25-06-2010, 16:04
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.10.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי GhostTrick
נגיד שיודעים מחר איפה גלעד נמצא ברזולוציה של מטרים. יודעים באיזה חדר הוא נמצא ועל איזה ריק הוא נשען.
למה אתה חושב שהמחבלים ששומרים עליו לא עושים עליו שמירות של 24/7 ככה שבכל שניה נתונה מוצמד אקדח לרכה של גלעד שליט ? הרי מה היה אצל נחשון וקסמן ברגע הפריצה הוא קיבל כדור לרכה.
לא ממש. היה קרב יריות במהלכו אחד החוטפים צעק לכוח החילוץ שאם הם לא יעזבו הוא יהרוג את נחשון וקסמן. הכוח לא וויתר, ובסופו של דבר נחשון נהרג.
ולמה אתה חושב שהחדר הבניין האיזור שבו נמצא גלעד שליט לא ממולכד בערות אם לא מאות חומרי נפץ ככה שברגע של פריצה כל הבניין קורס ?
מה אתה חושב המחבלים האלה מהחמאס כל כך טיפשים ? לא סתם הוחלט לאחר מקרה וקסמן שלא פורצים יותר ולא מנסים לחלץ בכוח מי שנפל בשבי. כי זה בלתי אפשרי לחלץ מישהו שמוצמדת לו רכה לראש מטווח אפס 24/7.
מי החליט? האם אתה, מר גנרל טוקבק, בעל גישה לפרוטוקולים ומסמכים סודיים?
אחרי שהבנו בהגיון הכי פשוט למה אי אפשר לחלץ את גלעד שליט חי בוא נחשוב כמה חיילים אחרים ייהרגו בפעולת חילוץ או ייחטפו. אתה מוכן לקחת את הסיכון שעוד חיילי ייהרגו או ייחטפו בפעולת חילוץ ? אתה לא מוכן בשיט להקריב חיי אזרחים בעד שיחרור מחבלי החמאס וזה מובן אבל אין לך בעיה לסכן חיילים אחרים במוות או חטיפה סתם על כלום בידיעה ברורה שחילוץ כזה לא אפשרי.
מן הסתם שלא תהיה לו בעיה לסכן חיילים אחרים במוות, שכן בעצם העובדה שהם לוקחים חלק בתפקיד המסוכן הזה הם מקבלים על עצמם את הסיכון.
ושוב אני יוצא מהנחה שהמחבלים של החמאס אין להם פגיעה מוחית והם לא בני 16 ולכן ההנחה המבצעית צריכה להיות שגלעד שליט נמצא בבניין ממולכד ומוצמדת לו רכה של אקדח לראש 24/7.
כשיש לך את הנתונים האלה וכשיש לך את הנתונים של החילות הכושל של וקסמן תסביר לי למה לדעתך הצבא הכי טוב בעולם שלא הצליח להשתלט על סירת גייד יצליח להשתלט על בניין ממולכד בעזה ולחץ את גלעד שלי בלי שתיפול לו שערה מהראש ובלי שאף חייל לא ייהרג ?
סירת דייג? הצבא הכי טוב בעולם? צ'וקוקה, חזרת?
תסביר לי איך צבא שלא מסוגל להתמודד עם ארגון גרילה כמו החיזבאללה יכול להשתלט על בניין ממולכד בעזה ?
צודק, כי להשתלט על בניין זה אתגר הרבה יותר גדול מלהתמודד עם ארגון כמו חיזבאללה.
לא יודע איך אתה רואה את העניינים אבל להגיד שצהל הוא הכי טוב ולהגיד שאם רוצים אפשר ככה וככה זה תלוש מהמציאות. מה אתה חושב שהחמאס בדיוק ? ארגון קקיוני או סתם אנשים עבריינים ? מדובר בלוחמים חלקם מקצועיים ברמה לא פחותה ואולי יותר מחלק מחיילי צהל.
הפוך, חיזבאללה הוא הארגון עם החיילים האיכותיים, חמאס הוא סתם קרקס עם רובים שמנסה לחקות את חיזבאללה, בלי הצלחה יתרה.
הלוואי אמן היה אפשר לחלץ את גלעד שליט בפעולה צבאית. ואני גם בטוח שבזמן מלחמה אפשר לחלץ חיילים והיו מקראים מדהימים במלחמת לבנון השנייה ועופרת יצוקה של חיילים שהצילו חיילים מהרג מהתופת מחטיפות.
|
|