בו הפצת דסקטופ של לינוקס...). חלק מהOEM בעולם מאפשרים לקנות מחשב חדש ללא מערכת הפעלה, או מערכת הפעלה חינמית ולחסוך כמה שקלים, למקרה שמה שמציק לך בכל העניין הזה הוא ה'מיסי מייקרוסופט' (למרות שאין לי ספק שהם גוזרים קופון מעסקה שכזו, ושהרשיון לווינדוס במחשב חדש עולה להם יותר מההנחה שהם נותנים).

- ודאי שהגידול בשימוש בIE8 נובע מהשיווק שלו יחד עם ווינדוס 7 בחלק מהעולם (למרות שיש לציין את מסך בחירת הדפדפן שהתווסף ומתווסף בימים אלו בחלק מהעולם, שמופיע במהלך התקנת ווינדוס). למרות זאת אני בטוח שהעובדה שIE8 הוא דפדפן טוב יותר מIE7 והרבה יותר טוב מIE6, מעודדת חלק מהמשתמשים להישאר איתו ולא לעבור לדפדפן חלופי.
ישן 04-05-2010, 23:22
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ybd123 שמתחילה ב "- אנשים 'רגילים' לא..."

אנסו = לא יכולת לקנות לפטופ בלי:

א. לשלם מס למיקרוסופט (גם אם רצית להתקין מע"ה אחרת על המחשב שרכשת)

ב. שהם יחליטו בשבילך שזה יהיה ויסטה

(אם כי ברשיונות Pro היה מותר לך לפרמט את הזבל הזה ולהתקין XP במקום, כך לפחות לטענת המוקד הטלפוני של מיקרוסופט ישראל)

לא הצלחתי להבין מטענותיך על הכספים למה זו לא יכולה להיות ההחלטה שלי איזו מע"ה, אם בכלל, תבוא על המחשב שלי. ולמה כופים עלי לבחור ממבחר מצומצם, דל (ובד"כ גם חלש) של חומרה, אם אני לא רוצה לשלם את המס הזה.

האמת שאני גם עד היום לא קולט איך הדבר הזה הזוי. זה די דומה לכך שתקנה מאזדה 3 ותוכל לתדלק איתה רק בתחנות דלק של "פז"...

ישן 05-05-2010, 10:25
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
הבעיה היא שילוב מספר תכונות אשר כל אחת מהן בנפרד סבירה אבל ביחד הן עלולות לגרום
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אבל גם ככה כולם מחפשים דרך..."

לבעיית פרטיות:
א) שורת חיפוש מאוחדת עם שורת כתובת. לבדה, אין בכך בעיה. אם אתה מקיש כתובת URL תקינה (http://domain.blah.stam) אתה מגיע ישירות לאתר, אם אתה מקיש מילת חיפוש או שטעית בתחביר הכתובת, החיפוש יועבר לגוגל.
ב) הצגת "הצעות חיפוש" בזמן ההקלדה. שירותים ריבם מאפשרים קבלת הצעות אחרי הקשת מספר קטן של אותיות. מה שקור המאחורי הקלעים הוא שכל תו ותו שנכתב באותו שדה נשלח לספק השירות והוא מחזיר רשימה של הצעות המוצגות לך.

עכשיו, הבעיה היא שכאשר אתה מתחיל לכתוב כתובת בשורת הכתובת/חיפוש בכרום, המידע נשלח לגוגל, אפילו אם לא לחצת אנטר.

כלומר, מספיק שתקיש:
http://yeladim_ve_chayot.sratim_sotim.com ואפילו התחרטת ולא הקשת אנטר, גוגל כבר תדע איזה סוטה אתה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:43

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר