20-06-2010, 01:03
|
|
|
חבר מתאריך: 06.08.02
|
|
מקווה שקצת יסייע בעבורך
שבוע טוב.
לאחר קראתי את שכתבת וגם את התגובות והחלטתי לכתוב תגובה משלי.
קודם כל ובראש ובראשונה את יכולה ורשאית לקבול ! על כל עניין ועל כל דבר(גם על הדבר הזה) וכל מי שאמר לך שלא, טועה. בסופו של דבר הדברים ייבדקו ויוחלט הלאה איך ואם לטפל בזה אבל לקבול את רשאית.
קבילה אינה דבר "רע" או "אסור" היא בסך הכל עוד דרך של הצבא להתמודד עם אותה מציאות צבאית מיוחדת, חייל שמרגיש/חושב שפוגעים בו מעבר למותר, לשם הוא פונה - בגלל זה יש גוף מקצועי ומסודר שמטפל בזה. או כמו שאמר חיים לסקוב הרמטכ"ל החמישי ונציב קבילות החיילים הראשון:"חייל העומד על זכויותיו הוא חייל הממלא את חובתו".
מנסיון - המשרד שלה, צריך להישטף על ידה, גם ונניח שביטיס צודק (והרי אל תיהיה צודק תיהיה חכם) ובכל זאת זו פקודה לשטיפת משרד צבאי, בכל זאת הייתי קובל על זה.
ברגע שהמפקדת שלך מתנכלת לך בעקבות אותו מקרה (וזה מה שקורה) אז את לא צריכה, את חייבת לקבול אותה על זה (במידה ואכן דיברתן על זה).
דין משמעתי, מאיפה באתם ? ספק אם ניתן לשפוט אותה על זה, וגם אם כן אז איזה עונש היא תקבל כבר כי סירבה לשטוף לה את המשרד באותו מעמד ? (למרות שכל תורנות, משימה, פקודה ובקשה היא מילאה??).
פשוט תקבלי, תגלגלי את השתלשלות האירועים (עשית את זה כאן די יפה) במדוייק (כולל לציין את עובדת היותך בסדר) ועדיף שתכיני גם גיבוי (עדיף בכתב/הקלטה) למה שקרה וקורה איתך ואיתה.
לאורך שירותי הצבאי כחייל וכמפקד נתקלתי בהמון מקרים (וגם קבלתי וגם קבלו אותי) אני באמת מבין לליבך וחושב שמדובר במקרה מוגזם מצידה, גם ולו נהגת באופן חד פעמי לא בסדר, עצם זה שבאת ודיברת על זה בצורה רצינית והסברת את עמדתך לא צריך לגרום לה לפגוע בך, בטח שלא להשאיר אותך בבסיס "סתם" כדי להראות שהיא חזקה יותר.
בקשר לקולה-במבה, בסוף מדובר פה על יחסים אישיים בין מפקדים-פקודים, בכל מקום ובין אנשים שונים יש מרקם שונה, היו לי המון מקרים שקניתי וגם קנו לי אוכל והדברים "חרגו" מגדר אותם יחסים רשמיים והיו גם מקרים שנשארו ללא כל חריגה או עניין, בסופו של דבר רצוי לכל הצדדים לזכור שאנחנו בני אדם, אנשים וצריך לפני הכל (ואחרי הכל) להתייחס גם לזה ולתת כבוד לכל אדם באשר הוא אדם ללא קשר לדרגה או תפקיד.
בקשר לקפה, הפקודות שונו, היום אסור למפקד לבקש מחייל להכין לו קפה (בעיקר פקל"שיות) אולם בפועל שוב זה רק תלוי ביחסים האישיים בין האנשים, הכרתי מספיק פקידים ופקידות שזה היה אך טבעי להם להכין קפה (ומה רע בזה ?), הכרתי כאלה שלא היו מוכנים (פגע ברגשות/כבוד שלהם) - אז בסדר הסתדרנו לבד. וגם לא מעט פעמים אני הייתי זה שהכין קפה לחיילים שלי (בכיף (: ).
יש לציין שכמובן שעדיף לפתור כל מחלוקת בתוך הבית, אבל ממה שאני מבין, במקרה הזה, כמו שכבר ציינתי כנראה שאין מנוס מקבילה.
לסיכום, שיהיה בהצלחה, עם זה, בלי זה וגם בהמשך הדרך.