06-07-2010, 01:16
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
נייס. לא הכרתי. ולכן "בין שתי המערכות" אכן זה יהיה קשה בהתאם למגבלה שהם מציינים.
ועדיין לא הסברת למה אתה לא רוצה לדגום לקובץ ולפתוח אחר כך. מה זה כל כך משנה?
במקרה זה, הדרך שאני חושב עליה היא קצת "מטורפת" (ולכל הפחות - קפיצה מעל הפופיק), אבל נראה לי שהיא תעבוד.
תרים על השרת שירות של OpenVPN, מספיק משהו פשוט עם אותו static key בשני הצדדים. תיצור bridge על השרת, ותגשר בו את eth0 (או איך שזה לא נקרא ב BSD, שכחתי...) יחד עם הממשק של OpenVPN (בלינוקס הוא נקרא tap0 בד"כ). שים לב שכשעובדים ב Bridging (לפחות בלינוקס זה כך), יש להגדיר את פרטי החיבור לרשת (IP/Netmask ושות') על הממשק של ה Bridge, במקום על ה Ethernet כרגיל.
אחר כך תקנפג את OpenVPN לעבוד במצב של bridging. לענ"ד, הנ"ל יהפוך את הצד המרוחק למעין Hub, שה NIC שלך כלקוח VPN יהיה מחובר אליו, וב Promiscuous Mode שה Wireshark יפעיל, תוכל להאזין לתעבורה...
מה שיפה כאן זה שהלקוח שלך יכול להיות חלונות, לינוקס, מק... כל מה שמריץ OpenVPN.
אני מזהיר שלא ניסיתי את הנ"ל והכל מבוסס על איך שנראה לי שזה עובד 
שים לב שאין לי מושג מה תהיה ההתנהגות במידה ולא יהיה מספיק רוחב פס לשלוח דרכו את כל התעבורה שאתה לוכד (שתישלח בכל מקרה במוד כזה, בלי קשר אם אתה לוכד או לא, כל עוד שה VPN למעלה...). יש סיכוי שיהיה packet drop. במקרה זה, אולי שווה להגדיר את ה OpenVPN שיקשר בין שני הצדדים ב TCP (מה שבד"כ לא רצוי...) במקום ב UDP שזו ברירת המחדל...
שים לב 2: אם המכונה שלך רצה כ VM בתוך ESX, אזי בברירת הוא חוסם Promiscuous Mode. כדי לשנות:
קוד:
Configuration > Networking > your vSwitch: Properties > Ports-tab > vSwitch > Edit > Security-tab > Promiscuous mode: accept
בהצלחה!
|