לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-07-2010, 11:26
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אתה מפספס משהו: בעולם הערבי זריקת נעל נחשבת למעשה חמור"

אתה יודע, שאני נותן לך את הכבוד, אבל תן לי להסביר לך משהו.

נער או נערה, שעוברים אונס וקבוצתי, לוקח שנים של טיפולים עד הם חוזרים חיים נורמלים והנפש שלהם נשארת מצולקת תמיד ועל זה נתנו לאותם אנסים 6 חודשי עבודות שירות? בושה!
בכלא הם היו עוברים מאסיר לאסיר ובמקום זה יצאו לחופשי עכשיו בעוד הקורבן שלהם תסבול עוד שנים רבות ולא נשכח פיצוי כספי עד כמה קשה לקורבנות אונס לקבל פיצוי הוגן על הטיפולים ושיקום החיים שלהם חזרה.
אישית הייתי מחייב אנסים לשלם לקורבנות שלהם פיצוי גבוה עד גיל זיקנה ועד המוות כל חודש ואז אנסים ישלמו על זה ביוקר גם אחרי היציאה מהכלא מהכיס שלהם והרבה.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-07-2010, 12:49
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
בוא אספר לך משהו: אנחנו חיים בעידן מפואר של "סטריליות"
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "אתה יודע, שאני נותן לך את..."

מכסחים את הצורה לכל העולם ואחותו בwii אבל נפשית לא עמידים אפילו בפני מראות של רבע קרב קטן ומהיר עם איזו חוליית מחבלים. אנשים מותחים כל גבול אפשרי בסיפוק הצרכים המיניים או הקולינריים, אבל יצאו המעטים שמוכנים לרחוץ את אביהם הזקן ואפילו בשביל זה יחשיבו אותו ראוי ל"מטפלת" או מחלקה סיעודית. יש גיאות במספר האנשים שירימו עליך כלי כהה, שלא לדבר על קללות מפה ועד הודעה חדשה, בגלל ריב על חניה, אבל אם 2 גברתנים יצאו מרכב מחר ויכו אשה בת 40 בבעיטות, רבים מאוד יסובבו ראש. אי אפשר למצוא מועמדים לסטאג' בפנימאות, או גריאטריה (אבל המונים לפלסטיקה) ובכל מקום שאליו תפנה תראה שאנשים פשוט אינם מוכנים להתחכך אפילו לרגע בקטעים הבלתי נעימים של החיים (אבל כאלה שאינם נמנעים) ופשוט מקווים ש"מישהו אחר יעשה, מישהו שישלמו לו, ושלי זה לא יקרה".

במצב כזה גם ענישת מורשעים הופכת לעול מצפוני: "מה שקרה" קל לקבל הרבה יותר מאשר החלטה למנוע משהו כזה עתידית, כי על "מה שקרה" אפשר להתייפח, ואולי אפילו לעשות סרט סטודנטים, אבל בשביל למנוע את "מה שיקרה" צריך בעיקר לעשות דברים לא נעימים, לגרום לכמה אנשים לנטור לך טינה, ובכל מקרה אין מדליות על זה שעשית את העבודה שלך והכל בסדר.

תוסיף לזה את האספסוף הפסואו אינטלקטואלי עם כל הפוזות הסוציולוגיות והפסיכולוגיות, וכל מיני בחורות אבודות שהולכות ללמוד קרימינולוגיה, ואתה מקבל גאות של ברברת שמובילה אותנו לקיצוניות ההפוכה מאשר זו של הימים שבהם כלא היה הגהינום של דאנטה ותלו אנשים על גניבה גם עם הוכחות קלושות.

כרגע המצב שפיר, ולכן האדם הפשוט מעדיף ש"הגלגל יסתובב עוד יום". העניין הוא שגל פשע מרושע צומח פה ממש מתחת לאף, והמעשים האלה מתגברים כל הזמן. תראה את הבן-איבגי הזה ואיך הוא פשוט תימרן את כל המערכות שטיפלו בו! זה פשוט לא יאומן. במידה רבה היה למניאק הזה חיים טובים יותר, דקה אחרי דקה, מלטירון שבוע שלישי בגדוד 12! הטירון לא יודע כלום על גורלו, הטמבל הזה שלט במערכות שלמות. אני בטוח שזו לא הדוגמא היחידה, אני בטוח שיש הרבה כאלה. אני על הילדים שלי פוקח עין שמינית כל הזמן: תמיד מתוח ומשגיח עליהם. אני לא מתלונן: היו לי חיים נהדרים עד שהפכתי לאבא (מבחינה חומרית, מיצוי זמן ומימוש משאלות ומאוויים) - עכשיו צריך לתת יותר. ומי שאין לו כסף+זמן+יכולת לעשות ככה לילדים שלו.... אללה ירחמו.

ישן 12-07-2010, 13:48
צלמית המשתמש של KenMasters
  KenMasters KenMasters אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.10
משפט צדק הוא מורכב בהרבה מצדק ההמונים שאתם שואפים אליו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מיכאל חי שמתחילה ב "ביהמ"ש גזר 6 חודשי עבודות שירות על נערים שאנסו בת 13"

כותרת הכתבה מגמתית, ונועדה לעורר את מיצי הזעם שבכולנו. כמשפטן, אני יכול להבין שהמצב מורכב בהרבה ממה שמוצג בשטחיות.

במהלך לימודי המשפטים, בקורס משפט פלילי, למדנו על מקרה הידוע בשמו "האונס בשומרת". המקרה, באופן כללי, נלמד כדוגמא לאיוולות משפטית, והרשעת נאשמים בדרך לא הגיונית ולא משפטית. הציבור כמובן לא ידע מזה, כיוון שזה לא פוליטיקלי קורקט לתמוך בנאשמים באונס, אבל פסק הדין היה שערורייה משפטית. כפורום של אנשים יחסית אינטילגנטיים, אתם מוזמנים להביט במקרים כאלו מצד אחר.

אני לא הולך להציע לכם אלטרנטיבות מה באמת קרה שם. רק תחשבו מה אם יום אחד הבן שלכם מספר לכם שיום אחד הוא נפגש עם איזה ילדה, וקצת שותים, והיא זרמה, ונתנה מין אוראלי, והוא ילד חרמן שלא יוותר על הזדמנות כזו (כמו רובנו, בגיל שלו ובגילנו), ויאללה זורמים, ואז סיור מוצאים אותה שפוכה, והיא צריכה להסביר להורים שלה מה קרה, ואין לה הסבר טוב, אז היא אומרת הכריחו אותי, והופ הבן מואשם באונס.

על אונס אמיתי הייתי מוכן לתת גזר דין מוות, אבל לא כל מה שמוצג כאונס הוא אכן כזה, ומערכת המשפט לא חפה מטעויות ועיוותי דין.

ישן 12-07-2010, 15:54
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אתה רוצה להגיד לי ברצינות שזה מה שמלמדים במשפט פלילי?
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי KenMasters שמתחילה ב "משפט צדק הוא מורכב בהרבה מצדק ההמונים שאתם שואפים אליו"

"נניח שהבן החרמן שלכם היה....". כי אני מבוגר, לפעמים עצבני מזה שחבורה של ילדים בני 14 חצופים שלא נותנים לישון ב 1 בלילה, וכמבקשים יפה להיות בשקט הם אומרים "בוא נראה אותך משתיק אותנו!" ומה אגיד לך... אני ברצינות חושב שאני עדיין מסוגל לבד להשתיק 3 נערים בני 14... רק מה? הם יצתרכו להסביר להורים את השריטות של הגדר החיה על הפרצוף, והנקע בפרק כף היד, אז יגידו "מבוגר משוגע אחד הרביץ לנו".

ואגב: למיטב זכרוני מורשעי אונס שומרת לא ממש ישבו תקופות מאסר ארוכות. אחד מאלה ש"רק קיבל מין אוראלי" אפילו שירת באיזה בסיס חי"א, ופעם ראיתי אותו (או הצביעו עליו) ובגיל 18.5 היה חופשי כציפור.

ישן 12-07-2010, 18:45
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
בדרך כלל אני דוגל בענישה קשה מאוד, לא במקרה הזה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מיכאל חי שמתחילה ב "ביהמ"ש גזר 6 חודשי עבודות שירות על נערים שאנסו בת 13"

אונס הוא פשע מחריד ואין תירוצים.
אבל, כשמדובר בקטינים צריך באמת לתת אופציה לשיקום. אם זה עובד זה חוסך גם למדינה ולחברה בסופו של דבר פשע בעתיד. מה שכן, הייתי מוסיף להם 10 שנים על תנאי כתמריץ נוסף לשיקום.
בן איבגי הוא לא בהכרח דוגמא מייצגת. הוא והתכשיט השני היו צמד סוציופאטים מעל (או שמא מתחת?) לכל שיקום. אחרי ה"מעידה" הראשונה שלהם בכלא (בריחה? שוד? לא היו חסרות להם כאלה עד שבן איבגי נעלם). היה צריך להבין שמדובר במקרה אבוד ולהתייחס אליהם כאל עבריינים מועדים שיש להענישם בכל חומרת הדין על מנת שיורחקו מהחברה לכמה שיותר זמן. הבעיה היא לא עם הרצון לשקם. הבעיה היא עם אפסות המערכת בזיהוי מי שיכול להשתקם ומי שלא. יש גם סוגיה של עד כמה החברה בכללה מוכנה לקבל עבריינים לשעבר שמנסים להשתקם ולתת להם להשתלב. היה על זה סרט מעניין פעם בשם the woodsman. וגם "התפוז המיכאני" נוגע בכך קצת.
ישן 12-07-2010, 19:22
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "הכל טוב ויפה, אבל אתה לא חושב..."

על הקורבן נותר רק לרחם, ולקוות שתוכל לחזור למסלול חיים נורמאלי מהר ככל האפשר. גם כליאה ממושכת של התוקפים, אף אם תספק נחמה זמנית, לא תמחק את הטראומה שהיא עברה.
צריך לזכור שכשמדברים על שיקום, לא מדובר על איזה בונוס שנותנים לפושעים, אלא על אינטרס של החברה כולה.
תכניס עכשיו את החבר'ה האלה ל-10 שנים בכלא, וסביר להניח שהם ישארו פושעים כל חייהם, ויתדרדרו למעגל של פשיעה וישיבה בכלא, שפוגע מאוד בחברה בה הם חיים.
אם יש סיכוי סביר לשקם אותם, אני חושב שמן הראוי למצות אותו, גם אם זה אומר להעניש בצורה קלה יחסית על פשע קשה. כך לדעתי יש סיכוי גבוה יותר שהנערה האומללה תהיה הקורבן האחרון שלהם.

ישן 12-07-2010, 19:45
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "על הקורבן נותר רק לרחם,..."

שיקום על חשבון מי? על חשבון אותה נערה שאותם נערים כפו את עצמם עליה?
קודם שישבו בכלא ואחרי זה שיקום כן, אבל דגש על אחרי הכלא, כי אחרת אתה מעביר מסר, שמותר לאנוס ויותר גרוע מזה. יותר מזה צריך להוסיף סעיף בחוק על פיצוי הקורבן ולא בסכום מצחיק ודל,כפי שנהוג כיום, אלא בקנס כספי כבד מאוד לטובת הקורבן, כאשר הכסף מגיע מהכיס של האנס/ים, אם אין להם את הכסף? שישבו עוד כמה שנים בכלא בנוסף למספר השנים, שקיבלו בפסק הדין המקורי בעוד המדינה משלמת בשבילם את הכסף לקורבן.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 12-07-2010, 20:03
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "שיקום על חשבון מי? על חשבון..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי linuxsboot
שיקום על חשבון מי?

ועל חשבון מי הכלא?
אני לא מבין איך הטענה הזאת רלוונטית, בהתחשב בכך שגם אתה מסכים שצריך לעשות שיקום אחרי הישיבה בכלא.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי linuxsboot
קודם שישבו בכלא ואחרי זה שיקום כן, אבל דגש על אחרי הכלא, כי אחרת אתה מעביר מסר, שמותר לאנוס ויותר גרוע מזה. יותר מזה צריך להוסיף סעיף בחוק על פיצוי הקורבן ולא בסכום מצחיק ודל,כפי שנהוג כיום, אלא בקנס כספי כבד מאוד לטובת הקורבן, כאשר הכסף מגיע מהכיס של האנס/ים, אם אין להם את הכסף? שישבו עוד כמה שנים בכלא בנוסף למספר השנים, שקיבלו בפסק הדין המקורי בעוד המדינה משלמת בשבילם את הכסף לקורבן.

יהיה הרבה יותר קשה לשקם אחרי ישיבה ממושכת בכלא, וסיכויי ההצלחה של התהליך יהיו הרבה יותר נמוכים. נניח ששלחת אותם לעשר שנים בכלא, שם הם למדו מטובי העבריינים של מדינת ישראל. אחרי שהם יצאו ניסית לשקם אותם ונכשלת כמובן, והם הלכו ואנסו עוד נערה. מה תגיד לאותה נערה ולהורים שלה? למה לא עשית את המקסימום כדי לשקם את הנערים ולמנוע את חזרתם לפשיעה?

אני מזועזע מהפשע לא פחות ממך, אבל אסור שענישה תהיה מונעת מייצר נקמני.
לגבי הרתעה, אגב, אתה צודק. ענישה קלה באמת מחלישה את ההרתעה, אבל לדעתי במקרים כאלה בהם מדובר בקטינים, התועלת עולה על העלות.

ישן 12-07-2010, 21:46
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
דעה אישית:העדר ענישה הולמת לפושע מגלגלת תחושת אשמה על הקורבן
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "שיקום הנערה הוא בעדיפות ראשונה, אבל זה קשור מעט מאוד לענישה של האנסים"

אם הנבלות שאנסו יענשו כאנסים תהיה לקורבן לפחות התחושה כי 'החברה' נמצאת מאחריה. הבנה ברורה מי הטובים ומי הרעים היא צעד חשוב בדרך לשיקום הבלתי אפשרי.

קריצה שבהעדר ענישה משמעותית תייצר חיש קל את ספורי 'הנותנת' והילד הטוב. הכח ישוב לידי האנסים אותם תפגוש במכולת ובבי"ס ללא יכולת התגוננות [רק חייכנו אליה ברחוב...], והילדה לא תזכה בסביבתה למעמד הברור של זו שעל דגלה כתוב 'צדיק' בעוד שעל דגל תליניה כתוב 'רשע' - כבודה ירמס וחייה יהרסו.
ישן 13-07-2010, 18:28
מנהל

צפיתי את השאלה הזו, כמובן, אם כי ממגיבים אחרים
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אני אשאל אותך שאלה ואני מצטער..."

והתשובה היא שאם זו הייתה הבת שלי, והייתה לי היכולת לכך, הייתי הורג את האנסים או לפחות גורם להם סבל והשפלה מקבילים למה ש(חס וחלילה!!!!) היא עברה.
אבל, ממש כמו במקרה של משפחת שליט, זו שאלה שהרלוונטיות שלה נמוכה. המדינה ובית המשפט צריכים להיות מסוגלים להתנתק מהתחושות הרגשיות ולהכריע על פי השיקול הכללי של טובת החברה בכללה. אז כן, יצר הנקם יפגע במקרה זה. אבל אני חושב שזה ניתן לאיזון אם ברוב המקרים כן נותנים עונשים כבדים מאוד מבחינת ההשלכה על תחושת כלל החברה מבחינת מיסוד יצר הנקמה. ומבחינת משפחת הקורבן עצמה-אני חושב שצריך לאפשר להם לנקוט הליכים אזרחיים משפטיים שבסופם יפול על משפחות העבריינים קנס כבד ביותר. זה אפקטיבי למדי ואין זה מקרה שהיהדות דגלה החל משלב מאוד מוקדם בענישה בצורת פיצוי כספי גם במקרים קשים מאוד.
ישן 12-07-2010, 23:25
מנהל

שוב, רווחת הקורבן לא קשורה לעניין
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "שינסו לשקם את הפשועים הקטנים..."

אין כאן מצב סכום אפס שבו שיקום העבריין פוגע בהכרח ברווחה או בשיקום של הקורבן. הקורבן צריך להיות בעדיפות עליונה מבחינה שיקומית אבל זה לא סותר שיקום העבריין. למה להשקיע בכלל בשיקום? משום שבהנחה שלא מכניסים עבריינים למאסר עולם של ממש על אונס או תקיפה חבלנית, הרי שבחור צעיר עשוי לצאת מהכלא (והכליאה עולה לא מעט למדינה-מכספך ומכספי) מסוכן הרבה יותר ממה שנכנס. כלא הוא בית ספר מצוין לעבריינים מתקדמים. אסיר משוחרר, גם אם הוא מעוניין להתחיל חיים נורמטיביים יתקשה בכך מאוד. ובמיוחד אם מדובר במי שנכנס לבית הכלא בגיל צעיר מאוד. והתוצאה? אסירים משוחררים ומסוכנים מאוד (בשלב הזה על שיקום כבר קשה מאוד לדבר) שמסתובבים ברחוב ומועדים לפגוע בילדים של כל אחד מאיתנו.
אני טוען רק שכשמדובר בעבריין צעיר, הרי שיש מקרים שאפשר להגיע לשיקום אופטימלי וזה לא רק לטובתו. את החוב לחברה הוא צריך לשלם אבל צריך לשאוף לכך שזה לא יבטל את פוטנציאל השיקום.
ישן 12-07-2010, 23:17
  אורי.צ. אורי.צ. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.07.06
הרתעה בהחלט צריכה להיות מילת מפתח פה!

אנחנו לא מדינה כמו ארצות הברית שבכל עשר דקות מתבצע רצח או אונס, אנחנו מדינה קטנה, ולמזלנו המצב פה טוב לעומת ארצות אחרות- שיש מקרה אונס/רצח צריך למגר את התופעה ולא לאפשר לה לפרוח-
שיקום אפשר לעשות גם בכלא!

ולמקרה עצמו- אני לא מכיר את הפרטים המלאים אבל אם השופטים לא בטוחים בכך שהיה אונס שלא ירשיעו אותם באונס,אבל אם הם כבר מורשעים באונס שיקבלו עונש בהתאם. מניעה מכך זה פשוט חרפה למערכת המשפט.

ובכדי להימנע ממקרים שהקורבן משקר ולא התרחש אונס בפועל- יש להעניש בהתאם, צריך שאהיה תג מחיר ברור לכל דבר- אם בחורה תדע שאם תיתפס בשקר בקשר לאונס היא תקבל שנה-שנתיים בכלא אני בספק אם היא תשקר באשר לכך.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:34

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר