31-05-2010, 12:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.04.03
|
|
|
לנתק הקשר הדיפלומטי עם טורקיה
יושבי האוניות היו אלימים, הם לרגע אחד לא היו פעילי שלום - השימוש באלות, סכינים ואף אקדחים זה
לא פעילות שלום. פעילי השמאל הקיצוני האלה, שאינם מורכבים אך ורק ממוסלמים, באו מראש במטרה
לערער את היותנו מדינה ריבונית. הם רצו לשבור את הסגר הימי הישראלי והתכוונו לחדור למים הטריטור-
-יאלים של המדינה.
כשבודקים מקרוב את מארגני המסע הפרובוקטיבי, מגלים שאחד מהארגונים האחראיים הוא IHH, ארגון
טורקי בעל קשרים נאמנים עם חמאס וארגוני טרור אחרים. הארגון שמוגדר כמי שפועל למען "זכויות אדם"
מעיתים פועל כיד שלישית של ראש הממשלה הטורקי ארדואן. אני מעריך, ואולי אני טועה, שארדואן תכנן
את הפרובוקציה כדי לסגור סופית את החשבון עם ישראל. הוא הבין שאי אפשר סתם להיכנס בישראל
ולצעוק כל היום "כיבוש כיבוש, טבח טבח", אז המשט הזה, שבסופו של דבר יצא לו יותר טוב משציפה -
נתן לו את התירוץ לסיים את הקשר עם ישראל.
כשאהוד ברק הגיע לפגישה בטורקיה עם ארדואן לפני כמה חודשים, אמר לו ראש הממשלה הטורקי: "בין
פתח' לחמאס - אני חמאס". הוא לא מסתיר את דעותיו, ואנחנו, במקום לומר את המילה האחרונה ולתקוף
את טורקיה במישור הדיפלומטי, שותקים ומלקקים. די, מספיק. ספגנו חודשים את ההשפלות של ארדואן
והוא כנראה השלים עם העובדה שאפשר לוותר על ישראל כבת ברית. אנחנו לעומת זאת לא השלמנו עם
השינוי שנוצר בו, וחבל. אני מעריך שטורקיה תחזיר את שגרירה, היא יכולה אף לנתק כל קשר דיפלומטי איתנו.
זאת לית ברירה. ישראל לא רצתה מעולם וגם לא רוצה כיום לנתק את הקשר עם טורקיה. לא אנחנו החרפנו
את הטונים ואת הנאומים. טורקיה בראשות ארדואן היא שמנתקת באופן אקטיבי את הקשר עם ישראל,
שנמשך מעל לשישים שנה.