16-05-2010, 16:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
חברה, היא לא חבורה - היא מורכבת, והכי חשוב:לא מדעית ולא ניתנת לחיזוי וודאי
חברה היא כמו בית גידול, או מערכת אקולוגית: אם אתה מתחיל תהליך של חדירת גורם חיצוני, אתה לעולם לא יודע לאן זה יוביל, אבל בד"כ די ברור שזה לא יוביל לטוב. היו מערכות סגורות כמו אוסטראליה שכמה חכמים החליטו לייבא אליהם חיות או צמחיה למטרות שונות, והפכו לכן את היבשת הזאת לאסון האקולוגי המקיף ביותר אי פעם שלא מידי דליפת נפט או מזהם אחר. ויש, כמובן, את ניו זילנד ששם בודקים לך את הסוליות של הנעליים, והם הצליחו לא רע לשמר מערכת אקולוגית סגורה וכמעט חסרת הגנה כנגד שאר בעולם.
אלה לא הצעות, אלא דוגמאות כלליות ללמה אדם בודד, או חבורה של אנשים, לא יכולה בבטחון להניח שניתן לקלוט הגירה של אנשים מתרבויות מנוגדות לזו שלך, ולדאוג ש"יהיה בסדר". אפשר עד מחר לדבר בסיסמאות, אבל העובדה היא שזה לא עובד. אם אלה אנשים "דומים לך" מעבר לקו מסויים - זה לרוב "עובד". אם הם שונים ממך יותר מדי, זו פשוט יצירת מוקד סופה קבוע שישגר מערבולות במקצב קבוע.
כל המדינות בעולם המפותח בנויות על קליטת מהגרים (מדוגים שונים) בין השאר מסיבות כלכליות, אלא שאני לא רואה איך קליטת אנשים עם מנטליות של עמוק בעולם השלישי (אני לא מדבר פה על איזה מקסיקני שנולד למשפחה עניה, או בלארוסי שנולד באיזה כפר, אלא על אנשים שהמנטליות שלהם עם שורשים הרבה יותר חזקים בעולם השלישי, ולכן לא ממש הפיכה) לא תפר איזון טבעי עדין.
חייבים להפנים: בחברה משוכללת, מפותחת ויציבה - כזו שיש בה ערבות הדדית ממוסדת (מערכות סוציאליות עפ"י חוק) מתנוונים לחלוטין המנגנונים הטבעיים שמלכדים חברה, ולעומת זאת מתרחב חוזר האונים של האזרח כנגד תהליכים שעשויים להרוס את אותה מערכת. זו הסיבה שתופעת נדידת העמים מן העולם השלישי כ"כ מאיימת. אנחנו פשוט לא מבינים שזו אותה נדידת עמים הרסנית שכל כמה מאות מחסלת חצי מהציוויליזציה, אלא שהמתכונת השתנתה ולא מדובר על גברים פראיים על סוס שעוברים את החומה באמצעים של חרב ואש, אלא על אנשים בודדים שעוברים את המחסומים באמצעים פליליים, ניצול פרצות בירוקרטיות והרבה מאוד עזרה דווקא מיושבי הארצות התרבותיות שמתפקדים כסוכני אוייב לכל דבר במקרה זה (אם נחשיב את הפולשים הללו כאוייב לצורך הדיון).
זה סיפור עצוב, שמדהים איך ישראל, על שלל בעיותיה וכן הנס שהביא לכך שרק שלושים שנה אחרי אירופה אנו מכירים אישית תופעה זו, נכנסת אליו בעיניים פקוחות. אני כבר רואה את הכותרות של עוד 10 שנים, בוקר אחרי התפרעות הענק של ה"פליטים" מאריתראה בגן ביאליק ברחוב לווינסקי. עשרים ניידות נשרפו, שלושים שוטרים נחבלו קשות, 4 פורעים נהרגו, וכותרות העיתונים מדברות על "הזעם והייאוש"... הפרשנים מספרים לנו על איך "הפליטים מרגישים מיואשים, דחויים ע"י החברה הישראלית, עניים ודחוקים לנישה של עבודות שחורות". אני נשמע לך הזוי? תלמד צרפתית ופתח עיתון בצרפת.