
15-06-2010, 12:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
|
|
|
אני אמנם לא "זצ"ל", אבל הבנתי את זה פחות או יותר בדיוק
כשהפכתי בגיר לפי חוק...
"יהודים הם כמו דשן: פזר קצת פה, קצת שם - הם יעודדו צמיחה מטורפת. רכז בערימה אחת: פרט לחומציות, שום דבר לא יצמח". זה ציטוט של חיים וויצמן, אאל"ט, ובטח לא מדוייק.
אבל, וזה אבל גדול: הבעיות מהן אנו סובלים (נסיגה משמעותית באיכות המערכת הפוליטית, התפוררות משטר הפרדת הרשויות, השתלטות אינטרסנטים אנטי דמוקרטיים על חלקים גדולים של המערכת) לא מצומצמות רק לישראל, אלא תוקפות עוד לא מעט מדינות אחרות. הבעיה של ישראל היא ששלב היציבות, שלב "אזרחי", שהוא תקופת גדילה והתחזקות חשובה מאוד, לא היה כאן כלל, או שהיה קצר מאוד, ולכן עכשיו כשהמערכות שלנו מותקפות מכל הכוונים ע"י וירוסים, או סתם תסמונות של כשל מערכתי חוזר, אין לנו שלד חזק שיחזיק מעמד.
בעיה נוספת, שכן מיוחדת לישראל, היא האמונה בכך שישראל מדינה חזקה בליגה עולמית - אמונת הבל שאני יכול להבין את מקורה (קשורה לכך שבעבר ישראל הטילה צל גדול פי כמה ממידותיה) - ולכן רוב הישראלים, מהאזרח הקטן ועד מנהיגים, למעשה נוהגים על מכונית קומפקט, עם אינסטינקטים של מי שנוהג על ריאו 2.5. לטעמי ההבנה כי במציאות הקיימת - ללא שום קשר להתנהלות הפוליטית הנקודתית - ישראל היא רק "עוד" מדינה מבין לפחות 20 אחרות ששוות לה בכוחה המשוקלל, חשובה כצעד ראשון לאיזושהי הבראה של המערכת.
זה כלל לא אומר, אגב, שום דבר על הפעלת כוח, או אי הפעלת כוח, אלא על הבנת התנאים הסביבתיים: הבנה שממנה אפשר לצאת "לשמאל" או לימין", אבל בשני המקרים חשוב קודם להבין את השווי האמיתי של ה"גב" שלנו, ולא את שווי הבועה המנופחת שהיא תחושת החשיבות העצמית שלנו. יש עוד דרך ארכה מכאן, אבל מוראלית חשוב מאוד קודם להפנים שישראל של היום, משום בחינה, אינה עוד בליגת המדינות בהן היא הייתה ב 1975. אנחנו גם לא המדינה היחידה, אגב, שדירוגה העולמי ירד פלאים, ולא צריך להכנס למרה שחורה בשל כך. פרט לעבור אדם גוסס, אני מניח שאשליה לטווח ארוך אינה בריאה לאף אחד, בשום מצב.
_____________________________________
.
|