04-05-2010, 19:36
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
זה פקטור מסיבה אחרת.
קודם כל, אחוזים זה לא דבר משמעותי כל כך. המגמות הן שמשנות. זה לא ממש מעניין אותי אם איכספלורר יגיע ל 20% שלו בעוד שנה, שנתיים, או שלוש. העיקר שיגיע. בתור מפתח אתרים, המוצר הזה עולה לי בבריאות, ואני לא צוחק.
גם בתור משתמש באינטרנט (יחד עם עוד כמה אנשים) - המוצר הזה עולה לי בבריאות. תשאל איך - אני הרי לא משתמש בו? זהו בדיוק - שאני לא משתמש בו; למעשה, גם לו רציתי, לא יכולתי להשתמש בו בצורה הגיונית, כיוון שאינני משתמש במערכת ההפעלה של מיקרוסופט - ואני לא היחיד. גם רובם המוחלט של מכשירי הסלולר (שאפשר לעשות איתם משהו מועיל) - לא.
וכאן מגיע הפאקטור.
פעם, לפני לא הרבה שנים, היית בא אל מנהל אתר דביל שכותב בקוד שלו משהו כמו document.all שזה לא JS תקני ואומר לו: "הלו! אני לא יכול לגלוש באתר שלך בגלל השטויות שאתה עושה". מה הוא היה אומר: "בשביל 1% / 5% / 10% מהגולשים, אני לא הולך לבדוק את האתר פעמיים" [לא עלה על דעתו שאם היה כותב תקין, זה היה עובד מלכתחילה לכולם ולא צריך לבדוק פעמיים]. הדבר נפוץ בייחוד בגופים שלא איכפת להם ממך - כמו מנהלי אתרי הממשלה, חברות שאתה כפוי להשתמש בשירותיהן (קופות חולים, תח"צ, בנקים) - ואין תחרות שתגרום להם שיהיה להם איכפת ממשהו. אני עוד זוכר את התגובות של מנהלי אתרים שאמרו, גם כשפיירפוקס שלט כבר ב 15% מהשוק, ש "99% מהגולשים באתר משתמשים באקספלורר". נתון "מפתיע" בהתחשב בזה שלא ניתן לגלוש באתר עם שום דפדפן אחר, ברור שזה מה שהם יראו בסטטיסטיקות.
אז עכשיו, אותם חכמולוגים שבונים אתרים שמתאימים רק למי שרכש (או גנב) מערכת הפעלה ב 150$ ומעלה, קצת יותר קשה להם להגיד "בשביל 10% אנחנו לא...". עכשיו זה "בשביל 40% אנחנו לא...". לוותר על 40% מאוכלוסיית העולם זה טיעון שיותר קשה להתמודד איתו, עסקית. עם 50% עוד יותר קשה. ועם 55-60% (שזה כבר אומר שאתה מתעלם מרוב העולם), זה כבר בלתי אפשרי. לכן האידאל הוא שאקספלורר יגיע מתחת ל 50%. כמובן שכמה שיותר נמוך - יותר טוב; כך יהיו יותר בוני אתרים מתחשבים.
ולכן המגמה גם היא חשובה - שאני יכול להראות לבעל אתר: "פעם אמרת לי "בשביל 10% לא"" - אבל שים לב - מאז לא עבר הרבה זמן - והשימוש בדפדפן הלא מוצלח הזה צונח, כי הוא בלתי נסבל וכל האלטרנטיבות טובות יותר - ורואים כאן מגמה - "האם אתה רוצה להיות האתר היחיד והאחרון באינטרנט שאף אחד לא מתכוון להיכנס אליו, או שתגיע למסקנה שעשית טעות, תודה בה, ותשקיע את הכמה ימים המסכנים שצריך להשקיע בשביל שהאתר שלך יעבוד בכל מקום, מה שגם יכניס לך יותר כסף?"
|