לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-05-2010, 11:08
צלמית המשתמש של deltaforce
  deltaforce מנהל deltaforce אינו מחובר  
מנהל פורום מתגייסים

חבר מתאריך: 15.06.07
שלח הודעה דרך MSN אל deltaforce
ממש בגדול
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי liraz_hon שמתחילה ב "עתודה, חבצלות ותלפיות"

חבצלות-פרוייקט של חיל מודיעין,תואר ראשון באוניברסיטת חיפה-מזרחנות ופילוסופיה\מתמטיקה\מחשבים\מדעי המדינה. קורס קצינים, צניחה וכו'. שלוש שנים וקצת של הכשרה, עוד 6 קבע. משרתים באמ"ן\להק מודיעין\מספן מודיעין\ אחר. משמשים כקציני מחקר.
פרוייקט שלטעמי הוא מרתק, ובעצם הוא החלום שלי..(אני מלש"ב).
זה ממש בגדול. בויקיפדיה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA...%9C%D7%95%D7%AA
ויש לפרוייקט אתר שמשום מה הוא לא עולה עכשיו ולכן אני לא מוסיף קישור אבל תחפשי בגוגל.

תלפיות-פרוייקט של משרד הביטחון ומפא"ת שמכשיר לתואר ראשון בתחומי ההנדסה\פיסיקה\מתמטיקה מחשבים. חותמים גם קבע ל9 שנים אם אני לא טועה-שלוש הכשרה ושש קבע. תואר ראשון באוניברסיטה העברית. יש מסלול שמשלב שירות ביחידה קרבית. משתבצים במנהל לפיתוח אמצעי לחימה.
וגם להם יש אתר:
http://www.mod.gov.il/pages/Talpiot/klali.asp

כמו שכבר אמרו לך, השאלה היא מה את מעדיפה ומה מעניין אותך. אותי באופן אישי חבצלות הרבה יותר מושך מתלפיות, מזרח תיכון ומדעי המדינה הרבה יותר מעניין אותי מפיסיקה וגם השירות בפועל נשמע לי הרבה יותר מעניין בחבצלות. אבל זה אני.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-05-2010, 15:39
  bots bots אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.10
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי deltaforce שמתחילה ב "ממש בגדול"

לפי דעתי אם יותר מעניין אותך נושאים שהם יותר הומאנים או לא ממש ריאלים (כמו הנדסה ופיזיקה) אז חבצלות זה המקום המושלם בשבילך.

יש המון סיבות למה חבצלות עדיפים על פני עתודה. קודם כל, השלוש שנים שבהם עושים את התואר בעתודה הוא בזמן האזרחות בעוד שבחבצלות זה על חשבון השירות הסדיר. זה אומר שמתחילים קבע יותר מהר, יותר תנאים טובים ומשכורת יותר גבוהה, כלומר, 3 שנים סדיר ועוד 6 שנים בתנאי קבע. בעתודה רק אחרי שלוש שנים תואר הם מתחילים שלוש שנים שירות סדיר ורק אח"כ שלוש שנים בקבע.

בחבצלות את נמצאת עם עוד 24 חבר'ה שהם בגיל שלך כשבעתודה את לבד עם בני 21+ ולפעמים תתקשי למצוא את מקומך.

מבחינת תפקידים אחרי התואר. לפי מה שקראתי בוגרי תכנית חבצלות משרתים במקומות הכי חשובים והכי מעניינים ולכן בטוח השירות שלהם יהיה במשהו שהם אוהבים ומשמעותי. לעומת זאת בעתודה שומעים הרבה מאוד סיפורים על אנשים שנתקעו במקומות ממש גרועים, שאין להם מה לעשות עם התואר שהם עשו ושממש משעמם להם בתפקיד.

מבחינה כלכלית גם אני חושב שיש עדיפות לחבצלות. בחבצלות הצבא משלם על הכל. באמת שהכל, סיפרו לי שהצבא מספק להם ציוד אפילו עד רמת הדפדפות והעטים. כשבעתודה חלק גדול מהמימון של התואר הוא גם עלייך.

בקיצור, אם זה עתודה או חבצלות אז ברור שחבצלות (לפחות מבחינתי).

מבחינת חבצלות או תלפיות זה כבר שאלה של מה יותר מושך אותך? מלא משוואות, מספרים, פיסיקה וכל זה אז יהיה יותר עדיף תלפיות (למרות שגם בחבצלות אפשר לעשות תואר ריאלי - מחשבים או מתמטיקה). אבל אם יותר מעניין אותך אקטואליה, לדעת ולהבין מה קורה ולחקור מודיעין אז חבצלות זה המקום בשבילך.

מקווה שעזרתי

**עריכה**

קראתי עכשיו עוד קצת על חבצלות ועוד משהו שהם עדיפים עליו מעתודה הוא זה שהם קורס צניחה... איזה מגניב?!
ישן 12-05-2010, 16:58
  spys-man spys-man אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי liraz_hon שמתחילה ב "עתודה, חבצלות ותלפיות"

ככה, בתור אחד שהתמיין לכל הדברים הללו:

עתודה - 3 שנים לימודים באוניברסיטה + 3 שנים שירות סדיר + 3 שנים קבע.
מה טוב:
- 3 שנים שאתה לומד באוניברסיטה אתה אזרח לכל דבר, אתה אמנם לומד והצבא משלם לך 80% משכר הלימודים אבל את אזרח לכל דבר, אתה יכול לצאת ולטוס לחו"ל, אתה יכול לעבוד ולעשות הכל.
- בשירות שלך אתה תוכל לעשות גם תואר שני
- אתה משתחרר עם נסיון
- יש לך פול אופציות ללמוד, מה שאתה רוצה, החל ממשפטים וכלכלה או היסטוריה ועד תואר דו חוגי מתמטיקה ופיזיקה.
- ממש לא קשה להתקבל
- משתלם מאד לרפואה, 6 שנים לימודים + 3 שנים קבע.
מה רע:
- הרבה זמן, 6 שנים בצבא כאשר רק 3 מהם זה קבע
- לא יודע אם תשתבץ במקום שאתה רוצה בו או שתיפול איפה שלא תירצה (בעיות שיבוצים)
- אם אתה נופל במהלך הלימודים שלך אתה מתחיל 3 שנים שירות סדיר כלומר גם אם נפלת אחרי שנתיים ושמונה חודשים של לימודים אתה עדיין תעשה שירות צבאי של 3 שנים.

חבצלות - תכנית הכשרה של חמ"ן, תפקיד להכשיר מוחות צעירים להיות המפקדים הבאים בקהילת מודיעין בישראל. 3 שנים לימודים, קורס קצינים, קורס צניחה, טירונות קרבית + 6 שנים קבע.
במהלך התוכנית אתה לומד על המדים באוניברסיטת חיפה תואר דו חוגי במזרחנות ועוד דבר.

מה טוב:
- 6 שנים קבע
- תואר דו חוגי
- אתה יודע שתשתבץ בקהילה מודיעינית בארץ
- אחרי השחרור סביר להניח שתהיה במשרד הביטחון (שב"כ ומוסד)
- במהלך הקורס תכיר ממש אחלה אנשים + חכמים + מוכשרים
- אם אתה נופל במהלך הקורס אתה נופל לאיפה שהוא במודיעין או קרבי אם אתה רוצה ומשרת כמה זמן שנישאר לך כלומר אם נפלת בחצי שנה אחרונה שלך ללימודים (מה שסביר שלא יקרה בשלב כזה) אתה תשרת רק חצי שנה.
- במהלך 3 שנים של קורס אתה תעשה טירונות קרבית (רובאי 03), בה"ד 1, הרבה ניווטים + הגנ"שים, קורס צניחה.
מה רע:
- 9 שנים בצבא, אם אין לך תכניות לעשות קריירה צבאית תחשוב פעמיים או קריירה בתעשייה בטחונית
- מסלול קשה ללא ספק + לימודים בפרט.
- קשה להתקבל, תכנית יוקרתית לכן כל שנה מתקבלים יחסית מעט מאד אנשים.

תלפיות - תלפיות זוהי תכנית שהוקמה כלקח ממלחמת יום הכיפורים ומנוהלת על ידי משרד הביטחון ומפא"ת. במהלך התכנית לומדים לתואר ראשון ובמקביל גם לומדים את עקרונות הלחימה ביבשה. במהלך התכנית מקבלים תואר ראשון במתימטיקה ובעוד מקצוע ריאלי. בנוסף במהלך התכנית עוברים הכשרה גם בכל החילות כמו תותחנים, שריון, חיל האוויר וכו'. בסוף התכנית יש אפשרות להשתבץ באחד ממסלולים: או ללכת למסלול מחקר ופיתוח או ללכת למסלול לוחם. הבוגרים שהולכים למסלול לוחם משתבצים באחד החילות לבחירתם (שריון, חיל האוויר, תותחנים, סיירות וכו'). גם ניתנת האפשרות להשתבץ במשרד הביטחון (מוסד ושב"כ). הלימודים באוניברסיטה העברית בירושלים על המדים.

מה טוב:
- תכנית יוקרתית (יש אפילו שאמרים שהיא יוקרתית אפילו מטייס)
- תנאים טובים במהלך הלימודים + 6 שנים קבע + משכורת טובה מאד.
- תואד דו חוגי במקצועות הריאליים
- אחרי השחרור בוגרי התכנית נחטפים באזרחות. הם לא מספיקים למצמץ
- פול אופציות לשיבוץ, גם במערך הלוחם גם במערך המפתח וגם במשרד הביטחון.
- עומדים בקדמת הטכנולוגיות, כל דבר פנטזיה שאתה מדמיין לעצמך (גם אם זה נשק שאתה שולט בקליע שלו בעזרת המחשבה) הם עובדים עליו, גם אם זה דברים שיחשפו עוד 10 או 15 שנים.
- אנשים מאד מאד מאד חכמים (מכיר 2 כאלה, אחד שסיים את לימודים וכבר בקבע שנתיים ואחד שמתחיל), אנשים באמת פשוט ג-א-ו-נ-י-ם רוב האנשים שהם הוציאו 730+ בפסיכומטרי ולמדו איזה 40 יחידות בבית הספר, וחלקם אפילו התחילו תאר כזה או אחר במהלך התיכון. תצא לך הזדמנות להכיר כאלה ולעבוד איתם. וגם אחלה, זה לא החכמים שסגורים בעצמם וסוציומאטים הם ממש אחלה וכיפיים.
-
מה רע:
- מאד קשה להתקבל לתכנית, כל שנה מתקבלים פחות מ-50 אנשים מתוך 2000 שמועמדים והם מצטיינים בתחומים ריאליים. (התכנית מאתרת את התלמידים שלה בשתי דרכים או דרך בית הספר או דרך הנתונים. אותי לדוגמא איתרו דרך בית ספר כי אני מצטיין מגמה ריאלית ובית ספרי, אבל בגלל שאני הייתי דפ"ר בצו ראשון והנתונים שלי לא מספיק גבוהים נפלתי בשלב א' של מיונים).
וזה לא כמו באתר שלהם שכתוב שגם עם 4 יח' מתימטיקה ובאנגלית אפשר לקבל זימונים כאלה דברים שיקרו הסיכוי שואף ל0.
- המסלול הוא מאד מאד מאד קשה, אתה לומד על המדים באוניברסיטה העברית, ואלה שאני מכיר סיפרו לי שמזיינים אותם בתחת במהלך ה3 שנים גם בלימודים וגם בהכשרות צבאיות. אין להם חיים במהלך השנים הללו.
- 9 שנים בצבא, אמנם תנאים דבש ובקבע בכלל אתה מ-ל-ך, אבל תחשוב אם אתה רוצה שיקרעו לך תתחת 3 שנים שלא תוכל לחרבן אחרי זה, ולשרת עוד 6 שנים (הדעה האישית שלי שזה שווה את זה אבל אתה זה לא אני).

בסה"כ הבאתי לך כאן סקירה על 3 המסלולים הללו. ועכשיו זה תלוי בך, בדיוק כמו שהמגיב הראשון אמר זה כמו לשאול מה כדי להיות אדריכל רופא או פיזיקאי. אם אתה לומד במגמה ריאלית ואתה רוצה להתפתח מזה ולעבוד אחרי זה בחברות הייטק כדי לך עתודה ותלפיות בפרט. אבל אם אתה רוצה להיות רופא או עו"ד אז למה ללכת לחבצלות ותלפיות. הכל תלוי מה מעניין אותך ומה אתה רואה את עצמך אחד שירות צבאי. חוץ מזה אפשר ללמוד גם מזרחנות דרך עתודה ולהגיע בסופו של דבר לאותו מקום כמו חבצלון, נכון זה פחות יוקרתי אבל מבחן התוצאה הוא אותו הדבר. גם כנ"ל לגבי תלפיון ועתודאי לפיזיקה סטודנט בתכניון. פשוט ללא ספק שהתכנית כבר עצם התכנית עשה להם שם ומקום בטוח.
תזכור אם אתה רוצה להיות סטודנט ובאמת להרגיש אותה סטודנט בלי כל החרא והלחץ המיותר על הראש לך לעתודה יהיו לך חיים חוץ מזה שגילאים 18-22 הם הגילאים הכי יפים בחיים. אבל אם אתה
סופר דופר מחונן וגאון, ומחפש אתגר .. למה לא.

יש גם את תכנית ברקים ופסגות שהיא גם סוג של עתודה הנותן לך לעשות תואר כפול במקצועות ריאלים גם זה מסלול טוב.

בהצלחה, סליחה על חפירה.

נערך לאחרונה ע"י spys-man בתאריך 12-05-2010 בשעה 17:03.
ישן 12-05-2010, 17:38
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי spys-man שמתחילה ב "ככה, בתור אחד שהתמיין לכל..."

רק תיקון אחד -
ציטוט:
במקור נכתב על ידי spys-man
אם אתה נופל במהלך הקורס אתה נופל לאיפה שהוא במודיעין או קרבי אם אתה רוצה ומשרת כמה זמן שנישאר לך כלומר אם נפלת בחצי שנה אחרונה שלך ללימודים (מה שסביר שלא יקרה בשלב כזה) אתה תשרת רק חצי שנה.

גם בחבצלות וגם בתלפיות חותמים על חוזה, שאומר שאם נושרים במהלך ההכשרה מחוייבים להחזיר כשס"ן (שירות סדיר נוסף) את כל הימים בהם היית באוניברסיטה (לא כולל ימים בהם היית בהכשרות צבאיות למיניהן, דוגמת טירונות ובה"ד 1). עם זאת בשל המיונים הקפדניים, אחוז הנשר במסלולים אלו הוא נמוך יחסית.

יש כמה אי-דיוקים נוספים, אך רוח הדברים נכונה.

בשורה התחתונה - מי שמעוניין ללמוד את התחומים הנלמדים בחבצלות או בתלפיות, ומצליח להתקבל לאחת התוכניות האלה, היתרונות על עתודה עולים בהרבה על החסרונות, לדעתי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:10

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר