|

22-06-2010, 09:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
סלח לי על שאיני מרחיב, אבל סקרתי את דעותי בהרחבה
בכמה הודעות ארוכות בפורום "פוליטיקה": ובכ"ז כמה משפטים לא קצרים, אבל בכ"ז קצרים מדי:
אין, ולא הייתה "הסברה ישראלית" כקמפיין. בעצם הרבה מדינות בכלל לא זקוקות להסברה, משום שעד שלשום בבוקר מדינה נחשבה ליישות לגיטימית וחיונית, בעוד שאוסף בנדיטים שמאחוריהם גב של הרפש האינטלקטואלי, לא נחשבו שווי מעמד. מה שאתה רואה כ"הסברה" היה שלל ייזמויות, פעילויות ופעילות פוליטית שלא כוונו להיות "הסברה" ולא התרכזו לכדי מסע הסברתי.
יהודי ארה"ב צרכו נגזרות של תרבות (פוליטית, צבאית) ישראלית כחלק מהעיסוק שלהם בזהות עצמם, ובמקרה של חלקם כתמיכה ברורה במי שהם רואים בו אח, או אפילו מיזם שיש להם בו מניות.
חלק מהאמריקאים תמכו בישראל ממניעים דתיים, בעוד אחרים ממניעים אידאולוגיים תועלתניים יותר או פחות. רבים מהם היו פשוט תומכים גדולים של תורת הגמול האמריקאית פרוטסטנטית: תורה שבה לישראלי המנצח, החרוץ והלוחם נגד כוחות החושך הג'יהאדיסטים יש מקום של כבוד. אמריקאים אחרים, או אותם אנשים, גם גדלו בעידן המלחמההקרה שבו ישראל עמדה לצד ארה"ב - גם ברגעים (תודעתית) קשים.
ישנם עוד גורמים, או "אזורי פעילות", אבל זו לא תוצאה של הסברה, אלא תוצר של מגע בין התרבות האמריקאית לישראלית. משול בעיני הדבר להילה שהייתה למקדונלדס בישראל עוד טרם 1993 - בם לא פרסמו פה, לא הייתה להם פה נציגות וישראלים רבים אפילו בקושי טעמו את זה אי פהם, ובכ"ז הרגשנו שז\ה מותג נערץ כי הוא ייצג בעיננו משהו.
יחסי הגומלין הנ"ל, שהולידו נציגויות ישראליות כמו איפ"ק, ייצוג של תרבות ישראלית כתרבות יהודית בתרבות הטמפל האמריקאי, ישראלים המתפרנסים מייצוג נגזרות תרבות ישראלית בארה"ב וכו', הם לא הסברה אלא פרי יחסי תרבות ישראל-ארה"ב.
עכשיו זמנים השתנו, דור חדש קם ביהדות ארה"ב, שבכלל השתנתה ועושר הזרמים שבתוכה גדל. גם ישראל התבגרה - מדרך הטבע - ואינו יכולה עוד (וטוב שכך) להחשב ה"בן דוד הממזר שלי שמראה לכל הגדולים מה זה" בעיני יהדות ארה"ב.
זו תהיה חוצמה מצידי לצפות מיהודי אמריקאי שיראה עצמו כמאמין קנאי במה שאני רואה באינטרסים שלי, בדיוק כפי שזו חוצפה מצידו לחשוב שאני אמור לממש הלכה למעשה אי אילו הזיות אולטרא ליבראליות שלו. זה כמובן עובד גם כאשר מדובר על "מדיניות שמרנית דתית אל מול האינטרס הישראלי בקיום מדינה חופשית-חילונית".
אי אפשר לפתור ב"הסברה" את מה שאתה ואני רואים כבעיה גדולה (רק שאני רואה אותה גם במציאות נתונה) - הכללים השתנו, כמו גם ההגעה לבגרות של כל הקמפיין האנטי ישראלי (ואנטי אמריקאי שרוכב בהרבה מקרים על הקונסטרוקציה שנבנתה עבוור האנטי ישראליות) שעד ללפני 2-3 שנים ביטלנו אותו כלאחר יד כ"שטויות שרק ערבים, אנטישמים וסטודנטים מסטולים מאמינים להן". כל מאמץ ישראלי מרוכז יתקל מיידית, ואני בטוח שישנם כאלה שמחכים בדיוק לזה, בביקורת מקיפה שתציג את ישראל כיישות נואשת המנסה לקנות בכסף פסק דין שלא יכולה לקבל בצדק. יותר מכך: הדבר יחדוף את ישראל לנישה השלילית החלופית שהוכנה עבורינו: לא רעים, סתם מאוסים. עבור הישראלי זה לא ממש משנה, משום שמיאוס ("כמה אפשר לשמוע על המדינה הקטנה הזו?") יכול בקלות להתחלף שוב בשנאה.
מה כן אפשר לעשות: כפי שכתבתי - קודם להכיר בכך שאנו צריכים להתנהל אחרת, ושלא יהיה נעים בזירה. מעבר לכך תיעול המאמצים להתנהלות בחוד החנית של "הצועקים "המלך הוא עירום": צריך לנסות ולהפוך ל"אנדרדוג:". הקמפיין הג'יהאדיסטי לאיסלאמיזציה של המחשבה הפוליטית והחברתית, כפי שמוצג היטב ובבוטות ב"אירוערביה" (שמי שלא קרא אותו, אבל יודע על קיומו, יש לו חתיכת חור בהשכלה) נשען על תנועות גדולות של כסף, אנשים ותילי תילים של ציניות מרושעת, שיחות סתרים, הסכמות שבשתיקה ובריתות בין אופורטוניסטים דוחים מן הצד המערבי, ובין פעילי ג'יהאד מן הצד הערבי. זה הרקע שכבר 30 שנה מכין את המסד לכל קמפיין אנטי ישראלי, וזה הרקע שלתוכו נשאבים, במודע או לא, גם המון "פעילים" יהודיים או ישראליים. בדיוק כמו במקרה של תורכיה והמשט - שבו יישות מעוררת מחלוקת כמו תורכיה מצאה עצמה מול ישראל ובעצם העניקה לנו הזדמנות לא רעה (שפיספסנו) - כך גם כאן ישנה איזו הזדמנות, שלדעתי ישראלים כישראלים יפספסו: האדם המערבי הפשוט לא ממש מודע להתנהלות מקדמת האיסלאמיזציה שמתקיימת על בסיס המערכות שכספי המיסים שלו מממנים. המאמץ הבא צריך להיות חדירה לקרביים של כל המערכת הזאת - שמזינה לא רק קמפיינים אנטי ישראליים וולגריים, אלא גם אחרים - במטרה לחשוף אותה ולהעביר אותה למגננה.
זה לא מסע שיביא נחת לישראלים, ובין השאר משום שהוא מלוכלך ותוצאותיו המיידיות כלל לא מביאות תועלת בתחום ה"עכשיו יאהבו אותי". מצד שני הוא אפשרי, ותפור על המידות הצנועות של ישראל ובנות בריתה ברמת התת מדינה. מעבר לכך חשוב להבין כי האיסלאמיזציה של המערב הנה כוח מאיים אמיתי, ולכן לשליחות כזאת יש אפילו ערך מוסרי לא ישראלוצנטרי.