22-05-2010, 20:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.09.06
|
|
יודע מה?
בוא נחשב...
(כמובן שאנחנו מתייחסים גם למקרה של מלחמה עם חיזבאללה)
כמה קטיושות נורו על ישראל מלבנון במלחמת לבנון השנייה?
אם אני זוכר נכון, במלחמת לבנון ה-2 נורו לישראל כ- 800 קטיושות. (יש מצב שאני ממש טועה).
בעופרת יצוקה נורו כ-300-400 רקטות.
בוא נחשב כמה מהרקטות והקטיושות נפלו בשטחים פתוחים אשר אין צורך ליירט.
עכשיו.
במלחמת לבנון השנייה נהרגו 44 אזרחים ונפצעו 2000 (לא כללתי את החיילים שנהרגו ונפצעו). עלויות הפיצויים עולות על 100 מיליון ש"ח.
תחשוב עוד שיש פיצויים לנזקים שנעשו למפעלים, בתי עסק וכדומה.
במידה והייתה לנו כיפת ברזל - ה"הפסד" הכלכלי היה הרבה הרבה יותר נמוך. ולא רק שהוא היה הרבה יותר נמוך, הוא היה מוכיח את פעילות "כיפת ברזל" ברגעי האמת ובכך עוזר למכור את המערכת ולייצא אותה - מה שיממן את רכישת הטילים המיירטים עבור ישראל.
עוד משהו, אל תשכח שבנוסף ל-200 מיליון דולר שאנחנו מקבלים מארה"ב, גם ישראל משקיעה עשרות ואולי מאות מיליוני דולרים ברכישת והקמת הפרוייקט כולל טילי יירוט.
אני לא רואה מצב שבו אין לנו מספיק טילים כדי ליירט את כל הטילים והרקטות של החמאס והחיזבאללה אשר מאיימים עלינו. בארסנל של חיזבאללה יש כ-40-60 אלף קטיושות, אצל החמאס יש כמה עשרות אלפי רקטות (והם עוד בצמצומים אחרי שפעילות ההברחות נפגעה בצורה דרסטית).
עוד נקודה, במצב של מלחמה זה יהיה קשה מאוד לחיזבאללה לירות סוגים מסוימים של טילים אשר בידיהם כיוון שזה תהליך שלוקח זמן והכנה והרבה דיוק, ובזמן הזה חיל האויר כבר יאתר אותם וימנע מהם לפעול. כמו במלחמת לבנון השנייה שלא השתמשו בטילים ארוכי הטווח באמת.
כמו בעופרת יצוקה, פעילות ירי הרקטות מרצועת עזה נפגעת בצורה משמעותית. החיילים לא יכולים וגם לא רוצים (מפחדים) לצאת החוצה כדי לירות רקטות. רק בימים הראשונים הם עוד פרוסים בשטח וערוכים, אבל ראינו בעופרת יצוקה שפעילותם הייתה בעיקר בימים הראשונים כאשר אח"כ הם דיי "סורסו".
אז אנחנו לוקחים בחשבון שלא החיזבאללה ולא החמאס מסוגלים לירות כמות גדולה מידי של רקטות, וגם מתוך הכמות הזו - חלק גדול עף לשטחים פתוחים, ככה שבטוח תהיה לנו כמות מספיקה של טילי יירוט בשביל כל הרקטות והקטיושות שעלולים יהיו לפגוע בשטחים מאוכלסים.
|