לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-06-2010, 14:05
  ספייקר ספייקר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.10
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "הסר דאגה מליבך"

למה אתה חושב שהם תוצרת הארץ ?
לפני שבוע בישיבה השבועית של מעוצת המפקחים של סאן פרנסיסקו דנו בשני נושאים עיקריים:
1. קיצוצים בתקציב העיריה
2. גינוי למדינת ישראל בעקבות הארוע על המאווי מרמרה
הישיבה התחילה ב2 בצהרים שעון מקומי, הדיון על הקיצוץ בתקציב נמשך עד לשעה 6 לערך - קיצוץ בתקציב הוא בהחלט בתחום הסמכויות של מועצת המפקחים. הדיון בגינוי לישראל - שנמצא הרחק מתחום הסמכויות של מועצת המפקחים, התחיל בשעה 6 ונמשך עד חצות. אני צפיתי בדיון דרך הרשת. (www.sfbos.org)
כמה דברים:
1. כמות היהודים האמריקאים שמשתפים פעולה עם הפלסטינאים - מדהימה בגודלה.
2. למדינת ישראל יש בעיה קשה עם יהדות אמריקה
3. למדינת ישראל יש בעיה יותר קשה עם ההסברה באמריקה, בעוד הפלסטינאים מנהלים אירגונים שונים ברמת הרחוב, מדינת ישראל משתמשת בעיקר באייפאק שבהגדרה עוסק בהסברה ברמת מקבלי ההחלטות. אותם מקבלי החלטות אמורים לעמוד לפני המרחב האלקטורלי שלהם, והוא חושב אחרת מהם.
4. האנטישמיות בארה"ב פורחת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-06-2010, 15:22
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אני מנחש שחלקם תוצרת הארץ (או ישראלים לפי הגדרה)
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ספייקר שמתחילה ב "למה אתה חושב שהם תוצרת הארץ..."

כי אני משתמש בהגיון, וההגיון נסמך לא מעט על נסיון. ועדי עובדים, או ועדות תפעוליות של נמלים, גם בארה"ב, הם תמיד נקודות תורפה שמחברות אקטיביזם פוליטי עם הוולגריות הרדיקלית של "פרולטארים": ככה זה היה, וככה זה יהיה. מצד שני ישנו סוג מסויים של פעילות רדיקלית שכאשר היא מופנה נגד ישראל זה לרוב סימן די ברור למעורבות של ישראלים. לדוגמא: כמה ערבים מוסלמים שצובעים עצמם בכחול ושמים זנב ואוזני חמור כמין סוג של מחאה מתוחכמת - פרט לכמה מקרים (ואני מדבר על ההווה, לא על העתיד) זו לרוב לא יוזמה מוסלמית: למוסלמים יש כבוד עצמי במובן הפשוט, כזה שלא מאפשר להם התבזות במשחקי קקה-פיפי שמתאימים יותר לחבורת מחוצ'קנים שמחשקים DND עם מגשי פיצה. כשקורה דבר כזה, די ברור שמאחורה עומדים אנשים שהרקע שלהם שונה, ואני אנחש שהם ישראלים.

כנ"ל אותן פעילויות "נקודתיות" שכוללות לרוב פעולות שהן נקמניות/קנטרניות במובהק: להערכתי זו לא "עבודה", מבחינת התוכן, של "סתם שונאים", אלא הוצאה אל הפועל של משהו שהתחיל ברעיון 0או מידע) ששלחו אנשים שהראש שלהם בצד של האנטי ישראלים, אבל יש להם עוד כמה שורשים בצד השני. פרוטוקולים של ישיבות ועד זה או אחר לא מוכיחות דבר שסותר את מה שאני אומר. מישהו הרי צריך להיות ה"לוביסט" של הרעיון, לפני שעולה לדיון.

ךעניין שאר הדברים: לישראל אין "בעיה" עם יהדות ארה"ב, בדיוק כפי שלי אין "בעיה" עם זה שעכשיו 42 מעלות בחוץ. לא נוח לי, לא נעים לי, אבל זו ישראל, וזה יוני ובישראל ביוני יש 42 מעלות בצל. נמשל: יהודי ארה"ב בחלקם הלא קטן שייכים לקוטב ליבראלי, ואף יותר מכך, ויש להם עוד שלל תכונות שלא ממש עולות בקנה אחד עם מהות הישראליות שהיא בראש ובראשונה ניהול וקיום מדינה יהודית שבה כולם מהזונות והגנבים, ועד אנשי הרוח והמדענים הם יהודים. ליהודי אמריקאי אין יותר מדי סיבות לנקיפות מצפון: הילדים שלו לא משרתים בצבא האמריקאי, ויש עוד הרבה היבטים שלא נפרט כאן. כבר הרבה זמן אני טוען שיהדות ישראל ויהדות ארה"ב (שהן 2 הקהילות היהודיות היחידות בעולם שהן "ציוויליזציה" יהודית, ולא "קהילה יהודית") אינן אחיות: הן לא היו אחריות לפני 70 שנה, אלא בני דודים, והיום בוודאי שאנו לא אחים, אלא לכל היותר בני דודים מדרגה שניה שלכל אחד מהם יש שלל אינטרסים שקודמים לאהבת בן הדוד הרחוק. אין לי שום אכזבה מיהודי אמריקאי זה או אחר, ושום תקווה. נראה לי מאוד חצוף מצד כל אחד מהצדדים לצפות שהצד השני יעשה לו מחוות. אני מעדיף את יהדות ארה"ב יותר עויינת מאשר יותר "שרופה" של ישראל. בסופו של יום הלגיטימציה של יהדות ארה"ב תתערער את היא תצתייר כגיס חמישי של אינטרסים ישראליים ושכרינו בטווח הארוך יצא בהפסדינו.

לעניין האנטישמיות בארה"ב: מה לעשות, תמיד הייתה והיא תתגבר. היסוד הקתולי בארה"ב, שהפך לחלק מהמיין סטרים ב-40 שנה האחרונות כולל אנטישמיות מסיבות מובנות.

השחורים, שבעבר היהודים היו מהתומכים העיקריים במתן שוויון זכויות להם, "לא יודעים את יוסף" ואי אפשר לצפות מהם שידעו מיהו... התפשטות האיסלאם והמודעות הפוליטית בקרבם מעלה מאוד את מפלס האנטישמיות שם.

היספאניים: שוב, קתוליים + חלקם מרגישים דפוקים ונגועים בסוציאליזם הדרום אמריקאי הדפוק שהיא אמונה שבבסיסה האמונה שאמריקה והיהודים דופקים ומנצלים את דרום אמריקה.

אמריקה התמלאה במהגרים מוסלמיים, ואפילו מזרח אירופיים: שוב, מקרה אבוד.

כל העניינים הנ"ל הם עובדות, גם אם אפשר להתווכח על היקפן. זו מציאות שעצוב לשמוע עליה, אבל זו אשליה לחשוב שאפשר להפוך אותה.

כמו שכתבתי כמה פעמים בשבועות האחרונים, שבהם ישראלים רבים התעוררו לגלות ש"העולם שונא אותנו" - צריך להתרגל לרעיון שהעולם משתנה ושבלי שיש לנו שליטה על כך כוחה, והכוח שהיא מקרינה, של ישראל פוחת ואני יותר קרובים עכשיו לפרופורציות האמיתיות שלנו. הייתה בועה, וגם אנו האמנו בה: הבועה טענה כי ישראל היא סוג של מעצמת ליגה שניה. קצת מאוחר מדי התעוררנו לגלות שאין כך הדבר - שגם אם חצי משבעת מליון התושבים פה הם מוכשרים באופן יחסי, עדיין בראייה האופטימית ביותר אנו לא יכולים להחשב מעצמה. מן הצד השני מדינות כמו איראן, תורכיה, ברזיל ועוד - מדינות שחשכת שלטון מושחת ולא יעיל וכן ניצול כלכלי של המערב גרמו לכך ששנים יחשבו חלשות לעומת משקלן הסגולי האמיתי: מדינות אלה התעוררו ועכשיו הם מטילות צל שמתאים לגדלן. זו שאלה של יחסיות: גם אם לא קטנו, אחרים גדלו ועכשיו אנחנו כבר לא נחשבים לחברים מכובדים בליגה גבוהה. במצב כזה לא נכון לחשוב ש"אנו מאבדים" מישהו, אלא ללמוד להתנהל "עם מה שיש". נסיונות לנהל מאמצים רוחביים כדי לכאורה לשקם מעמד שהיה לנו הם לא רק נסיונות עקרים, אלא יגדילו את הנזק משום שיכעיסו את מי שכבר ממילא חושב שאנו "עושים יותר מדי רעש".

ישן 21-06-2010, 16:39

זו לא בושה, זו אפילו בגרות, להודות ש"לא תמיד אני הכי חזק/טוב"
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי moozes שמתחילה ב "לא בועה, ולא מנופחת, אנחנו..."

הטפיחה העצמית על השכם היא ספורט לאומי, כמו גם התעסקות קטנונית עם טבלאות שמדרגות את "חי"א הטוב בעולם" או כל מיני פרמטרים כאלה, שבכלל לא מעניינים במקרה של מדינה שחצי ממנה מאויימת ע"י צינורות מים ממולאים דשן.

מצבינו לא טוב ואחד הצעדים הראשונים צריך להיות הערכת נזקים אמינה וכנה, כמו גם הבנה לש מקומינו במרחב הגאוגרפי, או הפוליטי. מכל נקודה אפשר לפנות ימינה ואפשר שמאלה, אבל חייבים להכיר ללא פניות במיקום הנוכחי.

מי שימשיך לחשוב שישראל היא מעצמה דיפלומטית, צפוי לעוד שורת מפכי נפש. העולם השתנה וישראל אינה מטילה עוד צל גדול כמו בעבר: אנו חייבים להכיר בכך שאנו מדינה שהיא רק שחקן אחד ולא ציר שעליו סובב חצי עולם. ישנם תהליכים שהם לרעתינו, ורצוי שנבין אותם ולמרות שלא מרימים ידיים, די "בריא" להכיר בכך שחלקם לא ממש בשליטתינו.

אתה טוען שה"שמאל תוקע סכין בגב", שבכמה מקרים זה נכון, אבל אני טוען שתחושת פאניקה שנגרמת מכך שאנשים מכל הצדדים בטוחים שרק זה שחושב הפוך מהם הוא האשם הבלעדי בנסיגה במצב הפכה לסכנה בפני עצמה.

זה נראה שקוף וברור במקרה תורכיה והמשט: התורכים, מהסיבות שלהם שאין להן ולישראל דבר או חצי, דורכים לנו על הפרצוף בדרך לאיזו נקודה שהם רוצים להגיע אליה, ופה אנשים מחפשים "מי אשם". לטעמי זו נגזרת של אותה "תחושת מעצמתיות" שגורמת לישראלי לחשוב שמי שאתו, נמצא אתו כי יש לו משהו מעבר לאינטרסים. הישראלי בטוח שחייבים את המל"טים שלו, או את הצנ"פים במיל' שמעבירים שיעורי קליעה לכמה כפריים ברורים שמגוייסים לצבא בכפייה. ומה התוצאה של התפוצצות הבועה? מרה שחורה, הלם ואחריהם מייד בתור הנרגנות ואחותה הגדולה והמכורעת "הקנטרנות". כל התופעות האלה הפכו לאיום ממשי על ישראל הרבה מעבר לתבוסה צבאית. למעשה כל עוד לא נבין שמדינה חיה גם אחרי תבוסה, לא נוכל להיות חזקים יותר. מעבר לשליטה במדיה, גורם משמעותי שמביא לכך שכל איש שמאל קיצוני מטיל צל ענק, זו העובדה שהישראלי המצוי לא מתוכנת להתנהל במצב של "ניהול הפסדים", וכאשר גרף הנצחונות משנה זווית לשלילית, הוא מייד מתיישב ומתחיל לבכות. במצבים כאלה "נביאי הזעם" מן השמאל הקיצוני מוצאים אוזניים קשובות.

לחדול מהתחושה המזוייפת של "אני ענק שמנוטרל בכישוף" זה צורך לא פחות דחוף מאשר לאמץ כמה צעדי מקרתיזם מרוסן כנגד השמאל הקיצוני.

ישן 21-06-2010, 17:47
  moozes moozes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.09.08
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "זו לא בושה, זו אפילו בגרות, להודות ש"לא תמיד אני הכי חזק/טוב""

אחדד קצת את הנקודה שהתכוונתי,
כדי לתקן את מצבנו המדיני פוליטי יש קודם להבין את הגורם לנפילה,
מה שכתבתי לגבי מסע הדה לגיטימציה נועד להבהיר את הנקודה שהגורם
לנפילתנו בדעת הקהל הוא מסע הדה לגיטימציה בעצמו,
הרבה פעמים כתבתי שאילו השמאל והתקשורת ירתמו למסע לגיטימציה לישראל
ודה לגיטימציה לפלסטינים ישתפר מצבנו.

אנחנו מדינה קטנה עם הרבה הישגים במעט שנים, תרומה רבה לאנושות בהרבה תחומים,
מצבנו אינו משקף את ההתרחשויות שעברו על העולם אלא את מה שאנחנו אמרנו על עצמינו לעולם.

ישראל בשנים לפני אוסלו היתה במצב הרבה יותר טוב ועשתה דברים לכאורה גרועים יותר ( כיבוש חלק גדול מלבנון להרבה שנים שלא הביא עלינו בליץ כמו שהשלום הביא ).

מה שאנחנו צריכים זה חוסן פנימי קצת הערכה עצמית ולשדר את זה לעולם.
ישן 21-06-2010, 20:21

מסכים אתך, ועם אחרים פה, על הרוב אם לא כל
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ספייקר שמתחילה ב "ראה, לעמדת הממשל האמריקאי..."

האבחנות של המצב הנוכחי. אני לא מסכים לגבי זיהוי התמהיל המדוייק של הגורמים שהביאו לכך , ולכן שורת הפעולות, והאיסטרטגיה לפיה יש לנהל את ה"עניינים " בעתיד. בעוד העולם שסביבנו הוא ענק ביחס אלינו, מורכב ורווי שחקנים, אנחנו שופטים את המציאות בכלים של אתמול. ההגמוניה של ארהב "ב על חלקים מהעולם,והעובדה שהיה לובי יהודי חזק שם, הם שני "ניסים ", אבל לא תופעות שימשכו לנצח, כל שכן ניתנות לשכפול. ישראל, והישראלים, חייבים להיות מוכנים לסבב של התנהלות בינלאומית כשישראל מבודדת למדי, כמו בשנות החמישים, ולא כמו טייקונים שספגו הפסדים עקב משבר, ועכשיו הם חוזרים לשחזר את האימפריה. במצב הנוכחי כל הנתונים מראים שזה יהיה המצב,ושלנו אין השפעה מלאה על כך.

ישן 21-06-2010, 22:42
  ספייקר ספייקר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.10
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "מסכים אתך, ועם אחרים פה, על הרוב אם לא כל"

ישראל נתונה במצב של damn if they do damn if they don't הלוחמה מאז מלחמת לבנון הפכה להיות א-סימטרית. ובתנאים שכאלו ישראל תמיד תראה כאגרסיבית ככזאת שמפעלה את כוחה בצורה לא פרופורציונלית.
בתנאים האלו הזירה היחידה שבה ישראל יכולה להשפיע היא ההסברה.
ההסברה של ישראל בעולם בכלל וברחוב האמריקאי בכלל מבוססת במידה רבה על השואה ובעקבות זה על כך שמגיע לנו. עם זה יש שתי בעיות, האחת שכבר חלפו 65 שנה מאז סיום מלחמת העולם השניה ועם מותם של רבים מאלו שהשתתפו בפועל במלחמה, זכר המלחמה וזכר המאורעות הולך ונשכח. הבעיה השניה היא שלאמריקאי שרואה שמדינת ישראל מקבל מיליארדים כסיוע מארה"ב ולא בדיוק מבין על מה כל המהומה ולמה מדינת ישראל לא מתנהגת כמצופה ממנה קצת קשה עם כל זה.
תוסיף לזה את ההסברה הפלסטינית שעובדת נהדר בעולם בכלל ובארה"ב בפרט, בקביעת דעת הקהל ברחוב, תוסיף את האסטרטגיה ההסברתית השגויה של מדינת ישראל שהתבססה על הלובי היהודי שהשאיר את הרחוב להסברה הפלסטינית, ותקבל מצב קשה מאוד מבחינה ישראלית.
האם זה בשליטתינו ? לא לגמרי, אבל אפשר וצריך לעשות הרבה יותר. מדינת ישראל לא יכולה להשאיר את ההסברה בארה"ב ללובי היהודי, כי כמו תושבי מדינת ישראל, הרעיון שמאחורי הקמת המדינה התעמעם קצת, ואיתו המחויבות הרעיונית של תושבי מדינת ישראל ושל היהודים מחוץ למדינת ישראל.
ישן 22-06-2010, 09:37

סלח לי על שאיני מרחיב, אבל סקרתי את דעותי בהרחבה
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ספייקר שמתחילה ב "ישראל נתונה במצב של damn if..."

בכמה הודעות ארוכות בפורום "פוליטיקה": ובכ"ז כמה משפטים לא קצרים, אבל בכ"ז קצרים מדי:

אין, ולא הייתה "הסברה ישראלית" כקמפיין. בעצם הרבה מדינות בכלל לא זקוקות להסברה, משום שעד שלשום בבוקר מדינה נחשבה ליישות לגיטימית וחיונית, בעוד שאוסף בנדיטים שמאחוריהם גב של הרפש האינטלקטואלי, לא נחשבו שווי מעמד. מה שאתה רואה כ"הסברה" היה שלל ייזמויות, פעילויות ופעילות פוליטית שלא כוונו להיות "הסברה" ולא התרכזו לכדי מסע הסברתי.

יהודי ארה"ב צרכו נגזרות של תרבות (פוליטית, צבאית) ישראלית כחלק מהעיסוק שלהם בזהות עצמם, ובמקרה של חלקם כתמיכה ברורה במי שהם רואים בו אח, או אפילו מיזם שיש להם בו מניות.

חלק מהאמריקאים תמכו בישראל ממניעים דתיים, בעוד אחרים ממניעים אידאולוגיים תועלתניים יותר או פחות. רבים מהם היו פשוט תומכים גדולים של תורת הגמול האמריקאית פרוטסטנטית: תורה שבה לישראלי המנצח, החרוץ והלוחם נגד כוחות החושך הג'יהאדיסטים יש מקום של כבוד. אמריקאים אחרים, או אותם אנשים, גם גדלו בעידן המלחמההקרה שבו ישראל עמדה לצד ארה"ב - גם ברגעים (תודעתית) קשים.

ישנם עוד גורמים, או "אזורי פעילות", אבל זו לא תוצאה של הסברה, אלא תוצר של מגע בין התרבות האמריקאית לישראלית. משול בעיני הדבר להילה שהייתה למקדונלדס בישראל עוד טרם 1993 - בם לא פרסמו פה, לא הייתה להם פה נציגות וישראלים רבים אפילו בקושי טעמו את זה אי פהם, ובכ"ז הרגשנו שז\ה מותג נערץ כי הוא ייצג בעיננו משהו.

יחסי הגומלין הנ"ל, שהולידו נציגויות ישראליות כמו איפ"ק, ייצוג של תרבות ישראלית כתרבות יהודית בתרבות הטמפל האמריקאי, ישראלים המתפרנסים מייצוג נגזרות תרבות ישראלית בארה"ב וכו', הם לא הסברה אלא פרי יחסי תרבות ישראל-ארה"ב.

עכשיו זמנים השתנו, דור חדש קם ביהדות ארה"ב, שבכלל השתנתה ועושר הזרמים שבתוכה גדל. גם ישראל התבגרה - מדרך הטבע - ואינו יכולה עוד (וטוב שכך) להחשב ה"בן דוד הממזר שלי שמראה לכל הגדולים מה זה" בעיני יהדות ארה"ב.

זו תהיה חוצמה מצידי לצפות מיהודי אמריקאי שיראה עצמו כמאמין קנאי במה שאני רואה באינטרסים שלי, בדיוק כפי שזו חוצפה מצידו לחשוב שאני אמור לממש הלכה למעשה אי אילו הזיות אולטרא ליבראליות שלו. זה כמובן עובד גם כאשר מדובר על "מדיניות שמרנית דתית אל מול האינטרס הישראלי בקיום מדינה חופשית-חילונית".

אי אפשר לפתור ב"הסברה" את מה שאתה ואני רואים כבעיה גדולה (רק שאני רואה אותה גם במציאות נתונה) - הכללים השתנו, כמו גם ההגעה לבגרות של כל הקמפיין האנטי ישראלי (ואנטי אמריקאי שרוכב בהרבה מקרים על הקונסטרוקציה שנבנתה עבוור האנטי ישראליות) שעד ללפני 2-3 שנים ביטלנו אותו כלאחר יד כ"שטויות שרק ערבים, אנטישמים וסטודנטים מסטולים מאמינים להן". כל מאמץ ישראלי מרוכז יתקל מיידית, ואני בטוח שישנם כאלה שמחכים בדיוק לזה, בביקורת מקיפה שתציג את ישראל כיישות נואשת המנסה לקנות בכסף פסק דין שלא יכולה לקבל בצדק. יותר מכך: הדבר יחדוף את ישראל לנישה השלילית החלופית שהוכנה עבורינו: לא רעים, סתם מאוסים. עבור הישראלי זה לא ממש משנה, משום שמיאוס ("כמה אפשר לשמוע על המדינה הקטנה הזו?") יכול בקלות להתחלף שוב בשנאה.

מה כן אפשר לעשות: כפי שכתבתי - קודם להכיר בכך שאנו צריכים להתנהל אחרת, ושלא יהיה נעים בזירה. מעבר לכך תיעול המאמצים להתנהלות בחוד החנית של "הצועקים "המלך הוא עירום": צריך לנסות ולהפוך ל"אנדרדוג:". הקמפיין הג'יהאדיסטי לאיסלאמיזציה של המחשבה הפוליטית והחברתית, כפי שמוצג היטב ובבוטות ב"אירוערביה" (שמי שלא קרא אותו, אבל יודע על קיומו, יש לו חתיכת חור בהשכלה) נשען על תנועות גדולות של כסף, אנשים ותילי תילים של ציניות מרושעת, שיחות סתרים, הסכמות שבשתיקה ובריתות בין אופורטוניסטים דוחים מן הצד המערבי, ובין פעילי ג'יהאד מן הצד הערבי. זה הרקע שכבר 30 שנה מכין את המסד לכל קמפיין אנטי ישראלי, וזה הרקע שלתוכו נשאבים, במודע או לא, גם המון "פעילים" יהודיים או ישראליים. בדיוק כמו במקרה של תורכיה והמשט - שבו יישות מעוררת מחלוקת כמו תורכיה מצאה עצמה מול ישראל ובעצם העניקה לנו הזדמנות לא רעה (שפיספסנו) - כך גם כאן ישנה איזו הזדמנות, שלדעתי ישראלים כישראלים יפספסו: האדם המערבי הפשוט לא ממש מודע להתנהלות מקדמת האיסלאמיזציה שמתקיימת על בסיס המערכות שכספי המיסים שלו מממנים. המאמץ הבא צריך להיות חדירה לקרביים של כל המערכת הזאת - שמזינה לא רק קמפיינים אנטי ישראליים וולגריים, אלא גם אחרים - במטרה לחשוף אותה ולהעביר אותה למגננה.

זה לא מסע שיביא נחת לישראלים, ובין השאר משום שהוא מלוכלך ותוצאותיו המיידיות כלל לא מביאות תועלת בתחום ה"עכשיו יאהבו אותי". מצד שני הוא אפשרי, ותפור על המידות הצנועות של ישראל ובנות בריתה ברמת התת מדינה. מעבר לכך חשוב להבין כי האיסלאמיזציה של המערב הנה כוח מאיים אמיתי, ולכן לשליחות כזאת יש אפילו ערך מוסרי לא ישראלוצנטרי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:20

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר