לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-06-2010, 23:58
צלמית המשתמש של rl_21
  משתמש זכר rl_21 rl_21 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.06
התקבלתי לממר"ם, מועמד לעתודה מדמ"ח, צריך ייעוץ

שלום לכולם.
ההודעה ארוכה אך ניסיתי לפרט כמה שיותר כדי שתבינו את המצב, לכן מצטער מראש.
התקבלתי לממר"ם/בסמ"ח (נשאר תחקיר בטחוני), אני מתמיין כרגע למודיעין מחשבים (אין לי מושג מה בדיוק) ואני מועמד לעתודה (מחכה לתשובה של האוניברסיטה לפי מה שאני מבין אחרי שיהיו תוצאות של הבגרויות + קינן שפי).
הפסיכומטרי שלי: 687, בעתודה הגשתי מועמדות לטכניון למדעי המחשב ולאונ' ת"א למדעי המחשב.
אני מעריך שהממוצע בגרויות שלי יהיה 106-107 משהו כזה (מינימום 106, לא פחות).

אני מאוד רוצה לעסוק בתחום המחשבים גם בצבא וגם בחיים שלי לאחר הצבא, ולכן רוצה להתייעץ איתכם מה כדאי.
קראתי המון אשכולות בסגנון ממר"םVSעתודה ואני מבין שהנושא הזה הוא אינסופי ואין תשובה ברורה, אבל עדיין הייתי רוצה לקבל התייחסות שמתאימה גם לפרטים והרצונות האישיים שלי.

נתחיל קודם כל במודיעין. אני מבין שזה קשה לתת דעה כלשהי על זה כי לא ציינתי איזה מסלול זה, מה שכן התחלתי להתמיין אליו לאחר המלצה של המורה שלי למחשבים עלי כשהמודיעין ביקשו ממנה, לא יודע אם זה אומר לכם משהו.
האם מסלול שכזה יכול לעזור לי באזרחות? איך נחשב מודיעין מחשבים ביחס לעתודה מדעי המחשב /

ועכשיו לשאלה היותר רצינית: במידה ואני אתקבל לטכניון/אונ' ת"א למדעי המחשב והתקבלתי לממר"ם, על פי מה לבחור לאן ללכת? האם תפקיד כלשהו (עתודה/ממר"ם) מתאים לתפקידים מסויימים באזרחות או ששניהם זהים מבחינת העבודה לאחר הצבא?
מה הם התנאים בקבע של שניהם? זה נושא שראיתי תשובות שונות ואשמח להבהרה.
אני אגיד את האמת - פעם החלום שלי היה להיות פשוט מתכנת שכותב קוד שאומרים לו. לפני כמה שנים הבנתי שזה לא מה שאני באמת רוצה, אלא שאני מעדיף להיות בתפקיד שמשלב בתוכו גם אחריות כלשהי על פרוייקט או אנשים ומשם הדרך ברורה.
האם לאור העדפה זאת אני אמור לבחור דווקא בעתודה או דווקא בממר"ם?
תודה לכל העוזרים, וכל מידע יעזור לי בהתלבטות!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-06-2010, 10:17
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rl_21 שמתחילה ב "התקבלתי לממר"ם, מועמד לעתודה מדמ"ח, צריך ייעוץ"

חשוב לציין שבעתודה התואר הוא כמובן וודאי, בהיותו חלק מהמסלול.
תוכניתנים, לעומת זאת, יכולים לנסות לעשות תואר בזמן השירות, מה שלא מצליח לכולם (אני לא יודע מה הסטטיסטיקה), כך שגם שיש אפשרות גם שתצא בגיל 24 בלי תואר. כמובן שבמקרה כזה, תוכל לעשות את התואר מיד אחרי הצבא, ובגיל 27-28 להיות באותו מצב כמו העתודאי שהשתחרר בדיוק משירות הקבע.
לגבי התנאים בקבע - לעתודאים שכר טוב יותר. כמה? תלוי ביחידה. זה יכול לנוע בין 1000 ש"ח יותר, במקומות בהם אין דירוג מחקר לעתודאים, ואין תקן רס"ן בשנה האחרונה, לבין כמה אלפי שקלים, במקומות בהם עתודאים זוכים להטבות אלו.

ישן 14-06-2010, 09:28
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי hellfrost שמתחילה ב "א. כן. קורה. ב. ברור שתואר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hellfrost
בוגר ממר"ם ששרת 3 שנים ירוויח יותר מבוגר מדמח, שרק סיים. וגם עם תוסיף לכל אחד מהם שנתיים- שלוש ניסיון.

אני אשמח לראות סטטיסטיקה של זה, כי זה לא תואם את הדוגמאות שאני מכיר, וגם לא את מה שאמרו לי תכניתנים אחרים. בוגר טכניון למדמ"ח בלי נסיון, מרויח שכר התחלתי ממוצע של כ-16000-17000 ש"ח. אמנם יש תכניתנים שמרויחים סכומים כאלה בלי תואר (יש גם כאלה שמקימים סטארט-אפ ועושים אקזיט של כמה מיליונים אחרי שנתיים) אבל זה לא הרב.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hellfrost
תראה זה עיניין של העדפה אישית, אני חושב שעדיף להשתחרר בגיל 24 ולא בגיל 29.

ברור שבסוף זאת בחירה אישית. להחליט בגיל 18 שאתה הולך להשתחרר בגיל 27-28 (למה 29?) זאת לא החלטה קלה בכלל, ולמסלול של עתודה יש הרבה חסרונות (דווקא פער הגילאים עם הסביבה לא מפריע כמו דברים אחרים).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:32

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר