לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-05-2010, 21:50
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אם יצא לך לדבר עם כמה מהמתאזרחים הפולנים
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hagarblu שמתחילה ב "נראה כמו קהל אוהדים של קבוצת..."

אתה בטח יודע, וחייים להיות כנים וישרים פה, שהם די מאששים סטריאוטיפ אנטישמי (לא דתי) די נפוץ טרם השואה: זה האומר שהיהודים אינם אזרחים, אלא רק מעמידי פנים אופורטוניסטים. הראשונים למתוך במלחמה, והאחרונים להתגייס. הם לא "אזרחים" לטוב ולרע, אלא רוכבים על גל, תושבים שאוהבים רק את ה"דובשו". וכשאתה שומע דרדקית בת 25 מדברת על "לימודים חינם", "הזדמנויות עסקיות עתידיות", או "אפשרות לנסוע עם פחות מגבלות", אבל בשום אופן לא מזכירה אפילו משהו על ללמוד איך אומרים "ג'נקוייה", או "יאקשמאש", אתה מבין מאיפה ניזונה האנטישמיות גם ללא קשר למדיניות ישראל.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-05-2010, 23:53
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
קודם כל "אישוש סטריאוטיפים" זה לא מדע
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "ברור. רק יהודים מבקשים למקסם את תועלתם העצמית"

אבל זו כן מציאות. אין לי עניין במה הסטטיסטיקה אומרת, יש לי עניין באיך זה נראה - וזה נראה לא טוב. תקרא לזה איך שאתה רוצה: הישראלים מפטפטים בחופשיות ולכן נראים "אשמים" יותר, או שהישראלים באמת באים ממציאות שבה כזה דרכון מועיל: תקרא לזה איך שאתה רוצה, זה עדיין לא נראה טוב. וחוצמזה שאני מניח שכל אחד מאיתנו שמצוי במה שקורה פה ביום יום מכיר את הדיבור הקליל המתייחס להוצאת הדרכונים הללו (ואני מדבר על הדרכונים של מדינות ועמים שהישראלי פעם היה בז להם בלי אלגנטיות: פולין, רומניה, או ליטא, ואולי גם בצדק) כאל "קומבינה". מי ששומע את הדיבור הזה מתרשם שזה מהלך ציני של אנשים צבועים שהיו רותחים לשמא אותו מעשה, רק כלפי דרכון ישראלי. לא מעניין אותי האם מקסיקנים, או פיליפינים עושים את אותו הדבר: אני יודע מי, באופן מאוד ברור, לא עושים את זה בהמון, ומי כן, ואם "אנחנו" בצד של הסוג השני, זה ממש לא מקום טוב.

אחרי שבמקום אחר לגמרי יצא לי שם כמי שמבין דבר או שניים בחיפוש שורשים בליטא, פתאום התחילו לפנות אלי אנשים (באי מייל, וגם אישית) ולהתחזות לאנשים שמחפשים שורשים. אם אני מסוגל לדעת מתי נס ציונאי קשוח בן 80 מספר לי בובע מייעסז על מה קרה באיזה אירוע לני 60 שנה, סמוך עליו שאיזו בחורה בת 24 לא תצליח לסבן אותי שיש לה עניין בשורשים... זה מגעיל - זו רדיפת בצע לשמה, ושימוש בערך שבכל העולם הוא קדוש: האזרחות וסממניה הרשמיים, לצורך אופורטוניזם טהור. לו היו אומרים לי שמדובר על נסיעה למדינות שסגורות בפני ישראלים, או אפילו נסיעות עבודה ללא צורך בוויזת עבודה - הייתי אומר ניחא. אבל אנשים בלי בושה אומרים שמדובר על לימודים חינם לילדים, הטבות סוציאליות או סתם לעמוד בתור הקצר באירופה. זה לא קמצוץ אומרים ככה, זה החלק הארי. אני מכיר גם אנשים מבוגרים שנגעלים מכך שילדיהם הוציאו את הדרכון הפולני, כך שנראה לי קצת מוזר שאתה רץ להגן פה: זה לא סוד גדול, וזה לא שהלכתי לכבס כביסה מלוכלכת בחוץ. אבל זה לא משנה את העובדה שיהודיה שמופיעה בארכיון הלאומי בווילניוס, עם דיבור חפיף, ובלי שמץ ידע, או התענייניות במנהגים, שפה או אפילו נהלים מקומיים, וישר ולעניין באה להסדיר דרכון ליטאי - זה נראה רע מאוד. ואם אתה חושב שהליטאים לא מכירים את זה, יש לך טעות. גם הם וגם הפולנים עמים שחיים די בזבל, אבל גאוולה לאומית יש להם יותר מאשר להרבה מדינות. וכשאיזה יהודי שסבו נולד שם מופיע ומספר בחיוך שהוא צריך את הדרכון כדי לעבוד בקיץ בדנמרק, הסטריאוטיפ הישן יוצא מהבויידעם.

ובכנות: אתה לא מרגיש נגעל למשמע הסיבות (החצופות) שבלי בושה אומרים בקול רם כל מיני "פולנים חדשים"?

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 15-05-2010 בשעה 00:01.
ישן 15-05-2010, 01:15
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
קודם כל לשאלתך בסוף, כן. לפעמים אני נגעל
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "קודם כל "אישוש סטריאוטיפים" זה לא מדע"

אבל זה קשור יותר להיסטוריה העגומה של היהודים במקומות האלו. מקובלת עליי גישתו של סבי ז"ל בעניין. שאלתי אותו פעם אם הוא מעוניין לבקר שוב בליטא (הוא עלה לארץ בגיל 17-18 ומעולם לא הגיע לשם שוב). התשובה שלו הייתה חד משמעית-בשום אופן לא! לא היה לו עניין לכבד אותם בנוכחותו, להשאיר שם מכספו או אפילו לראות ולשמוע את אותם אנשים שבשימחה רבה סייעו לנאצים להשמיד את משפחתו חוץ מאחות אחת שעברה שיבעת מדורי גהינום). לא הייתה בו שינאה (הוא לא היה מסוגל לרגש הזה) אבל הוא ביצע גט כריתות לארץ הזו. מבחינתו היה קיבוץ, הייתה ישראל וזהו זה.
ועם זאת, עצם זה שאדם יהיה מעוניין בדרכון זר כדי שיהיו לו יותר אפשרויות בחיים? אני חושב שזה עניין אוניברסלי וגם הגיוני. בעולם הרחב (ואפילו בארה"ב) מי שיכול, עושה זאת. הדרכון האמריקאי שיש לי (נולדתי בארה"ב לאזרחית) עזר לי לא מעט. ומי שירצה לחיות באותה ארץ או אפילו נאמר רק ללמוד בה בצורה מסובסדת, ובכן יש לזכור שבין אם ירצה ובין אם לא הוא ישלם מסים באותה מדינה ויישא בכל החובות כמו כל אזרח כך שאין כאן בעצם ניצול. וזה שהפולנים מוצאים בזה תמיכה לסטריאוטיפים האנטישמיים שלהם? לא חושב שמי שאיננו אנטישמי בכלל יחשוב על זה, ומי שממילא אנטישמי ימצא אישושים גם כשלא יהיו בכלל יהודים בסביבה (ע"ע יפן). מי שלא אנטישמי מראש מבין שאין כאן ייחוד ליהודי ולכן ממילא זה לא רלבנטי והוא לא יכוון את העוינות ל"נצלנים" של האזרחות של מדינתו לבני עם מסויים ממש כמו שהישראלי לא אוהב מי שמוציא דרכון ישראל ממניעים אינטרסנטים ובדרכים מפוקפקות אבל לא מעסיק את עצמו בכך שמי שעושה זאת הוא (נגיד) רוסי וזה אומר שרוסים לא יהודים הם נצלנים כמאפיין לאומי/תרבותי/אתני.
אבל אם אתה מבין באיתור שורשים בליטא, אולי תעשה מערוף ותיתן איזה לינק למנוע חיפוש מתאים? אני יודע מעט מאוד על המשפחה של סבא ובייחוד של סבתא שלי שלא הרבתה בדיבור עוד לפני שלקתה באלצהיימר.
ישן 14-05-2010, 19:41
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
לפעמים, צריך להרים ידיים...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "בקהילות קתוליות שמרניות- ככה..."

לי יש הרבה ידידים פולנים והם קתולים אדוקים. הבאתי לארץ כמה קבוצות ביחד עם הכומר שלהם.
עלי לציין שהכומר הוא יותר "ציוני" ממני.
פשוט אין ברירה כמו שאמר קוהלת: "היחליף נמר, הברבורותיו"...???

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:12

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר