08-06-2010, 08:27
|
|
מנהל פורום מילואים (במיל.)
|
|
חבר מתאריך: 21.08.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "ערוץ 2 מודה סוף סוף: "שפעת החזירים - תרמית של חברות התרופות""
ההיסטריה סביב שפעת שוסעי השסע שאינם מעלים גרה (בכל זאת אני כותב מי-ם), כמו שפעת העופות שלפניה וה-SARS שלפניהן היא תולדה טבעית של פעילות ארגון הבריאות העולמי. האשמות דומות הועלו, אאל"ט, גם בעניין שתי המחלות הנ"ל.
צריך להבין שארגון זה (או ליתר דיוק קודמו, "ארגון הבריאות" של חבר הלאומים) הוקם כלקח מה"שפעת הספרדית" שהכתה בעולם בין 1917 ל-1921 וגבתה כמאה מיליון קרבנות (ואח"כ נעלמה מההיסטוריה ומהתרבות באורח פלא). מטרת הארגון היא לנסות ולאתר את המגיפה הקטלנית הבאה בזמן ולהתריע בפניה.
שפעת החזירים ענתה היטב לפרופיל שכלפיו הארגון נערך (מלבד העובדה שהחלה באמריקה ולא במז' אסיה, שהיא החשודה המיידית בד"כ). זו מחלה מדבקת מאוד, אם כי לשמחתנו לא קטלנית - אבל את זה קשה לדעת בעת גלוי הסימנים הראשונים למגיפה.
הלקח האמיתי והמטריד מכל הסיפור הוא שארגון הבריאות העולמי חסר ערך. תארו לעצמכם ששפעת החזירים כן היתה קטלנית, נניח עם שיעורי תמותה של 10-20%, כמו השפעת הספרדית. בהינתן הזמן שלקח לארגון הבריאות העולמי להזהיר ולחיסון להיות מפותח, הרי שכיום היינו נמצאים בעולם עם הרבה מאוד מקומות עבודה פנויים...
אגב, עניין הקונספירציה עלה גם בדעתי - מאחר ומדובר במחלה שהיא:
א. מדבקת מאוד
ב. לא קטלנית
ג. מגיבה לטיפול תרופתי (נדיר בוירוסים)
ובכל זאת, אני מעדיף להאמין שאף אחד לא באמת פיתח זן מיוחד של שפעת שיש לה תרופה, רק בשביל לעשות כסף.
ועוד הערה לסיום: לא מומלץ להתבסס על "סיינטיפיק מעריב", בלי קשר לגורם המצוטט בו. אני מוכן לשים כסף על זה שהכתב מצטט מקור שמצטט את ה-BMJ, ולא טרח לקרוא בעצמו את כתב העת (ואם היה טורח - לא היה מבין דבר).
|