לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-07-2010, 18:38
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hwarang שמתחילה ב "חייל שהרג פלסטיני בעזה יואשם בהריגה"

כמה סירחון עולה מהשורות הללו- אני לא יודע אפילו ממה להתחיל..
ציטוט:
קצין בכיר שמעורב בחקירות אמר: "אני עדיין סבור שיש קשר בין ירי של החייל למותן של שתי הפלסטיניות עם זאת אינני יכול לקשור באופן משפטי בין שני האירועים. החייל חרג באופן בוטה מהוראות הפתיחה באש עד כדי ירי מכוון באזרחים. לא נקפה כלל סכנה לכוחות והוא קיבל את ההחלטה על דעת עצמו מכיוון שלדבריו חש פחד".

פרקליטי החייל ס', עו"ד עודד סבוראי ומאיר קלינגר אמרו כי "במהלך השימוע חשפנו ראיות שנאספו בחקירה עצמאית אשר מצביעות על כך כי האם והבת במשפחת חג'אג' אינן קשורות כלל לאירוע בו היה מעורב החייל אותו אנו מייצגים. בעקבות כך שינה הפצ"ר את כוונתו המקורית להאשים את החייל בהריגתן, אולם בצעד תמוה במקום לסגור את התיק החליט הפצ"ר להאשים את החייל בהריגתו של פלוני שזהותו אינה ידועה, כאשר אין גופה וכלל לא ידוע אם מישהו נהרג בתקרית".

הייתי רוצה לפגוש את ה"קצין הבכיר" הזה ולשאול מה עובר לו בראשו החלול..
אם המקרה הזה לא ייגמר בזיכוי מוחלט(ולו רק מחוסר בראיות), זו תהיה תעודת עניות כבדה למערכת הצבאית.
אני מאוד מקווה שיש לחייל גב כלכלי(למקרה של ערעור).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-07-2010, 23:21
  ybd123 ybd123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.08
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "קודם כל מה אתה סופר לי הודעות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מצפון
קודם כל מה אתה סופר לי הודעות ומה אתה נותן לי ציונים ?

נכון. לחלק ציונים לאנשים זרים (ועוד בפורום באינטרנט) זה די נלעג. מצד שני, גם השימוש החוזר בטיעון הזה כמגן מביקורת הוא לא טריק מרשים במיוחד. בסופו של דבר יש מגמה די בולטת בסגנון הכתיבה שלך (בדיוק כמו בסגנון הכתיבה של אורי, למשל) ואין צורך בעבודת מחקר מאומצת כדי להצביע עליה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מצפון
דווקא בגלל תגובות כמו התגובה הקודמת שלך אלי אני ממעט לכתוב
אני מוצא שהתגובות הן יותר התנפלות מאשר תגובה

אמר האדם שהגיב בלי לקרוא את הכתבה או אפילו את התגובה שהגיב אליה. מה הקשר בין התגובה שלך לתגובה של לינוקס_בוט?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מצפון
לא קראתי את הכתבה וייתכן שאכן היה טיוח שקר כזב והונאה
מה כל זה קשור לעובדה שצריכים חוקים והוראות פתיחה באש?

מי אמר שלא צריך? לינוקס_בוט דיבר על המגמה לפיה החיילים ה"פשוטים" לא מקבלים גיבוי מהדרגים הגבוהים. במקרה שבכתבה, הפקרות החיילים הזוטרים יותר בולטת במיוחד. אתה זה ששמת מילים במקלדתו והחלטת שהוא מציע לבטל חוקים כאלה או אחרים.

כתבתי את כל זאת למרות שאני יודע שהתגובה הראשונה שלך באשכול הייתה הייתה טרולינג ותו לא וגם נוסחה ככזו

נערך לאחרונה ע"י ybd123 בתאריך 06-07-2010 בשעה 23:25.
ישן 07-07-2010, 00:36
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ybd123 שמתחילה ב "[QUOTE=מצפון]קודם כל מה אתה..."

הדבר היחיד שאני יכול להסכים איתו הוא שגם אני לפעמים נותן ציונים להודעות/גולשים.

האמירה של לינוקס_בוט כל כך כללית שאין שום צורך לקרוא את הכתבה בשביל להגיב אליה/עליה, וחשיבותה של הכתבה לאמירה שלו היא מינורית עד לא רלבנטית.
אותו דבר נאמר בחקירה של המבצע לפני דוח גולדסטון, אחרי הדוח, לפני המשט, אחרי המשט, לפני המקרה הקודם של הריגה שנחקר, אחרי המקרה הקודם וכו' וכו'
אם כבר אתה מדבר על כתיבה לאחרונה בפורום, תהיה כן ושחרר את הכתבה הספציפית הזו מהקשר לדברים שלי שנאמרו.
המגמה הרווחת בפורום היא שאין שום צורך לחקור שום מקרה של הריגה כי זו מלחמה ובמלחמה נהרגים אנשים.
אין מתבקש יותר מלהגיד שיש צורך לבטל את הוראות הפתיחה אם ככה לגמרי.
אחרית לא תהיה מוטיבציה לאנשים להתגייס לקרבי ולרסס כל דמות בצללים ? לזה התכוון לינוקסבוט ? מה שבטוח שלא לזה אני התכוונתי ולא את זה אני אמרתי ואין זה אומר שאני תמיד נגד היהודים ובעד המחבלים.
אני יותר בעד החוקים, וגם בעד המוסר, וכל זה תוך כדי בטחון ושמירה על גבולות הגזרה שלנו, וגבולות האנושיות שלנו.

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

ישן 06-07-2010, 21:14

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "לא איכפת לי מה מרשים אותך."

ציטוט:
החייל חרג באופן בוטה מהוראות הפתיחה באש עד כדי ירי מכוון באזרחים

אם נדבר נטו מבחינה משפטית, ללא עדות אמינה להוכיח כי חייל בזמן מלחמה ירה "בכוונה תחילה" זה קשה, עד כדי בלתי אפשרי, אז כדי לאותו קצין "בכיר"(אם אכן הציטוט נכון), שיהיה בסיס איתן לדבריו.

ציטוט:
לא נקפה כלל סכנה לכוחות והוא קיבל את ההחלטה על דעת עצמו מכיוון שלדבריו חש פחד.

שוב פעם בהנחה שצוטט נכון, מדובר בדברי פלצנות של קצין קטן(איש קטן), מי הקצין הזה שיחליט שיש לזלזל בתחושותיו של החייל במקרה זה? גם אם חרג מנוהלי הפתיחה באש, הרי שבמקרה וחש סכנה לחייו, מדובר לכל היותר ברשלנות, עברה פחותה בהרבה מהריגה.

ציטוט:
כי חיי אדם של ערבים נחשבים בעיניכם כקליפת השום.

אתה לא תכניס כאן מילים לאף אחד.
ישן 06-07-2010, 23:13

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "ואם נדבר נטו מבחינה משפטית אז הזיכוי הגורף שלכם לא כ"כ משפטי בלשון המעטה."

ציטוט:
שמדובר פה במקרה אחד ויחיד

ציטוט:
דווקא פה החליטו להעמיד לדין את החייל

מדובר על אישום יחיד בהריגה(ממה שאני יודע).
ממש לא מדובר בכתב אישום יחיד.

ציטוט:
לאור כך הזיכוי הגורף שלכם ממש לא הגיוני ולכן נראה לי שמה לעשות, זה נובע מזילות חיי אדם של ערבים.

אין כאן שום זיכוי גורף, יש כאן התייחסות עניינית למקרה, האישום בהריגה נראה על פניו מופרך, וחיפוש של "שעיר לעזאזל", כל מקור שפורסם עד היום מאושש את דברי.

הנה מסקנות מתחיר צה"ל.

ציטוט:
התקרית שבעקבותיה נחקר החייל אירעה ב-4 בינואר 2009. על פי תחקיר צה"ל, סמ"ר ס' היה בכוח מעורב של גבעתי ושריון, בפיקוד סמג"ד מהשריון, שהתמקם בין בניינים. החיילים הבחינו בכ-30 פלסטינים שצעדו לעברם, לאחר שצה"ל הנחה אותם לעזוב את בתיהם. מעדות התושבים שנאספה על ידי ארגון "בצלם", פגז של טנק פגע בבית בטרם הספיקו הפלסטינים לעזוב את הבית.

ואולם, מכיוון שצה"ל קבע שבאזור זה אסורה תנועת אזרחים, החליט הסמג"ד לבצע ירי לצורך הרתעה לעבר מה שמכונה "חומת מפגע" - קיר במרחק בטוח מהאזרחים. מיד אחר כך הצטרפו ללוחמים שני חיילים מ גבעתי ואחד מהם, סמ"ר ס', פתח באש שממנה נהרגו שתי הנשים הפלסטיניות - מג'דה אבו חג'אג' בת 37 ואמה, ריה סלמה אבו חג'אג', בת 64. מהתחקיר עולה שסמ"ר ס' לא השתתף בתדריך שנתן הקצין לפני הירי והצטרף אליו וזאת בניגוד להוראות.

זמן קצר לאחר האירוע, במסגרת התחקיר המבצעי, הוחלט שס' פעל שלא כשורה. הוא הורחק מתפקידו והועבר לעורף, שם שירת עד סיום שירותו הצבאי לפני כמה חודשים.

http://192.118.73.5/hasite/pages/Sh...SubContrassID=0

והנה דברי הקצין ה"בכיר"

ציטוט:
קצין בכיר שמעורב בחקירות אמר: "אני עדיין סבור שיש קשר בין ירי של החייל למותן של שתי הפלסטיניות עם זאת אינני יכול לקשור באופן משפטי בין שני האירועים. החייל חרג באופן בוטה מהוראות הפתיחה באש עד כדי ירי מכוון באזרחים. לא נקפה כלל סכנה לכוחות והוא קיבל את ההחלטה על דעת עצמו מכיוון שלדבריו חש פחד".

כל המקרה הזה נראה במקרה הרע כרשלנות(אפשר להחמיר ולהגיד אף רשלנות פושעת).
איפה יש כאן ירי מכוון באזרחים? אל איזה בסיס מדברים כאן על הריגה?
מדובר כאן על מלחמה, ובמצבי לחץ קורים דברים, על המדינה מוטלת החובה לעמוד מאחורי הילדים שהם שולחים לקרב(גם אם שגו), ובטח לא להקריב אותם, ולהשמיעה את הגיגיהם בתקשורת.
ישן 07-07-2010, 00:59
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
הריגה במלחמה היא לא כמו הריגה במצב רגיל
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "די עם הבלה בלה בלה הזה!"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי תבור - tar 21
אתם קולטים מה זה חיי אדם?! אתם בכלל מבינים על מה אתם מדברים לפני שאתם פולטים ססמאות?!
חיי אדם זה הדבר הכי יקר בעולם כמעט! זה דבר שאם הרסת - לעולם לא תוכל להחזיר!
אם החייל הרג שלא לצורך אזרחים הוא צריך להישפט ולקבל עונש - די לקונספירציות, לשנאה ולזילות חיי אדם!

מכיוון שבמלחמה החייל נדרש להשתמש בכלי הרג ומשחית - וכן , יכולים גם להתרחש טעויות. אם החייל היה מחסל אזרחים בכוונה תחילה היה מקום להאשים אותו ברצח. מכיוון שמאשימים אותו רק בחריגה מהנהלים, אין בכלל מקום לשפוט אותו. הוא משמש שעיר לעזאזאל של המערכת המשפטית של צה"ל שרוצה להראות כלפי חוץ שהיא שופטת "סוררים" מבפנים.

זאת דעתי. להאשים חייל שלא רצח, אלא הרג מישהו בשעת מלחמה , זה כמו להאשים בתאונת שרשרת - את אחד הרכבים שהיו באמצע השרשרת - בטענה שלא סטה בזמן מהמסלול, בלי להתחשב בסיטואציה (שהוא חטף מכה מאחורה, שזה לא תוכנן)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 07-07-2010, 01:34

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "אני לא חולק על כך שיש מצבים שבהם צריך לירות."

ציטוט:
ואולם, מכיוון שצה"ל קבע שבאזור זה אסורה תנועת אזרחים, החליט הסמג"ד לבצע ירי לצורך הרתעה לעבר מה שמכונה "חומת מפגע" - קיר במרחק בטוח מהאזרחים. מיד אחר כך הצטרפו ללוחמים שני חיילים מ גבעתי ואחד מהם, סמ"ר ס', פתח באש שממנה נהרגו שתי הנשים הפלסטיניות - מג'דה אבו חג'אג' בת 37 ואמה, ריה סלמה אבו חג'אג', בת 64. מהתחקיר עולה שסמ"ר ס' לא השתתף בתדריך שנתן הקצין לפני הירי והצטרף אליו וזאת בניגוד להוראות.

זמן קצר לאחר האירוע, במסגרת התחקיר המבצעי, הוחלט שס' פעל שלא כשורה. הוא הורחק מתפקידו והועבר לעורף, שם שירת עד סיום שירותו הצבאי לפני כמה חודשים.

ועכשיו התקבלו עדויות חדשות, המצביעות על כך כי מדובר בהריגה, או אפילו "ירי מכוון באזרחים "? (וזאת שנה וחצי אחרי המקרה?), או גרוע מכך מגלים שכל התחקיר היה כיסוי תחת גדול?
האם זה לבד לא מספיק בכדי להטיל דופי בכתב האישום הזה?

נערך לאחרונה ע"י The_Equivocator בתאריך 07-07-2010 בשעה 01:37.
ישן 07-07-2010, 07:12
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
לא כל מעשה הרג במלחמה ניתן להצדיק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hwarang שמתחילה ב "חייל שהרג פלסטיני בעזה יואשם בהריגה"

במלחמות יש מקרים של הרג מתוך רשלנות פושעת ויש גם מקרים של הריגה מכוונת ללא הצדקה. אין מדינה ועם שחסינים לחלוטין מכך שיהיו בהם אנשים שתחת תנאים מסויימים יתנו דרור ליצריהם האפלים ביותר.
ויש לדעת שמקרים מסוג זה היו בכל מלחמות ישראל (ע"ע הטור השבועי המפורסם של אלתרמן לאחר ידיעות על מעשי הרג כאלה במלחמת הקוממיות-"ננסה המקלע" וגו', למי שמכיר. יתרה, חיילים נענשו על מעשים כאלו בכל מלחמות ישראל גם אם הדבר נעשה בצינעה כמקובל בימים עברו.
בקיצור, מדובר לפי החשד במקרה קיצוני, יהיה משפט וישמעו עדויות. באם יוכח שהחייל פעל באופן שלא ניתן להצדיק אפילו בדוחק (לא תמיד אפשר לטעון "פחדתי") הרי שהוא ייענש ובצדק. מכאן ועד לחשוש משירות קרבי רחוקה הדרך מאוד מאוד. מי שלא חושש לסכן את חייו (וזו המשמעות של היותך לוחם-ואני לא מדבר על התאבדות. רק על לקיחת הסיכון), בוודאי שלא צריך לחשוש מהסיכון הקלוש שבקלושים שהוא ימצא עצמו בסיטואציה חריגה ביותר שעליה הוא עלול לעמוד לדין.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:13

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר