לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-06-2010, 17:11
  CrimsonRed CrimsonRed אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.04.10
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "כמו שamitai אמר לך, זה פורום..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי marin
כמו שamitai אמר לך, זה פורום צילום ולא עיצוב גרפי.
יש הבדל בין תמונה שערוכה בצורה עדינה, לבין תמונה שכל מטרתה היא להראות את העריכה שלה.

לא איימו עליך בחסימה, או שאר ירקות.. פשוט ביקשו שלא תגזים עם העריכה.

אני אשמח אם תמשיך לשתף פה בתמונות שלך, וגם לתמונה כמו באשכול הזה יש מקום בפרש - עיצוב גרפי

רק שבעיצוב גרפי פעם קודמת ששמתי תמונה שערכתי, מנהלת הפורום כתבה לי שזה לא עיצוב גרפי וזה שבסה"כ גזרתי פרח מתמונה , שמתי לו רקע שחור, ועשיתי לו השתקפות זה לא נחשב עיצוב... הבעיה היא שאף פורום פה לא מתאים לתמונות ערוכות כי פה טוענים שזה לא צילום, ושם טוענים שזה לא עיצוב ... אני מחפש פורום שאני יכול לחלוק בו את כל מה שאני מכין, ולא להתחיל לשים תמונה פה, שתיים שם, שלוש במקום אחר וכו'...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-06-2010, 18:12
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי CrimsonRed שמתחילה ב "[QUOTE=marin]כמו שamitai אמר..."

מחזקת את התגובות של מארין ואמיתי.
אגב, מה שטלי אמרה לך שם (בתמונה של הפרח המשוכפל) זה שבאמת אין לה כ"כ מקום בפרש כיום. בעבר פורום עיצוב גרפי היה המקום לעבודות כאלה, אבל ההנהלה התחלפה, והמנהלת החדשה מנסה להכניס יותר עבודות עם תוכן, ולא עיצובים רגילים בפוטושופ. מהתגובה שלה למדתי (זה היה חידוש בשבילי) שיש שם לאדם שעושה את העבודות מהסוג הזה - ביצועיסט. זה לא עיצוב גרפי ולא צילום, זה עבודה של ביצועיסט.
כיום במערכת בפורומים בפרש אין מקום לעבודות כאלה, עם כל הצער שבדבר (מבחינתך).
בעצמך כתבת: "את התמונה הזו צילמתי כשהלכתי לחבר ללמוד למבחן, וב4 דקות פנויות שהיו בין לבין , הוצאתי את המצלמה ועשיתי כמה קליקים, לא היה לי זמן או פנאי לעשות הרבה מעבר, וניסיתי להוציא ממה שצילמתי מה שאפשר ..."
אפילו אתה לא מעריך את העבודה הזו כצילום. לא חשבת לפני שצילמת אותה, לא כיוונת שום דבר, אפילו לא חיפשת איך לקמפז כמו שצריך. פשוט ירית (מה שנקרא Point&Shoot, ומכאן השם של המצלמות הקומפקטיות - P&S). אחרי שהיה לך חומר גלם (פרי מצלמתך) ביד, ניסית לעשות איתו מה שאפשר. במילים אחרות - יצרת עבודת עיצוב, לא צילום.

אם אתה רוצה להתקדם בתחום הצילום, זה בהחלט מקום טוב בשבילך. אם אתה רוצה להתקדם בעבודות כאלה - אני משוכנעת שתמצא מלא פורומים אחרים.
רק תעשה טובה (לעצמך, בעיקר), קח את ההערות והביקורות בצורה רגועה, כמו שהן נאמרו. אין טעם להיפגע מכך שאין לעבודות כאלה מקום בפורום הצילום בפרש.
ישן 11-06-2010, 18:34
  CrimsonRed CrimsonRed אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.04.10
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "מחזקת את התגובות של מארין..."

חוץ מזה, שגם לתמונה שקראתי "גבירתי הנאווה" כתבת שהיא נחשבת עריכה מוגזמת ("...שים לב להתמקד בצילום, ולא לנסות להציל תמונה באמצעות עריכה. זה אמור גם לגבי הצילום הזה וגם לגבי האשכול השני שהעלית היום.
אנחנו בפורום צילום לא מקבלים עיבודים מוגזמים. נדמה לי שמעולם עוד לא נעלתי אשכול על עריכת שחור-לבן סלקטיבית, אבל אנא השתדל להימנע מזה...") .
על זה שהפכתי תמונה לשחור לבן ודמות אחת השארתי בצבע להגיד עריכה מוגזמת זה נראה לי קצת התקטננות, נתקלתי פה בעבודה עם דברים יותר "ניכרים" שלא קיבלו עליהם כזו הודעה, ובתמונה ההיא יש קומפוזיציה ויש עניין ויש ויש ויש ... ככה שכל מה שכתבת עכשיו על זה שסתם צילמתי ואחר כך עיצבתי אולי נכון על התמונה הזו, אבל על ההיא זה ממש לא נכון, והתייחסת לשתיהן בדיוק באותה צורה ובאותה מידה.
ישן 11-06-2010, 19:31
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי CrimsonRed שמתחילה ב "חוץ מזה, שגם לתמונה שקראתי..."

קודם כל, הציטוט שציטטת מוכיח שבכלל לא התכוונתי לנעול, שלא לדבר על לחסום (מי הזכיר חסימה?). כתבתי שם שכנראה לא נעלתי מעולם אשכול על דבר כזה (ולכן מין הסתם לא אנעל גם את שלך), אבל בבקשה תשתדל להימנע מזה. כלומר, זה לא סוג העבודות שמתאים לפה, ולכן הפעל שיקול דעת לפני שאתה מעלה לפה עבודות כאלה. אם העריכה ממש נדרשת והיא רק תוספת קטנה לצילום שעומד בפני עצמו - בסדר.
התגובה שם, האמת, התייחסה בעיקר לאשכול הזה, דווקא. אבל גם שם הרגשתי שהתמונה לא היתה עומדת בזכות עצמה. פירטתי גם למה: היא סוג של תמונת זקנה בנאלית יחסית. העלית כאן בעבר גם צילום של זקנות יושבות על ספסל, נכון? זה הזכיר לי את זה.
אם תחפור באשכולות הישנים שלי תגלה שגם אני העליתי בעבר צילומי זקנים משעממים, כי חשבתי שעצם העובדה שמדובר על זקנים (אוביקט פוטוגני) - תעשה את התמונה למעניינת. אבל זה לא נכון, וכמו שהעירו לי בעבר, כך אני מעירה כיום לאחרים. זו מטרת הפורום, אחרי הכל.

אז מה שבעיקר התכוונתי להגיד בתגובה ההיא זה שהתמונה עצמה בעיני לא מספיק טובה, שאתה צריך לעבוד על הפן הטכני ועל קומפוזיציות, ואח"כ לנסות להוסיף עריכה שתשדרג את התמונה. לא לקחת תמונה לא טובה ו"להוציא ממנה מה שאפשר" בפוטושופ.
(במיוחד בהתחשב בעובדה שהעריכה של הזקנה לא הוסיפה לצילום, אלא רק פגעה בו, בעיני.)

מקווה שלא תיקח את הביקורת בצורה קשה, אלא תנסה ללמוד ממנה (ומה שלא מתאים לך, אתה מוזמן להתעלם ממנו). אין לי פשוט זמן לעבור שוב על ההודעה ולעדן ניסוחים, כי שבת נכנסת.
שבת שלום!
ישן 13-06-2010, 08:34
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "מחזקת את התגובות של מארין..."

אין דבר כזה 'ביצועיסט'.
כמו שאפשר להתווכח האם צילום אירועים זה צילום אמנותי או לא, אני מוכן להתווכח עם הנהלת עיצוב גראפי שעריכות מהסוג הזה - זה עיצוב גראפי.
גם צילום מהמותן במצלמה חד-פעמית יחשב צילום ועקרונית יתאים לפורום הזה, כמו שהעריכה הזו תתאים לפורום עיצוב גראפי (מבחינת הרמה), אבל ברמת הקונספט, זה בהחלט מתאים לשם.
אבל זו כבר פוליטיקה.

בנוגע לדיון שהתחולל פה, קחו בחשבון שככל שעורכים יותר, זה בד"כ בא לפצות על יותר פגמים בצילום עצמו.
צילום 'וואו' לא צריך הרבה עריכה (אם בכלל).
קחו את זה לתשומת ליבכם בפעם הבאה שאתם עורכים.
בנוסף, כדאי לא להעלות צילומים 'מהמותן' ולהתמקד בצילומים עם מעט יותר מחשבה... זה משליך על איכות הפורום.
בהצלחה!

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:43

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר